Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 23 tema

QUOTE(adžani @ 2010 08 06, 20:33)
Gaila,bet man nesigavo.Gavosi visi kaip blynai.  verysad.gif


Kepiau penktadienį ir aš, tai skonio labai gero buvo, o forma labiau blynus priminė doh.gif lotuliukas.gif Bet aš, višta, pati kalta, nes įdėjau i šaltą orkaitę juos ir pasileido doh.gif blush2.gif Šiandien kepiau vėl ir jau dėjau į karštą orkaitę, gavosi thumbup.gif
Ačiū Ulei už receptuką 4u.gif Labai skanūs sausainiai, kepsiu dabar dažnai, kol atsivalgysiu biggrin.gif

QUOTE(pienia @ 2010 08 07, 22:58)
O varge, o kitoj temoj seimininkem blynai gaunasi kaip "sausainiai" bigsmile.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2010 08 06, 13:36)
Kepiau Ulės pasiūlytus sausainukus su kukurūzų dribsniais, skanūs! Ačiū už receptuką!
Panašius kepu ir aš su kukurūzų dribsniais, labai greit ir lengvai pagaminami ir tikrai skanučiai wub.gif

TRAŠKŪS KUKURŪZŲ DRIBSNIŲ-RIEŠUTŲ-RAZINŲ SAUSAINUKAI
user posted image
Reikės:
140 g kukurūzų dribsnių (cornflakes)
0,5 skardinės saldinto kondensuoto pieno (visa skardinė = 385 g)
220 g mėgstamų riešutų ir džiovintų vaisių (aš dedu šviesių razinų „Gold“ ir tamsių „Jumbo“, anakardžių, migdolų bei lazdyno riešutų. Galima dėti tiesiog mišinį „Studentų maistas“)
Į didelį dubenį supilti kukurūzų dribsnius, kondensuotą saldintą pieną, nuplautus verdančiu vandeniu džiovintus vaisius bei riešutus, viską gerai išmaišyti. Šaukštu kabinti gautą masę ir dėti į skardą, prieš tai būtinai patiesus kepimo popieriaus. Pasistengti padėlioti riešutukus ir tamsias razinas taip, kad jos būtų sausainių viršuje, gražiau atrodys.

Iš šito kiekio produktų gaunasi 2 skardos sausainukų (apie 30 vnt.). Kepti įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 9 minutes iš karto abi skardas kepimo režimu profi-karštas oras. Kepimo metu kondensuotas pienas sukietina sausainukus ir jie tampa traškūs. Ištraukus sausainius iš orkaitės, leisti jiems atvėsti, nes kitu atveju jie sulips vienas su kitu. Skanaus!

o riebalu nenaudojat?Nes man kazkaip atrodo,kad jie gali prilipt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 08 09, 14:51)
o riebalu nenaudojat?Nes man kazkaip atrodo,kad jie gali prilipt smile.gif



ant popieriaus galima deti, neprilips
Atsakyti
Linucia o jau grazumas ir speju skanumas bigsmile.gif . Butinai bandysiu siuos skanestus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nuosirdi @ 2010 07 24, 13:05)
user posted image
Trijų spalvų tortas


ar sis tortas man sustingtu kokiai 6h jei pabaigciau daryt per pietus?ir ar galima vietoj melyniu daryti su nektarinais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winona: 09 rugpjūčio 2010 - 18:55
QUOTE(laurilija @ 2010 08 09, 14:51)
o riebalu nenaudojat?Nes man kazkaip atrodo,kad jie gali prilipt smile.gif


Riebalų tikrai nenaudoju, būtinai į skardas tiesiu kepimo popieriaus (minėjau tai recepto aprašyme), iškepę ir atvėsę sausainukai gražiai atlimpa nuo popieriaus mirksiukas.gif


QUOTE(VANDA-panda @ 2010 08 09, 19:26)
Linucia o jau grazumas ir speju skanumas  bigsmile.gif . Butinai bandysiu siuos skanestus. 4u.gif


Jie man tikrai labai skanučiai, o ir gaminimo eiga super paprasta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2010 08 09, 21:38)
Riebalų tikrai nenaudoju, būtinai į skardas tiesiu kepimo popieriaus (minėjau tai recepto aprašyme), iškepę ir atvėsę sausainukai gražiai atlimpa nuo popieriaus mirksiukas.gif
Jie man tikrai labai skanučiai, o ir gaminimo eiga super paprasta 4u.gif

O man nesigavo verysad.gif istezo visi.kazi kode g.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2010 08 09, 22:18)
O man nesigavo  verysad.gif istezo visi.kazi kode  g.gif


Ar i ikaitinta orkaite sausainius sudejot?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 10, 11:33)
Ar i ikaitinta orkaite sausainius sudejot?

Nu taip, kaip ir visada.Bet kazkodel pavirto i blynus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2010 08 09, 22:38)
Riebalų tikrai nenaudoju, būtinai į skardas tiesiu kepimo popieriaus (minėjau tai recepto aprašyme), iškepę ir atvėsę sausainukai gražiai atlimpa nuo popieriaus mirksiukas.gif
Jie man tikrai labai skanučiai, o ir gaminimo eiga super paprasta 4u.gif


O koki saldinta kondensuota piena naudojote? Gal nuo jo priklauso, kad jie nesigautu kaip blynai? g.gif
Atsakyti
Zinot ka, as ka tik issikepiau sausainiu ten tokiu neblogu, bet ir man pasileido biggrin.gif kaip blynukai, ale skanus. Nors anksciau kepiau, ir gavosi normalus g.gif
Atsakyti
QUOTE(S@lsa @ 2010 08 05, 17:16)
Phyllo teslos tikrai yra IKI prie visokiu koldunu ir mantingos teslu. O pirkti yra tik kavinese as esu "Aldivane" kaune ragavusi, gabalelis gal kokie 6lt ar 8lt kainuoja. Pasakiskas desertas wub.gif  wub.gif  wub.gif



IKInėse prie koldūnų ir mantingos tešlų yra kinietiška spring rolls tešla, ji visiškai netinka baklavai daryti ir nesusiklaidinkit , kad ji taip pat plona, bet konsistencija ji visiškai į phyllo nepanaši.

beja, jau pagamintos baklavos taip pat yra, bent jau mano IKInėje ( marijampolė, degučių iki) padėta kur vitrinose sausainių pavyzdžiai ir pyragai būna sudėti, putoplasto padėkliuke su skaidria plėvele aptraukta, kažkokia kepykla gamina, bet kadangi aš pati namie baklavą gaminu tai šia nesusigundžiau, kažkaip neapetitnai atrodo.

pati tešlą parsivežu iš vilniaus prismos, ten dėžutė kainuoja ~25 lt. rašo, kad atšilus pakartotinai neužaldyti, bet kai iš jos kepu štrudelius ( iš vienos dėžutės darau du) tai atlikusią tešlą vėl atgal gražiai suvynioju ir į kamerą- visiškai nieko jai nenutinka.
Atsakyti