siaip pritariu Lady dy mintims. pvz as irgi su ausktuoju, simet baigiau, bet kol ieskau darbo pagal savo specialybe, pati pasiprasiau dirbti viesuosius darbus. man tai geriau nei sedeti isvis be pinigu ir laukti geresnio darbo. be to dauguma viesiuosius darbus isivaizduoja tik kaip gatviu slavima....
QUOTE(Lady Dy @ 2010 09 26, 15:48)
Brangute paskaityk truputuka atgal pervertus,rasiau kiek uzdirbdavau ir kiek kelione kainuodavo,be to vaikus as apti auginau,pas mane per visus tris jie darzelyje yra buve apie metus laiko,man atrode svarbiau ne pinigai,o tai kad mama juos isleidzia i mokykla ir pasitinka su siltais pietumis,meile ir rupesciu.Atsiprasau kad svepluoju,rasau ne is savo kompiuterio.
Nagi paskaiciuokim su tuo minimu kas gaunasi:sakykim kelione 70lt.darzelis 250lt,auklei jei laikas nesutampa 200lt,sveikatos draudima uz jus uzmokes 72,vistiek sis tas lieka,nenorekit is pradziu kad jums liktu visa alga be jokiu islaidu
Nagi paskaiciuokim su tuo minimu kas gaunasi:sakykim kelione 70lt.darzelis 250lt,auklei jei laikas nesutampa 200lt,sveikatos draudima uz jus uzmokes 72,vistiek sis tas lieka,nenorekit is pradziu kad jums liktu visa alga be jokiu islaidu
Branguteeeee atsakau jums, kai kur jus ir teisi, bet kaip kur ir neeeeeeeee.
Is kur tokie mazi pinegeliai auklei 250 lt, vaje, kur man tokia rasti,pas mane brangute 5 vaikai, aukle labaaaaaaaaai daug kainuoja, va taip !!!!!!! o Va DB pofig, kad tiek vaikeliu turi, eik sluot gatve, ar valyti patalpas kokias nors uz minimuma ir viskas...........
Kelione man tai pat ne pigiai kainuoja, tai kiek jus manot reikia man sluodama gatve uzdirbti, kad ismaitinciau seima A.... lengva pasneket jums ir rasineti rasinelius, kaip nesuprantat ka reiskia!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 26, 21:43)
siaip pritariu Lady dy mintims. pvz as irgi su ausktuoju, simet baigiau, bet kol ieskau darbo pagal savo specialybe, pati pasiprasiau dirbti viesuosius darbus. man tai geriau nei sedeti isvis be pinigu ir laukti geresnio darbo. be to dauguma viesiuosius darbus isivaizduoja tik kaip gatviu slavima....
Ar valyti, ar sluoti gatve, vienas ir tas pats. Atlyginimas labai mazas, duokit man gera atlyginima, kad seima ismaitinciau, tai sutikciau ir gatves sluoti........
QUOTE(pavasarioziedai @ 2010 09 26, 23:26)
<...>eeeee <...>eeeeeeeee <...>labaaaaaaaaai <...> va taip !!!!!!! <...> ...........
<...> !!!!!!
<...> !!!!!!
nenuostabu kad aplink tiek brangučių vaikai tėvams turi rūpėti, kurie juos turėtų ir išlaikyti, o ne db, todėl taip, kiek vaikų kas turi jiems tikrai mažiausiai rūpi. aišku užuot dirbus ir užsidirbus galima nenorą dirbti teisinti vaikais, išlaidom kurias ne jus viena patiriat ir atlyginimu, kurio (kaip gaila ...) už nieką neduoda bet norint kad duodu - ieškokit, db to tikrai už jus nepadarys, kaip ir rašinėliai su daug šauktukų forume
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 26, 20:43)
be to dauguma viesiuosius darbus isivaizduoja tik kaip gatviu slavima....
O kokie dar viesieji darbai yra
QUOTE(l'eau @ 2010 09 26, 23:44)
nenuostabu kad aplink tiek brangučių vaikai tėvams turi rūpėti, kurie juos turėtų ir išlaikyti, o ne db, todėl taip, kiek vaikų kas turi jiems tikrai mažiausiai rūpi. aišku užuot dirbus ir užsidirbus galima nenorą dirbti teisinti vaikais, išlaidom kurias ne jus viena patiriat ir atlyginimu, kurio (kaip gaila ...) už nieką neduoda bet norint kad duodu - ieškokit, db to tikrai už jus nepadarys, kaip ir rašinėliai su daug šauktukų forume
niekas atlyginimo neduoda - darbo birza SIULO DARBA , o atlyginimas jau jusu reikalas kaip pasirodysit, negi tikites iskart gauti 2000litu i rankas is pazistamu tarpo daug zinau asmenu, kurie stovi darbo birzoj, pajamu neturi, bet netgi uz minimuma jiems dirbti neapsimoka, as manau ar tu turek tarkim papildomus 200lt ar neturek... be to man atrodo siais kriziniais laikais moteriai uzdirbti 1000litu nera taip jau labai ir prastai, jei dar zinoma, neiasku koks "pavasarioziedai" issilavinimas ir kt.
Papildyta:
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 27, 08:50)
O kokie dar viesieji darbai yra
cia greitai ka pavyko rasti, Vilniuje tokie darbai vykdomi:
1. Teritorijos tvarkymo darbai.
2. Mokyklų, lopšelių - darželių, ligoninių, kultūrinių, buitinių ir kitų objektų kvalifikacijos nereikalaujantys pagalbiniai statybos ir remonto darbai.
3. Miško tvarkymo darbai.
4. Istorijos ir kultūros paveldo, kapinių, parkų, kitų saugomų bei turinčių išliekamąją vertę objektų tvarkymo pagalbiniai darbai.
as dirbu misko tvarkymo darbus, bet ne Vilniuje
labutis, mamytes.
labai reikia informacijos. sese su vyru stovi DB ir gauna soc. pasalpa. sesuo susirado darba maximoje. sutartis neterminuota,bandomasis laikotarpis trys menesiai. ji padirbo 10 dienu, bet nori dabar iseiti, nes be galo sunku. tris menesius neistemps. kaip bus jai su pasalpom, jei ji dabar iseis is darbo?
labai reikia informacijos. sese su vyru stovi DB ir gauna soc. pasalpa. sesuo susirado darba maximoje. sutartis neterminuota,bandomasis laikotarpis trys menesiai. ji padirbo 10 dienu, bet nori dabar iseiti, nes be galo sunku. tris menesius neistemps. kaip bus jai su pasalpom, jei ji dabar iseis is darbo?
Na, ir diskusija man tai atrodo pas mus, Lietuvoje yra ant tiek iskreipta darbo rinka kad nera reikalo cia pestis del visokiu niuansu, man asmeniskai atrodo nenormalu dirbti uz 1000 lt esant dabartinei situacijai baigei aukstaji - eini dirbti viesuju darbu nu galit uzmetyti jus mane akmenim, bet pacios kaltos kad tik tiek vertos, nes geriau tada uzsienyje toki pat darba dirbti
Nu va su užsieniu irgi niuansai...Vaikai jei darželinio amžiaus dar galima bandyti, bet su paaugliukais tai nelabai išvažiuosi, dar jei kalbos nemoki , palikt močiutėms- ne išeitis. Užburtas ratas. Kaip varlė pilnoj stiklinėj grietinės, tik va kažin ar pavyks sviestą sumušti.
Aš dar kol kas dirbu, burnoju, kad ir tas negerai, ir anas. Ale kita vertus šiltai sėdžiu, alga nevėluoja. Reikalui esant , stipriai stipriai diržus susiveržus, bebambėdami ir bedūsaudami išgyvenam iš mano algos pasiskolindami iš santaupų . Bet jei dar santaupų turim ( menkų, tik kelių mano atlyginimų dydžio) tai vis šis tas.
Va vyras, tai nedirba, dabar siūlys viešuosius, bet nedirbs tikrai, jau žinau. Aš gal ir dirbčiau, tai priklauso nuo darbo ir nuo situacijos. O vyrams dirbti už grašius... Be to ir sveikata nelabai leidžia sunkų darbą dirbt, nugara skauda, senatviniai pakitimai, rankų pirštai tirpsta. Ko gero su tokia dgn nelabai ir priims
Aš dar kol kas dirbu, burnoju, kad ir tas negerai, ir anas. Ale kita vertus šiltai sėdžiu, alga nevėluoja. Reikalui esant , stipriai stipriai diržus susiveržus, bebambėdami ir bedūsaudami išgyvenam iš mano algos pasiskolindami iš santaupų . Bet jei dar santaupų turim ( menkų, tik kelių mano atlyginimų dydžio) tai vis šis tas.
Va vyras, tai nedirba, dabar siūlys viešuosius, bet nedirbs tikrai, jau žinau. Aš gal ir dirbčiau, tai priklauso nuo darbo ir nuo situacijos. O vyrams dirbti už grašius... Be to ir sveikata nelabai leidžia sunkų darbą dirbt, nugara skauda, senatviniai pakitimai, rankų pirštai tirpsta. Ko gero su tokia dgn nelabai ir priims
QUOTE(perfekta @ 2010 09 27, 10:16)
Na, ir diskusija man tai atrodo pas mus, Lietuvoje yra ant tiek iskreipta darbo rinka kad nera reikalo cia pestis del visokiu niuansu, man asmeniskai atrodo nenormalu dirbti uz 1000 lt esant dabartinei situacijai baigei aukstaji - eini dirbti viesuju darbu nu galit uzmetyti jus mane akmenim, bet pacios kaltos kad tik tiek vertos, nes geriau tada uzsienyje toki pat darba dirbti
man tai atrodo normalu dirbti uz 1000litu,... nes katik baigus studijas, neturint darbo patirties daugiau kaip 800litu i rankas niekas nepasiulo.... netgi darbo pasiulymu be patirties katik baigusiems studentams tikrai labai mazai, galima sakyti dabar isvis nera.... uzsienyje gatves sluoti - lygis, o lietuvoje - per prasta na bet cia labai dar nuo zmogaus priklauso, vienam geriau sedeti be pinigu ir laukti darbo pasiulymo su geru atlyginimu, o kitas gali dirbti bet koki darba, gauti pinigus ir tuo paciu ieskotis darbo pagal specialybe.
na tai važiuokit į tus savo užsienius, kur žolė žalesnė, nieks gi nedraudžia daugiau galimybių liks tiems, kas nori ir gali užsidirbti čia, o ir besiskundžiančių kaip blogai gyventi kai nieks už gražias akis nemoka mažiau liks. kas darbo norės - susiras tokį, kokio bus vertas, o neradęs pats darbo vietą susikurs.
kas galite tiksliai pasakyti, jei zmogus stovi birzoje ir gauna socialine pasalpa, bet susirado darba (kad ir pusei etato), bet pagal seimos nariu skaiciu pajamos vistiek neisnesa vrp, bet kaip suprantu birzoje keiciasi statusas is bedarbio i dirbanti- tai kaip ten vyksta tas persiregistravimas, nes mamytes kalba, kad nedarasius kazkokio sakinuko ir socialines pasalpos nebegauni... o kitos raso, kad persiregistravusios gauna- tai kame saknys? koks tas sakinukas turi buti? mums kad ir 50lt is socialinio ir tas pinigelis 4 asmenu seimai..
jei isidarbini puse etato- tai birzoje vistiek lieki stoveti, kad pasiulytu kita puse? ar klystu?
jei isidarbini puse etato- tai birzoje vistiek lieki stoveti, kad pasiulytu kita puse? ar klystu?
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 27, 11:40)
man tai atrodo normalu dirbti uz 1000litu,... nes katik baigus studijas, neturint darbo patirties daugiau kaip 800litu i rankas niekas nepasiulo.... netgi darbo pasiulymu be patirties katik baigusiems studentams tikrai labai mazai, galima sakyti dabar isvis nera.... uzsienyje gatves sluoti - lygis, o lietuvoje - per prasta na bet cia labai dar nuo zmogaus priklauso, vienam geriau sedeti be pinigu ir laukti darbo pasiulymo su geru atlyginimu, o kitas gali dirbti bet koki darba, gauti pinigus ir tuo paciu ieskotis darbo pagal specialybe.
Ne per prasta, tik esminis skirtumas - alga LT ir alga uzsienyje nesakau kad nedirbciau uz 1000 lt, bet zvelgiant placiau tai juokingai juokingi pinigai tik mes taip isigyvene i dabartine savo situacija kad sutinkam eit ir 800 ir uz maziau
be pinigu nesedziu, jei badauciau gal ir eiciau sluoti gatviu LT...