Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 29, 20:15)
Įdarbinimas subsidijuojant organizuojamas šiems darbo rinkoje papildomai remiamiems darbingo amžiaus bedarbiams
---------------------------------------------------. -
8. nėščioms moterims, šeimos pasirinkimu vaiko motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), vaiko globėjui, rūpintojui ir asmenims, faktiškai auginantiems vaiką iki 8 metų arba neįgalų vaiką iki 18 metų (iki 2005 m. liepos 1 d. pripažintą vaiku invalidu), ir asmenims, prižiūrintiems sergančius ar neįgaliuosius šeimos narius, kuriems NDNT sprendimu nustatyta nuolatinė slauga ir priežiūra;

Tai priklausytų, jeigu augina vaiką iki 8 metų. Reikia klausti tarpininkės. Mano tarpininkė tai faina, viską pasako, nors aš visa tai ir pati susirandu, ką noriu žinot, tik aišku dar perklausiu ir jos. O va mano draugė stovi DB, tai ji išvis augina vaiką 1,5 metų, tai jos tarpininkė tokia vrėdna, tai pasakė, kad ji išvis į jokias programas nepatenka.

na yra vienas einantis i darzeli ir mazoji auginama namuose -jai greit 2 metai... bet motinystes atostogu isejusi esu as....
o kaip suprasti "faktiskai augina vaika iki 8m" cia nebus apie kokias daugiavaikes,nes labai jau daznai tas skamba prie 3 vaikiuku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 29 rugsėjo 2010 - 19:55
[quote=nepazystamoji,2010 09 29, 20:40]
pas kuria tu tarpininke vaikstai, manoji tarpininke irgi man nepatinka, yra tokiu labai daug vrednu, o galima tarpininke idomu pasikeist nu persirasyt pas kita???
[/qu
Vaikštau pas D. Paškevičienę, 214 kab. O pasikeisti tarpininkę galima, tik kas žino, kokia ta kita paklius. Galima bėgti nuo vilko, o pakliūt ant meškos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 29, 20:54)

na yra vienas einantis i darzeli ir mazoji auginama namuose -jai greit 2 metai... bet motinystes atostogu isejusi esu as....
o kaip suprasti "faktiskai augina vaika iki 8m" cia nebus apie kokias daugiavaikes,nes labai jau daznai tas skamba prie 3 vaikiuku...

Mano tarpininkė kaip klausė dėl vaikų, tai klausė ar neturiu mažo vaiko, tikrai nebuvo kalbos apie kelis vaikus.
Bet su tom subsidijom tai gerai tik tai, kad po to tam tikrą laiką darbdavys negali tavęs atleisti, bet DU tai dažniausiai būna 800 lt neatskaičius mokesčių. Pusę DU ir mokesčių apmoka darbdavys, o pusę DB. Jeigu pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, tai DB moka dar ir 20 % nuo DU mokytojui, kuris yra paskiriamas darbuotojo apmokymui.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 29, 21:20)
Mano tarpininkė kaip klausė dėl vaikų, tai klausė ar neturiu mažo vaiko, tikrai nebuvo kalbos apie kelis vaikus. 
Bet su tom subsidijom tai gerai tik tai, kad po to tam tikrą laiką darbdavys negali tavęs atleisti, bet DU tai dažniausiai būna 800 lt neatskaičius mokesčių. Pusę DU ir mokesčių apmoka darbdavys, o pusę DB. Jeigu pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, tai DB moka dar ir 20 % nuo DU mokytojui, kuris yra paskiriamas darbuotojo apmokymui.

tai taip iseina, kad subsidija nebutinai turi buti pagal igudziu remimo programa?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 29, 21:29)
[size=1][/size]
tai taip iseina, kad subsidija nebutinai turi buti pagal igudziu remimo programa?

Subsidijuojama darbo vieta yra subsidijuojama tam tikrai grupei. Jau įkėliau sąrašą anksčiau, kas gali pretenduoti. O pagal darbo įgūdžių rėmimo programą gali įsidarbinti tik absolventai, kurie tik gavo diplomą ir neturi darbo patirties pagal įgytą specialybę.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 29, 21:36)
Subsidijuojama darbo vieta yra subsidijuojama tam tikrai grupei. Jau įkėliau sąrašą anksčiau, kas gali pretenduoti. O pagal darbo įgūdžių rėmimo programą gali įsidarbinti tik absolventai, kurie tik gavo diplomą ir neturi darbo patirties pagal įgytą specialybę.

tai mums tada lyg ir tinka tas auginatis vaika iki 8 metu ir ilgalaikis bedarbis (jei nera ten paslepta ko nors tarp eiluciu), aciu uz kantrybe mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 29, 21:42)
tai mums tada lyg ir tinka tas auginatis vaika iki 8 metu ir ilgalaikis bedarbis (jei nera ten paslepta ko nors tarp eiluciu), aciu uz kantrybe mirksiukas.gif

Tai taip tinka, tik gali būti toks atvejis, kai nesiunčia, nes tuo metu yra užlaikytas finansavimas, nėra darbdavių, kurie priima pagal tą programą ar panašiai. Nes DB ir gi ne visada turi pinigų. Bet čia manau reikia spausti tarpininkę ir reikalauti, kad suteiktų išsamesnę info.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 29, 21:45)
Tai taip tinka, tik gali būti toks atvejis, kai nesiunčia, nes tuo metu yra užlaikytas finansavimas, nėra darbdavių, kurie priima pagal tą programą ar panašiai. Nes DB ir gi ne visada turi pinigų. Bet čia manau reikia spausti tarpininkę ir reikalauti, kad suteiktų išsamesnę info.

o kaip zinot, kai susirandi darba, ar bus finansuojama? darbdavys turi but kazkokiam birzos sarase ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 29, 21:48)
o kaip zinot, kai susirandi darba, ar bus finansuojama? darbdavys turi but kazkokiam birzos sarase ar kaip?

Tai taip, jis turi būti sąraše. Ne kiekvienas sugalvojęs gali naudotis tomis subsidijomis. Šiaip skelbimuose visada būna nurodyta, kad priima būtent pagal tokia ir tokia programa. Ne vieną tokį mačiau ir DB puslapį. Tik kažkaip dabar sumažėjo. Gal nėra finansavimo.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 29, 16:58)
o kiek menesiu subsidijuoja? 3 ar 6men?

rolleyes.gif dar sitas klausimukas rupi..
ar laikas priklauso nuo subsidijos rusies? ar visoms vienodas?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 29, 22:01)
rolleyes.gif dar sitas klausimukas rupi..
ar laikas priklauso nuo subsidijos rusies? ar visoms vienodas?

Na pagal jūsų atvejį, kadangi auginat vaiką iki 8 metų, gali būti subsidijuojama iki 12 mėn. ( 2.7 punktas)

iki 12 mėn. kai darbo sutartis sudaroma su asmenimis, nurodytais 2.3, 2.4 ir 2.7 punktuose;
Čia visa info:
http://www.ldb.lt/In...idijuojant.aspx
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 29, 22:11)
Na pagal jūsų atvejį, kadangi auginat vaiką iki 8 metų, gali būti subsidijuojama iki 12 mėn. ( 2.7 punktas)

iki 12 mėn. kai darbo sutartis sudaroma su asmenimis, nurodytais 2.3, 2.4 ir 2.7  punktuose;
Čia visa info:
http://www.ldb.lt/In...idijuojant.aspx

o super,dar karteli labai aciu uz kantrybe, reiks pastudijuot nuodugniau mirksiukas.gif
o nuo ko priklauso kiek laiko subsidijuos? tarkim mus atitinka tas 12 menesiu, bet cia nuo birzos ar nuo darbdavio priklauso? ir kas butu jei subsidijuoja metus, o po puses metu randi didesniu atlyginimu darba? rolleyes.gif gali iseit paprastai i kita darboviete, ar gali kilti problemu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 29 rugsėjo 2010 - 21:19
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 29, 16:51)
Kiek žinau, jeigu darbdavys dalyvauja tokioje programoje, kaip subsidijos, darbo įgūdžių rėmimo programą, tai priėmęs darbuotoją man atrodo jis pusę metų negali išmesti jo. O jeigu išmeta, negali į jo vietą paimti naują darbuotoją pagal tą subsidijų programą.

mane atleido po 3men.bet dirbau nuo 8ryto iki 22val ,7d,paskui 7d buvo laisvos.
Atsakyti