sveiki, gal galit receptuka parasyt sveikuoliu batoneliu, nu niekaip neberandu recepto
QUOTE(mindira @ 2010 08 29, 16:57)
sveiki, gal galit receptuka parasyt sveikuoliu batoneliu, nu niekaip neberandu recepto
Sveika!
Galbut situ ieskai?
Tinginiu pyragas
Pakeli sviesto, issukame su indeliu "rududu" iki vientisos mases. Tada dedame krekerius "zuvytes" (as dejau puse saldziu, puse su aguonom) 1 pakelis. Ismaisom. Formos, kuriame stingdysit pyraga, apacia isklojau paprastu maiseliu (galima sviestiniu popieriumi, galima maistine plevele) Virsu as apibarsciau kokoso drozlem, galima riesutais, ar viskuo ka pacios megstat ir dedame nakciai i saldytuva. Skanumelis prie rytines kavytes
Pastaba: jis gaunasi minkstesnis nei tarkim "tinginys"
Pakeli sviesto, issukame su indeliu "rududu" iki vientisos mases. Tada dedame krekerius "zuvytes" (as dejau puse saldziu, puse su aguonom) 1 pakelis. Ismaisom. Formos, kuriame stingdysit pyraga, apacia isklojau paprastu maiseliu (galima sviestiniu popieriumi, galima maistine plevele) Virsu as apibarsciau kokoso drozlem, galima riesutais, ar viskuo ka pacios megstat ir dedame nakciai i saldytuva. Skanumelis prie rytines kavytes
Pastaba: jis gaunasi minkstesnis nei tarkim "tinginys"
QUOTE(wintry @ 2010 08 29, 11:26)
Kepiau pagal sita recepta :
http://www.sonatinos...iu-pyragas.html
Vietoj svieziu melyniu dejau uogiene,nu super skonis
O kiek uogienes dejote? Svieziu melyniu parasyta, kad litras, uogienes tiek pat prireike?
QUOTE(moonlight @ 2010 08 30, 13:01)
O kiek uogienes dejote? Svieziu melyniu parasyta, kad litras, uogienes tiek pat prireike?
tai cia gi pagal skoni, kiek nori tiek dedi As tai negailiu uogu, man skanu visai
QUOTE(moonlight @ 2010 08 30, 13:01)
O kiek uogienes dejote? Svieziu melyniu parasyta, kad litras, uogienes tiek pat prireike?
Puslitriuka sudejau ,dariau su braskiu uogiene tai per saldu man ,nepatiko
QUOTE(Ulė @ 2010 07 23, 18:01)
receptas lengvutis paprastutis,o skonis nuostabus
Traskus sausainiukai kurie dingo per 6min.
kepiau is dvigubos normos
150 gr. cornflakes su medum
125 gr.miltu
100 gr. minksto sviesto
100 gr. cukraus
1 kiausinis
5 gr. kepimo milteliu
cukraus dudros papuosimui.
kiausini issukti su cukrum,sudeti minksta sviesta,issukti gerai mase,suberti miltus maisytus su kepimo miltelais.
mase gaunas minskta,imti su saukstu,as imu puse sauksto mases ir volioju dribsniuose kol aplimpa,tuomet su saukstu dedame ant kepimo popieciaus,palikti tarpelius,nes sausainukai pucias,kad nesukibtu.
kepti 180laipsniu 12-15min.
Ir as pagaliau prisiruosiau vakar issikepti, tai mmmmm pasakiskas skonis......valgyciau ir valgyciau siandien vel kepsiu
Moliūgų desertas.
300-400g moliugo
8 riekeliu skrudinamosios duonos(arba paprasta sluoksniuota,ar mieline tesla.(su tesla skaniau nei su duona))
sviesto kepimo indui patepti
3 kiausiniai,2 tryniai
saukstelis vanilinio cukraus
100g plakamosios grietineles 35%
150g pieno
80g cukraus.
saukstelis cinamono
cukraus pudros.
SIRUPUI
4 saukstai cukraus,saukstelis cinamono,apelsino zieveliu,keliu gvazdikeliu(as daraiu be gvazdikeliu nes ju nemegstu)
Moliugus nuplauti,nulupti ir supjaustyti plonos ilgom juostelem.Is nurodytu priduktu isvirti sirupa,atvesinti ir uzpilti moliugus.Palikti saldytuve per nakty.
Moliugus is sirupo isgriebti ir nusausinti.Skrudinamosios duonos riekeles plonai iskocioti,i kiekviena riekele ivinioti po 3-4 moliugo gabalelius(as viniojau po 5-6)ir sudeti i sviestu istepta kepimo forma.
Kiausinius,trynius,vanilini cukru,piena,grietinele,cukru ir cinamona isplakti iki vientisos mases ir supilti ant duonos su moliugais.Kepti 200laipsniou 20-25min,kol graziai paruduos.Pabarstyti cukraus pudra.
300-400g moliugo
8 riekeliu skrudinamosios duonos(arba paprasta sluoksniuota,ar mieline tesla.(su tesla skaniau nei su duona))
sviesto kepimo indui patepti
3 kiausiniai,2 tryniai
saukstelis vanilinio cukraus
100g plakamosios grietineles 35%
150g pieno
80g cukraus.
saukstelis cinamono
cukraus pudros.
SIRUPUI
4 saukstai cukraus,saukstelis cinamono,apelsino zieveliu,keliu gvazdikeliu(as daraiu be gvazdikeliu nes ju nemegstu)
Moliugus nuplauti,nulupti ir supjaustyti plonos ilgom juostelem.Is nurodytu priduktu isvirti sirupa,atvesinti ir uzpilti moliugus.Palikti saldytuve per nakty.
Moliugus is sirupo isgriebti ir nusausinti.Skrudinamosios duonos riekeles plonai iskocioti,i kiekviena riekele ivinioti po 3-4 moliugo gabalelius(as viniojau po 5-6)ir sudeti i sviestu istepta kepimo forma.
Kiausinius,trynius,vanilini cukru,piena,grietinele,cukru ir cinamona isplakti iki vientisos mases ir supilti ant duonos su moliugais.Kepti 200laipsniou 20-25min,kol graziai paruduos.Pabarstyti cukraus pudra.
Spurgos
http://www.ipix.lt/images/39341826.jpg
180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
p.s. as neturiu svarstykliu tai viska dejau is akies
--------------------------------------------------
Bananu pyragas
http://www.ipix.lt/images/56253886.jpg[/i
dariau pagal si recepta
http://forellesrecep...naninis-pyragas
http://www.ipix.lt/images/39341826.jpg
180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
p.s. as neturiu svarstykliu tai viska dejau is akies
--------------------------------------------------
Bananu pyragas
http://www.ipix.lt/images/56253886.jpg[/i
dariau pagal si recepta
http://forellesrecep...naninis-pyragas
QUOTE(Rasuteee @ 2010 08 31, 14:46)
Spurgos
Jusu nuotraukose nieko neimanoma iziureti Ju dydis tiesiog stulbinamas
Mano internetas net ju neuzkrove iki galo!!!