Vakar beveik nakčia darytas...
Trijų spalvų tortas
Tešlai: 125g. sviesto arba margarino, 1 pakelis vanilinio cukraus, 75g cukraus, 4 kiaušiniai, 0,5 stiklinės pieno, truputis druskos, 150 g. miltų, 1 šaukštas kepimo miltelių, 2 šaukštai kakavos, 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės.
Kremui: 0,5 l. mėlynių, 200 g. grietinės, 1 pakelis vyšnių želė, 2 šaukštai želatinos.
Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sukant įmušti po vieną kiaušinį, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotą citrinos žievelę, o į kitą įmaišyti kakavos. Formą ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir supilti baltą masę. Biskvitą kepti 180 laipsnių temp. 15-20 min. Iškepusį išimti iš formos ir atšaldyti. Taip pat iškepti ir tamsųjį biskvitą.
Kremui uogas nuplauti, nusausinti, sudėti į dubenį, ant viršaus krėsti iki standumo išplaktą grietinę ir išmaišyti. Vyšnių želė ištirpinti mažesniame negu nurodyta ant pakelio vandens kiekyje, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti kol želatina ištirps. Kai želė pradės stingti, sumaišyti su uogų mase. Kelis šaukštus palikti biskvitų pertepimui.
Į formą dėti baltą biskvitą, sutepti su vyšnių želė, ant viršaus dėti tamsųjį biskvitą ir pilti kremą. Gerai atšaldyti. SKANAUS