Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

QUOTE(virruki @ 2010 08 04, 20:52)
Mano vyrui pasalino inksta ir kaip ir jum jokio gydymo neskyre, tik patikra kas 3 menesius, o man vis kele nerima tos raideles MX, NX-neivertinti limfmazgiai. Po 8men atkosejo kraujo (pries tai vis dar balsas siek tiek kimdavo), padare KT ir rado dvi metastazes plauciuose. Kadangi liga reta, teko prasyti kompensuoti vaistus ligoniu kasu, o kad gydymas nenusikeltu,pora kartu mes juos patys pirkom (Gemcitabina), paskui jau kompensavo,tik, kad jie mums buvo visiskai neveiksmingi.Vis domejausi uzsienyje, ka jie skirtu (jie butu skyre ta pati)
Pas ji buvo navikas atsparus chemoterapijai, gailiuosi, kad kai padare kontrolinius tyrimus ir pasake, kad dinamika neigiama, nesikreipem pas Bloznelyte, skaiciau, kad ji tokius navikus gali paruosti  chemoterapijai, kad jie pasiduotu gydymui.
Noreciau ikvepti jums optimizmo, o ne atvirksciai, kiek supratau bendraujat su sauniu gydytoju, musu atveju reikejo visa informacija apie galbut tinkamus kitus vaistus traukte traukti, tiesiog randi vaistu pav. ir eini klaust, apie papildus taip pat, kai puse metu prasigydem, jau daug ka zinojau, o buciau norejus zinoti zymiai anksciau.

Pas mane taip pat limfmazgiai nežiūrėti g.gif Vaistus kažkokius skirs irgi kurių nekompensuoja. Tik dar nežinau daugiau apie juos.
Va prisiminiau, kad skirs lyg tai - doxorubicina. Radau ankstesnėse temose, jog tai stipriausia chemija. Ar yra dabar bendraujančių čia jį gavusios? Bandysiu dar per nakti paieškot info kaip pasiruošt po chemijos. Gaila jog ankščiau pas jus neužsukau unsure.gif
KT irgi rašo jog dinamika neigiama g.gif Gal galit parašyt ka tai reiškia plačiau? Ačiū ax.gif
Daba buvau pas onko A. Burneckį, jis mane guldys į kitą skyrių, mat jis radioterapeutas, o man to daba nereikia. Tai nežinau pas ką pakliūsiu. O kaip imunitetą stiprint mano šeimos daktarytė rūpinasi tuo wub.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2010 08 04, 21:13)
Naujoms Mergaitėms, o gal ir kitoms priminimui yra toks skyrelis, kur gal padės atsakyti sau į kai kuriuos klausimus...
Įveik ligą

Mane labai palaiko šie žodžiai - "moterys, įveikusios vėžį sako, kad liga jas privertė susimąstyti apie tikrąsias gyvenimo vertybes, sustoti, atsikratyti visuomenės primetamų standartų ir džiaugtis šia diena. Gydytojai ir psichologai pritaria, kad vėžį įveikę žmonės žino, kokia yra tikroji gyvenimo vertė."

QUOTE(Patriccija @ 2010 08 04, 21:20)

wub.gif ačiū už tokį pasakojimą, labai sudominot.
Atsakyti
rasų lanka, tavo išdėstytos mintys labai teisingos,... įsiklausykite į jas, kam reikalingas atsakymas. Aš dar pridėčiau, kad tiesą reikia pasakyti, paliekant viltį, kažką galbūt nutylint, ar atidedant vėlesniam laikui.
*Gabriella*, neskaityk per naktis dabar info apie ligą. O ypač naktį, - patikėk, tai - netinkamas laikas. Kaip pasiruošt chemijai, apie galimas negeroves trumpai turėtų informuoti onkologas. Galimas - tai reiškia, kad jų gali ir nebūti. O jei bus - tada ir spręsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 04 rugpjūčio 2010 - 21:43
QUOTE(*Gabriella* @ 2010 08 04, 23:30)
Bandysiu dar per nakti paieškot info kaip pasiruošt po chemijos.

Aš pritariu Arūnei. Neieškok. Tam turėsi laiko. Paklausi gydytojo, kokie labiausiai pasireiškė šalutiniai poveikiai jo praktikoje prie šito vaistuko? Svarbiausia turėk paprasto negazuoto vandenuko, nes per chemoterapijas ir po jų, jo reikia išgerti daug, kad valytusi organizmas ir palengvintum kepenėlių darbą. Ir dar paklausk dėl vaistukų nuo pykinimo, nes būna tokių atvejų, kai ligoniuką išleidžia namo, o apie pykinimo vaistukus pamiršta pasakyti. Jų reikia turėti būtinai namučiuose...

QUOTE(arune @ 2010 08 04, 23:36)
Aš dar pridėčiau, kad tiesą reikia pasakyti, paliekant viltį, kažką galbūt nutylint, ar atidedant vėlesniam laikui.

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku. drinks_cheers.gif Kitaip ir negalima pasakyti - tik atsargiai ir tik viltingai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 04 rugpjūčio 2010 - 21:59

Ačiū Rasų lanka ir arune už info bigsmile.gif Ryt guluosi i VUOI, ir ten pasistenksiu visko išklausinėti onkologo. Kai grįšiu užsuksiu ir pas jus papasakoti kaip sekėsi pirma kova 4u.gif

Labanakt mergaitės 4u.gif Daug daug sveikatos wub.gif
Atsakyti
Gal yra kas lankesi pas Bloznelyte?
Atsakyti
Seniai nerasiau,bet ,mergaites ,visada galvoju apie jus wub.gif

arune ,manau kad geros naujenos,labai labai dziaugiuosi thumbup.gif

rasu lanka ,smagu kad mamytei taip pagerejo smile.gif

Patricija ,labai pergyvenu del taves unsure.gif Tikiuosi kad viskas ir si karta bus gerai,tfu,tfu,tfu...isvarys skyscius ir vel gyvensi pilna jegu,keliausi,tu musu optimiste ir saunuole wub.gif

Gabriella ,apkabinu stipriai stipriai heart.gif Tikrai turi viskas buti gerai.Nieko negaliu patarti,nes visiskai kita liga...del chemijos,nebijok,jeigu ir bus sunku-praeis,o mes palaikysim 4u.gif

Samta ,kaip tavo sveikata? unsure.gif Ar praejo negalavimai? Kaip svitinimas? 4u.gif

Musu meetas pajuryje baigesi musu susitikimu su Romantike musu sode smile.gif Labai malonu buvo susipazinti wub.gif

Violeta ,sudetinga situacija....jeigu zinoti kaip geriau...stiprybes jums 4u.gif Gal dar pakovoti? Manau kad tikrai verta...

renatuxass ,as tai nebuvau pas ja,bet mergaites tikrai patars,jau rase nekarta,gal pades mamytei 4u.gif

somthing else ir jums su mama sriprybes daug daug 4u.gifGZA

GZA console.gif ,Ka sao gydytojai? Operuoti? Chemija? Laikykites 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 05 rugpjūčio 2010 - 00:01
*Gabriella* dinamika neigiama, tai ir reiskia , kad gydymas neveiksmingas, arba, kad liga plinta, o chemoterapija kiekvienas pernesa labai individualiai (kokia ji bebutu), vienas ir nuo ,,lengvos'' chemijos nesikels is lovas, kitas eis i darba. Laikykites, viskas bus gerai, ir laukiam ziniu , kaip jum sekasi
Atsakyti
Sveiki 4u.gif .
Buvau pajūry keletą dienelių su šeimyna. Grįžau visa apsipatenkinusi biggrin.gif .
Gabriella, dabar aš gaunu doxorubicin-Teva, kartu su dar pora vaistukų. Priklauso 6 kartai, prmadienį važiuosiu penktam kartui. Pas mane problema krūty. Nebijok. Viskas bus gerai. Nusiteik gerai. Šalutinis poveikis kiekvienam būna skirtingai. Kaip ir plaukų slinkimas, vienom nuslenka visiškai, kitom ne. Pakolkas aš dar su plaukučiais, nusikirpau labai trumpai, praretėjo daug, tikiuosi taip ir pranešiosiu pakol ataugs iškritę. Man tas toks pykinimas 5-6 dienas būna. Paskui atsigaunu ir visai sveikas žmogus būnu. Vakar grįžom iš Palangos pravažiavom 400km, aplankėm Orvydų sodybą, Kryžių kalną, Šeduvą ir visai nepavargau.
Paskutiniam patepimui kunigą buvome vyro mamai parvežę pernai metais per Jonines. Ji pati paprašė (jai 79 metai), pablogėjo sveikata, nebesikėlė iš lovos. Po kokios savaitės vėl pradėjo vaikščioti, sveikata pagerėjo. Ji sakė, kad yra skaičiusi, kad pagerėja po patepimo. Šiemet jai suėjo 80 metų.
Visoms sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Merginos, ypac Rasu lanka, Gabija, labai aciu, ineset tvarkos ir aiskumo i mintis 4u.gif ...Kazkaip susirikiavo viskas, lengviau kazkiek 4u.gif ...Pasakem.

Bandom organizuot gydyma - tiksliau, ieskom gydytojo, kuris apsiimtu koordinuot visa gydymo procesa, kuris paskirtu tyrimus, juos apibendrintu ir tada organizuotu gydyma issikeliant konkrecius ir realius gydymo tikslus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 05 rugpjūčio 2010 - 11:42
Mergaite reikia Jusu patarimo mirksiukas.gif radau receptuka su barsuko taukais,bet vienur raso kad reikia alijosiaus sulciu pilti,o kitur raso tik barsuku taukai ,medus ir konjakas g.gif ,koks istikruju turetu buti receptas unsure.gif ,noriu padaryti uosviui,bet vis galvoju kuri recepta rinktis ax.gif .Labai lauksiu Jusu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
na ir as tada pasiskaicius sakau reikia ta ligonio patepima gauti, bet man jis irgi skamba kaip paskutinis patepimas, kai pasakysiu mamai jauciu pagalvos kad jau visai paskutinioji arteja del to ir kvieciu, pamanys kad be jos zinios susisnekejau su gydytoja ir del to jau... N bet gal reikia pabandyt dar, blogiau nebus
Atsakyti
Sveikos mergytės 4u.gif juk mes esame sveikos? negirdžiuuu atsakymo rolleyes.gif
biški pradingau, tas karštis jau ir taip man nelabai patinka, o šiemet - ypatingai.
nuo pirmadienio kaip ir Edmei 5 kursas (cisplatina). tik va kraujas neatsistatė, pirmadieni dariausi, tai neutrofilai 0,6 g.gif ryt vėl kartoju, nžn ką darys, gal nukels, ar ką unsure.gif
turiu klausimuką - pradėjo augti blakstienos, vienu metu jau nieko nebuvo, o db toks trumpas šepetukas vėl tankus. o liko dar 2 kursai chemijos. tai vėl po 5 nebeliks, ar kaip čia?

ligonio patepimo aš paprašiau, kai tik sužinojau apie ligą. buvo gera atlikt išpažintį ir atverst "naują" lapą. tai ne mūsų skyrelio tema, bet kartais mane aplanko mintis, kad man čia už tam tikrus gyvenimo sprendimus, šis išbandymas (ištekėjau už išsiskyrusio, bet nebuvau skyrybų priežastis, susipažinom gerokai vėliau). Kam aktualu, norit savo ligoniukams pasiūlyti, bijot kaip sureaguos, tai pavadinkit ligonių sakramentu. o jį galima priimti net keletą kartų, tiek kiek reikia.
Atsakyti