Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

Teciui rado augliu kepenyse, itaria, kad metastazes.. Ieskos pirminio zidinio, kuri itaria esant zarnyne, kolonoskopija penktadieni, tada ir biopsija paims. Gal kam teko susidurti su panasia situacija? Ar imanoma taikyti chemoterapija, jei pazeistos kepenys ir kaip suprantu gan smarkiai? Tetis kol kas nieko nejaucia, tik neteko daug svorio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GZA: 04 rugpjūčio 2010 - 09:36
Sita liga baisiai klastinga verysad.gif ...Stai ir musu giminaitis pas gyd vaiksciojo nuolat - patys profilaktiskai tampydavom, kaip sakiau, nes pacioj giminej mediku yra..Nuolat visokie kraujo ir ne tik jo tyrimai buvo daromi..Niekuo zmogus nesiskunde - visiskai sveikas buvo, tik sirdies ritmas sutrikes, na tai tas problemas ir gydem. O va pasirode siokie tokie koordicacijos sutrikimai - manem, mikroinsultas, ir olia - galvoj buvo rasti po komp. tomografijos 4 mst. doh.gif
Po magnetinio rezonanso - nes jis daug jautresnis - tyrimai buvo patikslinti ir galvoje pasirodo, ju yra daug daugiau...Kilme - itariama, kad pirminis saltinis is plauciu...

Mane asmeniskai sukrete gyd pasakymas, kad visi tolimesni tyrimai turi tik akademine prasme....Kai mano vyras pats UK operuoja net 86 m bobutes.. Prognostiniai rodikliai prastoki. Zodziu, is neurologinio skyriaus ji graziai isprase, ir pasiule kreiptis i onkologini..Pribloske ligoniu paguldymo kainos...Vienzo...Dabar dilema...Ka daryt..Tuos kelis men ar verta dar ka nors daryt...Kankintis...Ar tiesiog geriau namie, ramioj aplinkoj vartojant vaistus gyvent kiek Dievo skirta? Labai noreciau kad man i az parasytu zmones tai jau isgyvene - mes tiesiog nezinom kaip elgtis, labai praverstu konkretus patarimai kaip pasiruost, kaip isgyvent ta nelengva meta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 04 rugpjūčio 2010 - 13:43
Sveikutes 4u.gif

Vis nedrisau čia jungtis, vis paskaitinėju temukes, renkuosi patarimus, bet taip norisi išsikalbėti ir sulaukti palaikymo 4u.gif

Trumpai prisistatau:
Sausi laparoskopiškai išoperavo antinkščio augli 8/7/7cm su visu antinkščiu. Histologinis ats- adrenokortikalinė karcinoma. Po mėn padarė pilvo ir dubens organu KT, viskas ok. Toliau sakė stebės 3metus kas tris mėn darys kontrolinius KT viso kūno.
Atsipalaidavau ir tikėjau jog viska išpjovė ir po 3mėn ėjau pirmam kontr tyrimui KT- nepraėjau verysad.gif
Ats: Dinamika neigiama - išplitę mts židiniai kair. antinksčio guolyje, infiltruojantys kair. inkstą, renalinę fasciją, diafragmos kojytę. Karcinomatoziniai židiniai kair. parakoliškai, dubenyje Duglaso dauboje; atsirado mts židiniai kepenyse. Atsirado smulkus židinys kair. plaučio S7 bei padidėjęs l/m priekiniame tarpuplautyje.

Vėl krūva tyrimu, kaip čia taip greit jis išplito. pakartotinė biopsija iš inksto patvirtino taą pačią diagnozę. Neišpjovė visko unsure.gif

Ryt guldo, pradės chemija lašinti. Žiauriai bijau... Man 25m, turiu 5m dukryte wub.gif Nusiteikusi optimistiškai, tikiu viskas bus ok, bet vistiek bijau. Naktį atsigulus sunku užmigti, minčių milijonai. Artimieji ir draugai labai palaiko ir neleidžia liūdėt wub.gif

Ar yra čia tokių ligoniukų su antinkščių karcinoma? Internete labai mažai info.
Aš manau jog blogai padarė jog darė operaciją laparoskopu, galėjo atverti visa šona ir butuų aiškiau matę kaip ten kas, gal jei su visu inkstu būtų pašalinę, daba to nebūtų.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 04, 14:37)

Dabar dilema...Ka daryt..Tuos kelis men ar verta dar ka nors daryt...Kankintis...Ar tiesiog geriau namie, ramioj aplinkoj vartojant vaistus gyvent kiek Dievo skirta? Labai noreciau kad man  i az parasytu zmones tai jau isgyvene - mes tiesiog nezinom kaip elgtis, labai praverstu konkretus patarimai kaip pasiruost, kaip isgyvent ta nelengva meta..[/color]

Labas
Niekas kitas juo labiau žmonės iš pašalies negali spręsti kito likimo.Jei žmogus sąmoningas , reikia jam pasakyti kaip yra. Geriausia , kad tai išaiškintų gydytojas, kad pats žmogus dalyvautų pokalbyje.Ir tik pats ligonis turi teisę spręsti kaip jam elgtis.Neužsikraukit ant sąžinės sprendimo gydyti ar ne.Kaip išgyventi receptų nėra .Reikia gyventi ir tiek.Jei darosi per sunku morališkai , išgerkit raminamųjų.Toks gyvenimas, kad žmonės palaipsniui išeina ir tenka su tuo susitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2010 08 04, 16:51)
Ryt guldo, pradės chemija lašinti. Žiauriai bijau... Man 25m, turiu 5m dukryte  wub.gif Nusiteikusi optimistiškai, tikiu viskas bus ok, bet vistiek bijau. Naktį atsigulus sunku užmigti, minčių milijonai. Artimieji ir draugai labai palaiko ir neleidžia liūdėt  wub.gif

Ar yra čia tokių ligoniukų su antinkščių karcinoma? Internete labai mažai info.
Aš manau jog blogai padarė jog darė operaciją laparoskopu, galėjo atverti visa šona ir butuų aiškiau matę kaip ten kas, gal jei su visu inkstu būtų pašalinę, daba to nebūtų..  unsure.gif

Gali būti, kad tuo laiku dar nebuvo susiformavę augliukai.Tik nesuprantu, negi po operacijos nebuvo nei chemo, nei švytinimo?

Chemo nemalonus gydymas, bet turi viską ištverti dėl dukrytės.Dar nereikia iš anksto negatyviai nusistatyti prieš chemo.Dar neaišku kokio toksiškumo vaistai.Aš gavau 4-is ciklus ir kiekviena chemo veikė skirtingai.Kitos net nepykino ir plaukai nenuslinko.
Chemija šiuo metu yra mūsų išsigelbėjimas.Leidžiant kaip tik reikia vaistus sutikti ne su baime, o medituoti ir įsivaizduoti kaip tie vaistai gelbsti tavo gyvybę, naikina blogasias lasteles.
Prašyti aukščiausių jėgų pagalbos gydyme.Didelė gydymo sėkmės dalis yra tavo galvoje.
Jau rašiau , kad turiu saviįtaigos pratimų, bet rusų kalba.Jei nori atsiųsiu nuorodą.

PATRICIJA tu šaunuolė.Svarbu, kad suradai kas tau tinka nusiraminimui ir padeda.
Netgi užkalbėtojai kalba tas pačias maldas.Mano Reiki meistras sakė , kad krikšto , Šv. mišių žestai šventinant, turi galią gydyti ir apsaugoti.Tik tikintieji jų paprasčiausiai nepastebi.O kunigai neužsiima padėti ne tik žmogaus dvasiai bet ir kūnui.Tur būt tam reiktų daug laiko, o tam niekas neturi noro, tiksliau pasišventimo. Todėl Lietuvoje vienos rankos pirštų užtenka suskaičiuoti tokius kunigus pas kuriuos plūsta žmonės .Bet tokių pati bažnyčia nemyli, permeta įš parapijos į parapiją.
O tau sėkmingo gydymo.Nuotaika dabar gera, nusiteikimas optimistinis.Viskas bus gerai.
Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2010 08 04, 16:51)
Sveikutes  4u.gif
Ryt guldo, pradės chemija lašinti. Žiauriai bijau... Man 25m, turiu 5m dukryte  wub.gif Nusiteikusi optimistiškai, tikiu viskas bus ok, bet vistiek bijau. Naktį atsigulus sunku užmigti, minčių milijonai. Artimieji ir draugai labai palaiko ir neleidžia liūdėt  wub.gif

Mieloji, *Gabriela*, sveika. Gerai kad prisijungei prie mūsų. patikėk, čia tikrai rasi kam pasipasakoti, bus kas patars, jei tik žinosim... Visada prisimenu a.a. adis mūsų, - ji buvo mūsų "žiniukė", kaip kažkas sakė "greitoji pagalba". Kiek galėsim, mokėsim - patarsim, padėsim. Gerai kad namie turi palaikymo komandą, tai labai svarbu. Pas mus nėra su tavo ligele žmonių unsure.gif Ar turi gerą daktarę, ar galima su ja pasikalbėti? Nebekaltink savęs, kad laparoskopu dareisi, ir pan., dabar žiūrėk į priekį, tik į priekį... dar dabar gal daktarai padarys viską, kas būtina. Stenkis ramintis, gal vaistukų kokių pavartok nakčiai, kad užmigtum, ar pas psichologą nueik... Laikome apkabinę 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už malonų priėmimą 4u.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2010 08 04, 18:26)
Gali būti, kad tuo laiku dar nebuvo susiformavę augliukai.Tik nesuprantu, negi po operacijos nebuvo nei chemo, nei švytinimo?

Chemo nemalonus gydymas, bet turi viską ištverti dėl dukrytės.Dar nereikia iš anksto negatyviai nusistatyti prieš chemo.Dar neaišku kokio toksiškumo vaistai.Aš gavau 4-is ciklus ir kiekviena chemo veikė skirtingai.Kitos net nepykino ir plaukai nenuslinko.
Chemija šiuo metu yra mūsų išsigelbėjimas.Leidžiant kaip tik reikia vaistus sutikti ne su baime, o medituoti ir įsivaizduoti kaip tie vaistai gelbsti tavo gyvybę, naikina blogasias lasteles.
Prašyti aukščiausių jėgų pagalbos gydyme.Didelė gydymo sėkmės dalis yra tavo galvoje.
Jau rašiau , kad turiu saviįtaigos pratimų, bet rusų kalba.Jei nori atsiųsiu nuorodą.

Po operacijos nedarė nieko, po mėnesio padarė kompiuterinę tomografiją ir nieko nematė tai nusprendė nedaryti.
Nusiteikusi optimistiškai, tik nežinau kaip ten viskas vyksta, tai truputį baugu. Pasveikti labai noriu, visi nori.
Skaitau J.M. "Jūsų pasąmonės galia", neblogai parašyta, suteikia daug optimizmo, tikėjimo.
Būčiau dėkinga jog atsiūstum nuorodą. 4u.gif

QUOTE(arune @ 2010 08 04, 18:27)
Mieloji, *Gabriela*, sveika. Gerai kad prisijungei prie mūsų. patikėk, čia tikrai rasi kam pasipasakoti, bus kas patars, jei tik žinosim... Visada prisimenu a.a. adis mūsų, - ji buvo mūsų "žiniukė", kaip kažkas sakė "greitoji pagalba".  Kiek galėsim, mokėsim - patarsim, padėsim. Gerai kad namie turi palaikymo komandą, tai labai svarbu. Pas mus nėra su tavo ligele žmonių  unsure.gif  Ar turi gerą daktarę, ar galima su ja pasikalbėti? Nebekaltink savęs, kad laparoskopu dareisi, ir pan., dabar žiūrėk į priekį, tik į priekį... dar dabar gal daktarai padarys viską, kas būtina. Stenkis ramintis, gal vaistukų kokių pavartok nakčiai, kad užmigtum, ar pas psichologą nueik... Laikome apkabinę  4u.gif

wub.gif As pati slaugytoja esu, ir dirbu šeimos klinikoj kur pati gydausi, mažas kolektyvas, bet mielas, padeda pataria. Labai palaiko mane. Prieš užmiegant stengiuosi padirbėt su savimi ir atsipalaiduoti, galvoti kad esu sveika.

Kaži ko gali prireikti atsigulus chemijai? Visko kaip ir bet kokiam gulimui i ligoninę?
Sakė jog reiks stiprios, kolkas nieko nesakė kaip, kiek lašins, viską ryt sužinosiu.

Vartoju evelor, ir Angiocell skystas rykio kremzlių ekstraktas.
Operavo mane ir sekė santariškių klinikose, bet daba po tokių atsakymų perėjau ieškoti pagalbos ir gydymo į onko institutą.
Atsakyti
*Garbiela*, mano patarimas būtų - apie visus vartojamus vaistus ar papildus informuoti onkologą, gal tau visai netikslinga šiuo metu vienas ar kitas? Aš buvau susigalvojusi Angiocell vartoti, net nusipirkau doh.gif , o po to telefonu pasakiau daktarei apie šį savo sumanymą, tai pasakė, kad tau šiuo metu jo visai nereik. Dabar kiekvieną reimtesnį vaistą/papildą derinu su ja. Nes kas tinka vienam, visai netinka ir nereikalinga kitam.

Niekada negulėjau ligoninės ch. metu, t.y. tik dienos stacionare - sulašina ir namo. Manau, kad reikia panašiai tų pačių daiktų, kaip ir kiekvienam gulimuisi į ligoninę. Be to, matau, esi viilniškė, jei ko prireiks - bus atnešta. Svarbu telefoniuko nepamiršt, kad turėtum ryšį su namiškiais, dukryte smile.gif Knygučių nepamiršk, kad užimt mintis, - kad ir tą, kar dabar skaitai, jei tau ji tinka ir gerai nuteikia.

Atsakyti
*Gabriella* mano vyrui buvo inksto geldeles karcinoma, tai ne tas pats kas antinksciu vezys, bet viskas salia. Deja pas mus stengiasi daryti taip vadinamas tausojancias operacijas, net limfmazgiu nepjauna ir netikrina(kas budinga operuojant kitur esanti vezi). Man atrodo, kad labai svarbu, jog tokias operacijas darytu gydytojas urologas- onkologas, zinantis tos ligos specifika, mus operavo labai geras urologas, deja labai mazai ismanantis onkologijoje, gal todel kai perskaiciau, kad limfmazgiai liko neivertinti-tai pasejo man nerima ir pasirodo ne bereikalo.
Nepasiduokit, nepraraskit tikejimo, chemija jums butinai pades.Kaip supratau jum viskas buvo kairiajame antikstyje?
Labai daug buvau susiradus informacijos apie inksto vezi, jau net ir vaistus zinojau, kuriuos turetu skirti, deja pas mus buvo dar,, mandriau''inksto geldeleje karcinoma- kaip slapimo pusles vezio.
Vis parasykit, kaip jum sekas, kokia chemoterapija gaunat, ir nepraraskit vilties, viskas bus gerai- turi buti gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 08 04, 19:15)
*Garbiela*, mano patarimas būtų - apie visus vartojamus vaistus ar papildus informuoti onkologą, gal tau visai netikslinga šiuo metu vienas ar kitas? Aš buvau susigalvojusi Angiocell vartoti, net nusipirkau  doh.gif , o po to  telefonu pasakiau daktarei apie šį savo sumanymą, tai pasakė, kad tau šiuo metu jo visai nereik. Dabar kiekvieną reimtesnį vaistą/papildą derinu su ja. Nes kas tinka vienam, visai netinka ir nereikalinga kitam.

Niekada negulėjau ligoninės ch. metu, t.y. tik dienos stacionare - sulašina ir namo. Manau, kad reikia panašiai tų pačių daiktų, kaip ir kiekvienam gulimuisi į ligoninę. Be to, matau, esi viilniškė, jei ko prireiks - bus atnešta. Svarbu telefoniuko nepamiršt, kad turėtum ryšį su namiškiais, dukryte  smile.gif  Knygučių nepamiršk, kad užimt mintis, - kad ir tą, kar dabar skaitai, jei tau ji tinka ir gerai nuteikia.

Man ji šeimos gyd skyrė, sugėriau vieną dėžutę, ryt butinai pasitarsiu su onkologe, ačiū!
Klausiau kiek ten laiko galiu buti, tai sakė jog būna ir diena ir tris, tai tiksliai nzn. lašins kažką iš d.. raidės.
Kiek laiko trunka lašinimas? Kada pasireiškia šalutiniai poveikiai? Siaubas kiek klausimų- einu paskiatinėti ankstesnes temukes smile.gif

QUOTE(virruki @ 2010 08 04, 19:16)
*Gabriella* mano vyrui buvo inksto geldeles karcinoma, tai ne tas pats kas antinksciu vezys, bet viskas salia. Deja pas mus stengiasi daryti taip vadinamas tausojancias operacijas, net limfmazgiu nepjauna ir netikrina(kas budinga operuojant kitur esanti vezi). Man atrodo, kad labai svarbu, jog tokias operacijas darytu gydytojas urologas- onkologas, zinantis tos ligos specifika, mus operavo labai geras urologas, deja labai mazai ismanantis onkologijoje, gal todel kai perskaiciau, kad limfmazgiai liko neivertinti-tai pasejo man nerima ir pasirodo ne bereikalo.
Nepasiduokit, nepraraskit tikejimo, chemija jums butinai pades.Kaip supratau jum viskas buvo kairiajame antikstyje?
Labai daug buvau susiradus informacijos apie inksto vezi, jau net ir vaistus zinojau, kuriuos turetu skirti, deja pas mus buvo dar,, mandriau''inksto geldeleje karcinoma- kaip slapimo pusles vezio.
Vis parasykit, kaip jum sekas, kokia chemoterapija gaunat, ir nepraraskit vilties, viskas bus gerai- turi buti gerai smile.gif

Tai va mane operavo pilvo chirurgas, prieš tai gaves leidimą po tyrimų iš endokrinologų doh.gif Jis atliko savo darbą ir viskas. Daba kai buvau institute, kalbėjau su onko urologu, tai jis mano jog reikėjo arba šalinti su visu inkstu arba skirt chemiją/švitinimą po operacijos unsure.gif
Ačiū už palaikymą 4u.gif

Aš suvokiu kas man yra, bet kaip sunku tuo patikėti! jaučiuosi puikiai, tik po operacijos vis šonus pamausdavo. Kraujo tyrimai geri. Po operacijų vėl laiminga grįžau i darbą, taip noriu dar vieno lėliuko.. wub.gif
Dariausi kelis markerius tai daba padidėjęs kiaušidžių. CEA normoj g.gif
Atsakyti
Kiek zinau jusu liga reta, pries pradedama gydyma, pakalbekit su onkologais, gal yra vykdomos nauju vaistu studijos, bandykit suzinoti,ar buvo gydytojas susidures su tokia liga.
Musu atveju liga irgi buvo labai reta, tai vis gydytoja kartojo-liga labai reta...ir deja tokio ligonio jie nebuvo tureje.
Atsakyti
Labutis, Mergaitės 4u.gif , ir senos draugutės ir naujokiukės. 4u.gif

Arūniuk wub.gif , kaip tavo tyrimukai? Ar šypsaisi? tongue.gif

Ačiū, mergikės, už rūpestėlius. Mes su mamyte namučiuose. Vakar nuvykome į onkologinę, pasidarėme kraujuko tyrimus - visi buvo normoje, tik trombikus rodė pakilusius nuo 26 iki 44, tai dar laboratorijoje perskaičiavo kitu būdu ir jau turėjome 150 thumbup.gif . Sulašino mamytei Ringerio dar ir Dextametazono, dar šiandien leidau į pilvelį leukocitams pakelti. Rytoj važiuosim čia pat pasidaryti vėl kraujuką ir matysiu - tada reiks skambintis gydytojai, ką čia toliau bedaryti, ar jau nieko nebedaryti. Mamytė valgo normaliai - viskas skanu ( šiandien užsimanė arbūzo - tai tetė parnešė - kad "prikirto" bigsmile.gif ), temperatūros nėra - žodžiu pagerėjo iškart po pirmos lašinės. Na, "nelaksto", bet ilsisi daugiau, skaito - didelių darbelių nedaro. Už nepilnų 2-jų savaičių vėl chemija. Tikiuosi, kad būsim atsigavę pilnai susitikimui su ja.

Dar turiu klausimuką. Mamytei buvo pradėję rastis opelių burnoje. Tai užvakar nupirkau du paketėlius Gelclair onkologinės vaistinėje. Pamaniau, kaip vištelė, kad pas mus kur nors gal pigiau rasiu. Pasirodo - be šansų. Jie atsivežtų visą dėžutę, bet man reikia tik kelių paketėlių , o kas kitą išpirks... ax.gif
Gal dar yra ( žinau kad yra kažkokis g.gif ) tepaliukas ar dar kas labiau prieinamas, kuris opelėms padėtų? Dabar tie paketėliai labai padeda, nors ir pataupydamos vartojam.
Atsakyti