Raštvedybos taisyklės visiškai naujos yra čia: http://www3.lrs.lt/c...373&Condition2=
Eiti per www.is.lt tada Duomenu bazės, tada Lietuvos juridinių dokumentų bazė ir susirasti, ka reikia. Tipiniu sutarciu taip patr galima susirasti Internete. Abejoju, ar Patogu pirkti atsius i Islandija.
;D
Labas visoms,
Šiandien man kilo toks svarbus klausimas..
Ar yra LT nors vienas knygynas, kuris galėtų rasti moksliniam darbui reikalingų knygų iš bet kokio pasaulio kampelio?Aišku, kainas įsivaizduoju įspūdingas, bet kai reikia, tai jos nieko nelošia..
Gal kas turit patirties užsakinėjant pristatymui mokslines knyas? Gal žinote iš ko yra šansas pasirinkti, kokie knygynai, kokios pristatymo ir paieškos kainos?
Anksčiau kai kurias knygas reikalingas psichologijos studijoms užsisakydavau "Baltų lankų knygyne" Akropolyje, bet tai nėra labai geras pasirinkimas..Ne visas knygas jie galėdavo parsiųsti..
Dabar gi reikia knygų susijusių su kita mano profesija, visos jos anglų kalba, tiesiog serija knygų, šių metų leidimo, bet net neįsivaizduoju kaip kiti žmonės tvarkosi su tokia problema, kai reikia, o LT bibliotekose tikrai nerasi..
labai prašau pasidalinti sava vertinga patirtimi. Būsiu iki grabo lentos dėkinga.
Šiandien man kilo toks svarbus klausimas..
Ar yra LT nors vienas knygynas, kuris galėtų rasti moksliniam darbui reikalingų knygų iš bet kokio pasaulio kampelio?Aišku, kainas įsivaizduoju įspūdingas, bet kai reikia, tai jos nieko nelošia..
Gal kas turit patirties užsakinėjant pristatymui mokslines knyas? Gal žinote iš ko yra šansas pasirinkti, kokie knygynai, kokios pristatymo ir paieškos kainos?
Anksčiau kai kurias knygas reikalingas psichologijos studijoms užsisakydavau "Baltų lankų knygyne" Akropolyje, bet tai nėra labai geras pasirinkimas..Ne visas knygas jie galėdavo parsiųsti..
Dabar gi reikia knygų susijusių su kita mano profesija, visos jos anglų kalba, tiesiog serija knygų, šių metų leidimo, bet net neįsivaizduoju kaip kiti žmonės tvarkosi su tokia problema, kai reikia, o LT bibliotekose tikrai nerasi..
labai prašau pasidalinti sava vertinga patirtimi. Būsiu iki grabo lentos dėkinga.
Zinau, kad tie,kurie dirba mokslini darba, daznai perka knygas is internetines parduotuves www.amazon.com Paciai uzsisakyti neteko,bet girdejau,kad problemu su jais nekyla.
QUOTE (vilko_puse @ 2004 05 20, 09:04) |
Rasma, man idomus vienas dalykas: jei tai mokslo reikmems, destytojai turi rekomenduoti tam tikras knygas. nejaugi jie rekomenduoja tik tokias, kurias truks plys reikia gabentis is kito pasaulio galo. paklausk, gal ju yra Lietuvoje, o gal medziagos yra kitose knygose arba internete. |
Nezinau kokia situacija pas Rasma,bet galiu is asmenines patirties pasakyti. Kartais reikia parasyti darba ir norisi ji parasyti ne tik is dvieju pasenusiu knygu, bet pasikapstyti ir giliau. Naujausia literatura tikrai sunku gauti. Universitetuose jei ir atveza nauju knygu,tai jas is pradziu destytojai issinesioja ir realiai jomis naudotis gali po kokio gero pusmecio,jei ne veliau
Kai man reikejo knygos bakalauriniam, tai as ja uzsisakiau per Mazvydo bibliotekos tarptautini skyriu ar pan. Atsiunte ir savaitei dave i namus parsinesti. Kainavo tas gal 11litu. Bet kaip man sake tas priklauso ir nuo knygos svorio, ir nuo to is kur siuncia.
Taip, panaši situacija kaip Afytė ir aprašė..Naują knygos egzempliorių gauna tik dėstytojai, laiko jie ją, tausoja..mano atveju, tai tų knygų LT nėra, netikiu jog kas turi..Jos buvo surastos kitos šalies instituto bibliotekoje ir tai tik skaitymui (ne išsinešimui). Galima buvo daryti kopijas, bet kad nukopijuoti visą knygą, tai turbūt kainuotų dar daugiau nei parsisiųsti.
Kam to reikia?
Aš asmeniškai esu žmogus, kuris informaciją "gaudo". Gali mokytis ir iš LT bibliotekose esančių knygų, skolintis iš dėstytojų, bet jei nori žinoti daug ir naujos informacijos, tai ieškai pats..man negaila nieko, jei galiu sužinoti galbūt net daugiau nei dėstytojas žino.
Šios knygos nebuvo rekomenduotos, bet jos labai tinka konkrečiu atveju , yra nesenai iškeptos Šiaurės Amerikoje. Aš klausiu ne tik dėl savęs, bet ir dėl mano viršininko, kuris rašo mokslinį darbą..man pačiai reiktų dar kitokių knygų, viena jų yra Australijos pasiutligės vadovas..Ir ne kažkokiems mokslams, bet šiaip asmeniniam interesui
Oi ačių visoms padedančioms, tik konspektuoju, tik rašausi kas kur ir kaip..Žiūrėsiu kur geriausia, greičiausia, pigiausia Rašykit visos, kurios bandėt, žinot ar kurių pažįstamiems teko užsakinėti knygas Labai labai ačiū
Kam to reikia?
Aš asmeniškai esu žmogus, kuris informaciją "gaudo". Gali mokytis ir iš LT bibliotekose esančių knygų, skolintis iš dėstytojų, bet jei nori žinoti daug ir naujos informacijos, tai ieškai pats..man negaila nieko, jei galiu sužinoti galbūt net daugiau nei dėstytojas žino.
Šios knygos nebuvo rekomenduotos, bet jos labai tinka konkrečiu atveju , yra nesenai iškeptos Šiaurės Amerikoje. Aš klausiu ne tik dėl savęs, bet ir dėl mano viršininko, kuris rašo mokslinį darbą..man pačiai reiktų dar kitokių knygų, viena jų yra Australijos pasiutligės vadovas..Ir ne kažkokiems mokslams, bet šiaip asmeniniam interesui
Oi ačių visoms padedančioms, tik konspektuoju, tik rašausi kas kur ir kaip..Žiūrėsiu kur geriausia, greičiausia, pigiausia Rašykit visos, kurios bandėt, žinot ar kurių pažįstamiems teko užsakinėti knygas Labai labai ačiū
mano svainis (medikas) daug naudingos literaturos parsisiunte is Indijos, uzsisake jas internetu, mat popierius ir siaip literatura sioje salyje gana pigi, o yra pasaulinio pripazinimo vertu knygu tikrai deja, nelabai zinau kokiame tinkle jis jas uzsisake, paklausiu
pamenu, kai atejo jo siuntinys su knygom taip nustebau, bet pasirodo, kad jis jau seniai visa naujausia literatura siunciasi is sios salies butent
pamenu, kai atejo jo siuntinys su knygom taip nustebau, bet pasirodo, kad jis jau seniai visa naujausia literatura siunciasi is sios salies butent
dar galima pažiūrėt Atviros Lietuvos Fonde.
nors jei apie Australijos pasiutligę, tai ne jų sritis
nors jei apie Australijos pasiutligę, tai ne jų sritis
as knygas uzsakineju Amazon.com
Tik su moklsine literatura ten problema - rasti tai gal ir rasi, bet vadoveliai gali kainuoti 40-100 $. Kazkodel visa moksline literatura brangiai kainuoja.
Rasant diplomini as parasiau apie 50 emailu ivairiu saliu moklsiniu darbu autoriams, kuriu darbu man reikejo. Ir atsakyma gavau lygiai is puses - visi jie atsiunte man savo straipsnius - kas pastu, kas faksu , kas emailu.
Tai buvo super .
Gal ir tu taip pabandyk.
Tik su moklsine literatura ten problema - rasti tai gal ir rasi, bet vadoveliai gali kainuoti 40-100 $. Kazkodel visa moksline literatura brangiai kainuoja.
Rasant diplomini as parasiau apie 50 emailu ivairiu saliu moklsiniu darbu autoriams, kuriu darbu man reikejo. Ir atsakyma gavau lygiai is puses - visi jie atsiunte man savo straipsnius - kas pastu, kas faksu , kas emailu.
Tai buvo super .
Gal ir tu taip pabandyk.
Salia Vilniaus Universiteto ,Universiteto gatvej yra knygynas Humanitas (berods ). Kiek zinau, jie turi dideli kompiuterini kataloga is viso pasaulio, gali paziuret, ar yra norima knyga, ir ja uzsakyt.
QUOTE (norge @ 2004 05 20, 14:48) |
Rasma, o kodel nenori uzsisakyti is amazon ar blackwell? |
O kas tai yra blackwell??gėda pripažinti, bet nežinau kas tai..
Amazon.com tai girdėjau, bet nė kartelio nesu bandžiusi...internetu esu pirkusi tik grožinę literatūrą Lietuvoje..ką gi, manau ateis tas pirmasis kartas
Papildyta @ [mergetime]1085081124[/mergetime]
Oho, kaip man sekasi, dabar reikia tik pavaikščioti nurodytomis vietomis
Būtinai visur užsuksiu, juk galų gale įdomu kas pristato geriausiomis sąlygomis LT ir galbūt kokią serijos knygą pabandysiu įsigyti per amazon.com. išbandysiu kaip gerai veikia ir ką galima gauti..kaina svarbi, bet tuo pačiu ir ne itin rūpi, žinau, kad gera mokslinė literatūra brangi...
Pirksiu ir pati, ir dar viršininkui rekomenduosiu..Man baisiai yra rūpimų temų, o LT nieko negaliu gauti.
Ačiū mamos.