Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(laumir @ 2010 10 01, 15:38)
sveiki,susiradus mokamus kursus(ne birzos)ar galeciau prasyt,kad birza apmoketu
gaunant bedarbio pasalpa?
Aciu

Galit net nebandyt,nieks uz jus nemokes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 09 30, 15:24)
Ėjau į polikliniką neprašė jokios biržos knygutės.Jei gali paaiškink konkrečiau ką tas reiškia prasitęsia mokėjimas,juk už biuletenį negauni,o ar birža moka tą pašalpą,jei turi biuletenį ar ne,tik kiek supratau kad imti biuletenį kol gauni pašalpą gali ne ilgiau kaip mėnesiui.

As galiu paaiskint, nes paciai buvo situacija kad kovo men. stipriai susirgau (birzoj buvau uzregistruota vasario 24 d), visu pirma poliklinikoj man reikejo pazymejimo kai suvedinejo duomenis, o del pristatymo i DB ta nedarbingumo lapeli, tai visas kriminalas gavosi, pasirodo jiems turejau pristatyt atspausdinta butent poliklinikoj, ir uz savo pinigelius bigsmile.gif pirma karta spausdinau tik du lapus, is principo cool.gif , mokejau berods 4 lt, veliau teko grizt ir atsispausdint likusius lotuliukas.gif nes is viso 4 lapai buvo. O tas pratesimas tai ta ir reiskia kad galie tureti ta nedarbinguma max menesi, daugiau jau ne ju reikalas, tai tiesiog mokes birza kaip ir mokejusi, tik ne 6 men, o 7, kitaip tariant nedarbingumo laikotarpis prisipliusuoja pabaigoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 10 03, 09:00)
As galiu paaiskint, nes paciai buvo situacija kad kovo men. stipriai susirgau (birzoj buvau uzregistruota vasario 24 d), visu pirma poliklinikoj man reikejo pazymejimo kai suvedinejo duomenis, o del pristatymo i DB ta nedarbingumo lapeli, tai visas kriminalas gavosi, pasirodo jiems turejau pristatyt atspausdinta butent poliklinikoj, ir uz savo pinigelius bigsmile.gif pirma karta spausdinau tik du lapus, is principo cool.gif , mokejau berods 4 lt, veliau teko grizt ir atsispausdint likusius lotuliukas.gif  nes is viso 4 lapai buvo. O tas pratesimas tai ta ir reiskia kad galie tureti ta nedarbinguma max menesi, daugiau jau ne ju reikalas, tai tiesiog mokes birza kaip ir mokejusi, tik ne 6 men, o 7, kitaip tariant nedarbingumo laikotarpis prisipliusuoja pabaigoj 4u.gif

tai čia tas pratęsimas turbūt ir vadinasi, kaip sakiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2010 10 03, 11:03)
tai čia tas pratęsimas turbūt ir vadinasi, kaip sakiau  smile.gif

14 straipsnis. Nedarbo draudimo išmokos mokėjimo pratęsimas
1. Bedarbiams, kuriems paskirtos arba atnaujintos nedarbo draudimo išmokos mokėjimo termino pabaigos dieną iki senatvės pensijos amžiaus yra likę ne daugiau kaip 5 metai, nedarbo draudimo išmokos mokėjimas pratęsiamas dar 2 mėnesius, jeigu asmeniui nepaskirta išankstinė senatvės pensija pagal Valstybinių socialinio draudimo pensijų išankstinio mokėjimo įstatymą.
2. Bedarbiams, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo metu tapusiems laikinai nedarbingiems dėl ligos arba traumos, mokama jiems paskirta nedarbo draudimo išmoka. Pasibaigus paskirtos nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmei, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė pratęsiama tiek kalendorinių dienų, kiek asmuo sirgo, bet ne ilgiau kaip 30 kalendorinių dienų.
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 10 03, 09:00)
As galiu paaiskint, nes paciai buvo situacija kad kovo men. stipriai susirgau (birzoj buvau uzregistruota vasario 24 d), visu pirma poliklinikoj man reikejo pazymejimo kai suvedinejo duomenis, o del pristatymo i DB ta nedarbingumo lapeli, tai visas kriminalas gavosi, pasirodo jiems turejau pristatyt atspausdinta butent poliklinikoj, ir uz savo pinigelius bigsmile.gif pirma karta spausdinau tik du lapus, is principo cool.gif , mokejau berods 4 lt, veliau teko grizt ir atsispausdint likusius lotuliukas.gif  nes is viso 4 lapai buvo. O tas pratesimas tai ta ir reiskia kad galie tureti ta nedarbinguma max menesi, daugiau jau ne ju reikalas, tai tiesiog mokes birza kaip ir mokejusi, tik ne 6 men, o 7, kitaip tariant nedarbingumo laikotarpis prisipliusuoja pabaigoj 4u.gif

Aš registravausi į darbo biržą balandžio mėnesį tai tada ir pasakė kad nereik jokių pažymų nei į polikliniką nei jiems biuletenio nešt,kad jie prieina prie poliklinikų tinklalapių,na matysim ką pakukuos kai nueisiu antradienį,nes poliklinikos slenkstį jau minu,o biuletenio dar nesiėmiau.
Atsakyti
bet tai , kad dar nepasiemet nedarbingumo pazymejimo, Jums paciai ne i nauda, nes juk biuleteniu gydymo istaigos neisrasineja atbuline data, jie yra registruojami, kiek zinau, tai kuo veliau jus paprasysit jo, tuo maziau dienu paskui jums prasites darbo birzos ismoka - pataisykit, jei klystu 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2010 10 03, 19:22)
bet tai , kad dar nepasiemet nedarbingumo pazymejimo, Jums paciai ne i nauda, nes juk biuleteniu gydymo istaigos neisrasineja atbuline data, jie yra registruojami, kiek zinau, tai kuo veliau jus paprasysit jo, tuo maziau dienu paskui jums prasites darbo birzos ismoka - pataisykit, jei klystu 4u.gif  g.gif

Taip, nuo pirmos apsilankymo pas gydytoją dienos reikia prašyti biuletenio, nes į Darbo biržą jis būtinas, o atgaline data gydytoja jo neišrašys, nes jie registruojami kiekvieną dieną po išrašymo. Be biuletenio darbo biržoje, niekas nepratęs mokėjimo.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2010 10 03, 20:38)
Taip, nuo pirmos apsilankymo pas gydytoją dienos reikia prašyti biuletenio, nes į Darbo biržą jis būtinas, o atgaline data gydytoja jo neišrašys, nes jie registruojami kiekvieną dieną po išrašymo. Be biuletenio darbo biržoje, niekas nepratęs mokėjimo.

Žinau,bet kad ligų turiu daugiau negu mėnesiui,juk niekur nėra parašyta kad su visosm ligom turiu į mėnesį įsitekt.
Kiek supratau kad biuletenį galiu imt ne ilgiau kaip mėnesiui,jei noriu kad pratęstų mokėjimą.
Mokėjimas juk skaičiuojasi nuo biuletenio pasiėmimo, o ne nuo apsilankymo poliklinikoje datos.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 10 03, 21:16)
Žinau,bet kad ligų turiu daugiau negu mėnesiui,juk niekur nėra parašyta kad su visosm ligom turiu į mėnesį įsitekt.
Kiek supratau kad biuletenį galiu imt ne ilgiau kaip mėnesiui,jei noriu kad pratęstų mokėjimą.
Mokėjimas juk skaičiuojasi nuo biuletenio pasiėmimo, o ne nuo apsilankymo poliklinikoje datos.

Taip, jeigu sirgsite nuo biuletenio paėmimo mėnesį, tada ir bus pratęsta mėnesiui Darbo biržos mokėjimas. Tiesiog tokia situacija, manau, retesnė, kad biuletenis taip ilgai tęsiamas.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 10 03, 15:49)
Aš registravausi į darbo biržą balandžio mėnesį tai tada ir pasakė kad nereik jokių pažymų nei į polikliniką nei jiems biuletenio nešt,kad jie prieina prie poliklinikų tinklalapių,na matysim ką pakukuos kai nueisiu antradienį,nes poliklinikos slenkstį jau minu,o biuletenio dar nesiėmiau.

Na, pries paimdama biuleteni as ispejau savo tarpininke kad susirgau, ji pasizymejo nuo kurios dienos nedarbingumas ir liepe ateiti 3 dienu laikotarpyje kai bus uzdarytas biuletenis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 10 01, 15:28)
ar vykdant individualia veikla eina darbo stazas?

g.gif niekas nezinot?
kitas klausimas:stoviu DB,bedarbio pasalpos negaunu.bet susirgau ir sutampa vizitas pas gydytoja ta diena ir pas tarpininke,laikas panasus.ar man reikia kokios pazymos,tarpininkei,kad as ta diena neateisiu i DB.arba tarkim serga vaikas ,jis buna namuose as ji slaugau.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 10 04, 09:57)
g.gif  niekas nezinot?
kitas klausimas:stoviu DB,bedarbio pasalpos negaunu.bet susirgau ir sutampa vizitas pas gydytoja ta diena ir pas tarpininke,laikas panasus.ar man reikia kokios pazymos,tarpininkei,kad as ta diena neateisiu i DB.arba tarkim serga vaikas ,jis buna namuose as ji slaugau.

Manau, paprasčiausiai paskambinkit ir susitarkit susitikti kitą dieną. Man taip buvo ir jokių problemų neiškilo.
Atsakyti