Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 23 tema

QUOTE(mikaela @ 2010 08 21, 12:59)
Nekeptas pyragas su riešutų sviestu
Pagal sudeti tai jau laaaabai saldus turejo gautis rolleyes.gif o skanus siaip?
Atsakyti
Etama, na nebuvo jis labai saldus, saldokas, bet prie kavos ar arbatos puikiai tinka mirksiukas.gif Vieninteis sadus produktas buvo kondensuotas pienas mirksiukas.gif Skanus ir net labai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sūrio tortas pagal Saulėta

user posted image

user posted image

Pagrindui:
225 g sausainių
150 g sviesto, tirpinto
100 g riešutų (naudojau migdolus)

Įdarui:
500 g maskarponės
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
1 valg. š. medaus
250 g plakamosios grietinėlės
3 valg. š. želatinos

Želatiną užpilti vandeniu (100 ml) ir palikti išbrinkti.
Mėgstamus riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į folija išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišome maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir atvėsinau). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą. Laikiau per nakti. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte83: 21 rugpjūčio 2010 - 15:30
Siandien gaminau pranuziska varskes pyraga essen.gif labai patiko
Gaminau pagal si recepta:

Tešlai:
200g. sviesto
0.5 stikl. cukraus
1 pak.vanilinio cukraus
2 stikl. miltų.
Įdarui:
0.5 kg varškės
3 - 4 kiaušiniai
0.5 stikl cukraus

Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų. Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.
Kepiau 200C karštumo orkaitėje apie valandą, pabaigoje dar įjungiau ventiliatorių.
Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti, nes iš gilaus indo gali būti sunkiau iškelti.
Skanaus mirksiukas.gif

user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 08 21, 16:28)
Sūrio tortas pagal Saulėta

Vaje, koks gražus tortas thumbup.gif Aš tokį patį dariau prieš kelias dienas ir man kažkaip tie sausainių trupiniai nesusiklijavo, ar jums viskas gerai gavosi? g.gif Aš naudojau gal truputį mažiau sviesto ir kitą dieną vežiau tortą lauktuvių, todėl iki valgymo prabuvo kokias 3-4h be šaldytuvo, bet nemanau, kad dėl to atlipo padas, nes kai pjoviau, tai trupiniai visi subyrėjo, žodžiu tortas liko be pado mano doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavute: 21 rugpjūčio 2010 - 19:42
QUOTE(Ulė @ 2010 07 23, 17:01)
mergaites!!kokiu prikepiau sausainuku,jegele!! sviestiniai,tirpsta burnoj su traskia salzia plutele,bus vieni is mano mylimiausiu!   

receptas lengvutis paprastutis,o skonis nuostabus  wub.gif
Traskus sausainiukai kurie dingo per 6min. 

kepiau is dvigubos normos  4u.gif

150 gr. cornflakes su medum
125 gr.miltu
100 gr. minksto sviesto
100 gr. cukraus
1 kiausinis
5 gr. kepimo milteliu
cukraus dudros papuosimui.

kiausini issukti su cukrum,sudeti minksta sviesta,issukti gerai mase,suberti miltus maisytus su kepimo miltelais.

mase gaunas minskta,imti su saukstu,as imu puse sauksto mases ir volioju dribsniuose kol aplimpa,tuomet su saukstu dedame ant kepimo popieciaus,palikti tarpelius,nes sausainukai pucias,kad nesukibtu.
kepti 180laipsniu 12-15min.

Kepiau ir aš šituos sausainukus, noriu pasakyti didelis ačiū Ulė 4u.gif jie nuostabūs bigsmile.gif dribsnius naudojau su medum ir riešutais thumbup.gif
user posted image


mergyte83, tortukas labai puikus wub.gif


Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2010 08 21, 21:41)
Vaje, koks gražus tortas  thumbup.gif Aš tokį patį dariau prieš kelias dienas ir man kažkaip tie sausainių trupiniai nesusiklijavo, ar jums viskas gerai gavosi?  g.gif


kavute, aciu 4u.gif torto pagrindas gavosi gerai, tikrai laikesi ir netrupejo. Man tik trupuciuka saldokas gavosi, tai kita karta maziau kondencuoto pieno deciau arba medaus atsisakyciau.

Daiva, aciu ir tau 4u.gif sausainiai labai grazuciai ir skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
VASARISKAS SLUOKSNIUOTIS is karamelizuotos sluoksniuotos teslos,kremo ir uogu

paruosti karamelizuota tesla as naudojau pakeli 500g paruostos saldytos sluoksniuotos teslos,bet galima gamintis ir savo.
ikaitinti orkaite iki 220 C temperaturos.tesla iskocioti i kvadrata 30x30 cm.kvadrata istiesti ant kepimo skardos(geriausia be krastu)teslos virsu subraukyti sakute,patepti plaktu kaiusiniu.deti i viena is auktesniu lentynu,kepti 10-12min. ar kol taps labai ruda,traski.as savo siek tiek per storai iskociojau...isimti is orkaites,perjungti grili ant didziausio karscio,apiberti tesla saukstu cukraus pudros,kad [adengtu visa ir kisti po griliumi,stebeti,nes karamelizuotis uztruks sekundes.tuomet isimti,labai astriu peiliu padalinti isilgai i tris vienodo plocio juostas,atsargiai apversti,apiberti sauktu cukraus pudros visas juosteles ir vel kisti po griliumi.isemus palikti visiskai atvesti.
pasiruosiam krema.reikes:1kaiusinis+ vienas trynys,25g cukraus,20g miltu,200ml pilno riebumo pieno,3/4 saukstelio vaniles esencijos.
kiausini,tryni ir cukru ispakti indelyje.piena pilti i puoda ir deti ant ugnies,kad po truputi siltu,kol plakami kiausiniai.i kiausiniu mase pilti miltus ir toliau gerai siplakti mikseriu.padidinti ugni ir uzvirinti piena.uzvirinta piena imaisyti i kaiusiniu mase.visa mixa pilti atgal i puoda,deti ant ugnies ir maisant sluotele kaitinti,kol kremas taps tirstas.atsargiai,kad neprisviltu!kai tik uzburbuliuos,imti nuo ugnies,imaisyti vaniles esencija ir uzdengus plevele(kad nesusidarytu plevele/plutele) deti i saldytuva.
surinkimas.
150g avieciu,150g braskiu,50g raudonuju serbentu.
kai kremas visiskai atsala,isplakti 150ml grietineles su 1sausktu cukraus,bet ne iki galo,o tik kol prades tirsteti... ir ja imaisyti i krema.
ant tiesaus indo deti viena karamelizuota laksta,ant jo isskeisti ketvirtadali paruosto kremo,ant jo isdelioti trecdali visu uogu,deti antra ketviradali kremo ant virsaus,tiesti laksta sluoksniuotos teslos,atsargiai paspausti,deti krema,uogas ir t.t. kol sudadami visi ingredientai.virsutini laksta papuosimui pabarstyti cukraus pudra.deti saldytvuvan ir minimum po 3val galima vaisintis mirksiukas.gif
man sis desertas yra idealus,nes megstu viska kas is sluoksniuotos teslos,kremas nera saldus,uogos pacios kalba uz save rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
vau,kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
Mergaites,padekit. Reikia sveikuoliu sausainiu. Lyg cia maciau recepta, uzmusk , nerandu
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2010 08 23, 18:30)
Mergaites,padekit. Reikia sveikuoliu sausainiu. Lyg cia maciau recepta, uzmusk , nerandu

Nuorodos neturiu, alia turiu issisaugojus toki recepta mirksiukas.gif

Sveikata" recepto, pas mane jie tokie:

250g. margarino
250g. avižinių dribsnių
200g. sezamo sėklų
200g. saulėgrąžų
2kiaušiniai
1stiklinė cukraus
Sauja razinų

Aukštam puode ištirpinam margariną, suilam avižinius dribsnius,išmaišom, tada supilam saulėgrąžas, sezamus, truputį pakaitinam ir nukeliam nuo ugnies. Kai atvėsta supilam išplaktus kiaušinius su cukrum. Kepam 30 min. 160temperaturoj.
Formuojam sausainukus ir kepam
Atsakyti
[quote=rasyte_,2010 08 23, 18:59]
Nuorodos neturiu, alia turiu issisaugojus toki recepta mirksiukas.gif

Sveikata" recepto, pas mane jie tokie:

As visada kepu irgi situos, tikrai labai skanus thumbup.gif. Kartais idedu sokolada tarkuoto arba dziovintu vaisiu, ir butinai medaus. biggrin.gif
Atsakyti