Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

QUOTE(Žilvinė @ 2010 09 02, 20:42)
gal kas žino kur privati? situacija tokia, kad laiko l.mazai... savaitė gal dvi. jam namie reikia deguonies. kur tai gauti? kas gal susidūrę.

Mes buvom išsinomuoję deguonies koncentratorių, dabar nepamenu kiek kainavo per mėn. vakare pažiūrėsiu. Naudojomės juo namuose.
Deduonies koncentratorių nuoma
Deguonies turi turėti ligoninės, mes kai gulėjome Šiaulių onkoligoninėj pastoviai gaudavom deguonies.
Atsakyti
Sveiki, stiprybės visiems 4u.gif
Norėjau paklausti tų, kuriems darė taip vadinamą markerį: per kiek laiko gavote atsakymą?
Mes jau mėnesį laiko darom visokius tyrimus, 3 biopsijas ir tempiam laiką, nes gydytojai niekaip neranda diagnozės.... unsure.gif
Atsakyti
Sveta, žiūriu mūsų vaikai panašiu laiku gimę , maniškis 2007 03 30. Pirmą dieną ėjo nenoriai į darželį, o šiandien jau normaliai. Bet mes jau visus praeitus metus lankėm. Gal tu pati labai bijai, jaudiniesi kaip ten jai bus. Atsipalaiduok, vaikai labai viską jaučia. Sako persiduoda. Nesijaudink ir viskas susitvarkys. Man kažkaip su pirmu vaiku sunki buvo darželio pradžia, bet kai atsimenu, tai aš pati labiau jaudinausi.

O dabar parjuokinsiu visas. Mano pirmokas vakar iš mokyklos ėjo pusantos valandos namo, kai kelias tik 10min. Man vakar buvo paskutinė chemo, namuose nebuvau. Skambinu skambinu, tai atsiliepė tik praėjus po pamokų pusantros valando ir tik ką grįžęs. Sakau, tai kur buvai. Ai, sako ten su draugais dar kieme pažaidėm biggrin.gif Parėjęs pasišildė valgį mikrobangėje ir dar indus susiplovė. Na, tokio savarnkiškumo tai nesitikėjau. Bet gerai, kad ir toliau taip.

O temelėje liūdna. Pati su slaugos ligoninėm patirties neturiu. Bet žinau atvejų, kad be slaugos ligoninės buvo neįmanoma išsiversti, kai reikalinga speciali pagalba. Pasakojo, kad priežiūra normali, jei mato kad kažkas dažnai lanko, ateina.

Sveikatėlės visiems ir stiprybės 4u.gif .
Atsakyti
Mano močiute irgi slaugos ligoninėje Kaune. Priemem tokį sprendimą, kaip gydytojai aptiko jai išplitusį žarnyno vežį, išvedė stomą iš plonojo žarnyno ir pasakė, kad nuo šiol ji bus prikaustyta prie lovos, nes nevyks normalaus virškinimo ir jos jėgos seks. Plius patriko močiutės sąmonė. kartais ji kalba normaliai, o kartais ji nežino kas ji, kur ji, jai vaidenasi nebūti dalykai...
Mano mama be sveikatos, ji negali jos nei apversti, nei pakeisti stomos... Aš gyvenu Vilniuje, dirbu, todėl pas save jos paimti negaliu. Giminių daugiau neturime.
Todėl priememe šį sprendimą.
Gal daug kam tai pasirodys nežmoniška, kad žmogus paskutines gyvenimo akimirkas praleis slaugos ligononeje, bet kitos išeities mes neturime...
Atsakyti
Jorky, suprantu labai gerai jus ir teisintis nereikia. 4u.gif Tiesiog ne visada gali aukotis dėl kito - reikia gyventi ir paskui, reikia darbo, reikia pajamų - negali juk visiškai radikaliai imt ir pakeist savo gyvenimą. Tokia situacija gal lengviau sprendžiama, kai yra daug giminių - galima tartis, derintis, bet jei nėra, tai nelabai kas lieka. O jei ir lieka, dar lieka spec poreikiai ir pajėgumai tuos poreikius tenkinti; kas irgi ne visada įmanoma, ir kita vertus, ne visi tai ištveria psichologiškai. Juk ne be reikalo tokio tipo ligoninės ir atsirado, o kad tam buvo reikalas - gyvename tokiam pasaulyje, deja, kai reikia galvot už ką tam savo ligoniui pirkt vaistus, kaip palengvinti jo būtį, galvoji apie mokesčius, ir dar visokius kitokius dalykus, apie kuriuos mielai ir negalvotum kitom aplinkybėm...
Atsakyti
turiu klausima, gal zinot kaip issitirti stubura, mamai jis neduoda ramybes, jai jau vaidenasi kad ten metastazes doh.gif kad aplamai viskas is kitur eina, kad gal nuo skrandzio, kad gal dar nuo ko...jai dare kadaise rezonansa stuburo, buvo iskile du slankstelei, nu ta osteroporoze ar kazkas ten nustatyta...bet jos poliklinikos daktares tai visai be kompetencijos, nieko dorai nei pasakys nei paaiskins doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 09 03, 13:36)
turiu klausima, gal zinot kaip issitirti stubura, mamai jis neduoda ramybes, jai jau vaidenasi kad ten metastazes doh.gif  kad aplamai viskas is kitur eina, kad gal nuo skrandzio, kad gal dar nuo ko...jai dare kadaise rezonansa stuburo, buvo iskile du slankstelei, nu ta osteroporoze ar kazkas ten nustatyta...bet jos poliklinikos daktares tai visai be kompetencijos, nieko dorai nei pasakys nei paaiskins doh.gif

As irgi vargstu su stuburu,dariau visokius tyrimus,atsakymas isvarza.Bjaurus dalykas,pastoviai jauciu ,kad ji turiu,ismokau kaip pasilenkti,kaip nedaryti staigiu judesiu,nes kitaip butu ragas,gal man jis ir migrena ir kitus galvos skausmus isprovokuoja.Vakar per stipriai lovoje pasisukau,dilgtelejo,si ryta atsibudau su migrenos ataka unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2010 09 03, 12:44)
As irgi vargstu su stuburu,dariau visokius tyrimus,atsakymas isvarza.Bjaurus dalykas,pastoviai jauciu ,kad ji turiu,ismokau kaip pasilenkti,kaip nedaryti staigiu judesiu,nes kitaip butu ragas,gal man jis  ir migrena ir kitus galvos skausmus isprovokuoja.Vakar per stipriai lovoje pasisukau,dilgtelejo,si ryta atsibudau su migrenos ataka unsure.gif .

isvarza turi ir mano vyras, zinau kas tai yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 09 03, 08:07)
adaptacijos periodas iki kelių savaičių trunka.

schmoll.gif Manosios adaptacija truko kelis metus, o tiksliausiai - iki darželio galo. Auklėtoja sakė atsisveikinant "Kokia atėjo, tokia ir išėjo..." Sveta, labai suprantu teve. Jau manoji kokia buvo "mamos mėgėja" doh.gif , tai kitų tokių nežinau. Paguosti tave galiu tuom, kad sulig 6 metais tai baigėsi. Jau ir draugįų reikia. Mano patarimas - negrūsk per prievartą į darželį, yra sąlygos - augink namuose, verčiau būrelius palankykit, kad socializuotųsi. Dar savąją visus 3 darželio metus nepalikdavau pokaičio, pabūdavo tik iki pietų. Visus tuos metus darželyje beveik tylėdavo unsure.gif , nors draugę turėjo. Atkusdavo tik namuose, tada jau juokeliai, kalbos, ir pasakojimai... Taip ir neišsprendžiau aš tos mįslės, kodėl ji taip... matyt, vaikai jaučia viską daugiau, negu mes manome, o gal mes pačios perdaug mylime, perdaug myluojame, suprasdamos akimirkos trapumą...

Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2010 09 03, 10:37)
Pati su slaugos ligoninėm patirties neturiu. Bet žinau atvejų, kad be slaugos ligoninės buvo neįmanoma išsiversti, kai reikalinga speciali pagalba.

Visa tai suprantu. Ir aš neturiu patirties. Tik man labai yra įstrigę a.a. J. Ivanauskaitės parašymas apie slaugos ligoninę, kad keliavietėje palatoje vienas valgo, kitas iškeliauja anapus, dar kitas gamtinius reikalus atlieka. Štai kas atrodo nepakeliama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 03 rugsėjo 2010 - 14:17
Mes einame savo keliu,
Gal kartais sunkiau, gal lengviau.
Todėl nesakyk–negaliu,
Todėl nesakyk–pavargau.
(J. Marcinkevičius)

Visoms sveikatos ir stiprybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2010 09 03, 12:44)
As irgi vargstu su stuburu,dariau visokius tyrimus,atsakymas isvarza.

Patariu pabandyti pavažinėti dviračiu, man padeda. Bet ne šiap pavažinėti, bet pasportuoti kaip reikiant. Sako dar plaukimas padeda.
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2010 09 03, 19:50)
Patariu pabandyti pavažinėti dviračiu, man padeda. Bet ne šiap pavažinėti, bet pasportuoti kaip reikiant. Sako dar plaukimas padeda.

Jau esu rašiusi - kai yra problemų, tai reikia ne bet pasportuoti, bet sportuoti prižiūrint medikams ar kineziterapeutams....Nes bet kaip sportuojant gali būti dar blogiau....
Atsakyti