Patricija, saugokitės po operacijos skresvėjų, nes karšta, tai mėgsta ligoninėse sesutės duris, langus pradaryti, kad pūstų nors kiek. Man po plaučių biopsijos pernai dar jaučiu radikulitas koks įsimetė ligoninėj, nes neatsikeldavau iš lovos, net kvėpuojant durdavo, ką ten... o gyd. sako - negali būti, nu tu ir ištižus
gal jums tai ir nereikės, bet man tokius 2 drenus buvo išvedę ir tokį stiklainį tąsytis nuolat reikėjo... nenoriu gąsdinti, bet nepatiko man aš 30metė nepasikėliau, o šalia gulėjus 50metė, gastroliavo ir vargo nematė.
Ačiū visoms už supratimą! pasakysiu taip - šiaip dažniausiai aš nesijaučiu kalta, nemanau, kad čia bausmė kažkokia ar pan. bet kartais užplaukia... o kam neužplaukia?? visiems vienaip ar kitaip...
Nukėlė mano "sesiją" savaitei. vistik jau 6 praėjau. reik geresnio kraujo, o tai išsinulins, tai dar blogiau gali pasidaryt. tai turiu atostogų...
QUOTE(A-Z @ 2010 08 06, 15:46)
gal jums tai ir nereikės, bet man tokius 2 drenus buvo išvedę ir tokį stiklainį tąsytis nuolat reikėjo... nenoriu gąsdinti, bet nepatiko man aš 30metė nepasikėliau, o šalia gulėjus 50metė, gastroliavo ir vargo nematė.
Drenas išvada po kiekvienos operacijos.Jos būtinos , kad valytųsi iš vidaus , tai jau nelabai malonus, bet įprastas dalykas.Ir nieko čia nereikia bijoti.Aš virš 50 , bet irgi kelias operacija su drenomis atvaikščiojau.
Per atostogas pasidaryk spanguolių,graikiškų riešutų, citrinos sulčių ir brendžio mišinio /lygiomis dalimis/ir per dieną kelis šaukštus suvalgyk.Aš pasidarydavau kelioms dienoms.Dar geležies tablečių panaudok.
Labukas,
gal ir nepasigedot manęs per savo rūpestėlius, bet aš jau skubu labintis, šiandien pargrįžus po pirmų spindulių.
aga, visko turėjau, buvau pasiruošus tam.
Tegul ir būna jis visada šalia, net skaityti gera
nežinau kaip su blakstienom, bet mano plaukeliai auga sau sėkmingai, kristo po 2 chemo, augt pradėjo po 4. Dabar vietoj blondinės esu tamsiaplaukė Vyras po savaitės pamatęs paklausė:"O mano žmona kur?"
Ir aš stipriai stipriai spausiu kumščius, su dievulio pagalba ir mūsų maldomis - viskas bus gerai. Tik laikykitės pati.
oi, užjaučiu, ir aš dvi dienos vaikštau su baisia mėlyne - paėmė kraują tyrimam, tik ištraukė adatą ir iškart iššoko gumbas riešuto dydžio, dabar mėėėėlyna
Tiesa, padarė echo pilvo, viskas gerai, mts nėra
gal ir nepasigedot manęs per savo rūpestėlius, bet aš jau skubu labintis, šiandien pargrįžus po pirmų spindulių.
QUOTE(rasų lanka @ 2010 07 31, 19:23)
Sėkmės, GREK Lauksime sugrįžtančios. Ir tau ramios savaitės. Pasiimk laisvalaikio priemonių - knygą, žaidimukų, mezginį, nes turėsi daug gražaus laiko poilsiui.
aga, visko turėjau, buvau pasiruošus tam.
QUOTE(rasų lanka @ 2010 08 02, 19:57)
Tai va, tokie mūsų įvykiai. Dievulis šalia.
Tegul ir būna jis visada šalia, net skaityti gera
QUOTE(A-Z @ 2010 08 05, 15:36)
turiu klausimuką - pradėjo augti blakstienos, vienu metu jau nieko nebuvo, o db toks trumpas šepetukas vėl tankus. o liko dar 2 kursai chemijos. tai vėl po 5 nebeliks, ar kaip čia?
nežinau kaip su blakstienom, bet mano plaukeliai auga sau sėkmingai, kristo po 2 chemo, augt pradėjo po 4. Dabar vietoj blondinės esu tamsiaplaukė Vyras po savaitės pamatęs paklausė:"O mano žmona kur?"
QUOTE(Patriccija @ 2010 08 05, 17:23)
SVETA K., gerai.. laikykit. Tik geriau gydytojas butu nesakes, jog jei bus plautyje mts, nieko nedarys, nes bus tik blogiau. Manau, kad DIevulis man dar pades ir leis dar gyventi Zemeje!
Ir aš stipriai stipriai spausiu kumščius, su dievulio pagalba ir mūsų maldomis - viskas bus gerai. Tik laikykitės pati.
QUOTE(Patriccija @ 2010 08 06, 07:57)
Oooo, tik paeme krauja, oi, istraukiant adata labai suskaudo. Uz keliu minuciu ttruputi auksciau durio iskilo guzas, nulekiau pas sesute, sako kraujaysle truko..melyne turesit. Dabar maudzia auksciau rieso ir guzas mazdaug putpeles kiausinio dydzio, kreiva ranka :-P
oi, užjaučiu, ir aš dvi dienos vaikštau su baisia mėlyne - paėmė kraują tyrimam, tik ištraukė adatą ir iškart iššoko gumbas riešuto dydžio, dabar mėėėėlyna
Tiesa, padarė echo pilvo, viskas gerai, mts nėra
QUOTE(liepsnelee @ 2010 08 05, 19:45)
turbūt darė ir tą KT (tiksliai nežinau, tik ten žinau, kad jam reikėjo kontrasto išgert, turbūt ta kompiuterinė tomografija čia ir skaitosi)...[b]
Nu ne, čia ne KT. Kontrastas leidžiamas į kraują, o išgerti reikia tirinat skrandį ar žarnyną.
O, gal ir klystu...
QUOTE(A-Z @ 2010 08 06, 16:46)
Patricija, saugokitės po operacijos skresvėjų, nes karšta, tai mėgsta ligoninėse sesutės duris, langus pradaryti, kad pūstų nors kiek. Man po plaučių biopsijos pernai dar jaučiu radikulitas koks įsimetė ligoninėj, nes neatsikeldavau iš lovos, net kvėpuojant durdavo, ką ten... o gyd. sako - negali būti, nu tu ir ištižus
Ačiū visoms už supratimą! pasakysiu taip - šiaip dažniausiai aš nesijaučiu kalta, nemanau, kad čia bausmė kažkokia ar pan. bet kartais užplaukia... o kam neužplaukia?? visiems vienaip ar kitaip...
Nukėlė mano "sesiją" savaitei. vistik jau 6 praėjau. reik geresnio kraujo, o tai išsinulins, tai dar blogiau gali pasidaryt. tai turiu atostogų...
Siandien is ligonines nuvaziavau i suneno soda Vilniuje netoli Santariskiu, ten dirbau, rinkau obuoliukus nukritusius, surinkau, tik dabar grizom. A-Z, Man irgi sake reikes trilitriaka tampytis.
GREK, dekoju.
QUOTE(Art. @ 2010 08 06, 20:42)
Nu ne, čia ne KT. Kontrastas leidžiamas į kraują, o išgerti reikia tirinat skrandį ar žarnyną.
O, gal ir klystu...
O, gal ir klystu...
Kontrastas geriamas darant KT.
Siandien palaidojom teta, vezys pasieme Teciui be augliu kepenyse aptiko dar storojoje zarnoje, ten isplites 50 proc. paeme biopsija. Antradieni paskirtas magnetinis rezonansas. Padetis gero nezadanti... Lauksime pas koki gydytoja nukreips onkologinio poliklinika, tik supratau, kad galimybiu isgyventi ilgiau teciui mazai... Paverkiam su mama ir vis bandom ieskoti iseities..
Isivaizduoju, GZA ...Mums lygai panasi istorija, tik uosvio diagnoze kita...Poliatyvinis gydymas. Net nezinau ir ka begalvot...Vienakart - kad gaila, kad tiek ilgai nezinojom, ir svarbiausia, jis pats nejaute...kai pajaute - viskas, liga isisenejus visiskai. Viskas umai, dar dvieju savaiciu nera nei nuo diagznozes ,nei nuo tyrimu, viskas taip greit, apduje vaikstom ir nelabai zinodami ka daryt - aciu, Dievui, mediku turim artimuju tarpe.Tai va, galvojam, kad jei anksciau, tai gal butu gydymas imanomas, gal geri rezultatai, gal dar kas...Yra galimybes gydyt uzsienyje, yra visko - bet..ner sveikatos. Kita vertus, galvoju - iki praeitos sav jis gyveno ne kaip ligonis - kaip absoliuciai sveikas zmogus. Va, suzinojo atsitiktinai ir eme but ligonis - ne tik faktine diagnoze, bet is mastymas, nuotaikos atitinkami....Sokas zmogui...Galvoju, ar imanoma susitaikyt su diagnoze? Kokiu zmogum reikia but, kokios stiprybes, kai pagalvoju, jei tai butu man. Imu galvot ir dar kitaip - jei nebutu gydyta ta jo sirdies aritmija metus laiko...Gal butu kitaip. Gal nebutu uztusave ar net sukele ligos - ka gali zinot, zmogus gal del sirdies isgyveno.... Begom nuo vilko, uzbegom ant meskos..Baisu net mastyt, kai galvoju, kas jo galvoje dedasi, kokios mintys...Paciai del savu minciu baisu..
Moterys, gal jus zinote, ar yra kokia onko ligoneliu artimuju tema, tiek noris visko paklaust, pasipasakot, ko nedristu cia, nes net neetiska ir net nedristu...
Moterys, gal jus zinote, ar yra kokia onko ligoneliu artimuju tema, tiek noris visko paklaust, pasipasakot, ko nedristu cia, nes net neetiska ir net nedristu...
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 06, 23:45)
Isivaizduoju, GZA ...Mums lygai panasi istorija, tik uosvio diagnoze kita...Poliatyvinis gydymas. Net nezinau ir ka begalvot...Vienakart - kad gaila, kad tiek ilgai nezinojom, ir svarbiausia, jis pats nejaute...kai pajaute - viskas, liga isisenejus visiskai. Viskas umai, dar dvieju savaiciu nera nei nuo diagznozes ,nei nuo tyrimu, viskas taip greit, apduje vaikstom ir nelabai zinodami ka daryt - aciu, Dievui, mediku turim artimuju tarpe.Tai va, galvojam, kad jei anksciau, tai gal butu gydymas imanomas, gal geri rezultatai, gal dar kas...Yra galimybes gydyt uzsienyje, yra visko - bet..ner sveikatos. Kita vertus, galvoju - iki praeitos sav jis gyveno ne kaip ligonis - kaip absoliuciai sveikas zmogus. Va, suzinojo atsitiktinai ir eme but ligonis - ne tik faktine diagnoze, bet is mastymas, nuotaikos atitinkami....Sokas zmogui...Galvoju, ar imanoma susitaikyt su diagnoze? Kokiu zmogum reikia but, kokios stiprybes, kai pagalvoju, jei tai butu man. Imu galvot ir dar kitaip - jei nebutu gydyta ta jo sirdies aritmija metus laiko...Gal butu kitaip. Gal nebutu uztusave ar net sukele ligos - ka gali zinot, zmogus gal del sirdies isgyveno.... Begom nuo vilko, uzbegom ant meskos..Baisu net mastyt, kai galvoju, kas jo galvoje dedasi, kokios mintys...Paciai del savu minciu baisu..
Galite rasyti i AZ, mes taip pat begome nuo vilko ir uzsiroveme ant meskos tik atvirksciai, gydemes du su puse metu nuo onko, o tevelis numire nuo infarkto, Pati gyvenau su viltim, kad mes nugalesim liga, bet vis pagalvodavu apie ta minute, kai gydymo nebus, o tai atsitiko ant pacios gydymo pabaigos, niekas net nejaute tai. Jus turite dar vilti, zmogs su Jumis, o kokia as buciau stipri, kad tetis siandien butu su mumis. Yra kaip yra ir turite susiimti, jeigu artimieji panikuoja, tai, kaip turetu jaustis ligoniss, is patirties sakau, kad blogas zinias teciui pranesdavau as ir nieko neslepdavau, bet pradedavau viltingai, kad ir diagnozes paskelbims bei stadijos pasakymas nuskambejo taip,kad vat pavyzdziui bendradarbes vyras su tkoia pacia liga jau 6 metai gyvena ir nama statosi ir jauciasi sveikas, na tada jis taip pat sakydavo ir as gyvensiu . Stiprybes JUsu seimai ...............
QUOTE(*Gabriella* @ 2010 08 04, 16:51)
Sveikutes
Vis nedrisau čia jungtis, vis paskaitinėju temukes, renkuosi patarimus, bet taip norisi išsikalbėti ir sulaukti palaikymo
Trumpai prisistatau:
Sausi laparoskopiškai išoperavo antinkščio augli 8/7/7cm su visu antinkščiu. Histologinis ats- adrenokortikalinė karcinoma. Po mėn padarė pilvo ir dubens organu KT, viskas ok. Toliau sakė stebės 3metus kas tris mėn darys kontrolinius KT viso kūno.
Atsipalaidavau ir tikėjau jog viska išpjovė ir po 3mėn ėjau pirmam kontr tyrimui KT- nepraėjau
Ats: Dinamika neigiama - išplitę mts židiniai kair. antinksčio guolyje, infiltruojantys kair. inkstą, renalinę fasciją, diafragmos kojytę. Karcinomatoziniai židiniai kair. parakoliškai, dubenyje Duglaso dauboje; atsirado mts židiniai kepenyse. Atsirado smulkus židinys kair. plaučio S7 bei padidėjęs l/m priekiniame tarpuplautyje.
Vėl krūva tyrimu, kaip čia taip greit jis išplito. pakartotinė biopsija iš inksto patvirtino taą pačią diagnozę. Neišpjovė visko
Ryt guldo, pradės chemija lašinti. Žiauriai bijau... Man 25m, turiu 5m dukryte Nusiteikusi optimistiškai, tikiu viskas bus ok, bet vistiek bijau. Naktį atsigulus sunku užmigti, minčių milijonai. Artimieji ir draugai labai palaiko ir neleidžia liūdėt
Ar yra čia tokių ligoniukų su antinkščių karcinoma? Internete labai mažai info.
Aš manau jog blogai padarė jog darė operaciją laparoskopu, galėjo atverti visa šona ir butuų aiškiau matę kaip ten kas, gal jei su visu inkstu būtų pašalinę, daba to nebūtų..
Vis nedrisau čia jungtis, vis paskaitinėju temukes, renkuosi patarimus, bet taip norisi išsikalbėti ir sulaukti palaikymo
Trumpai prisistatau:
Sausi laparoskopiškai išoperavo antinkščio augli 8/7/7cm su visu antinkščiu. Histologinis ats- adrenokortikalinė karcinoma. Po mėn padarė pilvo ir dubens organu KT, viskas ok. Toliau sakė stebės 3metus kas tris mėn darys kontrolinius KT viso kūno.
Atsipalaidavau ir tikėjau jog viska išpjovė ir po 3mėn ėjau pirmam kontr tyrimui KT- nepraėjau
Ats: Dinamika neigiama - išplitę mts židiniai kair. antinksčio guolyje, infiltruojantys kair. inkstą, renalinę fasciją, diafragmos kojytę. Karcinomatoziniai židiniai kair. parakoliškai, dubenyje Duglaso dauboje; atsirado mts židiniai kepenyse. Atsirado smulkus židinys kair. plaučio S7 bei padidėjęs l/m priekiniame tarpuplautyje.
Vėl krūva tyrimu, kaip čia taip greit jis išplito. pakartotinė biopsija iš inksto patvirtino taą pačią diagnozę. Neišpjovė visko
Ryt guldo, pradės chemija lašinti. Žiauriai bijau... Man 25m, turiu 5m dukryte Nusiteikusi optimistiškai, tikiu viskas bus ok, bet vistiek bijau. Naktį atsigulus sunku užmigti, minčių milijonai. Artimieji ir draugai labai palaiko ir neleidžia liūdėt
Ar yra čia tokių ligoniukų su antinkščių karcinoma? Internete labai mažai info.
Aš manau jog blogai padarė jog darė operaciją laparoskopu, galėjo atverti visa šona ir butuų aiškiau matę kaip ten kas, gal jei su visu inkstu būtų pašalinę, daba to nebūtų..
Styprybes ir optimizmo, vardan vaiku mes dar ne toki gydyma galim istverti Vakar onkologiniame snekejau su meterim, tai jau dare laparoskopija, bet jos metu pamate pyktibini augli vietoj cistos, tai nutrauke laparaskopija, prapjove ir viska iseme. Siu metu jai taiko chemija.
Mano gydymas jau eina i pabaiga ( kruties vezys, 2 stadija), chemija, operacija jau praeityje, beliko uzbaigti biologine terapija ir svytinimo 3 savaites Ir ne taip jau viska ir baisiai buvo kaip atrode i pradziu, sukiausiai tai gydymo metu mazylius auginti ( vaikuciai 1 ir 4 metu) Pas tave panele jau didele, gal bus lengviau Sekmes
QUOTE(SVETA K. @ 2010 08 05, 00:34)
Samta ,kaip tavo sveikata? Ar praejo negalavimai? Kaip svitinimas?
Musu meetas pajuryje baigesi musu susitikimu su Romantike musu sode Labai malonu buvo susipazinti
Sveika, tada pragulejau dvi dienas pleisgyve, net atsauke Herceptino lasinima savaitei. Taip ir nesuprtau ar kepenys streikavo del gydymo, ar virusas
Gaila, kad taip ir nesusipazinom bet jau labai prastai man buvo
Reiks dar meeta organizuoti
Po svyinimo raudonuoja viskas, tepu su tokiu rusisku tepaliuku, kom dar galima pagelbeti nes skauda jau kruti Aciu Dievui eiliu nebera svytinimui, kai tolonelius ivede, 2 savaites po 4-5val. teko laukti kasdien
Papildyta:
QUOTE(*Gabriella* @ 2010 08 04, 22:30)
Pas mane taip pat limfmazgiai nežiūrėti Vaistus kažkokius skirs irgi kurių nekompensuoja. Tik dar nežinau daugiau apie juos.
Va prisiminiau, kad skirs lyg tai - doxorubicina. Radau ankstesnėse temose, jog tai stipriausia chemija. Ar yra dabar bendraujančių čia jį gavusios? Bandysiu dar per nakti paieškot info kaip pasiruošt po chemijos. Gaila jog ankščiau pas jus neužsukau
gyvenimo vertė."
ačiū už tokį pasakojimą, labai sudominot.
Va prisiminiau, kad skirs lyg tai - doxorubicina. Radau ankstesnėse temose, jog tai stipriausia chemija. Ar yra dabar bendraujančių čia jį gavusios? Bandysiu dar per nakti paieškot info kaip pasiruošt po chemijos. Gaila jog ankščiau pas jus neužsukau
gyvenimo vertė."
ačiū už tokį pasakojimą, labai sudominot.
As gaudavau ta vaistuka su taxoteru ir dar vienu, sake gydytojas, kad stipresnio nebera misinio Nu ir nieko, didziausiai praradimas tai plaukai buvo
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 06, 23:45)
Onko artimųjų gal nėra , bet yra tema aplamai apie artimųjų skausmą.Tik nežinau kokiame skyriuje.
O apie gydymą galima klausti ir čia , kiek kas žinos patars.