As kai prisiskaiciau apie jusu kepamus apelsininius sufle, tai irgi issikepiau, labai skanu, dekui uz recepta autorei, kai baiges anas pakepiau biskvita ir beveik ta pati padariau, tik su melynemis, labai skanu, neriebu ir gaivu, o melynes dar tokia rugstele duoda.28 formai sunaudojau pusantro litro melyniu, beveik litra sublenderiavau, isplakiau 200gr. grietineles, papr. jogurto puse indelio ir 130gr. cukraus ir zelatinos 23gr., kitas melynes sudejau celas.
siūlau išbandyt greit pagaminamą ir skanų torčiuką. Svarbiausia, kad nereikia kepti
Va ir receptux
2 pokeliai baltų Selga sausainių
2 pokeliai šokoladinių Selga sausainių
200 g žemės riešutų chalvos
500 g grietinės (30 proc riebumo dėjau)
2 šaukštai cukraus
chalvą, grietinę ir cukrų gerai ištrinti iki vientisos masės ir sutepti sausainius sluoksniais. Aš dedu į stiklinę kepimo formą patiesus kepimo popieriaus, tada galima gražiai iškelti kai sustingsta. Laikau per naktį arba visą parą, kad gerai įsigertų sausainiai. Štai ir viskas, skanaus
Va ir receptux
2 pokeliai baltų Selga sausainių
2 pokeliai šokoladinių Selga sausainių
200 g žemės riešutų chalvos
500 g grietinės (30 proc riebumo dėjau)
2 šaukštai cukraus
chalvą, grietinę ir cukrų gerai ištrinti iki vientisos masės ir sutepti sausainius sluoksniais. Aš dedu į stiklinę kepimo formą patiesus kepimo popieriaus, tada galima gražiai iškelti kai sustingsta. Laikau per naktį arba visą parą, kad gerai įsigertų sausainiai. Štai ir viskas, skanaus
Va ir receptux
2 pokeliai baltų Selga sausainių
2 pokeliai šokoladinių Selga sausainių
200 g žemės riešutų chalvos
500 g grietinės ( proc riebumo dėjau)
2 šaukštai cukraus
chalvą, grietinę ir cukrų gerai ištrinti iki vientisos masės ir sutepti sausainius sluoksniais. Aš dedu į stiklinę kepimo formą patiesus kepimo popieriaus, tada galima gražiai iškelti kai sustingsta. Laikau per naktį arba visą parą, kad gerai įsigertų sausainiai. Štai ir viskas, skanaus
[/quote]
o tai gal chalva galima zemes riesutu sviestu keisti?
2 pokeliai baltų Selga sausainių
2 pokeliai šokoladinių Selga sausainių
200 g žemės riešutų chalvos
500 g grietinės ( proc riebumo dėjau)
2 šaukštai cukraus
chalvą, grietinę ir cukrų gerai ištrinti iki vientisos masės ir sutepti sausainius sluoksniais. Aš dedu į stiklinę kepimo formą patiesus kepimo popieriaus, tada galima gražiai iškelti kai sustingsta. Laikau per naktį arba visą parą, kad gerai įsigertų sausainiai. Štai ir viskas, skanaus
[/quote]
o tai gal chalva galima zemes riesutu sviestu keisti?
QUOTE(editamm @ 2010 08 11, 23:00)
nežinau, niekad jo nepirkus. Gal kitos patars ką
Morkainis
Reikia:
3-4 didelių morkų
3-4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1-1,5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
175g sviesto
Morkas sutarkavau labai smulkiai ,taip kaip kepant plokštainį . Į jas sudėjau cukrų ir vanilinį cukrų ,kiaušinius ir labai gerai viską išplakiau,tada supyliau tirpintą sviestą ,ir miltus sumaišytus su kepinių milteliais persijojau ,kad būtų puresnis pyragas Greita,kaip matote ,nieko sudėtingo
Papildyta:
Braškės šokolade ( mintis kilo pabandyti tai ,kai pamačiau pas Forelle bloge , o gal Nerytės bloge ? vat nepamenu )
Reikia labai nedaug,juodojo šokolado,ir šviežių braškių ,geriausia naudoti nesenai skintas .Šokoladą ištirpdyti onelėje ( užkaisti indą su vandeiu į jį įstayti dar vieną indelį su šokolado gabaliukais ir kaitinti ol ištirpsta) tada imame braškes ir mirkome ,dedame ant sviestinio popieriaus ir į šaldytuvą porai valandų Skanaus ...
P.S : galite ir baltąjį ,ir pienišką ir juodąjį šokoladą derinti kartu bus dar skaniau ...
Papildyta:
Annos Pavlovos desertas
Reikia:
4 kiaušinių baltymų
8v.š. cukraus smulkaus
0,5 v.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
250ml grietinėlės plakamos 35proc.
vaisių (tinka rūgštesni ,tai : vyšnios,kivi,serbentai,vynuogės ir t.t.t. labai skanu manau su braškėmis ar avietėmis, mmm)
dar reikia citrinos sulčių,vanilinio cukraus
dar reikia kepinių popieriaus
Plakame baltymus mikseriu iki baltų putų , atsargiai ir kelių krtų suberiame cukrų , beriame 2v.š. paplakame, vėl 2v.š.paplakae ir taip toliau ,taip pat suberiame ir krakmolą .Išplaktą masę formuojame ant kepinių popieriaus , rašo kad reiktų pabarstyti krakmolu popierių ir patepti aliejaus,bet aš to nedariau ir viskas buvo puiku Formuokite kvadratą,apskritimą,širdį ar ką tik norite ,tiesiog atsargiai dėkite šaukštu masę ir per daug netapšnokite jos.
Kepame 1 valandą - 160c temp. ir po vanados kepimo paliekame orkaitėje atvėsti ,aš palikau per naktį kaip ir rašo recepte ,bet manau nieko nenutiktų jei paliktume atvėti ne orkaitėje ir trumpsniam laikui .
Ryte nuėmiau paplotį nuo popieriaus, ir plakiau grietinėlę, dejau citrinos sulčių šiek tiek , vanilinio cukraus ir standiklio Dr. Otker, su juo grietinėlė išlieka standi ilgą laiką, o be jos greit ištežtą viskas,jei reikia dedame o jei tikitės suvalgyti greitai tai ji nebūtina Grietinėlę dedam ant papločio ir barstome arba tvarkingai dėliojame vaisius (dėjau kivi,vyšnias, raudonus ir juodus serbentus), labai greita ir skanu be galo skanu . Skanaus ...
Papildyta:
Plikytas tortas su mėlynėmis
papločiams reikia:
350ml pieno
170gr miltų
3 kiaušiniai
170gr rudojo cukraus
75gr sviestuko
pertepimas
indelis (250gr) rikotos sūrio
indelis didelis grietinės ar grietinėlės
5-6v.š. cukraus pudros
1 citrinos sulčių
vanilinio cukraus
1,5v.š želatinos
šviežios uogos(naudojau mėlynes)
Piena ir sviesta kaitinti iki užvirimo tada berti miltus,išsukti iki vientisumo,ir nukėlus puodą nuo ugnies suberti cukrų,vėl išsukti ir kai pravėsta kiaušinius sumušti .
Taigi škepiau 3 papločius iš paruoštos tešlos, juos iškepti labai nesudėtinga reikia tik konditerinio švirkšto ar maišelio su antgaliu. Iš kepinių popieriaus pasidarome apskritimą kokio dydžio norime papločių,tada pripildome švirkštą mase ir nuo centro link kraštų sukame spiralę kas 1cm . Su tarpeliais. Iškeptus papločius atvėsinau.
Rikotą išplakiau su grietine,dėjau pudrą ,citrinos sultis,ir želatiną ,palaukiau kol šiek tiek pastings.Tada dėjau paplotį į torto formą,pyliau pertepimo ir barsčiau mėlynes,ir vėl paplotis,pertepimas,mėynės, ant viršaus palikau paplotį kurį apibėria cukraus pudra ir mėlynėmis ,labai ,labai skanu ir gaivu,lengva. Skanaus
Reikia:
3-4 didelių morkų
3-4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1-1,5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
175g sviesto
Morkas sutarkavau labai smulkiai ,taip kaip kepant plokštainį . Į jas sudėjau cukrų ir vanilinį cukrų ,kiaušinius ir labai gerai viską išplakiau,tada supyliau tirpintą sviestą ,ir miltus sumaišytus su kepinių milteliais persijojau ,kad būtų puresnis pyragas Greita,kaip matote ,nieko sudėtingo
Papildyta:
Braškės šokolade ( mintis kilo pabandyti tai ,kai pamačiau pas Forelle bloge , o gal Nerytės bloge ? vat nepamenu )
Reikia labai nedaug,juodojo šokolado,ir šviežių braškių ,geriausia naudoti nesenai skintas .Šokoladą ištirpdyti onelėje ( užkaisti indą su vandeiu į jį įstayti dar vieną indelį su šokolado gabaliukais ir kaitinti ol ištirpsta) tada imame braškes ir mirkome ,dedame ant sviestinio popieriaus ir į šaldytuvą porai valandų Skanaus ...
P.S : galite ir baltąjį ,ir pienišką ir juodąjį šokoladą derinti kartu bus dar skaniau ...
Papildyta:
Annos Pavlovos desertas
Reikia:
4 kiaušinių baltymų
8v.š. cukraus smulkaus
0,5 v.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
250ml grietinėlės plakamos 35proc.
vaisių (tinka rūgštesni ,tai : vyšnios,kivi,serbentai,vynuogės ir t.t.t. labai skanu manau su braškėmis ar avietėmis, mmm)
dar reikia citrinos sulčių,vanilinio cukraus
dar reikia kepinių popieriaus
Plakame baltymus mikseriu iki baltų putų , atsargiai ir kelių krtų suberiame cukrų , beriame 2v.š. paplakame, vėl 2v.š.paplakae ir taip toliau ,taip pat suberiame ir krakmolą .Išplaktą masę formuojame ant kepinių popieriaus , rašo kad reiktų pabarstyti krakmolu popierių ir patepti aliejaus,bet aš to nedariau ir viskas buvo puiku Formuokite kvadratą,apskritimą,širdį ar ką tik norite ,tiesiog atsargiai dėkite šaukštu masę ir per daug netapšnokite jos.
Kepame 1 valandą - 160c temp. ir po vanados kepimo paliekame orkaitėje atvėsti ,aš palikau per naktį kaip ir rašo recepte ,bet manau nieko nenutiktų jei paliktume atvėti ne orkaitėje ir trumpsniam laikui .
Ryte nuėmiau paplotį nuo popieriaus, ir plakiau grietinėlę, dejau citrinos sulčių šiek tiek , vanilinio cukraus ir standiklio Dr. Otker, su juo grietinėlė išlieka standi ilgą laiką, o be jos greit ištežtą viskas,jei reikia dedame o jei tikitės suvalgyti greitai tai ji nebūtina Grietinėlę dedam ant papločio ir barstome arba tvarkingai dėliojame vaisius (dėjau kivi,vyšnias, raudonus ir juodus serbentus), labai greita ir skanu be galo skanu . Skanaus ...
Papildyta:
Plikytas tortas su mėlynėmis
papločiams reikia:
350ml pieno
170gr miltų
3 kiaušiniai
170gr rudojo cukraus
75gr sviestuko
pertepimas
indelis (250gr) rikotos sūrio
indelis didelis grietinės ar grietinėlės
5-6v.š. cukraus pudros
1 citrinos sulčių
vanilinio cukraus
1,5v.š želatinos
šviežios uogos(naudojau mėlynes)
Piena ir sviesta kaitinti iki užvirimo tada berti miltus,išsukti iki vientisumo,ir nukėlus puodą nuo ugnies suberti cukrų,vėl išsukti ir kai pravėsta kiaušinius sumušti .
Taigi škepiau 3 papločius iš paruoštos tešlos, juos iškepti labai nesudėtinga reikia tik konditerinio švirkšto ar maišelio su antgaliu. Iš kepinių popieriaus pasidarome apskritimą kokio dydžio norime papločių,tada pripildome švirkštą mase ir nuo centro link kraštų sukame spiralę kas 1cm . Su tarpeliais. Iškeptus papločius atvėsinau.
Rikotą išplakiau su grietine,dėjau pudrą ,citrinos sultis,ir želatiną ,palaukiau kol šiek tiek pastings.Tada dėjau paplotį į torto formą,pyliau pertepimo ir barsčiau mėlynes,ir vėl paplotis,pertepimas,mėynės, ant viršaus palikau paplotį kurį apibėria cukraus pudra ir mėlynėmis ,labai ,labai skanu ir gaivu,lengva. Skanaus
[/quote]
Sakykite, o papločių nereikia perpjauti, nes jie turėtų būti tuščiaviduriai ir ar gerai pjaustose
Sakykite, o papločių nereikia perpjauti, nes jie turėtų būti tuščiaviduriai ir ar gerai pjaustose
čia kaip supratau klausimas man ? pjauti ju nereikia, jei esate kepusi plikytus sausainius tai iškepsite ir šiuos papločius,labai lengva , tiesiog su kond. švirkštu viskas daroma,iškepęs gaunasi 1,5-2 cm storio paplotis ,sutepus jis dar sukrenta 0,5cm tai viskas labai gerai gaunasi,nieko pjauti nereikia ... Kadangi tešla karamelinė ,su rudu cukrumi tai jie nesigauna tušti ,nes cukrus neleidžia tiek išsipūsti,jei kepsite iš paprastos tešlos kaip plikytukus tai tada išsipūs iki 3cm arba 3,5cm ... nedaugiau ...
Vakar kepiau Keksiukus su šokoladu ir bananais. Tikrai labai skanūs.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
-----------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
Sudomino labai baklava, reik kita savaite nusipirkti teslos Filo
Filo tesla Prismoj kiek maciau kainuoja 15lt su centais
Siandien kepsiu keksiukus jei kas gausis pasidalinsiu receptu
Filo tesla Prismoj kiek maciau kainuoja 15lt su centais
Siandien kepsiu keksiukus jei kas gausis pasidalinsiu receptu
QUOTE(editamm @ 2010 08 11, 23:00)
Va ir receptux
2 pokeliai baltų Selga sausainių
2 pokeliai šokoladinių Selga sausainių
200 g žemės riešutų chalvos
500 g grietinės ( proc riebumo dėjau)
2 šaukštai cukraus
chalvą, grietinę ir cukrų gerai ištrinti iki vientisos masės ir sutepti sausainius sluoksniais. Aš dedu į stiklinę kepimo formą patiesus kepimo popieriaus, tada galima gražiai iškelti kai sustingsta. Laikau per naktį arba visą parą, kad gerai įsigertų sausainiai. Štai ir viskas, skanaus
2 pokeliai baltų Selga sausainių
2 pokeliai šokoladinių Selga sausainių
200 g žemės riešutų chalvos
500 g grietinės ( proc riebumo dėjau)
2 šaukštai cukraus
chalvą, grietinę ir cukrų gerai ištrinti iki vientisos masės ir sutepti sausainius sluoksniais. Aš dedu į stiklinę kepimo formą patiesus kepimo popieriaus, tada galima gražiai iškelti kai sustingsta. Laikau per naktį arba visą parą, kad gerai įsigertų sausainiai. Štai ir viskas, skanaus
Reikėjo, kažko greitai ir skaniai, išbandžiau, ačiū už receptą.
QUOTE(Pinta @ 2010 08 11, 21:49)
siūlau išbandyt greit pagaminamą ir skanų torčiuką. Svarbiausia, kad nereikia kepti
As irgi norejau kazko greito nesigamina nieks tokiu oru, tai liuks variantas, aciu
Merginos vaisinu sausainukais aviziniai su saulegrazom
400gr.aviziniu dribsniu,
150gr.saulegrazu islukstentu,
150gr.sviesto,200gr.cukraus,
3kiausiniai.
IStirpinti sviesta keptuveje ir pakepinti kol graziai apskrus saulegrazos ir dribsniai.Supilti paskrudytus y dubeny ir ant karstu supilti cukru ir isplaktus kiausinius.Viska gerai ismaisyti ir su sauksteliu deti y kepimo skarda.Iseina 2 skardos sausainiu.kepiau 180l.apie 25min.kol graziai apskrudo.Skanaus
400gr.aviziniu dribsniu,
150gr.saulegrazu islukstentu,
150gr.sviesto,200gr.cukraus,
3kiausiniai.
IStirpinti sviesta keptuveje ir pakepinti kol graziai apskrus saulegrazos ir dribsniai.Supilti paskrudytus y dubeny ir ant karstu supilti cukru ir isplaktus kiausinius.Viska gerai ismaisyti ir su sauksteliu deti y kepimo skarda.Iseina 2 skardos sausainiu.kepiau 180l.apie 25min.kol graziai apskrudo.Skanaus