Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

QUOTE(Patriccija @ 2010 08 05, 18:46)
Taip, jei leido kontrasta i vena, tai jau dare kompiuterine. Nenusiminkit, diagnoze tai nereiskia, kad gyvenimo pabaiga. Reikia susitaikyti su ligele ir gyventi toliau!

Tikrai nepasiduosim! smile.gif
Atsakyti
Labukas... jus cia egzistensines temas narpliojat, negaliu neisikisti. pati dirbu sielovadoj, kiek zmoniu kasdien sutinku klausianciu "kodel man, gi nieko blogo nepadariau", arba "kodel mano mama, turbut, kad as Dievu netikiu baudzia".... ojojoj, kaip sunku racionalu prota vel pasiekti.

Yra viena grazi vokiska pasaka vaikams, klausiantiems is kur mes ateinam, kodel esam cia ir nekitur, ir tokie, o nekitokie.... Anot pasakos, Dievo mums duota lasiva valia veikia ne tik gyvenant cia zemej, bet ir pries gimstant leidzia "angeliukams" pasirinkti savo gyvenimo kelia. Tie, kurie anksti gimsta ligoniukais, patys pasirinko si kelia. Kodel? Vat ta mes zinojom, bet gime pamirsom, o prisiminsim tik vel "angeliukais" tape. Kaip bebutu, priezastis yra, ir net labai svarbi, nes mes patys taip nusprendem.

Cia tik pasaka, bet mano pasauleziurai ji labai priimtina.

Del ligoniu patepimo, as tik uz... tikejimas kalnus nuvercia..
Atsakyti
A-Z, tai gi gera, beliks tik vienas kartas! DEl blakstienu tai man jos kiek ataugdavo ir vel kriisdavo po sulasinimo gemzaro ir taksolio. Maloni apinka sioje ligonineje ir personalas miellas. Sesute paklause kaip ismiegojau ar nieko neskaudejo. Pagalvojau, kad jau man gal turetu skaudeti.. bet mann nieko juk neskauda..tik smariai uzlipus i antra,trecia auksta noris nuimti gaza-pristabdyti, nes uzdustu. smile.gif vat. wink.gif
QUOTE(A-Z @ 2010 08 05, 16:36)
Sveikos mergytės 4u.gif  juk mes esame sveikos? negirdžiuuu atsakymo rolleyes.gif
biški pradingau, tas karštis jau ir taip man nelabai patinka, o šiemet - ypatingai.
nuo pirmadienio kaip ir Edmei 5 kursas (cisplatina). tik va kraujas neatsistatė, pirmadieni dariausi, tai neutrofilai 0,6 g.gif ryt vėl kartoju, nžn ką darys, gal nukels, ar ką  unsure.gif
turiu klausimuką - pradėjo augti blakstienos, vienu metu jau nieko nebuvo, o db toks trumpas šepetukas vėl tankus. o liko dar 2 kursai chemijos. tai vėl po 5 nebeliks, ar kaip čia?

ligonio patepimo aš paprašiau, kai tik sužinojau apie ligą. buvo gera atlikt išpažintį ir atverst "naują" lapą. tai ne mūsų skyrelio tema, bet kartais mane aplanko mintis, kad man čia už tam tikrus gyvenimo sprendimus, šis išbandymas (ištekėjau už išsiskyrusio, bet nebuvau skyrybų priežastis, susipažinom gerokai vėliau). Kam aktualu, norit savo ligoniukams pasiūlyti, bijot kaip sureaguos, tai pavadinkit ligonių sakramentu. o jį galima priimti net keletą kartų, tiek kiek reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 06 rugpjūčio 2010 - 06:27
Oooo, tik paeme krauja, oi, istraukiant adata labai suskaudo. Uz keliu minuciu ttruputi auksciau durio iskilo guzas, nulekiau pas sesute, sako kraujaysle truko..melyne turesit. Dabar maudzia auksciau rieso ir guzas mazdaug putpeles kiausinio dydzio, kreiva ranka :-P
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 06 rugpjūčio 2010 - 07:00
QUOTE(Patriccija @ 2010 08 05, 16:21)
Del ligoniu patepimo

Labai gerai viską išaiškinai Patricija. Truputį gaila kad to nežinojau anksčiau. Mat pasirodo ir aš jau esu senų pažiūrų :-).
Atsakyti
Art, tikrai taip, sunku artimiesiems ligoniu patepima siulyti serganciam, jei jis pats apietai nezino arba zino, kad patepimas daromas tik pries pat mirti.

Nebeturiu darbu ir reikalu.. sedziu lovoje ir seku bei baksnoju cia smile.gif.
Tiesa, atsiveziau lietuvisku anglisku pasikalbejimu knygute mokytis. Na , reikia ismokti nors kelis naujus zodzius. Einu mokytis. Tiesa,paklausiau gydytojo ar galeciau vakarui istrukti is ligonines GAVAU LEIDIMA, tik nezinau ar daryti tai.. nes kai sugrisiu vel bus stresas. Kas kaip elgtutes?
QUOTE(Art. @ 2010 08 06, 09:28)
Labai gerai viską išaiškinai Patricija. Truputį gaila kad to nežinojau anksčiau. Mat pasirodo ir aš jau esu senų pažiūrų :-).

Atsakyti
Sveikos moterys ir merginos... 4u.gif

Sianakt naktis giliuose apsmastymuose...Skaiciau kitas onko temas...Dieve, kokios jus stiprios, kokios kovojancios, kokios saunuoles 4u.gif Man geda del savo istezimo su savo pirmosiom zinutem, kai suzinojau apie tokias moteris kaip Inesa....

Naujokems tokiom kaip as - jeigu artimiesiems daryta diagnozei kompiuterine tomografija, butinai prasykite magnetinio rezonanso - butinai butinai. Magnetinis rezonanasas daug tikslesnis, konkretesnis, zymiai daugiau pamatantis
ir parodantis tyrimas.

Stai mano uosviui - pirmine tomografijos isvada - dariniai smegenyse, itariamos daugybines mst. Suskaiciavo 3, kevirta besiformuojancia....Gerai jautesi, galvojom, kad tik kaip cia pasakyt, dideles bedos pradzia, kad turim laiko....Po magnetinio - ju 8, keturios apie 40 mm skersmens. verysad.gif Taigis...Mums sunku, bet ne visiems taip juk - bet esme, kad tai parodo tikslia diagnoze, kiek liga pazengus, ka verta daryt, ko neverta, kokius vaistus rinktis - nes viskas - vaistu paieska, gydytojo, ligonines, pinigu - uztrunka. Jei uzdelsi ar spelioji, ar kazkas netikslu - tai labai pablogina ligonio bukle...Musu atveju kiek situacija gelbejo lasines - kontroliavo mst. Kai neurologai nukreipe i onkologini, buvo leista pora dienu pabut namie - prasidejo blogybes...Musu uosvis per dideles pastangas buvo paguldytas tiesiog i viena ligonine, kad jam nors kiek palengvetu. Butume zinoje, kad taip greit, butume dare viska, kad jo nebutu isleide is neurologinio, nes tada jam buvo gerai - absoliuciai jokiu simptomu nebuvo.

Laikykites visos!
Papildyta:
Patricija, jei tik nera infekciju pavojaus, butinai iseik i gryna ora. 4u.gif ..Pasivaiksciojimas, pabuvimas kitoj aplinkoj, gamtoj mazina stresa, atpalaiduoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 06 rugpjūčio 2010 - 09:07
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 08 05, 18:34)
PATRICIJA
Daktarai dažnai nupasakoja įvairius galimus atvejus, kad paskui ligonis nesakytų, kad nežinojo ir nereikštų pretenzijų.Man vieną operaciją darė pusvalandžio trukmės , o nupasakojo visokių galimybių, kol įvarė baimę.Štai taip.

Patricija, Gabija teisi. Jie turi pasakyti visas galimas pasekmes, ypac blogasias - is esmes tu pats turi nuspresti, ar pasirysi tokiai rizikai, ar ne. Man pries operacija net du kartus pasake, kad labai didele tikimybe, kad tapsiu invalide ir numirsiu. Bet tada man visa tai buvo visiskai dzin, norejau atsikratyti skausmo kuo greiciau.
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2010 08 06, 09:01)
Art, tikrai taip, sunku artimiesiems  ligoniu patepima siulyti serganciam, jei jis pats apietai nezino arba zino, kad patepimas daromas  tik pries pat mirti.

Nebeturiu darbu ir reikalu.. sedziu lovoje ir seku bei baksnoju cia smile.gif.
  Tiesa, atsiveziau lietuvisku anglisku  pasikalbejimu knygute mokytis. Na , reikia ismokti nors kelis naujus zodzius. Einu mokytis. Tiesa,paklausiau gydytojo ar galeciau vakarui istrukti is ligonines GAVAU LEIDIMA, tik nezinau ar daryti tai.. nes kai sugrisiu vel bus stresas. Kas kaip elgtutes?

Būtinai išeik pasivaikščioti.
Žiūrėk į gamtą, atsipalaiduok.O kad žmonės atrodo laimingi, tai jie irgi problemų turi.Juk ir tu kai eini gatve , kiti galvoja, kad eina graži moteris be jokių bėdų.
O venoms yra visokių tepalų, pačioje ligoninėjenturi būti vaistinė.

O kad gimstant pasirenki kančią , užmuškit nesutinku.Greičiau jau mums įdeda kančios programą gamta, Dievas,aukščiausia valia.
Atsakyti
Tati ir Violeta..nenulipu nuoklaviaturos, seku, gal kas ka nors parase. Nutariau, kad iseisiu. Dabar palaton atveze moteri mazdaug mano amziaus . Ja operavo vakar, per nakti buvo reanimacijoj. Abu teveliai jos ateje dabar,tetis labai susigraudino, pravirko. Verke ir ligoniuke. Jai viskas prasidejo nuo gimdos kaklelio, dabar mts plauciuose.

Papildyta:
GABIJA, ISEISIU butiinai, bet dar laukiu vieno tyrimo pakvepuoti kazkaip reikes. Dabar atejo sesute moko ligoniuke kaip reikia daryti kvepavimo pratimius.
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 08 06, 12:06)
Būtinai išeik pasivaikščioti.
Žiūrėk į gamtą, atsipalaiduok.O kad žmonės atrodo laimingi, tai jie irgi problemų turi.Juk ir tu kai eini gatve , kiti galvoja, kad eina graži moteris be jokių bėdų.
O venoms yra visokių tepalų, pačioje ligoninėjenturi būti vaistinė.
O kad gimstant pasirenki kančią , užmuškit nesutinku.Greičiau jau mums įdeda kančios programą gamta, Dievas,aukščiausia valia.

Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2010 08 06, 11:15)
Tati ir Violeta..nenulipu nuoklaviaturos, seku, gal kas ka nors parase. Nutariau, kad iseisiu. Dabar palaton atveze moteri mazdaug mano amziaus . Ja operavo vakar, per nakti buvo reanimacijoj. Abu teveliai jos ateje dabar,tetis labai susigraudino, pravirko. Verke ir ligoniuke. Jai viskas prasidejo nuo gimdos kaklelio, dabar mts plauciuose.
Papildyta:
GABIJA, ISEISIU butiinai, bet  dar laukiu vieno tyrimo pakvepuoti kazkaip reikes. Dabar atejo sesute moko ligoniuke kaip reikia daryti kvepavimo pratimius.

Laikykites, Jus pas mus stipruole thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Stengiuos, jokiu asaru. Jokio nerimo. As stipri, as labai stipri viso pasaulio stiprybe ir galia sllypi manyje!
QUOTE(Domogintare @ 2010 08 06, 12:25)
Laikykites, Jus pas mus stipruole  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Atsakyti