Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

QUOTE(nikola @ 2010 08 28, 23:06)
gal kuri galit man parasyti jei nesunku ka ten naudinga isgerti pries spinduline, po jos, kokius alejus ar dar ka

Pries tikrai nieko nereikia gerti.Kaip suprantu mamytei svitins burna? Tai greiciausiai gali buti nudegimai,gal bus sunku ryti...Man padedavo saltlankiu alejus,patare radiologe,dar gamina Kauno klinikose kazkoki aleju,gal su anestezinu g.gif Tikriausiai ir Vilniuje.Pakalbekite su gydytoja. Bet gal ir nebus salutiniu poveikiu,ar jie bus minimalus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 08 28, 23:05)
Pries tikrai nieko nereikia gerti.Kaip suprantu mamytei svitins burna? Tai greiciausiai gali buti nudegimai,gal bus sunku ryti...Man padedavo saltlankiu alejus,patare radiologe,dar gamina Kauno klinikose kazkoki aleju,gal su anestezinu g.gif Tikriausiai ir Vilniuje.Pakalbekite su gydytoja. Bet gal ir nebus salutiniu poveikiu,ar jie  bus minimalus 4u.gif

jo, burna, plius turi metaline karunele, sake gali sureaguoti, o dar labai baltaode ji unsure.gif
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 08 29, 00:08)
jo, burna, plius turi metaline karunele, sake gali sureaguoti, o dar labai baltaode ji unsure.gif
Aciu uz atsakyma 4u.gif

As ir turiu metaline karunele-nieko,bet man svitino tarpuplauti...O siaip nebijokite svitinimo-dauguma pacientu isvis nieko nejaucia.As ir baltaode,o isorisku nudegimu nebuvo,tik truputi parauduonavo oda.Mano uosviui dabar svitina prostata,isvis sako nieko nejaucia.
Atsakyti
o pagal ka nusprendzia daktarai ar svitinimas ar chemija, svitinimas kaip suprantu stipriau...nu zalia as visai toi sritij blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 08 29, 00:31)
o pagal ka nusprendzia daktarai ar svitinimas ar chemija, svitinimas kaip suprantu stipriau...nu zalia as visai toi sritij blush2.gif

nemanau,kad svitinimas stipriau...dazniausiai pirma eina chemija,veliau svitinimas...daug kam isvis svitinimo nereikia,tik chemija,nuo chemijos salutinis poveikis daug stipresnis buna.O gydytojai nusprendzia kas pirmiau -svitinimas,operacija ar chemija pagal gydymo shema,yra protokolas ,ir jo laikosi.

ritulia ,matau skaitai,kaip tu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 28 rugpjūčio 2010 - 22:53
QUOTE(nikola @ 2010 08 28, 22:06)
gal kuri galit man parasyti jei nesunku ka ten naudinga isgerti pries spinduline, po jos, kokius alejus ar dar ka

Močiutė gėrė šaltalankių aliejų 4u.gif Manau padėjo jai, nes poto ir dabar nieko nejaučia...

QUOTE(nikola @ 2010 08 28, 23:31)

Švitinimas yra koncentruotas į vieną vietą, chemija paliečia visus organus... bet vėlgi kiek pacientų tiek šalutinių r-jų ir kt. Bet chemija visgi yra stipriau ...
Atsakyti
hm, kazkaip girdejau ir visad maniau kad svitinimas stipriau, nors zinojau kad nuo chemijos stiprus salutiniai poveikiai

tos gydytojos kuri skire svitinima zodziai buvo tokie-nors auglis buvo maziukas reikia svitinti kad neisplistu....nors realiai jie gi net nezino dar ar jis isplites ar ne, ar klistu
zodziu nesuprantu as nieko doh.gif
Atsakyti
Sveikos,- i,

jei mst neišplitę, o židinys vienas/keli sutelkti vienoj srity, paprastai dažniau skiria švitinimą - mano uošviui, pvz, problema tik galvoje, tai švitinina ją, chemijos neskyrė. Manau, kad švitinimas iš esmės yra drąstiškesnis gydymo būdas, nes tai kaip ir radiacija ar kažkas panašaus į naviką. Chemoterapija tai jau viso organizmo "plovimas' nuodingom medžiagomis skirtomis vėžinėms ląstelėms naikint, tai rezultatas irgi būna labiau pajuntamas nei po švitinimo. Pvz, uošvis išvis nieko naujaučia, gal mieguistumą kiek, bet po 5 seansų nieko nejautė. Jo palatos ligoniai kuriem skirta chemija -visaip jautėsi - buvo kas po procedūros namo važiuodavo ir patys parsivairuodavo be problemų ir puikios nuotaikos jausdavosi, buvo, kam ir labai silpna - na, čia jau vaistai juk skirtingi, yra kažkokių nefinasuojamų ligonių kasų, kurie visai neduoda jokio pašalinio poveikio. Yra ir kombinuotų gydymo būdų kai taikoma ir chemija, ir švitinimas, bet dažniau ne kartu, o tarkim, po švitinimo duoda kelias savaites pailsėt, sustiprėt, o paskui chemoterapijos kursą/us paskiria - mano supratimu, kadangi patys gydymo būdai yra skirtingi ir veikiantys pgl skirtingus principus, tai tas jų bendras taikymas ko gero, efektyviausias...Įvairiai čia būna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 29 rugpjūčio 2010 - 10:13
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 29, 11:12)
Sveikos,- i,

jei mst neišplitę, o židinys vienas/keli sutelkti vienoj srity, paprastai dažniau skiria švitinimą - mano uošviui, pvz, problema tik galvoje, tai švitinina ją, chemijos neskyrė. Manau, kad švitinimas iš esmės yra drąstiškesnis gydymo būdas, nes tai kaip ir radiacija ar kažkas panašaus į naviką.  Chemoterapija tai jau viso organizmo "plovimas' nuodingom medžiagomis skirtomis vėžinėms ląstelėms naikint, tai rezultatas irgi būna labiau pajuntamas nei po švitinimo. Pvz, uošvis išvis nieko naujaučia, gal mieguistumą kiek, bet po 5 seansų nieko nejautė. Jo palatos ligoniai kuriem skirta chemija -visaip jautėsi - buvo kas po procedūros namo važiuodavo ir patys parsivairuodavo be problemų ir puikios nuotaikos jausdavosi, buvo, kam ir labai silpna - na, čia jau vaistai juk skirtingi, yra kažkokių nefinasuojamų ligonių kasų, kurie visai neduoda jokio pašalinio poveikio. Yra ir kombinuotų gydymo būdų kai taikoma ir chemija, ir švitinimas, bet dažniau ne kartu, o tarkim, po švitinimo duoda kelias savaites pailsėt, sustiprėt, o paskui chemoterapijos kursą/us paskiria - mano supratimu, kadangi patys gydymo būdai yra skirtingi ir veikiantys pgl skirtingus principus, tai tas jų bendras taikymas ko gero, efektyviausias...Įvairiai čia būna..

Aciu 4u.gif
Atsakyti
biski skaityneju pirma ir antra tema, negaliu visu postu skaityti, daug laiko atima, tai permetu tik akim, nu tai baisu man darosi, pati turiu po cista ant abeju inkstu, po kelias papuose, nu bet einu kasmet ju echoskopuoti, lyg viskas gerai, skrandi einu kasmet tikrinti, zarna ryti, nu ir kitus vidaus organus tikrinu kasmet mokamai...

be to, kodel cia daznai sakoma kad paveldimas vezys, jis gi nepaveldimas realiai g.gif
Atsakyti
...tas "paveldimas" tai išmislas. pas kievieną jo ląstelės gali imt ir nekontroliuojamai pradėt augt, daugintis ir pan - tai ir bus tas vėžys. taigis, jei seneliai tėvai "užgyveno" tą bėdą, ir jei labai panašus gyvenimo būdas kitų, tai gal taip ir išeina, kad "paveldi', o realiai kažkaip pažadina tą vėžį - paskatina ląsteles ne taip augt kaip reikia. Užtat man ir labai įdomu būtent kokie gyvenime veiksniai gali tą bėdą paskatint ar kaip pasakyt inicijuot - visi juk esame skirtingi, tėvai /vaikai juk skirtingi savo genais bent jau per pusę...tai vieniems iki to užtenka tik smulkmenos, kitas gi rūko iki gilios senatvės ir nieko..o tų teorijų milijonai kas ką daro...ka daro maistas su E, kontraceptikai, plastikiniai buteliai, juose esantis vanduo, indai prastos kokybės, skalbikliai, oras, mobilaus ryšio bangos, wi fi, ilgalaikis stresas ir pan...

temas ir aš skaičiau visas iš pat pradžių - gaudžiau kiekvieną patarimą, ypač kai uošviui ilgai diagnozės nerado...bet nustojau. Baisiai jau liūdna skaityt jau a.a. narių postus. Būtent iš čia susižinojau apie Ugninę, Adis, kitas nares - ima ir patraukia jų nuoširdumas, noras gyventi, viltis ir panašiai - imi sekti kas ir kaip, atrodo, jau pažįsti žmogų...labai liūdna buvo, tiesiog sukrėtė, kai paskaičiau kad jų nebėra - et, nusprendžiau nebeskaityt to liūdno romano..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 29 rugpjūčio 2010 - 12:19
QUOTE(Jorky @ 2010 07 17, 21:07)
Sveikos mergaites,
pas mus vel nelaimes... kazkada rasiau, kad mamai pradejo labai skaudeti kojyte. kreipesi pas gyd., vaiksciojo 2 menesius, rentgenas nieko neparode, gere stiprius vaistus nuo skausmo. skausmas vis didejo, pasieke toki lygi, kad mamyte nepaeina. nuvaziavome i onkologini eilini karta ir ispraseme, kad padaryti kauliu scintigrama. gydanti gyd. sake , kad tikrai nereikia, bet padare. ir ka jus manote ? klubo sanary vezys sad.gif ( pries keleta menesiu buvo rastos mts stubure).
gal esate susidurusios su panasiai situacija ? kas gresia ? kokios pasekmes ?
ir dar klausimas - gal zinote mergaites kur pigiau galima gauti Zometos, nes siuo atveju tai paskutine viltis...

Atsakyti