Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 27, 11:43)
kas galite tiksliai pasakyti, jei zmogus stovi birzoje ir gauna socialine pasalpa, bet susirado darba (kad ir pusei etato), bet pagal seimos nariu skaiciu pajamos vistiek neisnesa vrp, bet kaip suprantu birzoje keiciasi statusas is bedarbio i dirbanti- tai kaip ten vyksta tas persiregistravimas, nes mamytes kalba, kad nedarasius kazkokio sakinuko ir socialines pasalpos nebegauni... o kitos raso, kad persiregistravusios gauna- tai kame saknys? koks tas sakinukas turi buti? mums kad ir 50lt is socialinio ir tas pinigelis 4 asmenu seimai..
jei isidarbini puse etato- tai birzoje vistiek lieki stoveti, kad pasiulytu kita puse? ar klystu?

Taip, dirbant 0,5 arba 0,25 etato galima stovėti DB. Tik įsidarbinus 0,5, 0,25 etato reikia atnešti darbo sutartį į DB. Tada toliau galima stovėti ir gauti soc. pašalpą, jeigu pajamos neviršija 350 lt vienam asmeniui.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 09 27, 11:26)
na tai važiuokit į tus savo užsienius, kur žolė žalesnė, nieks gi nedraudžia biggrin.gif daugiau galimybių liks tiems, kas nori ir gali užsidirbti čia, o ir besiskundžiančių kaip blogai gyventi kai nieks už gražias akis nemoka mažiau liks. kas darbo norės - susiras tokį, kokio bus vertas, o neradęs pats darbo vietą susikurs.

Kam geriau uzsieni, tas ir vaziuos, o kam geriau Lietuvoj, tas ir liks Lietuvoj. Manau nera ko ant kitu pykti ir savo tokia savo rasysena pasilikit sau.....
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 12:16)
Taip, dirbant 0,5 arba 0,25 etato galima stovėti DB. Tik įsidarbinus 0,5, 0,25 etato reikia atnešti darbo sutartį į DB. Tada toliau galima stovėti ir gauti soc. pašalpą, jeigu pajamos neviršija 350 lt vienam asmeniui.

o gal kas susiduret su tokiu atveju, kad buvot pasieme stovint birzoj verslo liudijima ir susiradot darba, tai ar galima verslo liudijima nusikelt kitam laikotarpiui, nes kol dirbsi nebus kada pagal ji dirbti ar kitam perrasyt, nes kazkaip visgi pinigai sumoketi ir dar kelis menesius i prieki....
Atsakyti
4u.gif

sveiki,gal kas pades mums atsakyt,kaip elgtis toliau,mama jau 6 men atstovejo darbo birzoj ir siandien jai pasake,kad jei eis i seniunija del pasalpos,tai ne tik,kad isbrauks ja is birzos ,bet ir neisrasys pazymos i seniunija,kazkas nerealaus doh.gif ,ka daryt?

man i birza tik po keliu sav,pati kaip vaziuosiu tai butinai budama vietoj uzklausiu kas cia per naujienos g.gif ?
Atsakyti
Sveikute,
stai gryzau is viesuju darbu pasiulymo .
tai man buvo darbar ligonineje siulomas valytoja. visas skyrius,valom palatas kolidorius ,tuoletus ir (jei zmogus apsivems nesvarbu kur turesiu isvalyti ) tai labai graziai su manim kalbejo jog reikalingas zmogus kuris galetu toki darba dirbti nesibritkintu kaip sakant tokiu darbu,as pasakiau kad visi tokie tuoletu valymai mane pykina tai ji graziai man atsake kad pagalvociau ir dar darbo val. man netiko nes vaiko nera kam psiimti o dirbti iki 17val.ji mane suprato.
DB lape man pazymejo kitos priezastys (del darbo atsisakymo)
nuejau pas tarpininke buvau apsaukta ,kad cia nepriezastis nedarbo kad mane pykina , liepe parasyti (kaskam auksciau )ant to lapo priezastis kodel atsisakiau daro . taip ir parasiau del darbo valandu ir del pykinimo .
dabar dave valytojos darba tai nuejau ten jau uzimta irgi dave rekomendacija ten jau uzimeta kad nera vietos
o kita valytojos darba parase ant lapelio , tai ten darbas 3 val . i diena bet man vazineti i kita miesto gala ir reiks su mikriuku tai as labai abejoju ar man apsimoka . as vien uz kelia kiek sumokesiu ir kazin kokia alga bus jei tik 3 val. ten dirbti unsure.gif

zmoniu DB pilna , kisa tik valytojos darbus.

Atsakyti
ir dar klausimukas,apsirgus mergaite,DB liepe imti biuleteni,tai gydytoja israse ne tik i darzeli bet i db biuleteni,vaiko slauga,bet kaip man sake konsultante ,kad is pradziu apmokes?o dabar jau nebe?kuris atsakymas yra teisingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarioziedai @ 2010 09 26, 23:26)

Ar valyti, ar sluoti gatve, vienas ir tas pats. Atlyginimas labai mazas, duokit man gera atlyginima, kad seima ismaitinciau, tai sutikciau ir gatves sluoti........

gatviu as sutikciau sluoti , bet atsiprasau tikrai ne tuoletus valyti blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 27, 08:50)
O kokie dar viesieji darbai yra  g.gif

tie darbai trumpalaikiai . o darbu yra visokiu .kiek girdejau dabar siulo eiti kapines tvarkyti , miska , siuksles rinkti .. visokiu ju yra
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 27, 14:03)

zmoniu DB pilna , kisa tik valytojos darbus.

o tai kokio jus darbo ieskote? ar sakete savo konsultantei kokio darbo pageidaujate?
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 27, 10:35)
.
Va vyras, tai nedirba, dabar siūlys viešuosius, bet nedirbs tikrai, jau žinau. Aš gal ir dirbčiau, tai priklauso nuo darbo  blush2.gif ir nuo situacijos. O vyrams dirbti už grašius... Be to ir sveikata nelabai leidžia sunkų darbą dirbt, nugara skauda, senatviniai pakitimai, rankų pirštai tirpsta. Ko gero su tokia dgn nelabai ir priims  unsure.gif

mano vyrui kojos isnyra eina ir isnyra , kviete kaip tik praeita savaite atvaziuoti i tuos darbus , iejo i kabineta ir isniro koja doh.gif tai tarpininke liepe eiti gydytis. pas ji labai maloni moteris sake nekisa bet kokio darbo atsizvelgia i zmogu ir jo siuloma atlyginima ar jam verta eiti ar ne . netgi kabinete suskaiciuoja kiek jam kelione kainuos pietus ir visa kt.
Papildyta:
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 27, 14:19)
o tai kokio jus darbo ieskote? ar sakete savo konsultantei kokio darbo pageidaujate?

jau manes nebeklausia kokio ieskot . siulo bet ka ...
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 27, 14:23)
mano vyrui kojos isnyra eina ir isnyra , kviete kaip tik praeita savaite atvaziuoti i tuos darbus , iejo i kabineta ir isniro koja  doh.gif  tai tarpininke liepe eiti gydytis. pas ji labai maloni moteris sake nekisa bet kokio darbo atsizvelgia i zmogu ir jo siuloma atlyginima ar jam verta eiti ar ne . netgi kabinete suskaiciuoja kiek jam kelione kainuos pietus ir visa kt.
Papildyta:

jau manes nebeklausia kokio ieskot . siulo bet ka ...

na bet anskciau tai vistiek klause. matomai jau bus praeje 6 menesiai todel ir siulo bet ka, jeigu nera darbu pagal zmogaus pageidavimus, tai ju pareiga siulyti viska is eiles g.gif
Atsakyti
Na nežinau, aš DB stoviu 6 mėn. Man siūlo darbą tik pagal specialybę. Tiesa pagal tuos pačius skelbimus, pagal kuriuos aš ir pati siunčiu CV. Nieko naujo nepasiūlė. Nežinau, kaip būtų, jeigu gaučiau soc. pašalpą, gal tada ir gi grūstų visokius viešuosius darbus ar dar ką nors. Dar užrašė į kvalifikacijos kėlimo kursus, bet dėl jų sakė bus aišku, kai kitą kartą ateisiu, t.y. spalio 21 d. Žadėjo, jeigu kas anksčiau išaiškėtų, paskambins, nes net kortelę atidėjo atskirai, jeigu ką.
Atsakyti
QUOTE(sayonara2 @ 2010 09 27, 13:59)
4u.gif

sveiki,gal kas pades mums atsakyt,kaip elgtis toliau,mama jau 6 men atstovejo darbo birzoj ir siandien jai pasake,kad jei eis i seniunija del pasalpos,tai ne tik,kad isbrauks ja is birzos ,bet ir neisrasys pazymos i seniunija,kazkas nerealaus doh.gif ,ka daryt?

man i birza tik po keliu sav,pati kaip vaziuosiu tai butinai budama vietoj uzklausiu kas cia per naujienos  g.gif ?

kas cia per naujiena blink.gif blink.gif ?? nueis i seniunija priklausys pasalpa tada prades siulyt viesus darbus ax.gif

tegul eina ir neklauso tokiu pastailu ax.gif gal jos cia pradejo gazdinti kad zmogus negautu pasalpos g.gif
Papildyta:
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 27, 14:25)
na bet anskciau tai vistiek klause. matomai jau bus praeje 6 menesiai todel ir siulo bet ka, jeigu nera darbu pagal zmogaus pageidavimus, tai ju pareiga siulyti viska is eiles  g.gif

daugiau nei metai jau stoviu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 27, 14:25)
Dar užrašė į kvalifikacijos kėlimo kursus, bet dėl jų sakė bus aišku, kai kitą kartą ateisiu, t.y. spalio 21 d. Žadėjo, jeigu kas anksčiau išaiškėtų, paskambins, nes net kortelę atidėjo atskirai, jeigu ką.

pas mus apie kursus net kalbos nera . pasake kad nera schmoll.gif
Atsakyti