Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 27, 14:36)
kas cia per naujiena  blink.gif  blink.gif  ?? nueis i seniunija priklausys pasalpa tada prades siulyt viesus darbus  ax.gif

tegul eina ir neklauso tokiu pastailu  ax.gif  gal jos cia pradejo gazdinti kad zmogus negautu pasalpos  g.gif
Papildyta:

daugiau nei metai jau stoviu  4u.gif

Papildyta:

pas mus apie kursus net kalbos nera . pasake kad nera  schmoll.gif

O tai čia kokioj jūs DB stovit? Aš tai Vilniuje, šiaurės miestelyje. Aš kalbu apie tuos naujus kursus, turintiems aukštąjį.
Atsakyti
Nu idomiai cia ir su tais kursais ir su viesais darbais g.gif sake kad kadangi jau turiu specialybe tai jokie kursai man nepriklauso, galiu tik pretenduoti i soc. ismoka, nu cia virsune, kas ka nori tas ta daro, viena tarpininke siulo kursus, kita sako kad nera doh.gif normaliai...del viesu darbu tai ziuriu iki absurdu dasiris tuoj, vadinas jei nueinu isoc. skyriu prasyti pasalpos tai man grus tuos viesus darbus, nesvarbu kad ieskau visai ne tokio darbo, vienzo moka valstybe pinigus tai atidirbinek su sluota lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 14:51)
O tai čia kokioj jūs DB stovit? Aš tai Vilniuje, šiaurės miestelyje. Aš kalbu apie tuos naujus kursus, turintiems aukštąjį.

Kaune.

sake joku nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 09 27, 15:37)
Nu idomiai  cia ir su tais kursais ir su viesais darbais g.gif sake kad kadangi jau turiu specialybe tai jokie kursai man nepriklauso, galiu tik pretenduoti i soc. ismoka, nu cia virsune, kas ka nori tas ta daro, viena tarpininke siulo kursus, kita sako kad nera doh.gif normaliai...del viesu darbu tai ziuriu iki absurdu dasiris tuoj, vadinas jei nueinu isoc. skyriu prasyti pasalpos tai man grus tuos viesus darbus, nesvarbu kad ieskau visai ne tokio darbo, vienzo moka valstybe pinigus tai atidirbinek su sluota lotuliukas.gif

Priklausyti priklauso ir kas turi specialybę, paskaitykit žemiau. Tik reikia prašyti tarpininkės, kad užrašytų, ten bus gerų kursų, tik ne visiems aišku lemta bus pakliūt. Manau daug nuo tarpininkės priklausys.

2010 m. rugsėjo 14 d.
Kategorija: Darbo rinkos
Vykdant ESF finansuojamą projektą „Parama užimtumui ir mobilumui“ Lietuvos darbo birža šiuo metu organizuoja viešųjų pirkimų procedūras kvalifikacijos tobulinimo programų pirkimui bedarbiams, turintiems aukštąjį išsilavinimą. Mokymo programos, pagal kurias bus suteikta galimybė tobulinti kvalifikaciją, yra patvirtintos Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2010 m. liepos 14 d. įsakymu Nr. V-1185. Programų sąrašas internete.

Spalio mėnesio viduryje, pasibaigus mokymo paslaugų pirkimo procedūroms, bus paskelbta papildoma informacija apie nupirktas mokymo programas.

Įvertinus integravimosi į darbo rinką galimybes, siunčiant bedarbius, turinčius aukštąjį išsilavinimą, į kvalifikacijos tobulinimo programas, prioritetai bus teikiami:
1. turimos kvalifikacijos tobulinimui;
2. bedarbiams, kuriems praėję daugiau kaip du metai nuo aukštojo mokslo studijų baigimo.

Bedarbiai, sudarę trišalę profesinio mokymo ir įdarbinimo sutartį tarp darbo biržos, bedarbio ir darbdavio, mokytis gali būti siunčiami pirmumo teise (Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2010m. liepos 15d. įsakymas Nr. A1-341 „Dėl Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2009 m. rugpjūčio 13 d. įsakymo Nr. A1-499 „Dėl aktyvios darbo rinkos politikos priemonių įgyvendinimo sąlygų ir tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo“ punktas 1.20).
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 09 27, 15:37)
Nu idomiai  cia ir su tais kursais ir su viesais darbais g.gif sake kad kadangi jau turiu specialybe tai jokie kursai man nepriklauso, galiu tik pretenduoti i soc. ismoka, nu cia virsune, kas ka nori tas ta daro, viena tarpininke siulo kursus, kita sako kad nera doh.gif normaliai...del viesu darbu tai ziuriu iki absurdu dasiris tuoj, vadinas jei nueinu isoc. skyriu prasyti pasalpos tai man grus tuos viesus darbus, nesvarbu kad ieskau visai ne tokio darbo, vienzo moka valstybe pinigus tai atidirbinek su sluota lotuliukas.gif

tai jus tik dabar supratot kad taip yra ??
mano tarpininke pasake iki puse metu siulo darba (koki esi dirbes , spacialybe turi ), po puse metu jie turi saraselius kas gauna soc pasalpa tuos varo dirbti viesus darbus, atsisakys ismes ir negausi pinigu, nuolaidu ir ttt unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 15:50)
Priklausyti priklauso ir kas turi specialybę, paskaitykit žemiau. Tik reikia prašyti tarpininkės, kad užrašytų, ten bus gerų kursų, tik ne visiems aišku lemta bus pakliūt. Manau daug nuo tarpininkės priklausys.

mano sesuo isvis be specialybes , jei tai jau butu pirmumas gauti kursus , tai kai istojo dave pasirasyti kad nori eiti i virejas , tai iki siol tie kursai taip ir kabo ore rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 27, 15:55)
mano tarpininke pasake iki puse metu siulo darba (koki  esi dirbes , spacialybe turi ), po puse metu jie turi saraselius kas gauna soc pasalpa tuos varo dirbti viesus darbus, atsisakys ismes ir negausi pinigu, nuolaidu ir ttt  unsure.gif
Papildyta:

mano sesuo isvis be specialybes , jei tai jau butu pirmumas gauti kursus  , tai kai istojo dave pasirasyti kad nori eiti i virejas , tai iki siol  tie kursai taip ir kabo ore  rolleyes.gif

Kas išvis specialybės neturi, tik su viduriniu, tai yra kiti kursai, skirti tiems, kas neturi jokios specialybės. Visą vasarą buvo renkamos grupės, bet lyg tai rugsėjo mėnesį buvo paskutinės renkamos grupės. Spalio mėnesį jau nebėra, tai nežinau, ar dar bus. Man tie nepriklausė, tai labai ir nesigilinau.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 15:50)

2010 m. rugsėjo 14 d.

Įvertinus integravimosi į darbo rinką galimybes, siunčiant bedarbius, turinčius aukštąjį išsilavinimą, į kvalifikacijos tobulinimo programas, prioritetai bus teikiami:
      1. turimos kvalifikacijos tobulinimui;
    2. bedarbiams, kuriems praėję daugiau kaip du metai nuo aukštojo mokslo studijų baigimo. 

Fainai, vasara sake metai,,dabar jau du doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 27, 16:55)
mano tarpininke pasake iki puse metu siulo darba (koki  esi dirbes , spacialybe turi ), po puse metu jie turi saraselius kas gauna soc pasalpa tuos varo dirbti viesus darbus, atsisakys ismes ir negausi pinigu, nuolaidu ir ttt  unsure.gif
Papildyta:

mano sesuo isvis be specialybes , jei tai jau butu pirmumas gauti kursus  , tai kai istojo dave pasirasyti kad nori eiti i virejas , tai iki siol  tie kursai taip ir kabo ore  rolleyes.gif

Na, maniau kad tik tokia tendencija yra, tai nejaugi jei gausiu soc. ismoka jau reiks laukti ir pasiulymo gatves sluot? g.gif O jei turiu vaiku iki 8 -iu metu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 09 27, 17:17)
Fainai, vasara sake metai,,dabar jau du  doh.gif  lotuliukas.gif

As tai nepergyvenu del tu kursu, vistiek maniske tarpininke nesiulys, ji daro kaip jai geriau biggrin.gif netgi man aiskinino kad negaliu gauti soc ismokos kol negausiu paskutines bedarbio ismokos, pasirodo melavo smoke.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 09 27, 16:27)
Na, maniau kad tik tokia tendencija yra, tai nejaugi jei gausiu soc. ismoka jau reiks laukti ir pasiulymo gatves sluot? g.gif O jei turiu vaiku iki 8 -iu metu? g.gif
Papildyta:

As tai nepergyvenu del tu kursu, vistiek maniske tarpininke nesiulys, ji daro kaip jai geriau biggrin.gif netgi man aiskinino kad negaliu gauti soc ismokos kol negausiu paskutines bedarbio ismokos, pasirodo melavo smoke.gif

Tai o, kaip jūs galit gaut soc. išmoką dar, jeigu gaunat DB nedarbo draudimo išmoką? Soc. pašalpa 315 lt mokama prastovėjus DB 6 mėn. ir jeigu pajamos neviršiją 350 lt per mėnesį ir tai, į tas bendras pajamas įeina ne tik gaunamas DU, bet ir visokie honorarai, banko palūkanos už indėlius ir t.t. Tai jeigu jūs dar gaunat DB išmoką, tai jūsų pajamos jau tikrai sudaro bent jau tuos 350 lt. Nebent kiti šeimos nariai, vyras, vaikai ir gi neturi jokių pajamų. Tada jau skaičiuojamos bendros pajamos ir jeigu kažkiek trūksta, tą skirtumą galima gaut per soc. pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 17:34)
Tai o, kaip jūs galit gaut soc. išmoką dar, jeigu gaunat DB nedarbo draudimo išmoką? Soc. pašalpa 315 lt mokama prastovėjus DB 6 mėn. ir jeigu pajamos neviršiją 350 lt per mėnesį ir tai, į tas bendras pajamas įeina ne tik gaunamas DU, bet ir visokie honorarai, banko palūkanos už indėlius ir t.t. Tai jeigu jūs dar gaunat DB išmoką, tai jūsų pajamos jau tikrai sudaro bent jau tuos 350 lt. Nebent kiti šeimos nariai, vyras, vaikai ir gi neturi jokių pajamų. Tada jau skaičiuojamos bendros pajamos ir jeigu kažkiek trūksta, tą skirtumą galima gaut per soc. pašalpą.

6 men DB jau yra, tik spali gausiu paskutine ismoka uz nedarbinguma kuri emiau kovo men., kas ieina i bendras pajamas tikrai zinau, esam 4 asmenys, vyro alga nera didele, taip kad bent jau teoriskai mums soc. ismoka priklauso, sakau teoriskai nes neaisku kaip ten del kitu dalyku, juk yra daug niuansu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 27, 12:38)
o gal kas susiduret su tokiu atveju, kad buvot pasieme stovint birzoj verslo liudijima ir susiradot darba, tai ar galima verslo liudijima nusikelt kitam laikotarpiui, nes kol dirbsi nebus kada pagal ji dirbti ar kitam perrasyt, nes kazkaip visgi pinigai sumoketi ir dar kelis menesius i prieki....

mamytes, o kaip yra su puse etato ar kitais nepilnais etatais- ar socialine parama dar mokama? labai domina, kada nebemoka (nors vrp nevirsijama)
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2010 09 27, 17:16)
6 men DB jau yra, tik spali gausiu paskutine ismoka uz nedarbinguma kuri emiau kovo men., kas ieina i bendras pajamas tikrai zinau, esam 4 asmenys, vyro alga nera didele, taip kad bent jau teoriskai mums soc. ismoka priklauso, sakau teoriskai nes neaisku kaip ten  del kitu dalyku, juk yra daug niuansu ax.gif

Kiek aš žinau, tai norint gauti soc. išmoką imamos paskutinių 3 mėn. pajamos ir dar atsižvelgiama į einamojo mėnesio numatomas pajamas. Tai jeigu jūs tarkim rytoj kreiptumeis dėl soc. išmokos, tai imtų jūsų šeimos pajamas už birželį, liepą ir rugpjūtį.
Tai jeigu jūs žinot, kad jums priklauso, kad jūsų pajamų neužtenka, tai eikit į seniūniją ir rašykit prašymą dėl socialinės pašalpos. O pažymą apie jums išmokėtas išmokas iš DB per tam tikrą laikotarpį jūs galit užsisakyti net internetu prisijungus prie savo puslapio arba DB yra atskiras kabinetas, kur išduoda tokias pažymas. Vilniuje - berods 201 kab., jeigu neklystu, ten per 2 min. išduoda tokias pažymas. Mažiau reikia klausyt tų savo tarpininkių ir pačiam viską darytis, jeigu žinai, kad esi teisus. Tarpininkėms matyt pasakyta, kad viską daryti ir sakyti taip, kad žmogui būtų blogiau.
Taip jos užsideda sau pliusiuką, kad gerai dirba.
Atsakyti