QUOTE(Nova @ 2010 09 06, 21:30)
Nu super As irgi darysiu is dvigubos kita karta
Sveika!
Jusu baronkytes laaabai gundanciai skanios atrodo!!!
Kaip as ju seniai nevalgiau, o ir MB saldumynu nevalgytojas, butent tik baronkytes valgo prie arbatos. Ot as ji pradziuginsiu naminem baronkytem Dekoju uz recepta!
Tik, sakykite, jos gaunasi minkstutes ar labiau trapios?
QUOTE(Nova @ 2010 09 05, 22:06)
Barankos Kadangi pyliau cukraus i jas, tai pamaniau, kad idesiu prie saldziu receptu
[
[
Isbandysim
QUOTE(Renata123 @ 2010 09 07, 18:58)
Sveika!
Jusu baronkytes laaabai gundanciai skanios atrodo!!!
Kaip as ju seniai nevalgiau, o ir MB saldumynu nevalgytojas, butent tik baronkytes valgo prie arbatos. Ot as ji pradziuginsiu naminem baronkytem Dekoju uz recepta!
Tik, sakykite, jos gaunasi minkstutes ar labiau trapios?
Jusu baronkytes laaabai gundanciai skanios atrodo!!!
Kaip as ju seniai nevalgiau, o ir MB saldumynu nevalgytojas, butent tik baronkytes valgo prie arbatos. Ot as ji pradziuginsiu naminem baronkytem Dekoju uz recepta!
Tik, sakykite, jos gaunasi minkstutes ar labiau trapios?
Renata, aciu Ka tik iskeptos buvo minkstos (as ju labai plonu nedariau). O kita diena tai buvo truputi kietesnes ir sausesnes, bet ne trapios vis tiek.
kepiau trupinini pyraga su avietemis
"Naudojau:
5 kiaušinio trynius
200 g. cukraus
600 g. miltų (arba tiek, kad tešla nebeliptų prie pirštų )
200 g. sviesto
apie 400 g. serbentų (naudojau atšaldytus, bet galima ir uogienę)
Kiaušinius išmaišiau su cukrumi, po to su sviestu. Išmaišiau iki vientisos masės. Į ją po truputį pyliau miltus ir minkiau tešlą, miltus, kaip minėjau, pyliau tol, kol nebelipo prie pirštų. Gautą tešlą įdėjau į šaldytuvą, šiek tiek atšaldyti (apie 10 min.)
Pyragą dariau į kvadratinę, turbūt 23 cm ilgio, taigi tešlą pasidalinau į dvi apylyges dalis, vieną tolygiai išklojau į formą, ant viršaus nepagailėjau uogų, ir ant viršaus užtarkavau likusią tešlos dalį.
Kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrus."
receptas is http://giedrushka.wo...ais-serbentais/.
"Naudojau:
5 kiaušinio trynius
200 g. cukraus
600 g. miltų (arba tiek, kad tešla nebeliptų prie pirštų )
200 g. sviesto
apie 400 g. serbentų (naudojau atšaldytus, bet galima ir uogienę)
Kiaušinius išmaišiau su cukrumi, po to su sviestu. Išmaišiau iki vientisos masės. Į ją po truputį pyliau miltus ir minkiau tešlą, miltus, kaip minėjau, pyliau tol, kol nebelipo prie pirštų. Gautą tešlą įdėjau į šaldytuvą, šiek tiek atšaldyti (apie 10 min.)
Pyragą dariau į kvadratinę, turbūt 23 cm ilgio, taigi tešlą pasidalinau į dvi apylyges dalis, vieną tolygiai išklojau į formą, ant viršaus nepagailėjau uogų, ir ant viršaus užtarkavau likusią tešlos dalį.
Kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrus."
receptas is http://giedrushka.wo...ais-serbentais/.
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2010 09 07, 22:38)
Vafliai, kepti tarybine keptuve
jezau net seile nutyso , kaip as ju pasiilgau tu vafliuku. primena gimtadienius is darzelio laiku. kaip gaila, kad neturiu tokios keptuveles, belieka tik akis blizgint beziurint
[quote=Gitulia_Fai,2010 09 07, 22:38]
Vafliai, kepti tarybine keptuve
5 kiausiniai, 200 g margarino, stikline miltu, stikline cukraus (sekanti karta desiu maziau)
Niam,niam ojei dar aplieti kokiu sokoladu ,gaila neturiu keptuves
Vafliai, kepti tarybine keptuve
5 kiausiniai, 200 g margarino, stikline miltu, stikline cukraus (sekanti karta desiu maziau)
Niam,niam ojei dar aplieti kokiu sokoladu ,gaila neturiu keptuves
Morenginis tortas su žemės riešutais - fantastiško skonio tortas iš Mišelės receptų. Originaliame recepte buvo lazdyno riešutai. Bet manau čia tinka visi - kiekvienam pagal skonį
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Morenginiai biskvitai:
5 baltymai (aš ėmiau 4 didelių kiaušinių baltymus)
1 stiklinė cukraus
2/3 stiklinės smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)
1/3 a.š. citrinos rūgšties
Kremas:
1,5 stiklinės grietinėlės
1 v.š. cukraus
350 gr. juodojo šokolado
1 stiklinė smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)
Morenginiai biskvitai. Baltymus plakame, kol suputos. Suberiame citrinos rūgštį, po 2 šaukštus beriame cukrų ir plakame toliau. Kitus 2 šaukštus beriame tik tada, kai prieš tai suberti jau išsiplakė (patikriname patrynę šiek tiek baltymų tarp pirštų - jei nesijaučia kristalų, galime berti cukrų vėl). Ir taip išplakame visą cukrų. Sudedame riešutus ir atsargiai išmaišome. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius 13 x 25 cm. (čia galite keisti ilgį, plotį pagal savo norimą formą). Ant jų tolygiai užtepame baltymus. Jei biskvitai netelpa ant vienos skardos, geriau kepkite juos per 2 kartus, nestatykite skardų viena po kita, nes apatiniai lakštai gali neiškepti. Kepame 120C orkaitėje apie 1,5-2 h. - kol biskvitai švelniai paruduoja. Man kepė apie 1,5 h. Atvėsiname ir nuimame popierių. Jei biskvitas jau iškepęs - popierius turi lengvai nusiimti.
Kremai, surinkimas. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės. Mano buvo labai tirštas, tad tirpindama įpyliau apie 5 v.š vandens. 50 gr. pasiliekame torto papuošimui. Šiek tiek jį atvėsiname ir aptepame juo lakštus iš vienos pusės (labai patogu tepti kulinariniu teptuku). Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet 3 lakštus aptepame šokoladu iš kitos pusės. Vėl juos sustingdome. 4-tojo vieną pusę paliekame neapteptą - tai bus apatinis torto lakštas.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Dedame į lėkštę 4-ajį biskvitą - neapteptoji pusė turi būti torto apačia. Tepame dalį grietinėlės, vėl dedame biskvitą ir t.t. Pasiliekame grietinėlės torto aptepimui. Apteptą tortą apibarstome riešutais ir aplaistome tirpintu šokoladu (aš naudojau kulinarinį maišelį). Skanaus!
P.S. Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus...
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Morenginiai biskvitai:
5 baltymai (aš ėmiau 4 didelių kiaušinių baltymus)
1 stiklinė cukraus
2/3 stiklinės smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)
1/3 a.š. citrinos rūgšties
Kremas:
1,5 stiklinės grietinėlės
1 v.š. cukraus
350 gr. juodojo šokolado
1 stiklinė smulkintų žemės riešutų (smulkių, bet nesumaltų į miltus)
Morenginiai biskvitai. Baltymus plakame, kol suputos. Suberiame citrinos rūgštį, po 2 šaukštus beriame cukrų ir plakame toliau. Kitus 2 šaukštus beriame tik tada, kai prieš tai suberti jau išsiplakė (patikriname patrynę šiek tiek baltymų tarp pirštų - jei nesijaučia kristalų, galime berti cukrų vėl). Ir taip išplakame visą cukrų. Sudedame riešutus ir atsargiai išmaišome. Ant kepimo popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius 13 x 25 cm. (čia galite keisti ilgį, plotį pagal savo norimą formą). Ant jų tolygiai užtepame baltymus. Jei biskvitai netelpa ant vienos skardos, geriau kepkite juos per 2 kartus, nestatykite skardų viena po kita, nes apatiniai lakštai gali neiškepti. Kepame 120C orkaitėje apie 1,5-2 h. - kol biskvitai švelniai paruduoja. Man kepė apie 1,5 h. Atvėsiname ir nuimame popierių. Jei biskvitas jau iškepęs - popierius turi lengvai nusiimti.
Kremai, surinkimas. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės. Mano buvo labai tirštas, tad tirpindama įpyliau apie 5 v.š vandens. 50 gr. pasiliekame torto papuošimui. Šiek tiek jį atvėsiname ir aptepame juo lakštus iš vienos pusės (labai patogu tepti kulinariniu teptuku). Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet 3 lakštus aptepame šokoladu iš kitos pusės. Vėl juos sustingdome. 4-tojo vieną pusę paliekame neapteptą - tai bus apatinis torto lakštas.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Dedame į lėkštę 4-ajį biskvitą - neapteptoji pusė turi būti torto apačia. Tepame dalį grietinėlės, vėl dedame biskvitą ir t.t. Pasiliekame grietinėlės torto aptepimui. Apteptą tortą apibarstome riešutais ir aplaistome tirpintu šokoladu (aš naudojau kulinarinį maišelį). Skanaus!
P.S. Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus...
[quote=Nova,2010 09 08, 20:13]
Morenginis tortas su žemės riešutais - fantastiško skonio tortas iš Mišelės receptų. Originaliame recepte buvo lazdyno riešutai. Bet manau čia tinka visi - kiekvienam pagal skonį
Aukstas pilotazas . Man net neiveikiama atrodo
Morenginis tortas su žemės riešutais - fantastiško skonio tortas iš Mišelės receptų. Originaliame recepte buvo lazdyno riešutai. Bet manau čia tinka visi - kiekvienam pagal skonį
Aukstas pilotazas . Man net neiveikiama atrodo
QUOTE(Nova @ 2010 09 08, 20:13)
[P.S. Fantastiškas tortas! Labai saldus, bet labai skanus bei prabangus...
Net silpna pasidare,ojai koks grozis ir jauciu,kad skanus Ar galima torta daryti diena pries? kaip tie lakstai,ar kita diena nebuna guminiai?
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 16:55)
dziaugiuos, kad patiko