Įkraunama...
Įkraunama...

Dominikos Respublika

westa, labai geras puslapis thumbup.gif
hereja, ten yra aprašymas viešbučio į kurį važiuoji ir išvardinti visi restoranai, nurodyti darbo laikas, išvardintos pramogos, kas mokama o kas įeina į "viskas apskaičiuota". Pažiurėk čia http://www.republica...tacana/occgrand

4u.gif
Atsakyti
Karmen, papasakok dar ka nors rolleyes.gif
Ka dar reiketu man zinoti? Gal zinai, kokios automobiliu nuomos kainos ten? Ir ar tikrai labiau apsimoka veztis dolerius nei eurus, nes katik ziurejau laida apie Kuba, tai ten euras vertingesnis g.gif Ka del aprangos patartum?
Va, kraustau rubus ir ziuriu, ka imt, o ko neverta g.gif Neturiu jokio apdangalo galvai g.gif O kuom ten apsirengusios paprastai eina moterys vakarieniaut? Dzinsai tinka ar nelabai g.gif
Vat ir vel privariau klausimu tau bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau kokios kainos, nes kaip sakiau mums gidė labai nerekomendavo to daryti, nors mes labai tikėjomės patys nuvažiuot daug kur. Nerekomendavo todėl, kad visų jie tikrąją ta žodžio prasme nemoka vairuoti doh.gif Beveik 90% yra teises nusipirkę, todėl važiuoja kaip moka. Mes važiuodami į ekskursijas matėme keletą avarijų. Ir šiaip užsienio kalbas moka tik viešbučiuose dirbantys žmonės bei tie kurie pardavinėja ant gatvės visokius daiktus. Mums išaiškino, kad jeigu kas nors atsitiktų tai niekaip nesusišnekėtumėm. Nebent kas nors iš Jūsų moka ispanų kalbą rolleyes.gif nes jie kalba ispaniškai. Dar vienas dalykas dėl ko mes nenuomavom automobilio, tai labai painūs keliai, ženklai ne visur yra ax.gif Šiaip prieš važiuodama aš internete buvau radusi nuomos kainas tai prisimenu tik tiek kad tikrai jos nėra didelės, tai jeigu neišsigąsite visų tų minusų keliavimo automobiliu tai pabandykite nuomotis. Šiai tai pagalvojus, nežinau ar mačiau aš ten kur nors automobilių nuomos punktą g.gif
Dominikoj tai tikrai tikrai USD populiarus o ne EUR. USD priima visur ir parduotuvėj ir gatvėj, vienžo bet kas ir bet kur - tik duok mirksiukas.gif Nebent kažkas per pusę metų pasikeitė labai radikaliai, bet nemanau schmoll.gif . Nu galit dar paklaust kelionių agentūroj, bet kai mes buvom tai dolcas ėjo kaip per sviestą laugh.gif Šiaip nusiteikit kad babkių prašys bet kas ir bet kur doh.gif bet duot nebūtina mirksiukas.gif Už viešbučio teritorijos parduotuvėse irgi visi labai įkyrūs - kviečia, lenda, siūlo, reikia kantrybės. Svarbiausia nepamirškit derėtis cool.gif nes kitaip permokėsit 100 kartų. Dėl pinigų tai siūlyčiau vežantis turėt ir keletą dešimčių visai smulkiom kupiūrom - po 5 ar net 1 - prireiks arbatpinigiams ir šiaip gerai kai turi smulkių kelionėj - maža ką. Šiaip viešbutyje mes arbatpinigius davėm tik keletą kartų - vieną kartą durininkui, kuris atvykus nuvežė mus su lagaminais į kambarius ir užnešė bagažą, kitą kartą palikom kambarinei ir trečią kartą - labai juoksies turbūt - aš daviau 5 USD berniukui kuris šluodavo šiukšles nuo grindų restorane - man jo buvo labai gaila, jisai toks liūdnas visada vaikščiojo, nuleidęs galvą blush2.gif Gal ir tau jisai įstrigs atmintyje, nes tų šlavikų ten yra ir daugiau, bet tas vienas toks jau liūdnas toks liūdnas, kad man jo labai pagailo 4u.gif Šiaip tai nemanau, kad ten reikia dar kažkam duoti tuos arbatpinigius, nes niekas per daug ir nesitiki jų.
Kepurės galvai reiktų, manau būtinai, nes saulė kai duoda į pakaušį tai nukrist galima karsta.gif Būtum Vilniuj - paskolinčiau mirksiukas.gif turiu tokią vieną neblogą kepurę ax.gif
Vakarieniaut tai eina įvairiai žinok, su sijonukais, su kelnėmis, su suknelėmis (normaliom, ne kokiom vakarinėm). Žodžiu, rengies ką turi, puoštis ypatingai nebūtina biggrin.gif Galima eiti su džinsais jeigu jie nelabai stori ir nebus per šilta rolleyes.gif Šiaip moterims jokių reikalavimų nėra. Restoranas kuriame vyksta pagrindiniai maitinimai yra vienintelė viešbučio vieta kurioje yra kondicionierius, neskaitant kambarių, todėl restorane gali būti šiek tiek vėsiau, bet tikrai nėra šalta, mums tikrai nereikėjo nei megztuko nei kažko šiltesnio, nes kai visą dieną prabūni labai šiltai tai net gera būna įeiti į vėsesnę patalpą rolleyes.gif
O kam paliksite savo čiaučių? flirt.gif Kas jį prižiūrės kol tavęs nebus?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2006 01 18, 12:47)
Karmen, va klausimux - o internetas ten yra  g.gif . Pagalvojau, kad kaip te be SM reiktų savaitę išbūt  biggrin.gif  biggrin.gif

Viešbučio foje yra mokamas internetas - ten keli doleriai už valandą thumbup.gif o kambariuose tai nežinau ar įmanoma prisijungti kompą g.gif

QUOTE(hereja @ 2006 01 18, 14:52)
Del arbatpinigiu - tai kiek tam "daiktu nesejui" davet? ax.gif Kiek kambarinei palikot? Ir kur jai padejot? Ant lovos? smile.gif

Daiktų nešėjui davėm 5 USD
Kambarinei palikom 2 USD
Dar prisiminiau kažkokiam pristojusiam vaikui gatvėj daviau 1 USD kad atstotų, nes labai įkyrus buvo hihihi.gif

QUOTE(hereja @ 2006 01 18, 14:52)
Va, vienas zmogus katik is dominikos parvare, tai sake kainos kokios ten blink.gif Uz kakoki is kriaukleliu suklijuota leliuka virs 120baksu paklojo, nors prase virs 300, nusiderojo, visokie dirbiniai, siuvenyrai sake kosminem kainom blink.gif O tai kaip deretis, jei kalbos jie nemoka? Sakys angliskai skaicius(kaina) ir viskas? g.gif

Nu nėra ten pigu irnesakyk.gif bet kai ką nusipirkti galima rolleyes.gif
Cigarų dėžutė, nežinau kiek ten jų galėjo būti g.gif gal 10 kokių cigarų, kainavo ~40 USD. Kadangi aš esu išprotėjusi dėl žvakių blush2.gif tai pirkom 4 žvakes - 2 tris ananaso žievėje ir vieną apdėtą cinamono lazdelėmis - iš pradžių užsiprašė po 100 USD už kiekvieną mega_shok.gif po kokių 10 minučių derybų paprašė 80 USD už visas, pasiderėję kokias 20 minučių nusipirkom visas už 30 USD. Tie visi pardavėjai tai moka ir angliškai ir rusiškai (mes griežtai nesileidom į kalbas rusiškai ir apsimetėm nieko nesuprantą tongue.gif ), vokiškai, prancūziškai. Aš turėjau omenyje, kad jeigu tektų susidurti šiaip su paparastais žmonėm, tai jie tik ispaniškai šneka. Dažniausiai derybos vykdavo taip: paklausi kiek kainuoja, jisai pasako kosminę kainą, tada mes susiraukiam, pasakom kad tai per daug, tada jisai kiša kalkuliatorių ir liepia parodyt savo kainą, mes mušam kaina iki minimumo, tada jisai vėl kelia nu ir vienu žodžiu taip ir stumdomės tuo kalkuliatorium kol mums pasirodo kad mes jau tiek galim mokėt ax.gif
Niekada neparodykit kad kažkoks daiktas labai patinka, jie pastebės ir specialiai užkels kainą ir nenuleis, nes žinos kad jeigu labai labai patinka tai ir nupirksi už bet kiek mirksiukas.gif klauskit taip lyg tarp kitko cool.gif Dar labai geras argumentas pasakyti kad viešbučio teritorijoj matei tokį patį daiktą pigiau - tegul tai ir nebus tiesa - bet kartais tai suveikia tongue.gif

Dar tiesa, galiu pasakyt dėl kriauklių. Nežinau iš kokių ten kriauklyčių vežė tavo pažįstamas suvenyrą, bet būkit atsargūs, nes kriauklių išvežti iš Dominikos negalima. Bauda 2000 USD. Mes kadangi nežinojom tai ramia sąžine parsivežėm pusę lagamino didžiausių kriauklių doh.gif Vienintelis dalykas dėl kurio mūsų nepagavo, kad pas juos oro uoste nėra tų rentgenų - jie visus čemodanus tikrina rankomis doh.gif Kadangi mūsų lagaminas buvo pritrombuotas ir vos užsisegė, tai nieko jie ten ir nekraustė, nes jeigu būtų viską išėmę tai atgal sudėt turbūt būtų reikėję kokių trijų valandų laugh.gif
Yra pirkti ir džiovintų jūros žvaigždžių. Vieni žmonės pirko, tai po kelių dienų tokią smarvę jie pradėjo skleisti, matyt buvo blogai sudžiovintos. Žvaigždžių irgi negalima vežti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(hereja @ 2006 01 18, 18:14)
Kaip berysio, kad negalima kriaukliu is zvaigzdziu vezti verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif O as labai norejau parsivezti unsure.gif
O tai pirktu negalima vezt ar ju rinkti negalima? Nezinau....bandysiu vis tiek parsitempti ax.gif

Jeigu Jūsų lagaminas didelis tai nugrūskit į patį giliausią kampą apačioj ir tik lai nebūna lagaminas pustuštis, sutrombuokit taip kad muitininkai nenorėtų lįsti giliau mirksiukas.gif Mes matėm kaip prieš mus vieną pustuštį lagaminą kedeno, bet ten buvo nedaug rūbų.
Šiaip tai kriaukles rinkti galima. Mes labai gražių ir didelių kriauklių prisirinkom Saono saloj, gal todėl kad ten žmonių mažiau tai jų neišrenka g.gif Jas pardavinėja prie suvenyrų. Bet ar galima vežti pirktas tai nežinau, nes
Žvaigždžių aš nemačiau ant kranto, vienoj ekskursijoj mus užvežė į vieną vietą kur ant dugno matėsi tos žvaigždės. Mums sakė kad jos miršta iš karto per keletą sekundžių vos iškėlus iš vandens verysad.gif

Galiu parodyt keletą daikčiukų kuriuos atsivežėm mirksiukas.gif

Čia žvakė ananaso žievėje:
user posted image

Čia žvakė su cinamono lazdelėm:
user posted image

Čia pirkom kokosų likerį kokose, kai išgeri likerį galima praskelti kokosą ir suvalgyti likeryje išmirkusį riešutą. Mes dar kol kas neišgėrėm tongue.gif
user posted image

Čia mano paveikslas laugh.gif kurio nesugebėjau dar įsirėmint. Šiaip ten paveikslų tai ant kiekvieno kampo pilna - atrodo, kad ten menininkų šalis doh.gif Ten kažkaip šitas paveikslas man atrodė toks egzotinis, fainas, bet grįžus mūsų aplinkoj kažkaip nelabai schmoll.gif nu bet pakabinsiu aš jį vis tiek kur nors negi išmesi blush2.gif
user posted image

Čia rėmelis nuotraukai iš banano žievės blink.gif
user posted image

Čia dar viena žvakidė, ten viduj dedasi tokia apvali žvakytė ir kai uždegi tamsoj labai gražiai šviečia spalvotos žuvytės ax.gif
user posted image

O čia kontrabandinės kriauklės, kurias mes patys susirinkom Saono saloj cool.gif
user posted image

O šitą servizą pirkau Amsterdamo oro uoste - sumokėjau nerealią sumą ir gavau bart nuo vyro, kad išlaidauju ir perku visokias nesąmones tongue.gif
user posted image
Atsakyti
o as parsiveziau zvaigzde is margaritos, ja man padovanojo vietos zveju berniukas. is cia irgi nieko negalima veztis, bet praleido. buvau i kuprine isidejus ir kai ejo per rentgeno aparata matesi ta zvaigzde, bet nieko nesake, o jau galvojau papurtis. beje amsterdame lagaminus tikrino net 3k. sake skrendant is amsterdamo ir tiesiaI I VLN. nepasiemant bagazo tarpinej stoti, viskas paprasciau. atseit VLN. maziau purto. o amsterdame buvom atskirai tikrinami ir aptverti zaliomis juostomis ir su begale muitininku, ir apsauginiu. bet tikiuosi varsuvoje bus paprasciau. gero kelio, gero oro, daug ispudziu linkiu Tau Hereja 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mng: 19 sausio 2006 - 12:28
QUOTE(mng @ 2006 01 19, 12:23)
beje amsterdame lagaminus tikrino net 3k. sake skrendant is amsterdamo ir tiesiaI I VLN. nepasiemant bagazo tarpinej stoti, viskas paprasciau. atseit VLN. maziau purto. o amsterdame buvom atskirai tikrinami ir aptverti zaliomis juostomis ir su begale muitininku, ir apsauginiu. bet tikiuosi varsuvoje bus paprasciau.

Mums sakė West Exprese kad nepasiimant bagažo tarpinėj stotį yra lengvesnis tikrinimas, bet kartu perspėjo kad tokiu būdu labai dažnai pasimeta bagažas arba vėluoja, nes labai didelis oro uostas todėl ir kliurkų daug pridaro. Todėl mums West Exprese patarė geriau atsiiminėt bagažą, kad nebūtų paskui nesusipratimų.
Mus irgi žiauriai tikrino, kokias tris muitines praėjom, tris kart švietė lagaminus, o atskridus iš Dominikos tai irgi aptvėrė, net į WC neleido eiti, šunys apuostė kiekvieną. Bet Olandija tikrina pagal savo nuostatas, jiems tos kriauklės ir žvaigždės man atrodo vienodai šviečia irnesakyk.gif jiems svarbiau narkotikai ir šiaip visokia kitokia kontrabanda. Nu žodžiu man Amsterdamo oro uostas paliko labai nekokį įspūdį schmoll.gif Nenorėčiau daugiau per ten skristi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mng @ 2006 01 20, 09:58)
o mums gidas sake kad ir amsterdame reikia apsimoketi us tas kriaukles. g.gif

Hm g.gif Keista, kodėl tada jie nieko nesakė, juk švietė gal kokius tris kartus, tai tikrai matė tas kriaukles, nes nėra jau jos tokios mažos kad nepastebėtų. Gal kai skrendi tranzitu tai nereikia g.gif nes tokiam oro uoste kur taip kruopščiai viską ištikrina, tai tikrai nepraleistų taip lengvai ko nors neleistino unsure.gif
Atsakyti
Jetus, jus man mane cia siurpinat su tais apsimokejimais uz kiekviena menknieki blink.gif
O man zinokit koks tinginys uzejes, taip tingiu tai kelionei ruostis unsure.gif Tiesiog tingiu sukti galva ir daiktus krautis ax.gif
Atsakyti
Taigi sakiau - 1000 USD vežėmės - tiek ir išleidom.
Jeigu vešitės daugiau - išleisit daugiau mirksiukas.gif
Pinigus kur leist ten yra, reikia tik pinigų turėt laugh.gif Patikėk, kiek nusiveši tiek ir išleisi bigsmile.gif Daugiau nusiveši - daugiau galėsi pramogaut ir keliaut, mažiau nusiveši - mažiau ir pramogausi. Jeigu nusiveši per daug ir nebeturėsi kur išleist - parsiveši atgal.
Ten yra SPA centras, galima pasiimti visokių procedūrų įdomių. Ant jūros kranto daro masažus, galima paskraidyt su parasailingu, paplaukioti ant guminio banano, buriuot, galima paplaukiot ant motorlaivio. Vienu žodžiu kiek turėsi pinigų tiek galėsi sau leisti visokiausius malonius dalykėlius.
Kadangi kaip supranti ten nėra labai pigu, tai vežkitės daugiau nei mes vežėmės, vežkitės kokius 2000-3000 tūkst. jeigu leidžia jūsų galimybės, atvirai pasakius mums to 1000 USD buvo biški mažoka, bet mes buvom viską išleidę vestuvėms, todėl tą dieną nelabai galėjome daugiau pasiimti. 1000 USD užtenko mums trims kelionėms ir suvenyrams, kurių pirkome gana nemažai. Jeigu norėsite masažų SPA centre, kitų pramogų, daugiau kelionių, tai akivaizdžiai reikia imti daugiau nei mes mirksiukas.gif
Atsakyti
Na 1,5 tūkst. tikrai užteks viskam drinks_cheers.gif
Tai kaip suprantu nuo rytojaus jau neprisėsi prie SM unsure.gif
hereja, linkiu tau geros kelionės, malonių įspūdžių, gero oro ir kad grįžtumėt jau keturiese nebe trise mirksiukas.gif Pailsėkit vacation4.gif
Jums pasisekė, kad ištrūksit iš šito šiaurės ašigalio, kur visi sušalę ir susitraukę 4u.gif
Nepamiršk fotiko rolleyes.gif
Man irgi labai nepatinka krautis lagamino schmoll.gif Labiausiai tai patinka momentas kai jau sėdi lėktuve ir prasideda skrydis, o prieš išvažiuojant iš namų prieš kiekvieną kelionę pradedu tingėt ir galvot kaip gera būtų visgi likti namie, bet kai jau išeini iš namų tos nuotaikos greitai dingsta.
Viskas bus gerai - dviems savaitėms pakliūsit į rojų angel.gif

Kada grįši? Kada laukt? flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 02 10, 17:15)
Kaži kur hereja?  g.gif Jau turejo grizti  unsure.gif

Taip taip, turejo grizti (bet labai nenorejo) ir is karto ismove pas tevus i Klaipeda sunio pasiimti, tai tik vakar vakare Kauna pasiekem mirksiukas.gif
Siaip esu laaaaaaaabai patenkinta ir noriu daaaarrr...o tiksliau - noriu atgal cray.gif Nu jau taip faina viskas,- gamta, jura, saule (tiesa sakant paskutines 5 dienas prabude keredavom, kad saule nekepintu ax.gif lotuliukas.gif ), zmones, barmenai bigsmile.gif sokejai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Ech... atsigaudineju vis rolleyes.gif
Dar pamirsau ju muzika pamineti ir sokius...baldielinu dabar namie biggrin.gif
Karmen, o kai jus buvot, ar tuomet buvo taip, kad po kiekvieno renginio vakarais uzleisdavo ta ju topini gabala SOLO TU ir visi begdavo ant scenos sokti? Ten zmones visus zingsniukus ismoke, grazu ziureti, neatsilaikem ir mes su vyro sese bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hereja: 13 vasario 2006 - 13:16