TRUPININIS
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
250gr.sviesto
1 arbat.š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti išlydytą sviestą,deti miltus ir kepimo miltelius.Gautą tešlą dalinti į dvi dalis,viena iškloti skardą,kitą pusę užtepus uogienę(aš dėjau vyšnių džemą) užtarkuoti per burokinę tarką per visą paviršių.Kepti 180 C,apie 45 min ,žiūrėti pagal apskrudimą
Barankos Kadangi pyliau cukraus i jas, tai pamaniau, kad idesiu prie saldziu receptu
1 stiklinė šilto vandens
7 arba 11 gr. sausų mielių pakelis (arba 30 gr. šlapių)
1 a.š. druskos
1 а.š. vaninilio cukraus
4 v.š. cukraus
2 v.š. margarino (kiekis netirpinto)
apie 4 stiklinės miltų
Į šiltą vandenį suberiame mieles, druską ir cukrų. Išmaišome ir paliekame 10-15 min., kad suputotų mielės. Tuomet supilame ištirpintą atvėsintą margariną, vanilinį cukrų ir išmaišome. Po truputį beriame miltus ir minkome, kol gausime kietą tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų. Pastatome 15 min. į šaldytuvą. Tuomet imame gabalėlį tešlos, iškočiojame į virvutę, supjaustome norimo ilgio gabalėliais, kuriuos sulipdome į barankytę. Kepame 180 C orkaitėje, kol barankos gražiai paruduoja. Skanaus!
P.S. Receptas paprastas ir greitas, o barankos su pienu skanesnės, nei pirktinės Man išėjo apie 20 barankyčių. Kitą kartą daryčiau iš dvigubos normos.
1 stiklinė šilto vandens
7 arba 11 gr. sausų mielių pakelis (arba 30 gr. šlapių)
1 a.š. druskos
1 а.š. vaninilio cukraus
4 v.š. cukraus
2 v.š. margarino (kiekis netirpinto)
apie 4 stiklinės miltų
Į šiltą vandenį suberiame mieles, druską ir cukrų. Išmaišome ir paliekame 10-15 min., kad suputotų mielės. Tuomet supilame ištirpintą atvėsintą margariną, vanilinį cukrų ir išmaišome. Po truputį beriame miltus ir minkome, kol gausime kietą tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų. Pastatome 15 min. į šaldytuvą. Tuomet imame gabalėlį tešlos, iškočiojame į virvutę, supjaustome norimo ilgio gabalėliais, kuriuos sulipdome į barankytę. Kepame 180 C orkaitėje, kol barankos gražiai paruduoja. Skanaus!
P.S. Receptas paprastas ir greitas, o barankos su pienu skanesnės, nei pirktinės Man išėjo apie 20 barankyčių. Kitą kartą daryčiau iš dvigubos normos.
QUOTE(wintry @ 2010 08 29, 12:26)
Kepiau pagal sita recepta :
http://www.sonatinos...iu-pyragas.html
Vietoj svieziu melyniu dejau uogiene,nu super skonis
O man va sitas pyragas neisejo. Jauciu, kad per daug uogienes idejau, nes kai nuemiau sonus, visa uogiene isbego.
QUOTE(jurgusia @ 2010 09 06, 13:24)
O man va sitas pyragas neisejo. Jauciu, kad per daug uogienes idejau, nes kai nuemiau sonus, visa uogiene isbego.
bandem si pyraga savaitgeli, labai patiko, gal i uogiene krakmolo mazai dejote? nes as visa puslytriuka supyliau, bet niekas niekur neisbego
Man sis pyragas pats skaniausias su brukniu ir kriausiu uogiene
QUOTE(lile @ 2010 09 06, 13:45)
Man sis pyragas pats skaniausias su brukniu ir kriausiu uogiene
reikes pabandyti dar manau su spanguolem labai skaniai turetu buti
QUOTE(Makra @ 2010 08 30, 09:30)
Tinginiu pyragas
Pakeli sviesto, issukame su indeliu "rududu" iki vientisos mases. Tada dedame krekerius "zuvytes" (as dejau puse saldziu, puse su aguonom) 1 pakelis. Ismaisom. Formos, kuriame stingdysit pyraga, apacia isklojau paprastu maiseliu (galima sviestiniu popieriumi, galima maistine plevele) Virsu as apibarsciau kokoso drozlem, galima riesutais, ar viskuo ka pacios megstat ir dedame nakciai i saldytuva. Skanumelis prie rytines kavytes
Pastaba: jis gaunasi minkstesnis nei tarkim "tinginys"
Pakeli sviesto, issukame su indeliu "rududu" iki vientisos mases. Tada dedame krekerius "zuvytes" (as dejau puse saldziu, puse su aguonom) 1 pakelis. Ismaisom. Formos, kuriame stingdysit pyraga, apacia isklojau paprastu maiseliu (galima sviestiniu popieriumi, galima maistine plevele) Virsu as apibarsciau kokoso drozlem, galima riesutais, ar viskuo ka pacios megstat ir dedame nakciai i saldytuva. Skanumelis prie rytines kavytes
Pastaba: jis gaunasi minkstesnis nei tarkim "tinginys"
o pakelis - tai kiek? mažas ar didelis?
Sluoksniuotos tešlos bandelės su persikais
Jums reiks pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos ir šviežių persikų.
Tešlą atšaldome,supjaustome juostelėmis.Persikus pjauname per pusę,išimame kauliuką ir supjaustome plonai.Ant tešlos juostelės dedame persikus ir susukame kaip roželę.Galiuką dedame po apačia ir prispaudžiame.Sutepame kiaušinio plakinių ir dedame į orkaitę 180 l maždaug 20 minučių.Iškepusias bandelės apibarstome cukraus pudra.
Apkepti bananai
Jums reiks: bananų,graikinių riešutų,medaus ir jogurto.
Jogurtą renkames pagal skonį,pas mane vanilinis.
Medų (skysta) sumaišome su smulkintais riešutais.
Bananaus nulupame ir apkepiname iš abiejų pusių ant sviesto.
Dedame bananus ant lėkštės,pilame ant viršaus medų su riešutais ir paskaniname šaukštu jogurto.
Jums reiks pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos ir šviežių persikų.
Tešlą atšaldome,supjaustome juostelėmis.Persikus pjauname per pusę,išimame kauliuką ir supjaustome plonai.Ant tešlos juostelės dedame persikus ir susukame kaip roželę.Galiuką dedame po apačia ir prispaudžiame.Sutepame kiaušinio plakinių ir dedame į orkaitę 180 l maždaug 20 minučių.Iškepusias bandelės apibarstome cukraus pudra.
Apkepti bananai
Jums reiks: bananų,graikinių riešutų,medaus ir jogurto.
Jogurtą renkames pagal skonį,pas mane vanilinis.
Medų (skysta) sumaišome su smulkintais riešutais.
Bananaus nulupame ir apkepiname iš abiejų pusių ant sviesto.
Dedame bananus ant lėkštės,pilame ant viršaus medų su riešutais ir paskaniname šaukštu jogurto.
QUOTE(Nova @ 2010 09 05, 22:06)
Barankos Kadangi pyliau cukraus i jas, tai pamaniau, kad idesiu prie saldziu receptu
butinai bandysiu.
QUOTE(Nova @ 2010 09 05, 23:06)
isbandyta seimyna uzsisake vel is dvigubos porcijos
aciu uz recepta
QUOTE(Fregata @ 2010 09 06, 21:32)
Nu super As irgi darysiu is dvigubos kita karta
QUOTE(5imute @ 2010 09 03, 10:36)
Kepiau spurgytes pagal šį receptuką Varškės spurgytės Gavosi puikiai. Lipdžiau drėgnomis rankomis, nelygumai dingo spurgytėms verdant
Šįvakar išbandžiau šitas spurgytes nerealiai skanios, minkštutės, purios dariau iš dvigubos normos, bet vaikai supuolė ir nieko nebeliko