Momos, jei jusu seimoj vyras dirba PS moket nereikia, kol vaikui sukaks 8 m. jei auga vienas vaikas, arba jei auga du ir daugiau vaiku motina/tevas bus drausti iki kol vaikam sukaks berods 16 m. Tad jei stovite darbo birzoj tik del PSD tai ar joje stovesit ar ne tikraijo nereikes moketi. Kita kalba kai gaunat bedarbio pasalpa, tada jau zinoma verta stoveti del jos, vis pagalba.
Toliau nezinau ar kam teko susidurti su tuo, kad jei jus sergat jums gali buti pratestas pasalpos mokejimas iki men. laiko t.y. 30 dienu. Tokiu atveju susirgus reikia imti nedarbinguma ir informuoti savo konsultante kad sergate.
Dar jei vaikai serga jus taip pat galit imti nedarbinguma, tokiu budu imanoma pateisinti savo neatvykimo priezastis ar negalejima dirbti viesuju darbu, tik uz vaiku slauga jums pasalpos mokejimo laikas nebus pratestas.
Na ka, atejo ir mano eile eit i DB
Dabar sakykit ar reikia turet su savim CV, ar uzteks ten kokius popierius uzpildyt?
Dabar sakykit ar reikia turet su savim CV, ar uzteks ten kokius popierius uzpildyt?
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2010 10 14, 12:06)
http://www.ldb.lt/In...ojantis_db.aspx
Pasiskaitykit
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2010 10 14, 11:06)
Man nereikejo, pakako paso, sodros ir diplomo Tiesa, nesiausi dar vaiku gimimo liudijimus bet net nepamenu ar ju prireike
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2010 10 14, 12:06)
užpildyt galima internete
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 10 14, 10:50)
nebent i ligoniu kasa nueit su vaiko gymimo liudijimu,ligtais iki 8 metu kol vaikui bus,jus busit apdrausta.Jei neklystu.Bet taip tai reikes psd kas menesi moket.
Vat as irgi kazka panasaus girdejus
Papildyta:
QUOTE(knielita @ 2010 10 14, 12:49)
Momos, jei jusu seimoj vyras dirba PS moket nereikia, kol vaikui sukaks 8 m. jei auga vienas vaikas, arba jei auga du ir daugiau vaiku motina/tevas bus drausti iki kol vaikam sukaks berods 16 m. Tad jei stovite darbo birzoj tik del PSD tai ar joje stovesit ar ne tikraijo nereikes moketi. Kita kalba kai gaunat bedarbio pasalpa, tada jau zinoma verta stoveti del jos, vis pagalba.
Toliau nezinau ar kam teko susidurti su tuo, kad jei jus sergat jums gali buti pratestas pasalpos mokejimas iki men. laiko t.y. 30 dienu. Tokiu atveju susirgus reikia imti nedarbinguma ir informuoti savo konsultante kad sergate.
Dar jei vaikai serga jus taip pat galit imti nedarbinguma, tokiu budu imanoma pateisinti savo neatvykimo priezastis ar negalejima dirbti viesuju darbu, tik uz vaiku slauga jums pasalpos mokejimo laikas nebus pratestas.
Na, vadinas ner ko pergyvent
QUOTE(laumir @ 2010 10 13, 13:05)
mergyckos,o jus man paaiskinkit,kaip man elgtis
nuo rugsejo 8 d,paskirta BP spalio 12 buvau(bet dar pasalpos negavau)kaip atsisakyt ir irodyt(tokia ozka konc.pasitaike)
kad as su 3 vaikais negaliu eiti i pamaininy darba ar bent jau darba kur prasideda 7 ar 8 val
as jai aiskinu situacija,o ji man vis rekia,kad N.....mamu ateina,tai ka man su jom daryt
+darba siulo, kur turiu 15 metu patirti,bet ne spec,
ir jis man netinkamas,nes jau jo nebenoriu
+moka vos minimuma uz 9 val intenyvaus darbo,
+darbas visuomet buna pamainom ar anksti ryte
konkret.-siuvimas
kiek kart galima atsisakyt ir neprarast pasalpos,nes ji mame jauciu uzspaus su tais pasiulimai,sios spec labai daug reik,nes nieko nemoka
nuo rugsejo 8 d,paskirta BP spalio 12 buvau(bet dar pasalpos negavau)kaip atsisakyt ir irodyt(tokia ozka konc.pasitaike)
kad as su 3 vaikais negaliu eiti i pamaininy darba ar bent jau darba kur prasideda 7 ar 8 val
as jai aiskinu situacija,o ji man vis rekia,kad N.....mamu ateina,tai ka man su jom daryt
+darba siulo, kur turiu 15 metu patirti,bet ne spec,
ir jis man netinkamas,nes jau jo nebenoriu
+moka vos minimuma uz 9 val intenyvaus darbo,
+darbas visuomet buna pamainom ar anksti ryte
konkret.-siuvimas
kiek kart galima atsisakyt ir neprarast pasalpos,nes ji mame jauciu uzspaus su tais pasiulimai,sios spec labai daug reik,nes nieko nemoka
dėl pavedimo, tai antroj mėnesio pusėj turėtų būti,
o dėl priverstinio įdarbinimo, tai galima jau kalbant su darbdaviu informuoti, kad yra 3 vaikučiai, kurie serga . Klausti kokios teisės, sutrumpintos darbo dienos ir pan. su vaikais... Na, jei įdarbibna, tai gal tik bandomąjam, tada kiek žinau, dar DB gali likti - neišsibraukti jei iki 3 mėn. dirbi. O po nesėkmingo bandomojo kiek supratau DB vėl mnokėtų jums nedarbo draudimo išmoką.
Tik nežinau kaip būna, jei pats darbuotojas per bandomąjį išeina iš darbo
QUOTE(saulyte525 @ 2010 10 17, 04:36)
kiek žinau, dar DB gali likti - neišsibraukti jei iki 3 mėn. dirbi.
iki šešių. jei dirbi ilgiau ne šešis mėnesius vėl registruotis galima po pusės metų.
QUOTE(l'eau @ 2010 10 17, 12:39)
iki šešių. jei dirbi ilgiau ne šešis mėnesius vėl registruotis galima po pusės metų.
Man konsultantė sakė,kad registruotis iš naujo galima iškart baigus darbą
atsiprašau, suklaidinau, netiksliai parašiau. jei dirbama ilgiau nei šešis mėnesius, norint vėl gauti socialines pašalpas db reiks išstovėti pusę metų. šiaip db galimi skirtingi statusai - bedarbio ir darbo ieškančio asmens, ieškančiu darbo galima būti ir dirbant pvz. pagal terminuotą sutartį, nebūtina dėl to išsiregistruoti, galima tiesiog pasikeisti statusą.
QUOTE(l'eau @ 2010 10 17, 15:23)
atsiprašau, suklaidinau, netiksliai parašiau. jei dirbama ilgiau nei šešis mėnesius, norint vėl gauti socialines pašalpas db reiks išstovėti pusę metų. šiaip db galimi skirtingi statusai - bedarbio ir darbo ieškančio asmens, ieškančiu darbo galima būti ir dirbant pvz. pagal terminuotą sutartį, nebūtina dėl to išsiregistruoti, galima tiesiog pasikeisti statusą.
O dirbančiam asmeniui, ieškančiam geresnio darbo nebus siūlomi viešieji darbai? Ar gali būti registrutas asmuo dirbantis ne pagal terminuotą sutartį?
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 10 17, 15:37)
O dirbančiam asmeniui, ieškančiam geresnio darbo nebus siūlomi viešieji darbai? Ar gali būti registrutas asmuo dirbantis ne pagal terminuotą sutartį?
kažin. greičiau nebus siūlomi jokie, tiesiog susitikimas nukeltas termino pabaigai. į antrąjį klausimą atsakyti negalėčiau, šiaip abejoju. dažniausiai būna taip kad žmogus registruojasi kaip bedarbis, randa ar gauna laikiną darbą, pakeičiamas statusas į darbo ieškančio (tokį pat statusą turi ir studentai, studijuojantis nuolatinėse studijose), o pasibaigus terminui žmogus vėl perregistruojamas kaip bedarbis.