Įkraunama...
Įkraunama...

28-oji ONKO kertelė

QUOTE(Violeta* @ 2010 07 28, 13:44)

Sveikute, kodėl pabėgai... g.gif Spėjau perskaityti tavo žinutę. Tik parašyti negalėjau...
Tai , kas dabar pas jus vyksta - pirmosios žinios - tai tarsi šokas. Jis praeis ir tada galvosit, ką galima padaryti. O kad onkologinė ligelė nerandama nuo pradžių - tokių atvejų būna. Vienas iš jų tai mes su mamyte. Beveik metus gydėme mamytės nugarytę nuo skausmų, radikulitų, išvaržų ir t.t. Gydėme šildymais , masažais, mankštomis, bet gydėme - mts...kaip vėliau sužinojome. O pradinis židinukas buvo kruty... Tikėkite, kad bus paskirtas ir rastas gydymas ir jis padės. Tuo labiau, kad šeimoje medikai... Stiprybės Jums , kelias nelengvas, bet ir juo galima eiti šypsantis... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 07 27, 23:44)
ryt nemaloni isvyka laukia, ryta i Vilniaus onkologijos instituta vaziuojam. sese, sunus ir as.

Kaip laikaisi, Patricija 4u.gif ? Kaip kelionė, ar turi žinelių kokių. Tikiuosi, kad viskas gerai... wub.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 07 28, 10:45)
Labas, neblogos naujienos  4u.gif
O kiek per dideli?
MB paskutinį kartą buvo
AST 53 (norma mažiau nei 40), tai čia nieko
ALT 222 (norma mažiau nei 40). Tai sakė nieko tokio. Vaistus vartoto galima ir toliau. Ir jaučiasi normaliai.

Labai per dideli. Na, čia man taip atrodo. Gydytoja labai nesureikšmino šito kažkodėl... g.gif AST - 89 (norma iki 34), ALP (šarminė fostazė) 222 (norma iki 129 ), GGT - 232 (norma iki 38) . unsure.gif

Ačiū Art 4u.gif - pasiieškosiu.

Something else 4u.gif - kaip laikotės?

Ragnez 4u.gif tikriauiai iš sodo neišeina - vis marinuoja, koncervuoja ir kamuolį su vaikais varinėja... cool.gif
Atsakyti
Stai grizau, ryt po skambucio gydytojui bus aisku kada guldys i ligonine kita savaitele. Stai koks aprasymas mano plauciu nuotraukos:

Palyginus su Ro-gramomis, atliktomis 2010-06-28 des.pleuros ertmeje skyscio padaugejo iki III sonkaulio. Paryskejusi tarpskiltine pleura. Uzpakalineje skyscio ribos dalyje matosi 6 cm skersmens i virsu isgaubtos pusrutulio formos seselis. Kair. plautyje be pakitimu.
Isvada:padaugejo skyscio des. pleuros ertmeje, pakitimus des.plautyje vertinti po punkcijos.
Atsakyti
Rasu lanka, aciu 4u.gif ...Taip, mes visi esame soke..Ypac kai ta gretutine liga, kuria laikem pagrindine, tapo net nebereiksminga..O va isgasdines insultas dabar butu kaip palaima, bet, deja...Musu atveju tai dar reikia ieskot to pirminio vezio, kad butu galima sprest kokios tos metastazes - tolimos ar artimos...Visi tyrimai taip letai...Kysiai...Bet ivertinus gretimas ligas, tai, kad pats zmogus dar nezino, kad jam reiks kazkaip pasakyt, paguldyt i onkologini.. doh.gif Jam dabar smegenyse spaudziami tam tikri centrai, pradejo nebelaikyt slapimo, suprastejo koordinacija...Zmona nunese spec priemoniu, tas apsiverke, mazdaug koks dabar gyvenimas laukia...Vis mano, kad tai insulto pasekmes..Dieve, kaip sunku..o kad medikai seimoje...Kai ligonis tavo specialybes tai jautiesi situacija kontroliuojantis. Kita vertus, labai gerai zinai ir prognostinius rodiklius. Musu atveju jie nekazin kokie. Tai va, kai bus aisku...koki organa liga uzpuole, bus aisku tiek, kiek laiko turime. To zmogaus vaikai - medikai kuria planus kaip teva gydyt uzsienyje- nebelabai isiena vertint objektyviai situacija, nes neiseina atsiribot...Sakykim, as zinau tikrai, kad 4 mts smegenyse Lietuvoje ir apskritai kur kitur nelabai kas operuos, be to...Kai liga tiek pazengus, ivertinus visa kita bukle...Liudesys tiktai. As netgi dristu galvot taip - visi esam mirtingi...tas zmogus jau 71 m. Jis nejaute savo ligos, ji netgi tokia dekinga, kad zmogus del mts poveikio euforines busenos. Tai nera taip jau blogai, kaip galetu but jo situacijoj. Bet as nedristu to niekam pasakyt, nes jauciuos kalta del tokiu savo minciu.. o kiti labai gaili saves - kaip mes be jo, namie tuscios sienos ir t .t. O as
galvoju - kad realybe ziauri, bet aciu Dievui..jis laimingas iki to momento kol suzinos. Bet laukia tikrai sunkus metas. Cia ko gero, reikes jau psichologo pagalbos, kad mintis surikiuotu - man kazkaip neiseina verkt ar dejuot, bet..nekenciu kad niekuo objektyviai negaliu padet.
Atsakyti
Violeta*, mes visos per tai perėjom, užjaučiu, kad jūsų žmogui tai - dar priešaky. Guodžia tik tai, kad jūsų žmogus jau 71 - erių, man asmeniškai atrodo, tokio amžiaus būnant, turėtų būti lengviau priimt tą žinią. Nors nė velnio - mano močiutė, atsimenu, būdama 86 sužinojo tą diagnozę, ir prašė "kad dar nors porą metelių"... O mes čia ne reta su mažais vaikais ant rankų tai sužinojom... Aš asmeniškai - kai vaikui buvo 1m. 2 mėn. Rėk, šauk, stauk, - nieko nepakeisi, turi tai išgyventi, su tuo susitaikyti, apsitaikyti, ieškoti džiaugsmo, vėl klupti, vėl kilti...

Kiekvienas išgyvena skirtingai - aš savo aplinkoj mačiau visokių. Man atrodo, kaip žmogus priima ligą, iš dalies priklauso nuo įgimto optimizmo. Vienai mano draugei jau 3 kart liga sugrįžo, o ji vis tiek - "man viskas BUS GERAI". Ji iš prigimties optimistė, jai visada viskas gerai.

Pasakykite tai dozuotai, - pasakydami diagnozę, ir kartu sušvelnindami, kai ką nutylėdami,...svarbu, kad žmogui būtų vilties... kad galėtų į ją įsikibti...

Patricija verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 29 liepos 2010 - 14:06
QUOTE(Patriccija @ 2010 07 29, 00:03)
Stai grizau, ryt po skambucio gydytojui bus  aisku kada guldys i ligonine kita savaitele. Stai koks aprasymas mano plauciu nuotraukos:

Palyginus su Ro-gramomis, atliktomis 2010-06-28 des.pleuros ertmeje skyscio padaugejo iki III sonkaulio. Paryskejusi tarpskiltine pleura. Uzpakalineje skyscio ribos dalyje matosi 6 cm skersmens i virsu isgaubtos pusrutulio formos seselis. Kair. plautyje  be pakitimu.
Isvada:padaugejo skyscio des. pleuros ertmeje, pakitimus des.plautyje vertinti po punkcijos.

Brangute, linkiu iš visos širdies, kad susitvarkytų plautukai ir kad viskas išeitų į gera. Sveikatytės tau ir optimizmo, kuris taip pat begaliniai gydo. Dievuliukas tikrai padės. wub.gif

QUOTE(Violeta* @ 2010 07 29, 15:19)
Rasu lanka, aciu 4u.gif ...Taip, mes visi esame soke..Ypac kai ta gretutine liga, kuria laikem pagrindine, tapo net nebereiksminga..

Dabar svarbiausia surasti pagrindinį židinį. O mts galvelėje yra sėkmingai švitinamos ir ligoniukas gali toliau gyventi. Svarbu, kad dvasiškai nepasiduotų. To ir linkiu. Gerai, kad ir tu turi šviesių minčių ir tokių pamąstymų. Visas šis kelias begaliniai sunkus, bet kažkaip visi , kas į tą vagą pakliūna , juo keliauja. Stiprybės jums. console.gif
Atsakyti
sveikos, gal aks neseniai pirkot pamaidronata(pamitor) ir ziurejot kurioje vaistinese pigiausia? girdejau kad rusijoje pigiau, gal zinote kiek ten kainuoja?
pamirsau gydytojos paklaust ar jam nusipirkti nereikia recepto?.aciu
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 07 29, 21:16)
sveikos, gal aks neseniai pirkot pamaidronata(pamitor) ir ziurejot kurioje vaistinese pigiausia? girdejau kad rusijoje pigiau, gal zinote kiek ten kainuoja?
pamirsau gydytojos paklaust ar jam nusipirkti nereikia recepto?.aciu

Kiek žinau, pas mus - Lietuvoje - recepto nereikia. Tik vaistinės gali neturėti, reikia užsakyti, o kitą dieną jau yra. Na, čia pas mus taip - Mažeikiuose. rolleyes.gif
O kur pigiau... g.gif Aš kai pradėjau ieškoti - tiesiog ėjau per visas vaistines,o ten jie savo kompuose žiūrėjo ir pasakydavo, kiek kainuoja pas juos. Kai išsirinkau vieną vaistinėlę, tai ji man visada tiekia vaistuką. Vedėja labai geranoriška, ieško kur pigiau. Mes perkame Zometą, bet aš domėjausi ir dėl Pamidronato. Visa procedūra ta pati. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 29 liepos 2010 - 19:54
QUOTE(rasų lanka @ 2010 07 29, 19:50)
Kiek žinau, pas mus - Lietuvoje -  recepto nereikia. Tik vaistinės gali neturėti, reikia užsakyti, o kitą dieną jau yra. Na, čia pas mus taip - Mažeikiuose.  rolleyes.gif
O kur pigiau... g.gif  Aš kai pradėjau ieškoti - tiesiog ėjau per visas vaistines,o ten jie savo kompuose žiūrėjo ir pasakydavo, kiek kainuoja pas juos. Kai išsirinkau vieną vaistinėlę, tai ji man visada tiekia vaistuką. Vedėja labai geranoriška, ieško kur pigiau. Mes perkame Zometą, bet aš domėjausi ir dėl Pamidronato. Visa procedūra ta pati.  4u.gif

jei gali parasyk kurioje vaistineje perkate.

kada ji lasinate? man gydytoja kazka minejo kad 4 dienos pries chemijos lasinima, bet mums jau antrad lasins chemija,bijau kad nespesim jei vaistine netures , tai ar po chemijos lasinimo negalima lasinti?
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 07 28, 08:45)
Labas, neblogos naujienos  4u.gif
O kiek per dideli?
MB paskutinį kartą buvo
AST 53 (norma mažiau nei 40), tai čia nieko
ALT 222 (norma mažiau nei 40). Tai sakė nieko tokio. Vaistus vartoto galima ir toliau. Ir jaučiasi normaliai.

nepykit , kad įsikišiu
mano tėčio kepenų parametrai buvo daug didesni , net chemiją buvo uždraudę, bet pastoviai gėrė hepa-merz (miltukais ) ir viskas greitai susitvarkė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 07 29, 21:59)
jei gali parasyk kurioje vaistineje perkate.

kada ji lasinate? man gydytoja kazka minejo kad 4 dienos pries chemijos lasinima, bet mums jau antrad lasins chemija,bijau kad nespesim jei vaistine netures , tai ar po chemijos lasinimo negalima lasinti?

Ar tau Mažeikių vaistinę parašyti? Seniau, kai lašinti reikdavo kas tris savaites, tai sutaikėm taip. Mamytė atvažiuodavo iš vakaro į ligoninę (ją paguldydavo ir dėl kitų vaistukų) , ir tą dieną jai sulašindavo Zometą (tą dieną dar gaudavo ir visų kitų vaistukų priešcheminių ir širdelei ir t.t.), o kitą dieną jau iš ryto būdavo chemija. Man atrodo, kad su Pamidronatu tas pats, nes toks pats jo veikimas .Apie jokias keturias dienas prieš nesakė. Tik minėjo gydytoja, kad geriau tą pačią dieną su chemija nelašinti, nes ir taip daug tą dieną stiprių vaistukų gauna. Na, jei tu rytoj susirandi vaistinę, gal šeštadienį jau gautų, arba pirmadienį. Ir pirmadienį sulašintų. Aš iš gydytojos irgi tik supratau, kad geriau būtų prieš chemiją susilašinti. O gal dideliame mieste yra ir vaistinėse? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Inmanta @ 2010 07 29, 22:05)
nepykit , kad įsikišiu
mano tėčio kepenų parametrai buvo daug didesni , net chemiją buvo uždraudę, bet pastoviai gėrė hepa-merz (miltukais ) ir viskas greitai susitvarkė smile.gif

Ačiū. 4u.gif Truputi ramiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 29 liepos 2010 - 20:38
QUOTE(rasų lanka @ 2010 07 29, 20:08)

r tau Mažeikių vaistinę parašyti? Seniau, kai lašinti reikdavo kas tris savaites, tai sutaikėm taip. Mamytė atvažiuodavo iš vakaro į ligoninę (ją paguldydavo ir dėl kitų vaistukų) , ir tą dieną jai sulašindavo Zometą (tą dieną dar gaudavo ir visų kitų vaistukų priešcheminių ir širdelei ir t.t.), o kitą dieną jau iš ryto būdavo chemija. Man atrodo, kad su Pamidronatu tas pats, nes toks pats jo veikimas .Apie jokias keturias dienas prieš nesakė. Tik minėjo gydytoja, kad geriau tą pačią dieną su chemija nelašinti, nes ir taip daug tą dieną stiprių vaistukų gauna. Na, jei tu rytoj susirandi vaistinę, gal šeštadienį jau gautų, arba pirmadienį. Ir pirmadienį sulašintų. Aš iš gydytojos irgi tik supratau, kad geriau būtų prieš chemiją susilašinti. O gal dideliame mieste yra ir vaistinėse?  g.gif 
Papildyta:

Ačiū.  4u.gif Truputi ramiau.

nea siaip nemanau kad bus vaistineje, net Vilniuje onkologiniam greit uzsokau siandien kur salia vaistines yra i apotecha ( ten visada perkam, labai miela vaistininke), tai nebuvo, sako uzsakyti reikia.
reikejo siandien uzsakyt bet nespejau, sestad niekas neatves mums jei ryt ir uzsakytume doh.gif

nu bandysiu dar perskambint ryt vaistines.
o cia kokia privati vaistine ar kaip Mazeikiuose? Apotechoj 277lt pamidronatas, euro vaistinej tiek pat, bandysiu ryt kitas apklaust.
Aciu Rasele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 07 28, 19:12)
Something else 4u.gif  - kaip laikotės?

Ačiū, Rasų lanka, kad klausiate -- vis užsuku, pasiskaitau, bet rašyti sunkoka. Šiandien paguldė mamą penktajai keturių parų chemoterapijai. BET... Skausmas, priklausomybė nuo morfijaus, nefunkcionuojantis inkstas ir t.t. Žodžiu. Bandysim šį savaitgalį kartoti "skausmo blokadą" į stuburą. Gal bent keletui dienų, savaitei suteiks atokvėpį. Taip ir gyvename -- nerime ir džiaugsme, kad galime vieni kitais rūpintis. Dėkui Dievui...

Sveikatos visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 29 liepos 2010 - 21:06