Karythopitta - Graikiskas graikisku riesutu pyragasReikia:
Siek tiek sviesto formai istepti
5 dideli kiausiniai
2 v.s. saukstai brendzio ( as nedejau, nes ir vaikai valge, bet labai tiktu)
1 apelsino sultis ir nutarkuota zievele
90gr cukraus
1/2 a.s. malto cinamono
1/4 a.s. malto gvazdikelio
20gr miltu
2 a.s. kepimo milteliu
35gr dienos senumo baltos duonos trupineliu
175gr graikisku riesutu
Sirupui:
125gr cukraus
150ml vandens
3 gvardikeliai
1cinamono lazdele ( galite ir malta naudoti, bet tik tada cinamonas tamsesne spalva suteiks)
1 citrinos sulciu ir plonai nuluptos zieveles
Pirmiausia ikaitiname orkaite iki 170C ir istepame kepimo skarda sviestu arba jei norite aliejumi.
Trynius atskirti nuo baltymu, ir trynius sumaisyti su brendziu jei dedate, apelsino zievele ir sultimis.
I smulkintuva sudeti miltus, kepimo miltelius, trupinius, cinamona, gvazikeli, cukru, 150gr graikisku riesutu ir susmulkinti, bei viska sumaisyti. Visa si geri supilti i trynius ir ismaisyti.
Baltymus isplakti iki standziu putu ir imaisyti i tesla. Sudeti i kepimo korma ir kepti apie 40 min.
Kol pyragas kepa isverdame sirupa. Vandeni sumaisome su cukrumi, sultimis, prieskoniais ir uzvirus paverdam 5 minutes ir atvesinam, tada perkosiame, kad neliktu gvazdikeliu, zieveles ir gvazdikeliu.
Iskepus pyraga subadome pagaliuku ir uzpilame sirupa, apibarstome likusiais graikiskais riesutais. Leidziame visiskai atvesti ir skanaujame. Puikiai tinka su graikisku jogurtu ir stiprai arbata ar kava. Skanaus!