Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 19:15)
Kiek aš žinau, tai norint gauti soc. išmoką imamos paskutinių 3 mėn. pajamos ir dar atsižvelgiama į einamojo mėnesio numatomas pajamas. Tai jeigu jūs tarkim rytoj kreiptumeis dėl soc. išmokos, tai imtų jūsų šeimos pajamas už birželį, liepą ir rugpjūtį.
Tai jeigu jūs žinot, kad jums priklauso, kad jūsų pajamų neužtenka, tai eikit į seniūniją ir rašykit prašymą dėl socialinės pašalpos. O pažymą apie jums išmokėtas išmokas iš DB per tam tikrą laikotarpį jūs galit užsisakyti net internetu prisijungus prie savo puslapio arba DB yra atskiras kabinetas, kur išduoda tokias pažymas. Vilniuje - berods 201 kab., jeigu neklystu, ten per 2 min. išduoda tokias pažymas. Mažiau reikia klausyt tų savo tarpininkių ir pačiam viską darytis, jeigu žinai, kad esi teisus. Tarpininkėms matyt pasakyta, kad viską daryti ir sakyti taip, kad žmogui būtų blogiau.
Taip jos užsideda sau pliusiuką,  kad gerai dirba.

blink.gif doh.gif nesuprantu is kur jus istrauket kad man reikalinga jusu konsultacija siuo klausimu (cia nepiktai) nail.gif mirksiukas.gif prasymas jau parasytas, laukiu atsakymo, nors nelabai tikiuosi cool.gif
Papildyta:
Beje, bent jau socialiniam jei esi DB nieks nereikalauja pazymu uz pajamas, cia reikalinga is darbo jei tik dirbi, nebent kazkas mane uzgincys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perfekta: 27 rugsėjo 2010 - 17:33
Sveikos, gal kuri žinot, ar dirbant viešuosius darbus, kompensuojamos kelionės išlaidos?O sveikatos pažyma juk irgi kainuoja, kaip su ja?
Atsakyti
Sveikos,

gal jus zinot kaip yra tokiu atveju: paskutine ismoka gavau kovo menesi, po to isidarbinau terminuotam laikotarpiui nuo 03 23 iki 09 15. visu ismoku nepaemiau. kaip suprantu man turejo bent jau pratesti ismokejima. tarpininke pasake kad ismoka skiriama tik karta metuose. niekur neradau tokio punkto ju puslapyje. darbo stazo 18 men per 36 men tikrai susidaro. gal yra zinanciu kaip ten yra su tom ismokom? dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maluna @ 2010 09 27, 19:07)
Sveikos, gal kuri žinot, ar dirbant viešuosius darbus, kompensuojamos kelionės išlaidos?O sveikatos pažyma juk irgi kainuoja, kaip su ja?

Kai mano vyras dirbo viesuosius darbus,tai keliones islaidu neapmokejo,o sveikatos pazyma apmokejo darbo birza.
Papildyta:
QUOTE(Tuomce @ 2010 09 27, 19:29)
Sveikos,

gal jus zinot kaip yra tokiu atveju: paskutine ismoka gavau kovo menesi, po to isidarbinau terminuotam laikotarpiui nuo 03 23 iki 09 15. visu ismoku nepaemiau. kaip suprantu man turejo bent jau pratesti ismokejima. tarpininke pasake kad ismoka skiriama tik karta metuose. niekur neradau tokio punkto ju puslapyje. darbo stazo 18 men per 36 men tikrai susidaro. gal yra zinanciu kaip ten yra su tom ismokom?  dekui  smile.gif

Jei jum buvo neismoketa visa jums priklausanti pasalpa,tai turetu baigti moketi,tai kas jums priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaida89: 27 rugsėjo 2010 - 18:52
sakykit, o einant tos soc. pasalpos ar turi reiksme tik stovejimas darbo birzoj ir pajamos ar ir turimas turtas? kazkur skaiciau kad turi ivertinti ir turima turta...
o jei tas turtas dar ir uzstatytas? idomu tai ivertina jie ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RyzaLape: 28 rugsėjo 2010 - 00:23
QUOTE(RyzaLape @ 2010 09 28, 01:00)
sakykit, o  einant tos  soc. pasalpos ar turi reiksme tik stovejimas darbo  birzoj ir pajamos  ar ir  turimas   turtas?  kazkur  skaiciau kad turi ivertinti ir turima  turta...
o jei  tas  turtas  dar ir  uzstatytas? idomu tai ivertina  jie   ar ne?

einant soc paramos tikrai vertinamos pajamos (turi vienam zmogui buti ne daugiau kaip 350lt/men i rankas....taip pat vertinamas ir turtas... zeme, turimos paskolos irt.t.)
ir visi seimos nariai turi atitikti bent po viena nurodyta punkta (pvz stoveti birzoje, auginti naujagimi ir.t.t.)
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 27, 12:38)
o gal kas susiduret su tokiu atveju, kad buvot pasieme stovint birzoj verslo liudijima ir susiradot darba, tai ar galima verslo liudijima nusikelt kitam laikotarpiui, nes kol dirbsi nebus kada pagal ji dirbti ar kitam perrasyt, nes kazkaip visgi pinigai sumoketi ir dar kelis menesius i prieki....
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 27, 18:08)

mamytes, o kaip yra su puse etato ar kitais nepilnais etatais- ar socialine parama dar mokama? labai domina, kada nebemoka (nors vrp nevirsijama)

man ziuriu niekas neatsake, dar klausimas kyla, jei esi puse etato dirbantis ar birza daznai siulo darba?
ps. galetu dar puse etato atlaisvet, nekiltu cia tokiu kvailu klausimu... doh.gif isidarbintu normaliai kaip zmogus.. ir butu viskas aisku..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 rugsėjo 2010 - 07:42
QUOTE(perfekta @ 2010 09 27, 16:27)

As tai nepergyvenu del tu kursu, vistiek maniske tarpininke nesiulys, ji daro kaip jai geriau biggrin.gif netgi man aiskinino kad negaliu gauti soc ismokos kol negausiu paskutines bedarbio ismokos, pasirodo melavo smoke.gif

As tai iskart skaiau, kad noriu kursus, bet tada buvau nesenai mokslus baigus. O db ziuriu jau 2m po diplomo turi buti. Ar gausiu tai niekas nezino, nes norinciu pilna darbo birza..o vietu mazai.
Atsakyti
Kokia as pitka ant birzos doh.gif doh.gif doh.gif Zodziu buvau igudziu remimo programoje,kaip niekada nedirbusi pagal savo specialybe,tai turejo moket subsidija imonei,kurioje isidarbinsiu.Nu ka,as isidarbinu,tai pranesu birzai,sako,ta imone nepasirasiusi sutarties su mumis,kad tokius priima,tai blyn,jug reikejo sakyt,kad imon eprivalo but pasirasiusi,kiek siunciau CV,tai nemanau,kad nors viena yra pasiraisiusi ta sutarti,o tada kai mane idarbino,pareiskia tai,kad nieko imone negaus,kaip sitaip galima apgaudineti zmones doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 09 28, 10:14)
Kokia as pitka ant birzos doh.gif  doh.gif  doh.gif Zodziu buvau igudziu remimo programoje,kaip niekada nedirbusi pagal savo specialybe,tai turejo moket subsidija imonei,kurioje isidarbinsiu.Nu ka,as isidarbinu,tai pranesu birzai,sako,ta imone nepasirasiusi sutarties su mumis,kad tokius priima,tai blyn,jug reikejo sakyt,kad imon eprivalo but pasirasiusi,kiek siunciau CV,tai nemanau,kad nors viena yra pasiraisiusi ta sutarti,o tada kai mane idarbino,pareiskia tai,kad nieko imone negaus,kaip sitaip galima apgaudineti zmones doh.gif  doh.gif  doh.gif

Gal Jusų neinformavo pilnai, nes man kai pasakė, kad mano atlyginimas gali būti subsidijuojamas, tai perspėjo, kad darbdavys būtinai turi pasiskambinti į kažkokį ten darbo skyrių ir davė man tą numeriuką.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2010 09 28, 10:51)
Gal Jusų neinformavo pilnai, nes man kai pasakė, kad mano atlyginimas gali būti subsidijuojamas, tai perspėjo, kad darbdavys būtinai turi pasiskambinti į kažkokį ten darbo skyrių ir davė man tą numeriuką.

Dave ir man numeriuka,bet mane jau vakar idarbino,o darbdavys dar nepasirases sutarties.O jus pries idarbinima liepet darbdaviui pasirasyt?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 09 28, 10:14)
Kokia as pitka ant birzos doh.gif  doh.gif  doh.gif Zodziu buvau igudziu remimo programoje,kaip niekada nedirbusi pagal savo specialybe,tai turejo moket subsidija imonei,kurioje isidarbinsiu.Nu ka,as isidarbinu,tai pranesu birzai,sako,ta imone nepasirasiusi sutarties su mumis,kad tokius priima,tai blyn,jug reikejo sakyt,kad imon eprivalo but pasirasiusi,kiek siunciau CV,tai nemanau,kad nors viena yra pasiraisiusi ta sutarti,o tada kai mane idarbino,pareiskia tai,kad nieko imone negaus,kaip sitaip galima apgaudineti zmones doh.gif  doh.gif  doh.gif

gal nuskambes kvailai,bet kas tos subsidijos?
as pries kokius 6metus buvau idarbinta vienoje imoneje is DB 3men.tai sake puse algos mokes DB,likusia pinigu suma seimininke.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 09 28, 11:35)
gal nuskambes kvailai,bet kas tos subsidijos?
as pries kokius 6metus buvau idarbinta vienoje imoneje is DB 3men.tai sake puse algos mokes DB,likusia pinigu suma seimininke.

Subsidija ,tai ir yra kai puse algos apmoka birza.bet ten melagiu gauja,tai nieko neimanom atiketis is ju,normaliai nepaaiskina,o paskui sako,kad po laiko viskas
Atsakyti