Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 23 tema


Šįvakar išbandžiau šitas spurgytes 4u.gif nerealiai skanios, minkštutės, purios thumbup.gif dariau iš dvigubos normos, bet vaikai supuolė ir nieko nebeliko biggrin.gif
[/quote]
isbandziau ir as,kepiau is dvigubos normos,krito ore:))
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 09 06, 21:30)
Nu super  thumbup.gif  As irgi darysiu is dvigubos kita karta  cool.gif


Sveika! 4u.gif

Jusu baronkytes laaabai gundanciai skanios atrodo!!! mirksiukas.gif
Kaip as ju seniai nevalgiau, o ir MB saldumynu nevalgytojas, butent tik baronkytes valgo prie arbatos. Ot as ji pradziuginsiu naminem baronkytem bigsmile.gif Dekoju uz recepta!
Tik, sakykite, jos gaunasi minkstutes ar labiau trapios?
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 09 05, 22:06)
Barankos Kadangi pyliau cukraus i jas, tai pamaniau, kad idesiu prie saldziu receptu  biggrin.gif

[


Isbandysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 09 07, 18:58)
Sveika!  4u.gif

Jusu baronkytes laaabai gundanciai skanios atrodo!!!  mirksiukas.gif
Kaip as ju seniai nevalgiau, o ir MB saldumynu nevalgytojas, butent tik baronkytes valgo prie arbatos. Ot as ji pradziuginsiu naminem baronkytem  bigsmile.gif Dekoju uz recepta!
Tik, sakykite, jos gaunasi minkstutes ar labiau trapios?


Renata, aciu smile.gif Ka tik iskeptos buvo minkstos (as ju labai plonu nedariau). O kita diena tai buvo truputi kietesnes ir sausesnes, bet ne trapios vis tiek.
Atsakyti
Vafliai, kepti tarybine keptuve thumbup.gif
5 kiausiniai, 200 g margarino, stikline miltu, stikline cukraus (sekanti karta desiu maziau)
user posted image


Atsakyti
kepiau trupinini pyraga su avietemis 4u.gif
user posted image
"Naudojau:
5 kiaušinio trynius
200 g. cukraus
600 g. miltų (arba tiek, kad tešla nebeliptų prie pirštų )
200 g. sviesto
apie 400 g. serbentų (naudojau atšaldytus, bet galima ir uogienę)
Kiaušinius išmaišiau su cukrumi, po to su sviestu. Išmaišiau iki vientisos masės. Į ją po truputį pyliau miltus ir minkiau tešlą, miltus, kaip minėjau, pyliau tol, kol nebelipo prie pirštų. Gautą tešlą įdėjau į šaldytuvą, šiek tiek atšaldyti (apie 10 min.)

Pyragą dariau į kvadratinę, turbūt 23 cm ilgio, taigi tešlą pasidalinau į dvi apylyges dalis, vieną tolygiai išklojau į formą, ant viršaus nepagailėjau uogų, ir ant viršaus užtarkavau likusią tešlos dalį.

Kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrus."
receptas is http://giedrushka.wo...ais-serbentais/.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2010 09 07, 22:38)
Vafliai, kepti tarybine keptuve  thumbup.gif








jezau net seile nutyso bigsmile.gif , kaip as ju pasiilgau tu vafliuku. primena gimtadienius is darzelio laiku. kaip gaila, kad neturiu tokios keptuveles, belieka tik akis blizgint beziurint
Atsakyti
[quote=Gitulia_Fai,2010 09 07, 22:38]
Vafliai, kepti tarybine keptuve thumbup.gif
5 kiausiniai, 200 g margarino, stikline miltu, stikline cukraus (sekanti karta desiu maziau)

Niam,niam ojei dar aplieti kokiu sokoladu thumbup.gif ,gaila neturiu keptuves verysad.gif
Atsakyti
Morenginis tortas su žemės riešutais - fantastiško skonio tortas iš Mišelės receptų. Originaliame recepte buvo lazdyno riešutai. Bet manau čia tinka visi - kiekvienam pagal skonį smile.gif

user posted image

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Morenginiai biskvitai:

5 baltymai (aš ėmiau 4 didelių kiaušinių baltymus)
1 stiklinė cukraus
2/3 stiklinės smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)
1/3 a.š. citrinos rūgšties

Kremas:

1,5 stiklinės grietinėlės
1 v.š. cukraus
350 gr. juodojo šokolado
1 stiklinė smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)

Morenginiai biskvitai. Baltymus plakame, kol suputos. Suberiame citrinos rūgštį, po 2 šaukštus beriame cukrų ir plakame toliau. Kitus 2 šaukštus beriame tik tada, kai prieš tai suberti jau išsiplakė (patikriname patrynę šiek tiek baltymų tarp pirštų - jei nesijaučia kristalų, galime berti cukrų vėl). Ir taip išplakame visą cukrų. Sudedame riešutus ir atsargiai išmaišome. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius 13 x 25 cm. (čia galite keisti ilgį, plotį pagal savo norimą formą). Ant jų tolygiai užtepame baltymus. Jei biskvitai netelpa ant vienos skardos, geriau kepkite juos per 2 kartus, nestatykite skardų viena po kita, nes apatiniai lakštai gali neiškepti. Kepame 120C orkaitėje apie 1,5-2 h. - kol biskvitai švelniai paruduoja. Man kepė apie 1,5 h. Atvėsiname ir nuimame popierių. Jei biskvitas jau iškepęs - popierius turi lengvai nusiimti.

Kremai, surinkimas. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės. Mano buvo labai tirštas, tad tirpindama įpyliau apie 5 v.š vandens. 50 gr. pasiliekame torto papuošimui. Šiek tiek jį atvėsiname ir aptepame juo lakštus iš vienos pusės (labai patogu tepti kulinariniu teptuku). Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet 3 lakštus aptepame šokoladu iš kitos pusės. Vėl juos sustingdome. 4-tojo vieną pusę paliekame neapteptą - tai bus apatinis torto lakštas.

Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Dedame į lėkštę 4-ajį biskvitą - neapteptoji pusė turi būti torto apačia. Tepame dalį grietinėlės, vėl dedame biskvitą ir t.t. Pasiliekame grietinėlės torto aptepimui. Apteptą tortą apibarstome riešutais ir aplaistome tirpintu šokoladu (aš naudojau kulinarinį maišelį). Skanaus!

P.S. Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus...

Atsakyti
[quote=Nova,2010 09 08, 20:13]
Morenginis tortas su žemės riešutais - fantastiško skonio tortas iš Mišelės receptų. Originaliame recepte buvo lazdyno riešutai. Bet manau čia tinka visi - kiekvienam pagal skonį smile.gif

Aukstas pilotazas thumbup.gif . Man net neiveikiama atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 09 08, 20:13)
[P.S. Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus...


Net silpna pasidare,ojai koks grozis ir jauciu,kad skanus thumbup.gif Ar galima torta daryti diena pries? kaip tie lakstai,ar kita diena nebuna guminiai?
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 16:55)
Kepiau ka tik slyvu pyraga,na labai skanus wub.gif Aciu Neringa 4u.gif
Receptukas cia

dziaugiuos, kad patiko mirksiukas.gif
Atsakyti