Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(Sidabrinė @ 2010 09 30, 10:03)
Aš su klausimu  blush2.gif
Dukra serga,tai keliausim pas daktarę...Tai ji man turi biuletenį išrašyt DB?  g.gif  Ir per kiek laiko aš turiu savo konsultantei nunešt?  g.gif  Man tik 12 dieną spalio reiks DB pasirodyt.Ar neverta imti man to biuletenio?  g.gif

biuletenį visada išrašo gydytojas. turėk darbo biržos knygutę, nes reikia numerio. per 3 dienas turi pranešti tarpininkei telefonu, kad turi biuletenį. biuletenį imti neblogai, prasitęsia mokėjimas db. tik nežinau, ar tinka biuletenis dėl vaiko, o ne dėl savęs g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2010 09 30, 12:26)
dabar biuletenių niekas neberašo,yra elektroniniai,darbo birža turi priėjimą prie jų,jei daktarė išrašys konsultantei pasakysit ir pati pamatys.
Bent man taip paaiškino konsultantė

gydytoja atspausdina biuletenius, juos neši biržai (ir kopiją) ax.gif
Atsakyti
[quote=vikosiuks,2010 09 30, 13:24]
Vat šita dalis ir mane domintų g.gif
"Gavai" subsidiją, pradėjai dirbt ir radai labaiu tinkantį-patinkantį, geraiu apmokamą, ar dar n priežąsčių, darbą ir nusprendei iš subsidijuotos vietos išeit į naująjį. Ar nekils kokių problemų dėl subsidijos grąžinimo, ar ta "subsidija gali eit" paskui mane į naująjį darbą?
Tikiuos, akd suprantamai situaciją sudėliojau doh.gif
[/quote]
gal kas zino atsakyma?
[/quote]
O tai kodėl turėtų kilti problema, jeigu susiradai geresnį darbą. Juk DB dar geriau, kad nebereikės toliau mokėt iš savo kėšenės. Čia darbdavys turi grąžinti subsidiją, jeigu naikina subsidijuojamą darbo vietą.
Juk DB perveda pinigus darbdaviui, kad jis sumokėtu darbuotojui už jo faktiškai išdirbtą darbo laiką, pagal jo numatytą DU, o ne darbuotojui iškart į sąskaitą.
http://www.ldb.lt/In...idijuojant.aspx

Įsteigta (pritaikyta) darbo vieta turi būti išlaikyta ne mažiau kaip 36 mėnesius nuo darbo biržų siųstų asmenų įdarbinimo.

Panaikinus įsteigtą (pritaikytą) darbo vietą, darbdaviai teritorinei darbo biržai turi grąžinti:

visą subsidiją, kai darbo vieta panaikinama per 12 mėn. laikotarpį nuo jos įsteigimo (pritaikymo);
80 proc. subsidijos, kai darbo vieta panaikinama 13-24 mėnesį nuo jos įsteigimo (pritaikymo);
50 proc. subsidijos, kai darbo vieta panaikinama 25-36 mėnesį nuo jos įsteigimo (pritaikymo).
Atsakyti
[quote=aurelija.v,2010 09 30, 14:03]
gal kas zino atsakyma?
[/quote]
O tai kodėl turėtų kilti problema, jeigu susiradai geresnį darbą. Juk DB dar geriau, kad nebereikės toliau mokėt iš savo kėšenės. Čia darbdavys turi grąžinti subsidiją, jeigu naikina subsidijuojamą darbo vietą.
Juk DB perveda pinigus darbdaviui, kad jis sumokėtu darbuotojui už jo faktiškai išdirbtą darbo laiką, pagal jo numatytą DU, o ne darbuotojui iškart į sąskaitą.

Įsteigta (pritaikyta) darbo vieta turi būti išlaikyta ne mažiau kaip 36 mėnesius nuo darbo biržų siųstų asmenų įdarbinimo.

Panaikinus įsteigtą (pritaikytą) darbo vietą, darbdaviai teritorinei darbo biržai turi grąžinti:

visą subsidiją, kai darbo vieta panaikinama per 12 mėn. laikotarpį nuo jos įsteigimo (pritaikymo);
80 proc. subsidijos, kai darbo vieta panaikinama 13-24 mėnesį nuo jos įsteigimo (pritaikymo);
50 proc. subsidijos, kai darbo vieta panaikinama 25-36 mėnesį nuo jos įsteigimo (pritaikymo).
[/quote]

O darbuotojas juk gauna DU už faktiškai atidirbtą darbo laiką. Į priekį jam niekas pinigų nemoka. Tai, kaip iš jo gali atimti tai, ką jis uždirbo.
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2010 09 30, 13:58)
biuletenį visada išrašo gydytojas. turėk darbo biržos knygutę, nes reikia numerio. per 3 dienas turi pranešti tarpininkei telefonu, kad turi biuletenį. biuletenį imti neblogai, prasitęsia mokėjimas db. tik nežinau, ar tinka biuletenis dėl vaiko, o ne dėl savęs  g.gif
Papildyta:
gydytoja atspausdina biuletenius, juos neši biržai (ir kopiją)  ax.gif

Ėjau į polikliniką neprašė jokios biržos knygutės.Jei gali paaiškink konkrečiau ką tas reiškia prasitęsia mokėjimas,juk už biuletenį negauni,o ar birža moka tą pašalpą,jei turi biuletenį ar ne,tik kiek supratau kad imti biuletenį kol gauni pašalpą gali ne ilgiau kaip mėnesiui.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 30, 14:21)
O darbuotojas juk gauna DU už faktiškai atidirbtą darbo laiką. Į priekį jam niekas pinigų nemoka. Tai, kaip iš jo gali atimti tai, ką jis uždirbo.

as speju, kad su birza problemu tikrai neiskils, tik su darbdaviu gali iskilti, nes nenores isleist is darbo g.gif kol nesibaigs subsidija, nes visgi cia skaitosi, kaip pigi darbo jega, nes jis moka tik puse atlyginimo (jei minimumas)... o kazin birza subsidijuoja ir darbdavio mokescius uz darbuotoja? ar darbdavys ji moka kaip priklauso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 rugsėjo 2010 - 13:32
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 30, 14:32)
as speju, kad su birza problemu tikrai neiskils, tik su darbdaviu gali iskilti, nes nenores isleist is darbo g.gif kol nesibaigs subsidija, nes visgi cia skaitosi, kaip pigi darbo jega, nes jis moka tik puse atlyginimo (jei minimumas)... o kazin birza subsidijuoja ir darbdavio mokescius uz darbuotoja? ar darbdavys ji moka kaip priklauso?

Birža subsidijuoja ir darbdavio mokesčius už darbuotoją. Jei pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, tai 50 proc. tiksliai, o jei pagal kitas subsidijų programas, man atrodo 40 proc. Dar pažiūrėsiu tiksliau.
Papildyta:
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 30, 14:37)
Birža subsidijuoja ir darbdavio mokesčius už darbuotoją. Jei pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, tai 50 proc. tiksliai, o jei pagal kitas subsidijų programas, man atrodo 40 proc. Dar pažiūrėsiu tiksliau.

Tiksliai bus taip:
Už kiekvieną įdarbintą asmenį numatytą laikotarpį kiekvieną mėnesį mokama subsidija darbo užmokesčiui, paskaičiuoto pagal įdarbinto asmens faktiškai dirbtą darbo laiką ir nuo jo apskaičiuotoms valstybinio privalomojo socialinio draudimo įmokoms iš dalies kompensuoti. Subsidijos dydis negali viršyti 2 Vyriausybės patvirtintų minimaliosios mėnesinės algos dydžių ir sudaro:

50 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami:
1. Darbo ieškantys asmenys: 1. įspėti apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojai;
2. Bedarbiai: 1. rūpintiniai, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta rūpyba, kol jiems sukaks 25 metai; 2. darbingi asmenys iki 29 metų.

60 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami:
Bedarbiai: neįgalieji, kuriems nustatytas 45-55 procentų darbingumo lygis arba lengvas neįgalumo lygis;

75 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami:

Darbo ieškantys asmenys:
1. neįgalieji, kuriems nustatytas iki 25 procentų darbingumo lygis arba sunkus neįgalumo lygis;
2. įspėti apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojai.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 09 30, 14:24)
Ėjau į polikliniką neprašė jokios biržos knygutės.Jei gali paaiškink konkrečiau ką tas reiškia prasitęsia mokėjimas,juk už biuletenį negauni,o ar birža moka tą pašalpą,jei turi biuletenį ar ne,tik kiek supratau kad imti biuletenį kol gauni pašalpą gali ne ilgiau kaip mėnesiui.

nežinau ką reiškia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 30, 13:32)

O čia jau darbdavio bėdos su tuo "nori-nenori".

127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 30 rugsėjo 2010 - 15:00
o tarkim gavai subsidijuojama vieta atidirbai ir prasidejo tas laikotarpis kai neturi teises ismesti arba vidury subsidiju laikotarpio, iseini motinystes(tevystes) atostogu ar grizus po 3 metu, vis dar galioja subsidijos ir ju draudimas atleisti is darbo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 rugsėjo 2010 - 16:26
ar vykdant individualia veikla eina darbo stazas?
Atsakyti
sveiki,susiradus mokamus kursus(ne birzos)ar galeciau prasyt,kad birza apmoketu
gaunant bedarbio pasalpa?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2010 10 01, 15:38)
sveiki,susiradus mokamus kursus(ne birzos)ar galeciau prasyt,kad birza apmoketu
gaunant bedarbio pasalpa?
Aciu

Abejoju, bent jau aš tokio dalyko negirdėjau g.gif
Atsakyti