Na ka,as jau pagaminau kursenu vyniotini Kremas gavosi superinis,bet vat pagrindas prilipo prie popieriaus,teko atsargiai ir ilgai ji lupt.Aisku apiplysinejo,na bet siaip ne taip susukau viska,gavosi labai skaniai Kaip pirmam kartui,visai neblogai,teks tobulintis,nes seimynai labai patiko
Papildyta:
Kremo liko nemazai,tai pridariau sumustiniu,visi valge su mielu noru,uzsigerdami arbata
QUOTE(ingridukas @ 2010 09 14, 20:23)
Na ka,as jau pagaminau kursenu vyniotini Kremas gavosi superinis,bet vat pagrindas prilipo prie popieriaus,teko atsargiai ir ilgai ji lupt.Aisku apiplysinejo,na bet siaip ne taip susukau viska,gavosi labai skaniai Kaip pirmam kartui,visai neblogai,teks tobulintis,nes seimynai labai patiko
Papildyta:
Kremo liko nemazai,tai pridariau sumustiniu,visi valge su mielu noru,uzsigerdami arbata
Papildyta:
Kremo liko nemazai,tai pridariau sumustiniu,visi valge su mielu noru,uzsigerdami arbata
tai gal nuo karsto ar silto biskvito nuiminejai? biskvitas turi buti atauses,saltas,tada jis nusiima puikiai
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 09 14, 20:44)
tai gal nuo karsto ar silto biskvito nuiminejai? biskvitas turi buti atauses,saltas,tada jis nusiima puikiai
buna buna , kad prilimpa, as tada su dregnu skudureliu pavalau popieriuka, ir nusiima lengvai
QUOTE(ingridukas @ 2010 09 14, 20:23)
Kremo liko nemazai,tai pridariau sumustiniu,visi valge su mielu noru,uzsigerdami arbata
Ir man trupučiuką liko, tai aš lietinių su šiuo įdaru vaikui prikepiau
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 09 14, 20:44)
tai gal nuo karsto ar silto biskvito nuiminejai? biskvitas turi buti atauses,saltas,tada jis nusiima puikiai
Recepte parašyta, kad reikia iškepusį biskvitą iš karto dėti ant rankšluostėlio ir suvynioti Tai išeina, kad karštą. Taip ir dariau Popierius gerai nusiėmė, nes specialiai nulėkiau ir nusipirkau išgirtąjį "Fino"
QUOTE(Ulė @ 2010 09 14, 16:14)
as ateinu su laaabai skaniu kriausiu keksu
kaip fantastiskai skaniai atrodo neturiu namie kriausiu, bet va obuoliu ir kefyro pardaryto indeli jauciu ryt ryte pries darba kepsiu
Jaukiausi pasaulyje sausainiai pagal Beata
Paprastutis receptas, o skonis tikrai visoms rekomenduoju
120g sviesto
250g miltų
80g cukraus (atšaldyto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno
Miltus ir kepimo miltelius supilti i dubenį ir išmaišyti. Tada sutarkuoti sviesta per burokinę tarką.
Į sviesto ir miltų mišinį suberti cukrų ir pirštais viską gražiai trupinti ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Bet pernelyg ilgai netrinti, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrum.
Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Po to belieka daryti sausainukus ir juos kepti 11 min 180 C. Skanaus
Paprastutis receptas, o skonis tikrai visoms rekomenduoju
120g sviesto
250g miltų
80g cukraus (atšaldyto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno
Miltus ir kepimo miltelius supilti i dubenį ir išmaišyti. Tada sutarkuoti sviesta per burokinę tarką.
Į sviesto ir miltų mišinį suberti cukrų ir pirštais viską gražiai trupinti ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Bet pernelyg ilgai netrinti, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrum.
Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Po to belieka daryti sausainukus ir juos kepti 11 min 180 C. Skanaus
Klasikinis Creme Briule (Crème brûlée)
3 tryniai
2 v.š. cukraus
1 stiklinė riebios grietinėlės (200 ml)
0,5 a.š. vanilinio cukraus
Trynius su cukrumi plakame, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus). Grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitiname iki užvirimo ir nukeliame nuo ugnies. Po truputį pilame į trynius ir tuo pat metu plakame mažu greičiu. Išpilstome masę į 3 ramekins indelius (originaliame recepte rašė, kad užtenka 4 indeliams, bet man užteko tik trims). Formeles sustatome į kepimo formą, į ją pripilame verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. Formą statome į 150 C orkaitę, kepame apie 25-30 min. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos. Atšaldome šaldytuve 2 h.
P.S. Kremo viršus dar turi būti karamelizuojamas su ruduoju cukrumi, bet aš neturiu tam skirto specialaus prietaiso. Ir be karamelizavimo kremas gavosi labai skanus ir purus
QUOTE(Jokūba @ 2010 09 14, 20:05)
Labai skaniai atrodo, reiks isbandyti O kepete pailgoje formoje? Kokias apskritai perkate pyragams/keksams skardas/formas kepti? Kokios geriausios? (gal truputi ne i tema)
kepiau pailgoje kekso formoje,dar turiu apvalia nuimamais krastais,keksiuku silikonine labai smagi ,forma renkates kokia patinka,svarbiausia turbut kokybe,nereik pirkt kuo pigiausios
QUOTE(aguonele @ 2010 09 14, 22:15)
kaip fantastiskai skaniai atrodo neturiu namie kriausiu, bet va obuoliu ir kefyro pardaryto indeli jauciu ryt ryte pries darba kepsiu
Aguonele aciu,tu cia pas mus keksu ir keksiuku profe vakar kepiau toki pat tik su bananu irgi labai skanu,su obuoliais nebus prasciau
dar lyg tavo ? prisimenu ,kad jei keksas sutruksta skaitos tikras ane,ar atvirksciai jei sutruksta kazkas ne taip? susimaisiau dabar
QUOTE(Nova @ 2010 09 14, 23:02)
Klasikinis Creme Briule (Crème brûlée)
3 tryniai
2 v.š. cukraus
1 stiklinė riebios grietinėlės (200 ml)
0,5 a.š. vanilinio cukraus
Trynius su cukrumi plakame, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus). Grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitiname iki užvirimo ir nukeliame nuo ugnies. Po truputį pilame į trynius ir tuo pat metu plakame mažu greičiu. Išpilstome masę į 3 ramekins indelius (originaliame recepte rašė, kad užtenka 4 indeliams, bet man užteko tik trims). Formeles sustatome į kepimo formą, į ją pripilame verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. Formą statome į 150 C orkaitę, kepame apie 25-30 min. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos. Atšaldome šaldytuve 2 h.
P.S. Kremo viršus dar turi būti karamelizuojamas su ruduoju cukrumi, bet aš neturiu tam skirto specialaus prietaiso. Ir be karamelizavimo kremas gavosi labai skanus ir purus
3 tryniai
2 v.š. cukraus
1 stiklinė riebios grietinėlės (200 ml)
0,5 a.š. vanilinio cukraus
Trynius su cukrumi plakame, kol masė taps tiršta, šviesiai geltonos spalvos (masė padidėja 2-3 kartus). Grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitiname iki užvirimo ir nukeliame nuo ugnies. Po truputį pilame į trynius ir tuo pat metu plakame mažu greičiu. Išpilstome masę į 3 ramekins indelius (originaliame recepte rašė, kad užtenka 4 indeliams, bet man užteko tik trims). Formeles sustatome į kepimo formą, į ją pripilame verdančio vandens iki pusės indelių aukščio. Formą statome į 150 C orkaitę, kepame apie 25-30 min. Iškepusio kremo vidurys turi būti drebučių konsistencijos. Atšaldome šaldytuve 2 h.
P.S. Kremo viršus dar turi būti karamelizuojamas su ruduoju cukrumi, bet aš neturiu tam skirto specialaus prietaiso. Ir be karamelizavimo kremas gavosi labai skanus ir purus
Fantastiskas desertas ir sakyciau labai moteriskas . Vyram didelio ispudzio nepalieka bet moteris visos papraso dar vienos porcijos Tik man asmeniskai skanesnis ir svelnesnis is mazesnio riebumo grietineles...su pacia riebiausiai gaunasi sunkesnio skonio o dar ir ant klubu uzsilaiko grieciau O karamelizavimui yra ir pas LT mus pirkti toks kulinarinis degiklis. Man vyras nupirko uz 60Lt, tinka ir mesai apskrudint pries uzkepant orkaiteje ir karamelizavimui ri baltymu pakepimui
QUOTE(Ulė @ 2010 09 15, 06:43)
Aguonele aciu,tu cia pas mus keksu ir keksiuku profe vakar kepiau toki pat tik su bananu irgi labai skanu,su obuoliais nebus prasciau
dar lyg tavo ? prisimenu ,kad jei keksas sutruksta skaitos tikras ane,ar atvirksciai jei sutruksta kazkas ne taip? susimaisiau dabar
dar lyg tavo ? prisimenu ,kad jei keksas sutruksta skaitos tikras ane,ar atvirksciai jei sutruksta kazkas ne taip? susimaisiau dabar
jau tikru tikriausia profe man jie tik sirdziai mieli tavo jau pasautas kvepia nuostabiai 8 val ryto mano namai, dariau su obuoliais. Kadangi i maza formele per daug teslos buvo, tai keksiukai sone du atsidure. Jie puikus
O keksai turi itrukti, vadinas viskas puikiai sumaisyta buvo ir su meile daryta
QUOTE(biriusa @ 2010 09 15, 09:15)
O karamelizavimui yra ir pas LT mus pirkti toks kulinarinis degiklis. Man vyras nupirko uz 60Lt, tinka ir mesai apskrudint pries uzkepant orkaiteje ir karamelizavimui ri baltymu pakepimui
biriusa, kiek zinau, jis su dujom, ane?
QUOTE(Nova @ 2010 09 15, 08:36)
biriusa, kiek zinau, jis su dujom, ane?
ten tos pacios dujos pilas, kaip i ziebtuvelius
turiu toki ir as, bet dar nesugebejau nieko su juo daryti, tik paprikom odele grilinau