Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (5)

QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2010 12 16, 16:48)
O tavoji, Juknele, springsta turbut nuo seiliu taip iseitu jei ramybes busenoje?
Pas mano mama labai daug karkalu susidaro, o jai nesigauna atsikrenksti ir isspjauti, tai pati apsivinioju servetele pirsta ir isvalau is gerkles kiek iseina, tada maziau koseja nuo springimo.
Tuoj sventes, norisi palinket, kad visiems mums jos butu ypatingos, su kokiais vargeliais bevargtume...  wub.gif

Gerai, kad sukelet poliklinika ant koju thumbup.gif Tikriausiai buvai pirmoji to paprasiusi. Jei dar nueisi pas gydytoja, pasakyk, kad Raseiniu raj. yra toks Ariogalos miestelis. Ten gydytojai israso, o felceres vaiksto pas tokius ligoniukus. Gaila, kad as ten negyvenu.
Teisingai pastebejai, manoji springsta ir nuo seiliu, karkalu. Tik kaip tu juos isvalai? Nevimdo jos? Nekanda tau? Maniske, tai kazkaip nevalingai stipriai kanda. Daznai sauksta, dantu sepetuka sunku istraukti. Nezinau, kaip ja praziodinti verysad.gif
O kaip jusu zondas veikia? Lengviau mamytei?
Kai buvau pas psichiatre, tai ji man sako: "Ne, zondu nestatykit, kam ja kankint. Juk jau tuoj pabaiga". Tai as nebezinau, ka ir daryti. Kazkoks bejegiskumas, vietos sau namie nebeandu. Buiti visai apleidau. Vis begu prie mamos, glostau glostau, masazuoju, kalbinu. Vaikeliai demesio praso. Myluoju ir juos, bet jauciu, kad tda vagiu mamai skirta laika. Protu suvokiu, kad tai nesamone, bet emociskai jau kazkas man nebegerai.
Kad nors zinociau, kas laukia (visus imanomus variantus), kaip jai padeti.
Idomu, kaip issivysciusiose valstybese pagalba tokiems ligoniukams teikiama.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 12 16, 19:46)
Mano mama irgi yra nese su tais minkstais nestuvais greitosios,bet yra buve ,kad pati greitoji atvaziavusi tokiu nestuvu neturi,

Skambinant greitukei, reikia būtinai pasakyti, kad ligonis nevaikštantis. Tada atsiųs brigadą su dviem stipriais vyrukais ir su visais tinkamais neštuvais. Jums tereikės tik prisidėti, kad kas nuo ligonio nenučiuožtų, kad neatsidengtų, nesušaltų ar pan. Na, gal tik šiek tiek prilaikyti, jei kokie staigūs posūkiai ar siauri laiptai.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 12 17, 00:48)
Skambinant greitukei, reikia būtinai pasakyti, kad ligonis nevaikštantis. Tada atsiųs brigadą su dviem stipriais vyrukais ir su visais tinkamais neštuvais. Jums tereikės tik prisidėti, kad kas nuo ligonio nenučiuožtų, kad neatsidengtų, nesušaltų ar pan. Na, gal tik šiek tiek prilaikyti, jei kokie staigūs posūkiai ar siauri laiptai.

Nu jo,pagal viska taip turetu buti,bet ...nekarta yra atvaziavusi greitoji tik su felcere,nors kiekvienakart sakydavom ,kad ligonis gulintis.tai nesdavom patys,vairuotojas,ir jei reikdavo koki kaimyna pasikviesdavome.Kadangi mano mama didelio svorio,tai dviese nelabai panesa.
Atsakyti
Jei ligonis sedintis, bet nevaikstantis ir ne itin sunkus galima uzsinesti pasodinus ant medines nesunkios kedes su atlosu, paemus kede uz koju sonuose, mes taip mociute keliskart transportavom, nes greituke is ligonines neparvezdavo, arba jei parvezdavo, tai sakydavo jusu reikalas uzsinest.

QUOTE(neringaal @ 2010 12 16, 14:14)
Sveiki norejau toki klausima uzduoti, gal kas galit patarti, kaip zmogu uznesti i antra auksta kad nebutu sunku labai, gal kas turite kokios praktikos? Kiek suprantu yra nevaikstanciu ligoniu, tai va mums reikia parsivezti is ligonines, tai dabar tokia dilema iskilo. Gal kas zino patogiu budu tam?

Atsakyti
aciu uz patarimus, bet jau lyg ir greitoji parves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paix @ 2010 12 14, 23:16)
, reikia kažkur sauskelnes išsirašyt, nes turtint priežiūrą niekas nepriklausė...

Sauskelnes israso seimos gydytoja tokias, kokiu jus norit - ar kelnaiciu tipo, ar su lipdukais. Taip pat pagalvokit apie ju dydi 4u.gif Tiesa, vietoj sauskelniu galima imti ir palyciu vienkartiniu. Mes jau rasemes sauskelnes, kai mamai ju dar nereikejo. Uztai dabar tai paguoda, tik kai kuriu dydis jau per mazas smile.gif

QUOTE(neringaal @ 2010 12 16, 14:53)
o kiek tai kainuoja?

Mums su tuo teko susidurti dar tik viena karta. Is ligonines parveze ir uznese greitoji - kazkaip be jokiu diskusiju g.gif

QUOTE(Juknele @ 2010 12 17, 00:14)
Kazkoks bejegiskumas, vietos sau namie nebeandu. Buiti visai apleidau. Vis begu prie mamos, glostau glostau, masazuoju, kalbinu. Vaikeliai demesio praso. Myluoju ir juos, bet jauciu, kad tda vagiu mamai skirta laika. Protu suvokiu, kad tai nesamone, bet emociskai jau kazkas man nebegerai.
Kad nors zinociau, kas laukia (visus imanomus variantus), kaip jai padeti.
Idomu, kaip issivysciusiose valstybese pagalba tokiems ligoniukams teikiama.

Suprantu tave Juknele, bet linkiu kazkaip grizti i vezias 4u.gif As dziaugiuosi, kad dirbu, tai darbe galva pailsi nuo siu problemu. Jei turi galimybe, siulyciau susirasti slauge bent pusei dienos? As labai dziaugiuosi, kad mes nors ir labai sunkiai, bet vis dar bandom islaikyti normalia gyvenimo tekme, kad ir tete, ir mes visi galetumem dirbti. Labai sunkus vakarai ir savaitgaliai - is tiesu juk visiskai nepailsim, bet manau emociskai taip lengviau.
Tik emociskai pailsejusi supranti, kad padeti nera kuo, sitoj valstybej - nera. Ir tai ka mes darom manau yra labai daug...Net nesuskaiciuoju kiek patarimu turejom del slaugos ligonines. Labai dziaugiuosi, kad ju neklausem smile.gif Kazkiek apsipratom, atradom savo ritma ir gyvenam...
O ateitiess irgi bijau. Nezinau kaip bus, ir kas bus...Mama jau pamirso kaip reikia vaikscioti, kaip reikia kalbeti. Esu jau ir cia forume skaiciusi, kad veliau ligoniukai pamirsta kaip reikia valgyti... verysad.gif
Atsakyti
ajb, gaila, kad tavo mamyte jau gulasi. Primink, kiek metu serga?
As i darbeli negaliu eiti, nes esu vaiku prieziuros atostogose thumbup.gif , dar pati maitinu dvynius.
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2010 12 17, 19:31)

O ateitiess irgi bijau. Nezinau kaip bus, ir kas bus...Mama jau pamirso kaip reikia vaikscioti, kaip reikia kalbeti. Esu jau ir cia forume skaiciusi, kad veliau ligoniukai pamirsta kaip reikia valgyti... verysad.gif

As taippat labai ateities bijau,jau negavoju apie tai ,kad sunku dabar,bet vis dar galiu kazkaip su viskuo susitvarkyt.O kaip toliau,jeigu bus taip ,kad net pavalgyt nebesugebes.baisu.
Atsakyti
Apie ateitį negalvokim, nes vienintelis dalykas, kurį tikrai turim yra šiandiena.

ajb, ar mama nebešaukia?

Mano žmogiukas laikosi visai neblogai. Po namus dar vaikšto. Bet skundžiasi, kad šalta, o jo kambary dažniausiai 25` doh.gif , dažnai suprakaitavęs miega, bet nenusivelka šiltų viršutinių treningų ir storų vilnonių kojinių - nežinau nė ką sakyt, širdis prastai dirba, kad šala ar pojūčiai susimaišę... Kartais užeina nenoro valgyt periodai, paskui nei iš šio nei iš to praeina. Nebenori maudytis, sako, pavargstu labai. Aš jau nepriversčiau, bet laimei, kai MB pasako, dar klauso.
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 12 18, 00:58)
ajb, gaila, kad tavo mamyte jau gulasi. Primink, kiek metu serga?
As i darbeli negaliu eiti, nes esu vaiku prieziuros atostogose  thumbup.gif , dar pati maitinu dvynius.

Liga diagnozuota yra sesti metai, o serga matyt anksciau sad.gif Kai buvau su pirmu vaikeliu nestuke uzsiemem problemos paieskom, ir taip jau graudziai sutapo, kad liga skaiciuojam su pirmojo vaiko augimu...

O nevaiksto tik nuo joniniu. Kazkas tada ivyko, o kas, sitoj valstybej niekas nepasakys doh.gif

QUOTE(Una Li @ 2010 12 18, 11:11)
Apie ateitį negalvokim, nes vienintelis dalykas, kurį tikrai turim yra šiandiena.

ajb, ar mama nebešaukia?

Saukia mama ir toliau verysad.gif . Gal truputuka maziau. Buna baisiu dienu, o buna tokiu visai ir nieko.

O maniske jau is anksciau irgi rubu nesirengdavo nakciai, nei kojiniu neduodavo numaut.
Atsakyti
Mielosios, ramių Jums visoms švenčių, sveikatos Jūsų ligoniukams, o Jums pačioms - kantrybės, sveikatos ir ramybės 4u.gif
user posted image
Atsakyti
user posted image

Šiltų, jaukių šv.Kalėdų Jums ir Jūsų namams wub.gif
Atsakyti