Įkraunama...
Įkraunama...

Dominikos Respublika

QUOTE(westa @ 2006 01 11, 14:51)
Karmen, o meniu, tikiuosi angliškai  doh.gif ? beje dėl tos aprangos vakare, nu nereik turbūt labai puoštis? g.gif
Ir va dar dėl skrydžio lėktuvu.. Ar buvo TV? Ir... ar nebaisu  hihihi.gif Gi toks ilgas tas skrydis  doh.gif

Kai kur meniu angliškai yra išversta, kai kur ne - gal nežino kaip išversti hihihi.gif
O vakare tai vakarinių suknelių nereikia tongue.gif Šiaip moterims tai jokių reikalavimų nėra, o vyrams - kad būtų ilgomis kelnėmis ax.gif
Mes iš Amsterdamo skridome su Martin Air avialinijomis. TV yra bet už jį reikia mokėt mega_shok.gif jeigu gerai pamenu 3 Eur fool.gif Arba nieko nemoki ir žiūri TV be garso laugh.gif nes garsas eina per ausines kurias reikia pirkti o paskui išlipant palikti lėktuve. Man atrodo kad daug kas priklauso nuo avialinijų, esu skridusi į Indiją kur ausines tiek TV tiek radijui dalino nemokamai.
Aš labai bijau skristi fear.gif bet tokiame ilgame skrydyje tai iš pradžių baisu, o paskui pripranti prie tos situacijos ir dar kai supranti kad nieko nepakeisi tai belieka tik įveikti baimę ir lipt į lėktuvą. Aš visada lėktuve įkalu kad drąsiau būtų mirksiukas.gif
westa, tai kada išskrendi? bigsmile.gif ir per kur skrendi per Vokietiją ar Olandiją?
Atsakyti
Karmen, aciukas labai uz viska 4u.gif drinks_cheers.gif
Vakar nusipirkom kelione i Dominika, i Punta cana kurorta ir i ta pati viesbuti biggrin.gif Kazkaip, kai "apsvietei", tai zinau ko tiketis ir drasiau yra mirksiukas.gif
Isvykstam jau sausio 24d, o i Warsuva sausio 23d.
Nepyk, jei karts nuo karto uzpilsiu ivairiais klausimais ax.gif mirksiukas.gif

Ir is karto klausimukai:

1. Ar fenas veike? Nes kai buvom Tenerifeje - fenas neveike doh.gif O man jis reikalingas.
2. Su kiek mazdaug bagazo (kg) nuvykot ir su kiek parvykot?
3. Ka patartum butinai isideti, o ko visiskai nereikia?
4. Kiek pinigeliu mazdaug isleidote? Na, siuvenyrams, laukuvems, ekskursijoms...kiek patartum mums pasiimti? Ar 1000$ dviems pakanka? (poreikiai musu vidutiniai, netaskom i kaire ir i desine, bet ir nesam skregos) g.gif
5. Ka patartum nusipirkti ten?
Pradziai tiek tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hereja: 13 sausio 2006 - 22:01
hereja, nu šaunuoliukai Jūs bigsmile.gif
Taigi Jums liko tik 9 dienos doh.gif Dieve kaip faina 4u.gif
Atsakymai:
1. Fenas veikė. Bet aš juo beveik nesinaudojau, nes ten taip karšta, kad išdžiūna plaukai patys per 5 minutes. Man būdavo gaila juos kankint su fenu flirt.gif
2. Geras klausimas g.gif Žinau tik viena, kad nustatytos normos neviršijom schmoll.gif Mes ėmėm vieną labai didžiulį lagaminą ir į priekį jisai buvo toks pustuštis nes kiek ten užima tie vasariniai drabužiniai mirksiukas.gif Buvom įsimetę keletą tokių tašių per petį ir kuprines į kurias sudėjom grįžtant visokius dūžtančius daiktus kurie beje nemažai ir svėrė - kokie 5 buteliai romo, suvenyrai, aš paveikslą sugebėjau nusipirkt doh.gif ir t.t. Šitas tašes ėmėm į lėktuvą todėl nemažai svorio nešėmės su savim. Sakykim apytiksliai į priekį mūsų tas lagaminas svėrė apie 23 kg o atgal grįžtant apie 40kg.
3. Tikrai visiškai nereikia šiltų rūbų schmoll.gif patikėk aš esu iš tų šalančių, bet ten Karibai, ten tikrai ir naktys žiaurios šiltos. Nereikia skėčio, viešbučio kiekvienam kambaryje yra dideli gražūs skėčiai, jeigu prireiktų. Į šalį negalima įsivežti jokio maisto, mums net lėktuve kelis kartus perspėjo kad niekas nesineštų iš lėktuvo jokių maisto likučių.
Rankšluoščiai kambaryje yra, ant gultų prie baseino ar paplūdimyje galima išsinuomoti, bet kadangi mes vežėmės po vieną didelį rankšluostį, tai nešėmės savo rankšluoščius pasitiesti ant gultų. Per dvi savaites nemažai susitaupo nei nuomotis kiekvieną dieną po du rankšluoščius mirksiukas.gif Tai čia jau Jums nuspręsti ar vežtis savo ar ten nuomotis.
Kažko išskirtinio ką reiktų vežtis tai nežinau ką parašyt, nes neprireikė nieko daugiau nei buvom įsidėję. Jūs gi esat jau važiavę į Tenerifę, tai Jums ne pirma kelionė, vis tiek žinai maždaug ko prireikia kelionėje. Kaip jau minėjau anksčiau vyrui būtinai reikės ilgų kelnių vakarienės metu.
4. Mūsų poreikiai irgi vidutiniai. Kaip sakiau mes ėmėm tris keliones - ne pačias brangiausias, visa kita leidom suvenyrams ir buvo likę šiek tiek pinigų - išleidom Amsterdamo orouoste mirksiukas.gif Galbūt mes būtumėm vežęsi šiek tiek daugiau pinigų, bet po vestuvių vėjai švilpavo kišenėse doh.gif Jeigu turit galimybę vežkitės šiek tiek daugiau - gal norėsite panardyti arba pasiimti brangesnę kelionę su lėktuvu. Kelionių kainas maždaug surašiau tai pasiskaičiuokit maždaug kiek kelionių norėsite imti. Aš ne kokia patarėja klausimu kiek vežtis pinigų, nes visą laiką vežuosi max kiek leidžia tos dienos galimybės rolleyes.gif Vežkitės daugiau jeigu galit, jeigu liks - parsivešit, nes kaip sakiau galimybės išsiimti iš bankomato nebus. Mes vežėmės grynus pinigus, nes ten civilizacija gerokai atsilikusi, tai korteles galite pamiršti rolleyes.gif Tik aišku visų nesinešiokite, laikykite keliose vietose. Mes svarbius dokumentus ir babkes laikėme užrakintame lagamine.
5. Mes pirkom romo, daug, kaip sakiau kokius 5,6 butelius. Dalį pasilikom sau, dalį parvežėm kaip lauktuves. Aš pirkau žvakių ananaso žievėj arba cinamono lazdelėse rolleyes.gif Dar pirkom jų vietinės gamybos kavos,vanilės ir kokosų aliejaus, rėmelį nuotraukai iš banano žievės, cigarų, aš nusipirkau paveikslą doh.gif Kadangi mums labai patiko kokteiliai Pina Colada ir dar vienas taip pat daromas iš Kokosų sirupo - Coco Loco, tai susipirkom reikalingus gėrimus ir grįžę draugams darėm vakarėlį - visi gavo tokių kokteilių drinks_cheers.gif Kokosų sirupo vežėmės 4 litrų bankę doh.gif vien jinai gerokai svėrė tongue.gif
Baltai pavydžiu Jums 4u.gif
Atsakyti
Karmen, dar apie karsti papasakok unsure.gif
Va, mng katik is Margaritos parvyko, tai sake ziauriai karsta. O Dominika gi visiskai ties pusiauju randasi blink.gif Koki krema naudojai nuo saules (su kiek apsauga)? Man kaip baltaodei, raudonai deganciai, tikriausiai su 12 apsauga bus mazai? g.gif
Atsakyti
patikek tikrai mazai
as nusipirkau 50 ir tai nudegiau.be to ten kremai daug pigesni.as mokejau 10doleriu. lt tik silpna uz tokia kaina nusipirksi.
cia MNG tik ne is savo kompo.
Atsakyti
QUOTE(hereja @ 2006 01 15, 20:13)
Karmen, kazkada anksciau rasei, kai jau tikrai zinosiu kur keliauju, papasakosi issamiai kur ta roma papigiai ir visa kita nusipirkti rolleyes.gif Tai va - klausausi idemiai istempus ausis biggrin.gif Skaiciau, kad is ten cigarus irgi veza. Kaip kainos jie? Ar populiarus jie ten? g.gif
Sian nusipirkau Garnier krema nuo saules su 30 apsauginiu faktorium ir atsparu vandeniui thumbup.gif Plezinsiuos jau lotuliukas.gif Kazin, o ta kita su 12 apsaugos ar verta veztis g.gif

Romas, kaip mums sakė pats geriausias ir populiariausias pas juos vadinasi Barcelo Mes jo pirkom ir balto ir rudo, bet pirkom ir kitokio romo ax.gif
Šiaip kartais ir viešbučio teritorijoj bus vakarais toks turgus kur pardavinės visokias šmutkes - nepirkite ten brangu mirksiukas.gif nebent kažką tokio rasit ko nenusipirksit kitur. Romą geriausia pirkti jų parduotuvėj, kuri skirta labiau vietiniams nei turistams nes kaip sakiau yra atokiau. Dabar klausykis listen.gif Arčiausias kelias iki jos yra toks. Reikia išeiti iš viešbučio į paplūdimį ir žiūrint veidu į vandenyną eiti į dešinę pusę paplūdimiu kokias 10-15 minučių kol pamatysite paplūdimyje tokį turgų, namukus - ten irgi galima pasidairyti visokių suvenyrų - kai pamatysite turgų pasukite iš paplūdimio į salos gilumą, šiek tiek paėjus bus tokia gatvelė lygiagrečiai vandenynui, ten ir yra ta parduotuvė. Ten toks kaimas, kad tikrai rasite mirksiukas.gif Gaila kad mes radome ją jau kai buvome susipirkę romą iš kitur. Romo dar galima gražiuose dažytuose buteliuose nusipirkti ekskursijose kai užveža į parduotuves. Mes pirkome romo su cinamono lazdelėmis viduj butelio, bet ten yra visokių variantų rolleyes.gif
Cigarai gana populiarūs, gal ne tiek kaip Kuboj, bet vis tiek jų vietinės gamybos cool.gif Mes pirkom kaip suvenyrus rolleyes.gif
Dėl kainų, tai pirmiausiai gal apsižiūrėkit toj parduotuvėj, nes ten viskas yra normaliom kainom. Aišku parduotuvėj yra ne viskas kas turistams parduodamose vietose, bet kai ką įdomaus rasti galima thumbup.gif O šiaip perkant visur kitur reikia labai derėtis ir kainą galima numušti 50-75% nuo pradinės. Svarbiausia, derėtis mirksiukas.gif nes kai kur kainas užgieda kosmines, bet viskas įmanoma biggrin.gif

QUOTE(hereja @ 2006 01 15, 20:18)
Ir dar - paziurejau siandienos orus Dominikoje, Punta cana kurorte blink.gif Stiprus lietus/ audra/ debesuota... blink.gif ir silumos tik 23-25 g.gif
Negi issiduriau doh.gif
Karmen, tu gi vasara buvai, o mes tai sausi varom unsure.gif

blink.gif ohmy.gif
Kad aš buvau vasarą tai nieko nereiškia schmoll.gif Ten tada kaip tik buvo ne sezonas. Mums atvažiavus pirmas tris dienas apskritai nebuvo saulės - buvo apsiniaukę ir lijo doh.gif Bet kadangi tai buvo mūsų medaus mėnuo tai mes radom kaip išnaudot tą laiką wub.gif laugh.gif Na, ten gali būti trumpalaikiai tropiniai lietūs - stiprūs, bet trumpi ir šilti, juk ten Karibai. Kai mes buvom lijo ne vieną kartą. wink.gif bet tai nei kiek nesugadino kelionės mirksiukas.gif
O ką Jums sakė kelionių agentūroj? Aš kiek žinau dabar turi būti ten pats sezonas, o tai reiškia patį geriausią orą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kvaida @ 2006 01 16, 09:58)
Hereja,
O per kokia agentura uzsisakete kelione ir kiek kainavo?
Jeigu galima, smulkiau  4u.gif

Uzsisakem per Oasistours.lt Nors ju keliones platina beveik visos zinomos kelioniu agenturos mirksiukas.gif Bet spiceliai variau i Vilniu ir tiesiai is ju pirkau, tai gavau dar nuolaida. Mokejom su viskuo viskuo, visi mokesciai, draudimas, 2 zmonems nepilnai 10500Lt. thumbup.gif Kaip palyginimui - TUI kataloge (per Vokiecius) tas pats pasiulymas, tame paciame viesbuty, tos pacios 15 dienu kainuoja 1999Euru 1 zmogui blink.gif + dar mokesciai + nuvykti i Frankfurta reikia + draudimas ir t.t...
O cia per lenkus mes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 01 16, 16:18)
hereja, o cia suma kartu įskaitant kelionę iki Varšuvos?
Beje kokiu būdu vyksite į Lenkiją?
Šiaip kaina man atrodo tikrai superinė  thumbup.gif Jūs važiuodami sezono metu mokėsite mažiau nei mes kai važiavom ne sezono metu  hihihi.gif

Ne, keliones i Warsuva neiskaiciavau, nes dar nesumastem kaip vaziuosim. Pradzioj galvojom vaziuoti su savo masina, nes varom tryse. Bet reiketu vaziuoti nakti ir neaisku, ar ten nakti dirbt ta automob. stovejimo aikstele, kur galima 2 savaitems issipirkti saugoma vieta. Kad netektu paskui kukuot doh.gif
Kitas variantas - su autiku, bet tada nuveztu mus apie 10val vakaro ir ka veikti iki 6 ryto? unsure.gif Net nzn ar tas orouostas nakciai neuzsidaro lotuliukas.gif Kur tada laika reiketu pratumti?
O gal tu zinai, kas veza i Warsuva? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 01 15, 19:11)
blink.gif aš nemačiau ten kremų su 50 filtru. Ten mačiau tik daug tokių aliejinių tepalų, bet su labai mažais filtrais 5,8,10.
Aš esu iš tokių žmonių, kurie turi apsirūpinti viskuo iš anksto rolleyes.gif todėl aš negalėčiau važiuoti į šiltus kraštus be kremo su perspektyva jį pirkti ten. O kas jeigu nebus tokio kokio norėsi? Aš pirkau Dominikoj vieną aliejinį tepalą su mažesniu filtru, tai kartais pasimozodavau ir su juo, bet iš Lietuvos vežiausi tuos stiprius  4u.gif

vaistinese pilna visokiausiu, pasirinkimas platus.

QUOTE(Karmen @ 2006 01 15, 23:16)
blink.gif  ohmy.gif
Kad aš buvau vasarą tai nieko nereiškia  schmoll.gif Ten tada kaip tik buvo ne sezonas. Mums atvažiavus pirmas tris dienas apskritai nebuvo saulės - buvo apsiniaukę ir lijo  doh.gif Bet kadangi tai buvo mūsų medaus mėnuo tai mes radom kaip išnaudot tą laiką  wub.gif laugh.gif Na, ten gali būti trumpalaikiai tropiniai lietūs - stiprūs, bet trumpi ir šilti, juk ten Karibai.  Kai mes buvom lijo ne vieną kartą.  wink.gif bet tai nei kiek nesugadino kelionės  mirksiukas.gif
O ką Jums sakė kelionių agentūroj? Aš kiek žinau dabar turi būti ten pats sezonas, o tai reiškia patį geriausią orą rolleyes.gif

fraze "juk ten Karibai" visai netinka. visur vyksta klimato permainos ten neisimtis. kai buvom margaritoj lijo tikrai daznai ir ne tokie jau ir malonus tie tropiniai lietus man pasirode. vietiniai sake kad anksciau lydavo nedaugiau kaip 2 dienas is eiles ir tik gruodi, o dabar sausi lyjo ir ne dvi dienas. jie patrys sako oras keiciasi ir ne i gera, nes per pati turistu sezona lyja. bet hereja tau tik saules linkiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mng @ 2006 01 16, 17:19)
vaistinese pilna visokiausiu, pasirinkimas platus.

aš Dominikoj nemačiau nei vienos vaistinės, bent jau ten kur mes gyvenom schmoll.gif Ten net parduotuvių normalių nėra, viską ant gatvės pardavinėja, ką jau kalbėt apie vaistines g.gif Todėl ir abejoju ar taip jau ten ir rasi staigiai jeigu ko prireiks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mng @ 2006 01 16, 17:24)
fraze "juk ten Karibai" visai netinka. visur vyksta klimato permainos ten neisimtis. kai buvom margaritoj lijo tikrai daznai ir ne tokie jau ir malonus tie tropiniai lietus man pasirode. vietiniai sake kad anksciau lydavo nedaugiau kaip 2 dienas is eiles ir tik gruodi, o dabar sausi lyjo ir ne dvi dienas. jie patrys sako oras keiciasi ir ne i gera, nes per pati turistu sezona lyja. bet hereja tau tik saules linkiu. 4u.gif

Šioje zonoje būtent balandžio, rugsėjo mėnuo - audrų ir škvalų metas. taigi ir nesezonas. O dabar pats tas klimatas tokiom kelionėm. Aišku su gamta nepaprognozuosi, bet paprastai šiuo metu laiku jei ir būna lietūs, tai jie trumpi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 01 17, 11:06)
aš supratau, kad lijo ne 10 dienų, bet prieš 10 dienų  rolleyes.gif

Kad pasitaiko lietų, tai faktas, tik, kaip minėjau jie trumpi būna smile.gif . Va čia kas skaito rusiškai nemažai įvairios info http://www.republica...minicana/excurs

Nu pagal prognozę 4 tadienį - 6 tadienį lietūs . Žodžiu kaip ir bet kurioj šalį oras loterija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 17 sausio 2006 - 11:13