Sveikos, ruošiuošiantis kelionei į Egiptą iškilo toks klausimas-kaip yra su piramidžių lankymu? Jos apžiūrimos tik iš išorės, ar galima nusileisti į piramidžių vidų ir ten vyksta kokios ekskursijos?
Ir dar klausimėlis dėl pinigų-geriau vežtis išsikeitus Egiptietiškus svarus ar dolerius? ar ir tų ir anų reikia?
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2010 08 24, 18:47)
Sveikos, ruošiuošiantis kelionei į Egiptą iškilo toks klausimas-kaip yra su piramidžių lankymu? Jos apžiūrimos tik iš išorės, ar galima nusileisti į piramidžių vidų ir ten vyksta kokios ekskursijos?
Ir dar klausimėlis dėl pinigų-geriau vežtis išsikeitus Egiptietiškus svarus ar dolerius? ar ir tų ir anų reikia?
Didžioji piramidė yra už papildomą mokesti, bet gidai nerekomenduoja jos lankyt. Mažosios nemokomai, viena nieko gero tik griuvenos o kitoje įdomiau ir gražiau, bet priklauso nuo gido į kurią ves ir ar pasakos ten apie ką nors. Du kartus buvai ir visi kartai buvo skirtingi, daug kas priklauso nuo gido Beje abu kartus pirkom iš tos pačios firmos ekskursijas
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2010 08 24, 18:47)
Aš patarčiau nesikeisti, doleriais ten galima visur sėkmingai atsiskaityti
Dėkoju už atsakymus, tai kaip supratau į kažkurios piramidės vidų vis tiek bus proga patekti
O sakykite kaip dėl arbatpinigių, po kiek maždaug reikia palikti, pvz.: nuo 2 žmonių 1$ pakanka?
Kaip suprantu kelionės į Egipta vyksta ištisus metus, ar klystu? Daugelis Jūsų keliavote ne vieną kartą, taigi norėčiau gauti patarimą, kurį mėnesi skristi poilsiauti geriausia, kad nebūtu per karšta, bet kad ir vėjo didelio nebūtu ir vakare striukių neprireiktų
O sakykite kaip dėl arbatpinigių, po kiek maždaug reikia palikti, pvz.: nuo 2 žmonių 1$ pakanka?
Kaip suprantu kelionės į Egipta vyksta ištisus metus, ar klystu? Daugelis Jūsų keliavote ne vieną kartą, taigi norėčiau gauti patarimą, kurį mėnesi skristi poilsiauti geriausia, kad nebūtu per karšta, bet kad ir vėjo didelio nebūtu ir vakare striukių neprireiktų
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2010 08 24, 20:01)
Dėkoju už atsakymus, tai kaip supratau į kažkurios piramidės vidų vis tiek bus proga patekti
Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad man geriausias laikas ilsėtis Egipte - spalis, lapkričio pradžia ir kovo pabaiga - balandis. Bet, planuojant ekskursijas, tai galima važiuoti ir žiemos mėnesiais. Čia tik mano nuomonė. Pavyzdžiui, mano viena draugė visada važiuoja tik vasarą, kita draugė - tik žiemą. Kadangi kelionės į Egiptą vyksta apskritus metus, tai pasirinkimas didžiulis.
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2010 08 24, 20:01)
Man tai lapkričio mėn labiausiai Egipte patinka, o pavasarį man didelis minusas kad jūroj vanduo dar šaltas
QUOTE(Jofky @ 2010 08 24, 20:24)
Man tai lapkričio mėn labiausiai Egipte patinka, o pavasarį man didelis minusas kad jūroj vanduo dar šaltas
O tai kada jau šilta būna, balandi-geguže?
QUOTE(Jofky @ 2010 08 24, 17:16)
Didžioji piramidė yra už papildomą mokesti, bet gidai nerekomenduoja jos lankyt.
kodel nerekomenduoja?
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 24, 21:27)
kodel nerekomenduoja?
Kaina neatitinka lukeščių Ilgas siauras parėjimas kur telpa tik po vieną žmogų, labai tvanku o pasiekus tikslą ten nieko nėra tik akmeninis kambarys. Mums taip buvo paaiškina. Niekas nesusigundė ta piramide, net valties nebuvo norinčių eit žiūrėt
P.s. Dar prisiminiau, perspėjo kad neitu ten kas turi uždarų patalpų baimę ir aukštaūgius
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2010 08 24, 19:01)
Pakanka. Aplamai jie už menkiausią paslaugėlę tikisi atlygio Būkit atsargūs prie piramidžių - ten paslaugų pasiūla didžiulė. Vaikšto su chalatais babajai, ar kaip ten jie, ir bruka į rankas neaišku ką, suvenyrus visokius pateko į rankas - turi susimokėt. Na mes tai nemokėjom, bet užtat užsiutinom babajų
QUOTE(shatene @ 2010 08 24, 22:16)
Pakanka. Aplamai jie už menkiausią paslaugėlę tikisi atlygio Būkit atsargūs prie piramidžių - ten paslaugų pasiūla didžiulė. Vaikšto su chalatais babajai, ar kaip ten jie, ir bruka į rankas neaišku ką, suvenyrus visokius pateko į rankas - turi susimokėt. Na mes tai nemokėjom, bet užtat užsiutinom babajų
Čia teisybė, ten būtina apsimesti "kerpe" ir jų nematyti, į rankas nieko neimti jeigu neketinate pirkti, net "prezentų" neimti . Užlipimas ant kupranugario nemokomas, nulipimas ir dar kaip mokomas Mums buvo pasitaikęs puikus gidas, jis ir nuotraukas mums kiekvienam fainas su kiekvieno fotoaparatu padarė ir kupranugariu pasirūpino už 1 USD, kas norėjo ant jo lipo fotkinosi, kas norėjo šalia
P.s. ten dar berniukų yra, kurie su jūsų fotoaparatu labai fainų ir linksmų nuotraukų padarys, tik labai dėl kainos derėtis su jais sunku, tiesiog buriu apipuola Man kainavo tik 2 USD bet tik todėl kad buvau pasipuošusi musulmonišku pakabuku ir apsimečiau kad aš tokia ir esu
QUOTE(Jofky @ 2010 08 24, 20:09)
Kaina neatitinka lukeščių Ilgas siauras parėjimas kur telpa tik po vieną žmogų, labai tvanku o pasiekus tikslą ten nieko nėra tik akmeninis kambarys. Mums taip buvo paaiškina. Niekas nesusigundė ta piramide, net valties nebuvo norinčių eit žiūrėt
P.s. Dar prisiminiau, perspėjo kad neitu ten kas turi uždarų patalpų baimę ir aukštaūgius
supratau,as ta irgi esu girdejusi,kad anksta,tvanku ir kas turi klaustrofobija ten nerekomenduoja
beje gal zinote kokia kainyte