Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

QUOTE(Laisvė @ 2010 08 18, 17:25)
Nu įdomiai... O mamai onkologė griežtai uždraudė šitą vitaminą  g.gif

Mes irgi turėjome onkohemotologinį ligonį.B grupės vitaminai buvo griežtai draudžiami,apart folio rūgšties.
http://lt.wikipedia....Folio_rūgŔtis
Atsakyti
http://www.loc.lt/index.php?591755821
Onkologijos instituto konsultacijos
atsakymas

2009-05-07
Laba diena,

Noriu pasiteirauti dėl B grupės vitaminų vartojimo sergantiems onkologinėmis ligomis, nes niekur nerandu konkrečios informacijos ar galima vartoti ar visdėlto nerekomenduotina. Konkretus atvejis būtų toks: taikomas chemoterapinis gydymas taksanais, ko pasekoje išsivystė periferinė neuropatija (tirpsta, nejautrūs rankų ir kojų pirštai). Simptomų slopinimui/gydymui užsienio straipsniuose perskaičiau, kad gali būti naudojamas benfotiaminas (B1) ir alfa lopoidinė rūgštis. Norėčiau Jūsų atsakymo, nes nuomonės dėl B grupės vitaminų naudojimo sergant onkologine liga labai prištaringos, bent jau kiek skaičiau, tai nei paneigta nei patvirtinta galima vartoti ar ne. Gal jau yra kokie naujausi moksliniai tyrimai kurie atsako į šį klausimą? Spausdinti
Taip, Tvirtų rekomendacijoų kad reikia ar nereikia naudoti vitaminus onkologinės ligos gydymo metu, nėra. Jūsų konkrečiu atveju reikia pasitarti su Jus gydančiais chemoterapeutais.

[COLOR=red]Taigi jei nėra rekomendacijų , tai kiekvienas onkologas skiria vaistus kaip išmano arba kiek gilinasi į savo srytį.

2009-11-09
Laba diena, girdejau, kad sergant veziu negalima gerti jokiu vitaminu ir maisto papildu, nes tai skatina ne tik geruju, bet ir piktybiniu lasteliu dauginimasi. Ar tai tiesa? Spausdinti

laba diena,

Viskas proto ribose – kai susirgę žmonės pradeda saujomis valgyti vitaminus, litrais gerti kviečių želmenų sultis ir pan., tai tikrai nerekomenduojama. Vitaminai, vitaminingas maistas, t.y. vaisiai ir daržovės kaip tik naudingi, ypač po onkologinės ligos gydymo siekiant išvengti ligos prograsavimo, recidyvavimo.Kiekvienu atveju vitaminus turi skirti gydytojas.

Ot tai ir mokslas ax.gif

Čia dar
2009-11-18
Čikaga. Folinė rūgštis didina kartu su vitaminu B12 didina vėžio riziką, teigia Norvegijos mokslininkai žurnale Journal of the American Medical Association. Nustatyta, kad palyginus dvi grupes - vartojančius maisto papildus ir nevartojančius nustatyta, kad vėžio ir ne tik vėžio sukeltų mirčių dažnis yra didesnis papildus vartojančių asmenų grupėje. Mokslininkų grupė nustatė, kad folinė rūgštis 25 proc. didina plaučių vėžio riziką. Plačiau...
http://sites.google....na-vezio-rizika

http://sites.google....ujienu-archyvas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 18 rugpjūčio 2010 - 18:20
Absoliuti sumaištis tuo klausimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2010 08 18, 19:27)
Absoliuti sumaištis tuo klausimu  doh.gif

Kauno onkologų savo laiku klausėme dėl vitamino B. SAkė jeigu reikia žmogui ir skiriame, nėra tokios nuostatos, kad B vitaminas absoliučiai negalimas.
Atsakyti
Labas vakaras visom stipruolėm wub.gif aš jums nerašiau nuo rugsėjo mėn,kai susirgo mano mamytė(3 st gimdos kaklelio vėžiukas).Na po chemijų ir visų įmanomų švitinimų tiek iš išorės tiek iš vidaus žiemą išgyvenome super gerai.Atėjus balandžiui viskas ėmė blogėti.Kas mėnesį po biopsiją,po naują židinį ir jokio gydymo.Nes amžius 71 m.Dabar ji vėl ligoninėje po 6 biopsijos nuo balandžio mėn.
Rašau ne dėl to,kad pasiskūsti , bet dėl vit B.kai aš užklausiau gyd apie vitminus tai atsakymas apšaldė blink.gif "Gerkit ką norite,koks skirtumas,ligos tai nei pagydo nei ką".Tipo sergant vėžiu gerkit ką norite labaiu nepakenksite.Apie pasitikėjimą gydytoja patyliu.
Beje gal kas turi kokį patebėjimą apie gyd Eleną Belsevičienę (ginekologė)iš Klaipėdos.Ji gydo mamą ir pradėjau ja nepasitikėti net nežinau kodėl...
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2010 08 13, 00:30)
Ifauru, nuosirdi uzuojauta...  verysad.gif

QUOTE(Oduvančikas @ 2010 08 13, 22:34)
Labutis mergytės....IFAURU-užuojauta.......tiek daug nutiko čia pas jus kol buvau atitolus nuo interneto....

QUOTE(romantikė @ 2010 08 16, 12:27)
ifauru, apkabinu ir uzjauciu...  verysad.gif

TIKESIU, daug daug daug balionu, nesanciu sveikata ir stiprybe  4u.gif  4u.gif  4u.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 08 16, 17:06)
Ifauru, nuosirdziai uzjauciu...

TKESIU, zinau kaip tau sunku, bet tu labai labai stipri ir paneigi visas prognoze. Daug kam esi lyg svyturys. Sviesk ....

Ačiukas, mergaitės
TIKĖSIU, džiaugiuosi, kad vis dar esi su mumis 4u.gif

QUOTE(ruju @ 2010 08 13, 21:37)
sveikos. nutariau parasyti Jums, nes db man ypac sunku... rytoj turejo buti mano vestuves, bet praeita savaite mano mamai diagnozavo III stadijos skrandzio vezi, antradieni jau operavo. Zinoma, jog viska atskaukem, db svarbiausia mama. O taip sunku man, net negaliu pagalvoti apie tai jog jos galiu netekti. Ne tik mamos bet ir geriausios drauges. Jai dar tik 54 m. Tetis isvis vos laikosi, atrodo kad net nualps nuo silpnumo apie tai. Nezinau, kaip man persilauzti ir buti optimistiskesnei, kai aplink mane supancius zmones pasiglemzia vezys... Kaip tiketi stebuklu?

Oi, merginos, aš jau kažkada esu rašiusi, kad 2004 metais, kai tėčiui diagnozavo problemas su prostata, jau vos ne laidojom jį, taip baisu buvo....Buvo didžiulis būties klausimas, ar man stoti mokytis. Kolega tada paprotino, kad tėčiui būtų džiaugsmas matyti mane besimokančią. Dievui garbė, jau esu pabaigus, ir tėtis, net ir mamytė matė mano diplomą.
Ko gero, net jei mamai ir sunku bus dalyvauti vestuvėse, bet ji bet kokiu atveju nori Jus matyti laimingą, todėl esant galimybei - kaip susidėlios - susituokite. Mama į mano gynimą atvažiavo tiesiai ir iš po chemijos. Tėvams vaikai, anūkai yra labai svarbu. Mano patarimas - kaip ten besusiklostytų ateitis, dar pradžiuginkite savo mamą. GABIJA, Patricija parašė teisingai. Diagnozė - dar ne nuosprendis...

QUOTE(virruki @ 2010 08 16, 21:05)
Kai mano vyras gulejo onkologijos ligonineje, ten treciadieniais kartais eidavo per palatas (nezinau, gal pas tuos kurie noredavo) kunigas.Viena karta, kai atejo pas palatos kaimyna, paklause ar mano vyras nenoretu ligonio patepimo. Manes tada ligonineje nebuvo, bet dukros pasakojo, kad jis baisiai issigando, rankomis tik pradejo mojuot-ne, ne man nereikia....
Jis tai suprato ne kaip ligonio patepima, o kaip paskutini patepima...taip jokio patepimo ir negavo ir nebuciau drisus jam siulyt, nes tikrai butu suprates vienareiksmiskai, kad mes jau ji laidojam.

Skaičiau, sekiau diskusiją apie paskutinį/ligonių patepmą. Mano mama iš paskutiniųjų jo irgi vengė, nors žinojo, kad patepimas gali ir sustiprnti. Dar paskutinėmis liepos dienomis, ligoninėje, kai lankė kunigas visas palatas, jo atsisakė. Bet matyt, viskuom pajautė, kada jai reikėjo, nes pati paprašė, kad atvežtume kunigą, labai labai jo laukė....Sekundes, minutes skaičiavo. Po patepimo jai kiek palengvėjo, nors tai buvo paskutinis jos darbelis....Po jo jau nustojo ją pykinti - nežinau, ar tai sutapimas, ar taip turėjo būti. Dar negaliu apie jos išėjimą ramiai rašyti - ašaros upeliais teka....

Prie jūros senokai taip neteko būti - vanduo +22. Įlendi ir būni keik širdis geidžia. Karštį irgi lengviau pakelt, nes Juodkrantėj daug miškelių. Vaikai pora vakarų pažvejojo - tai dveji pusryčiai buvo kepti ešeriukai ir kitokios smulkios žuvelės, pietums - grybai, nors tokių gražuolių, kaip rasų lankai, rasti neteko. Pailsėjau, pailsinau galvelę. Kitą savaitę jau į darbelį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 18 rugpjūčio 2010 - 21:22
QUOTE(Laisvė @ 2010 08 18, 19:25)
Nu įdomiai... O mamai onkologė griežtai uždraudė šitą vitaminą  g.gif

Labas vakaras mergaites 4u.gif ,as vis uzsuku i namucius ar taip ar kitaip vartausi vis tiek tenka pravert duris,paskaitinet kaip gyvenate ax.gif,negaliu jusu pamirst. Tikesiu,smagu zinoti,kad Tu kazkur greta,kito laido gale mirksiukas.gif

Kas del B grupes vitaminu,mano gydytoja taip pat buvo man ji uzdraudusi,bet kai turejau problemu su nugaros skausmais ji pati juos israse,teigdama ,kad tokioje situacijoje jie tiesiog butini ir vienas naudojamas kursas ne kazka pakenks.
As pati jauciuosi po atostogu kazkokia pavargusi,niekaip negaliu isijungti i darba,nemiegu naktimis,o ryte negaliu praplesti akiu.Nervintiis atrodo nera priezasciu,bet pats organizmas kazkoks irzlus,galvoju,gal per daug atleidau vadeles.Dabar pradejau vartoti Triovita,bet taip sunku prisiverst ji isgerti blush2.gif .

Mergaites ,apkabinu visas ,nepraraskit vilciu,viskas yra iveikiama,sveikateles visoms ,teigiamu minciu ir ramaus vakaro wub.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2010 08 19, 00:05)
As pati jauciuosi po atostogu kazkokia pavargusi,niekaip negaliu isijungti i darba,nemiegu naktimis,o ryte negaliu praplesti akiu.Nervintiis atrodo nera priezasciu,bet pats organizmas kazkoks irzlus,galvoju,gal per daug atleidau vadeles.

O man rodosi, kad organizmas prisimena darbą , gal jam ten kas nepatinka ir protestuoja taip kaip moka.

O mums vadeles kaip tik reikia laikyti atleistas.Perskaičiau rusų psichologo knygą , mokinsiuosi savihipnozės.Tai jis pastoviai pabrėžia , kad visas ligas reikia pradėti gydyti nuo vizito pas psichologą, išmokti atsipalaiduoti, kad psichologinės saviįtaigos galia išgydo ir vėžį, bet tam reikia tikėti ir velniškai daug dirbti.
Atsakyti
Taip, šitoje srityje slypi didelė galia..labai padeda tiek svorio sureguliavimui kai yra didelis nutukimas, padeda alkoholizmo/priklausomybės ligų gydymui, asmenybės savybių korekcijai, net ir ligų gydymui, esmė, kad sąmonė reguliuoja kažin kokius ten procesus kai jai tai įteigiama, yra pozityvaus mąstymo programavimas ir t.t. , bet žinoma, reikia išmanyt technikas, tuo tikėti ir ir turėti valią.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 19, 11:36)
Taip, šitoje srityje slypi didelė galia..labai padeda tiek svorio sureguliavimui kai yra didelis nutukimas, padeda alkoholizmo/priklausomybės ligų gydymui, asmenybės savybių korekcijai, net ir ligų gydymui, esmė, kad sąmonė reguliuoja kažin kokius ten procesus kai jai tai įteigiama, yra pozityvaus mąstymo programavimas  ir t.t. , bet žinoma, reikia išmanyt technikas, tuo tikėti ir ir turėti valią.

Kaip tik ir radau knygą , kurioje rašoma apie savihipnozės techniką.Saviįtaiga lyginant su savihipnoze yra labai mažai efektyvi.
Bet rusiška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 19 rugpjūčio 2010 - 11:52
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 08 19, 12:51)
Kaip tik ir radau knygą , kurioje rašoma apie savihipnozės techniką.Saviįtaiga lyginant su savihipnoze yra labai mažai efektyvi.
Bet rusiška.

Ar galėtumėte autorių ir pavadinimą parašyt ir kur ją radot?
Atsakyti
Aciu Jums visoms uz patarimus ir padrasinimus 4u.gif mama jau stipreja po operacijos, rytoj isleis is ligonines. Tada i reabilitacija. Ir po jos, pries chemoterapijas, iskelsim vestuves, nes pati mama taip noretu, kadangi nezinoma kaip tos chemoterapijos ja paveiks, bei kam dar ju laukti...
Man ir paciai ramiau kai matau ja jau stipresne ir linksmesne

brunera - aciu lb! Jums taip pat sveikatos ir sekmes!
Patriccija - na gavosi, kad nukeleme vestuves smile.gif o Jus tikra saunuole stipri moteris!
Gabija - nuosirdziai dekoju uz Jusu patarimus. Mama mano lb religinga, taip pat, jau 5 metus aktyviai studijuoja ta visa psichologine literatura, joga ir pan. Db jai tai ir suteikia daug stiprybes. Bet teciui...Nezinau, kada jis pasijaus geriau. Toks jau tas tetis yra, per ta laika tik guli, nevalgo...bandom mes kuo daugiau praleisti laiko kartu, issitempti ji, prablaskyti ir nieko. Tik kai nuvaziuoja pas mama aplankyt - atsigauna.
Rasu lanka - kai tik mama gris po reabilitacijos, vestuves pazymesime mazame ratelyje, trumpai ir jaukiai smile.gif
Something else - tikrai, toks jau musu gyvenimas... Gal Dievas nesijuoks, kad perkeleme vestuves blush2.gif
Ifauru - man net nesvarbu kaip tos vestuves vyks, svarbiausia kad tevai butu kartu ir kartu pasidizaugtu. Visa laika apie tai tik svajojau, kaip butent vestuvese matau ne save, ne vyra, bet laimingus tevus...

Labai visom dekoju, net nesitikejau sulaukti tiek Jusu nuosirdziu patarimu ir maziuko ,,spyrio" i uzpakali blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruju: 19 rugpjūčio 2010 - 22:42