Darba radau is cia http://www.ldb.lt/LD...rEmployees.aspx
darbas yra pardaveja - konsultante, susitariau nuo spalio 1 dienos dirbti. Aisku patirtis reikaliga.Is sito puslapio tai pat ir DB siulo darbus kiek supratau.
Kiek tik nueidavau tai valytojos siulydavo darba, viena karta tai ir kiemsarges darba pasiule. Atsisakiau tai isbrauke, tai pati susiradau. Patariu geriau pacioms ieskotis, nes DB birza tikrai nieko gero nepasiulis, nebent viesuosius darbus dirbti.
Darba radau is cia http://www.ldb.lt/LD...rEmployees.aspx
darbas yra pardaveja - konsultante, susitariau nuo spalio 1 dienos dirbti. Aisku patirtis reikaliga.Is sito puslapio tai pat ir DB siulo darbus kiek supratau.
Kiek tik nueidavau tai valytojos siulydavo darba, viena karta tai ir kiemsarges darba pasiule. Atsisakiau tai isbrauke, tai pati susiradau. Patariu geriau pacioms ieskotis, nes DB birza tikrai nieko gero nepasiulis, nebent viesuosius darbus dirbti.
gal kas zinote kaip yra su subsidijuojamom vietom? kiek menesiu moka? ir kaip gauti ta subsidijuojama vieta? kaip zinot, kad tikrai subsidijuos? ir kiek laiko darbdavys neturi teises ismesti tokiu pagrindu priimta darbininka? (nes kaip girdziu po 3 menesiu megsta pakeist darbuotojus)
gal kas zinote kaip yra su subsidijuojamom vietom? kiek menesiu moka? ir kaip gauti ta subsidijuojama vieta? kaip zinot, kad tikrai subsidijuos? ir kiek laiko darbdavys neturi teises ismesti tokiu pagrindu priimta darbininka? (nes kaip girdziu po 3 menesiu megsta pakeist darbuotojus)
Kiek žinau, jeigu darbdavys dalyvauja tokioje programoje, kaip subsidijos, darbo įgūdžių rėmimo programą, tai priėmęs darbuotoją man atrodo jis pusę metų negali išmesti jo. O jeigu išmeta, negali į jo vietą paimti naują darbuotoją pagal tą subsidijų programą.
Kiek žinau, jeigu darbdavys dalyvauja tokioje programoje, kaip subsidijos, darbo įgūdžių rėmimo programą, tai priėmęs darbuotoją man atrodo jis pusę metų negali išmesti jo. O jeigu išmeta, negali į jo vietą paimti naują darbuotoją pagal tą subsidijų programą.
Darbo įgūdžių įgijimo rėmimas ___________________________
pirmą kartą pradedantiems darbo veiklą pagal įgytą kvalifikaciją; ilgalaikiams bedarbiams; iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbusiems 2 ir daugiau metų; baigusiems profesinės reabilitacijos programą. Darbdaviui, įdarbinusiam asmenis darbo įgūdžiams įgyti, mokama subsidija darbo užmokesčiui ir nuo šio darbo užmokesčio apskaičiuotoms draudėjo privalomojo valstybinio socialinio draudimo įmokoms iš dalies kompensuoti. Subsidijos dydis negali viršyti dviejų Vyriausybės patvirtintos minimaliosios mėnesinės algos dydžio ir sudaro:
50 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami darbo biržoje registruoti bedarbiais pirmą kartą pradedantys darbo veiklą pagal įgytą kvalifikaciją, ilgalaikiai bedarbiai, iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbę 2 ir daugiau metų, asmenys po profesinės reabilitacijos programos, kuriems nustatytas 45 -55 proc. darbingumo lygis arba lengvas neįgalumo lygis , įspėti apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojai; 60 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami asmenys po profesinės reabilitacijos programos, kuriems nustatytas 30-40 proc. darbingumo lygis; 75 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami asmenys po profesinės reabilitacijos programos, kuriems nustatytas iki 25 proc. darbingumo lygis. Darbo įgūdžių įgijimo rėmimo įgyvendinimo trukmė iki 12 mėnesių, kai įdarbinami pirmą kartą pradedantys darbo veiklą pagal įgytą kvalifikaciją ir iki 5 mėnesių, kai įdarbinami kitoms tikslinėms grupėms priklausantys asmenys.
Darbo birža, įvertinusi padėtį vietos darbo rinkoje ir apsvarsčiusi su socialiniais partneriais, turi teisę nustatyti Darbo įgūdžių įgijimo rėmimo prioritetus, prioritetines tikslines grupes ir konkrečias subsidijų darbo užmokesčiui mokėjimo trukmes. ----------------------------------------------------------------------------
Įdarbinimas subsidijuojant
neįgaliesiems, kuriems nustatytas iki 25 procentų darbingumo lygis arba sunkus neįgalumo lygis; neįgaliesiems, kuriems nustatytas 30-40 procentų darbingumo lygis arba vidutinis neįgalumo lygis; neįgaliesiems, kuriems nustatytas 45-55 procentų darbingumo lygis arba lengvas neįgalumo lygis; rūpintiniams, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta rūpyba, kol jiems sukaks 25 metai; pradedantiems darbo veiklą pagal įgytą socialinių darbuotojų padėjėjų kvalifikaciją, kai jų užimtumo rėmimas sudaro sąlygas kitiems bedarbiams, turintiems įsipareigojimų šeimai, dirbti; ilgalaikiams bedarbiams; vyresniems kaip 50 metų darbingiems darbingo amžiaus asmenims; nėščioms moterims, vaiko motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), vaiko globėjui, rūpintojui ir asmenims, faktiškai auginantiems vaiką (įvaikį) iki 8 metų arba neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų (iki 2005 m. liepos 1d. pripažintą vaiku invalidu), ir asmenims, prižiūrintiems sergančius ar neįgaliuosius šeimos narius, kuriems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatyta nuolatinė slauga ar priežiūra; grįžusiems iš laisvės atėmimo vietų ir kurių laisvės atėmimo laikotarpis buvo ilgesnis kaip 6 mėnesiai; iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbusiems dvejus ir daugiau metų; priklausomiems nuo narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, baigusiems psichologinės ir (ar) profesinės reabilitacijos programas; prekybos žmonėmis aukoms, baigusioms psichologinės socialinės ir (ar) profesinės reabilitacijos programas; grįžusiems į Lietuvą nuolat gyventi politiniams kaliniams ir tremtiniams bei jų šeimų nariams (sutuoktiniams, vaikams (įvaikiams) iki 18 metų); turintiems teisę į papildomas užimtumo garantijas pagal Lietuvos Respublikos valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų papildomų užimtumo ir socialinių garantijų įstatymą (Žin., 2003, Nr.48-2106). darbingiems asmenims iki 29 metų; įspėtiems apie atleidimą iš darbo. Jus įdarbinusiam darbdaviui nustatytą laikotarpį mokama subsidija darbo užmokesčiui ir nuo šio darbo užmokesčio apskaičiuotoms draudėjo privalomojo valstybinio socialinio draudimo įmokoms iš dalies kompensuoti. Subsidijos dydis negali būti didesnis 2 LR Vyriausybės nustatytos minimaliosios mėnesinės algos dydžių ir sudaro:
50 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 3-16 punktuose nurodyti asmenys; 60 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 2 punkte nurodyti asmenys; 75 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 1 punkte nurodyti asmenys. Įdarbinimo subsidijuojant trukmė gali būti iki 6 mėn. (asmenims, nurodytiems 6,7,9 -16 punktuose), iki 12 mėn. (asmenims, nurodytiems 3,4 -5 ir 8 punktuose) arba neterminuotai per visą darbo laikotarpį (asmenims, nurodytiems 1-2 punktuose).
o kaip suprasti ilgalaikiams bedarbiams? cia kiek laiko turi birzoje but prastovejes? ar verslo liudijimo turejimas kelis menesius nekeicia statuso - jei tarkim zmogus prastovejes birzoje du metus, bet kelis paskutinius menesius turejo verslo liudijima? tai nebesiskaito kaip ilgalaikis bedarbis ar skaitosi? seimoje yra du mazi vaikai, tai gal pirmumo teise kazkokia turi i subsidijuojama vieta?
o kaip suprasti ilgalaikiams bedarbiams? cia kiek laiko turi birzoje but prastovejes? ar verslo liudijimo turejimas kelis menesius nekeicia statuso - jei tarkim zmogus prastovejes birzoje du metus, bet kelis paskutinius menesius turejo verslo liudijima? tai nebesiskaito kaip ilgalaikis bedarbis ar skaitosi? seimoje yra du mazi vaikai, tai gal pirmumo teise kazkokia turi i subsidijuojama vieta?
Na šito nežinau, man mano tarpininkė pasakė, kad jeigu turėčiau mažametį vaiką, tai man priklausytų ta subsidija įsidarbinant. Dar pasakė, kad absolventai gali dalyvauti darbo įgūdžių rėmimo programoje ir nesvarbu, dirbai tu pagal tą specialybę ar ne, niekas nežiūri, svarbiausia, kad būtų šiais metais baigta aukštoji.
Bet man deja netinka nei vienas iš tų variantų, dukrai mano jau beveik 15 metų, nesu ilgalaikė bedarbė, aukštąją baigiau ne iš karto po vidurinės, bet prieš 5 metus. Tad ieškantis darbo, per mažas truputį stažas pagal mano įgytą specialybę, pagal kurią dirbau. Beje visus tuos 5 metus pradirbau vienoje įmonėje, o tai nelabai gerai, kadangi išeina, kad ir patirties turiu tik toje sferoje, kurioje dirbau.
Prieš 3 metus siūlė neblogą vietą audito įmonėje, bet kvaila buvau nėjau, galvojau, dirbu, pakilau pareigose ir dirbsiu. Bet deja, įmonę pardavė ir tapau bedarbe.
Tai kad kas dabar ir priklauso, tai tik kvalifikacijos tobulinimo kursai, pagal tą naują programą, kas turi aukštąjį. Bet ten dar ne viskas iki galo aišku.
Na šito nežinau, man mano tarpininkė pasakė, kad jeigu turėčiau mažametį vaiką, tai man priklausytų ta subsidija įsidarbinant. Dar pasakė, kad absolventai gali dalyvauti darbo įgūdžių rėmimo programoje ir nesvarbu, dirbai tu pagal tą specialybę ar ne, niekas nežiūri, svarbiausia, kad būtų šiais metais baigta aukštoji.
Bet man deja netinka nei vienas iš tų variantų, dukrai mano jau beveik 15 metų, nesu ilgalaikė bedarbė, aukštąją baigiau ne iš karto po vidurinės, bet prieš 5 metus. Tad ieškantis darbo, per mažas truputį stažas pagal mano įgytą specialybę, pagal kurią dirbau. Beje visus tuos 5 metus pradirbau vienoje įmonėje, o tai nelabai gerai, kadangi išeina, kad ir patirties turiu tik toje sferoje, kurioje dirbau.
Prieš 3 metus siūlė neblogą vietą audito įmonėje, bet kvaila buvau nėjau, galvojau, dirbu, pakilau pareigose ir dirbsiu. Bet deja, įmonę pardavė ir tapau bedarbe.
Tai kad kas dabar ir priklauso, tai tik kvalifikacijos tobulinimo kursai, pagal tą naują programą, kas turi aukštąjį. Bet ten dar ne viskas iki galo aišku.
o jei kalba tarkim eina apie vyra? kuris turi du mazus vaikus ar jam priklausytu subsidija isidarbinant? jis birzoje stovi jau 2 metus, buvo pasiemes verslo lidijima...
[size=1][/size]
o jei kalba tarkim eina apie vyra? kuris turi du mazus vaikus ar jam priklausytu subsidija isidarbinant? jis birzoje stovi jau 2 metus, buvo pasiemes verslo lidijima...
Įdarbinimas subsidijuojant organizuojamas šiems darbo rinkoje papildomai remiamiems darbingo amžiaus bedarbiams
---------------------------------------------------. -
8. nėščioms moterims, šeimos pasirinkimu vaiko motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), vaiko globėjui, rūpintojui ir asmenims, faktiškai auginantiems vaiką iki 8 metų arba neįgalų vaiką iki 18 metų (iki 2005 m. liepos 1 d. pripažintą vaiku invalidu), ir asmenims, prižiūrintiems sergančius ar neįgaliuosius šeimos narius, kuriems NDNT sprendimu nustatyta nuolatinė slauga ir priežiūra;
Tai priklausytų, jeigu augina vaiką iki 8 metų. Reikia klausti tarpininkės. Mano tarpininkė tai faina, viską pasako, nors aš visa tai ir pati susirandu, ką noriu žinot, tik aišku dar perklausiu ir jos. O va mano draugė stovi DB, tai ji išvis augina vaiką 1,5 metų, tai jos tarpininkė tokia vrėdna, tai pasakė, kad ji išvis į jokias programas nepatenka.
Tai priklausytų, jeigu augina vaiką iki 8 metų. Reikia klausti tarpininkės. Mano tarpininkė tai faina, viską pasako, nors aš visa tai ir pati susirandu, ką noriu žinot, tik aišku dar perklausiu ir jos. O va mano draugė stovi DB, tai ji išvis augina vaiką 1,5 metų, tai jos tarpininkė tokia vrėdna, tai pasakė, kad ji išvis į jokias programas nepatenka.
pas kuria tu tarpininke vaikstai, manoji tarpininke irgi man nepatinka, yra tokiu labai daug vrednu, o galima tarpininke idomu pasikeist nu persirasyt pas kita???