Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(liuce @ 2010 09 25, 23:37)
labas.vakar buvau DB.jau 2karta,bet pas tarpininke tik pirmaji.iskartv pradejo sukt makliu,supranta tik tuos,kurie del darbo atejo,o ne del pinigu,nu jau tokia nepatenkinta...man priklauso kazkur po 350lt,nes istojau kai vaikui suejo 3metai.tai dabar ir baisu klaust kaip su tais pinigais  doh.gif  nu sakau gal pikta delto,kad mazinami ten etatai ir viskas persitvarko  g.gif  as taip suprantu,kad jei nieko as nesakysiu,tai taip ji ir tyles del tu pinigu?nes i birza tik kito menesio pabaigoj reikia.zodziu esu pasimetus  doh.gif

O kodėl jums turėtų būti baisu klaust? Nesuprantu...Jeigu jums priklauso DB nedarbo išmoka, tarpininkė ir be jūsų klausimo turi pasakyt, kiek jums priklauso ir kada bus pradėta mokėti. Jeigu jūs dėl socialinės išmokos ( 315 lt), tai tarpininkė jums nieko ir nesakys, nes tai jau ne jos kompetencijoj. Čia jūs turėsit kreiptis į SP centrą, kai atstovėsite darbo biržoje 6 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 24, 15:58)

Darželiai dirba nuo 7, kai kurie nuo 6.30, ir čia grynai jūsų problema kada vedat, kada pasiimat.  4u.gif  Darbas yra darbas. Čia tai ne priežastis atsisakyti darbo. schmoll.gif

pas mus darzelis nuo 8val . o mes susimokeja kad eiti nuo 9 val. tai kur man ta vaika tada deti reiks biggrin.gif

aisku kad mano problemos, bet ziuresiu kaip bus rytoj jei bus visai normalus darbas su malonumu bet ... jei bus kitaip kaska reiks galvoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 26, 12:33)
pas mus darzelis nuo 8val . o mes susimokeja kad eiti nuo 9 val. tai kur man ta vaika tada deti reiks  biggrin.gif

aisku kad mano problemos, bet ziuresiu kaip bus rytoj jei bus visai normalus darbas su malonumu bet ...  jei bus kitaip kaska reiks galvoti  doh.gif

Nueisit pas direktore, ir kazka susitarsit. O nuo naujo menesio, perrasysit prasyma, kad vaikas ir pusrycius gaus darzelyje.Paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 09 25, 11:52)
O ko jūs tiek bijot tų viešujų darbų,nenorit dirbt ,nestokit į darbo biržą užsimokėsit sveikatos draudimą ir sėdėkit ramios be stresų namie,o darbo ir taip galit ieškotis pagal specialybę ar norą

O jus pati dirbot viesuosius darbus???
Bent pagalvojat, koks uzdarbis. Kas lieka is to uzdarbio, kelione pirmyn ir atgal, jeigu dar darbo grafikas netsutampa su darzeliu, kur vaika det, aukle samdyt, o kiek aukle kainuoja, tai neuzdirbsi, o pradirbsi ir i skola ylisi. Dabar zmogus is vis jokiu teisiu neturi, kur pastums, ten ir turi eiti...
Jums lengva sneketi, nestokit i DB, o dar reikia tureti ir is ko susimoketi ta sveikatos draudima, ne visi juk isgali.
Atsakyti
QUOTE(pavasarioziedai @ 2010 09 26, 15:32)
O jus pati dirbot viesuosius darbus???
Bent pagalvojat, koks uzdarbis. Kas lieka is to uzdarbio, kelione pirmyn ir atgal, jeigu dar darbo grafikas netsutampa su darzeliu, kur vaika det, aukle samdyt, o kiek aukle kainuoja, tai neuzdirbsi, o pradirbsi ir i skola ylisi. Dabar zmogus is vis jokiu teisiu neturi, kur pastums, ten ir turi eiti...
Jums lengva sneketi, nestokit i DB, o dar reikia tureti ir is ko susimoketi ta sveikatos draudima, ne visi juk isgali.

Brangute paskaityk truputuka atgal pervertus,rasiau kiek uzdirbdavau ir kiek kelione kainuodavo,be to vaikus as apti auginau,pas mane per visus tris jie darzelyje yra buve apie metus laiko,man atrode svarbiau ne pinigai,o tai kad mama juos isleidzia i mokykla ir pasitinka su siltais pietumis,meile ir rupesciu.Atsiprasau kad svepluoju,rasau ne is savo kompiuterio.
Nagi paskaiciuokim su tuo minimu kas gaunasi:sakykim kelione 70lt.darzelis 250lt,auklei jei laikas nesutampa 200lt,sveikatos draudima uz jus uzmokes 72,vistiek sis tas lieka,nenorekit is pradziu kad jums liktu visa alga be jokiu islaidu
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 09 26, 15:48)
Brangute paskaityk truputuka atgal pervertus,rasiau kiek uzdirbdavau ir kiek kelione kainuodavo,be to vaikus as apti auginau,pas mane per visus tris jie darzelyje yra buve apie metus laiko,man atrode svarbiau ne pinigai,o tai kad mama juos isleidzia i mokykla ir pasitinka su siltais pietumis,meile ir rupesciu.Atsiprasau kad svepluoju,rasau ne is savo kompiuterio.
Nagi paskaiciuokim su tuo minimu kas gaunasi:sakykim kelione 70lt.darzelis 250lt,auklei jei laikas nesutampa 200lt,sveikatos draudima uz jus uzmokes 72,vistiek sis tas lieka,nenorekit is pradziu kad jums liktu visa alga be jokiu islaidu

Na taip, 150 lt gal ir lieka, pietums..., tikrai geras darbas. Aš ne prieš padirbti tuos viešuosius ar panašius darbus. Bet jeigu visi su aukštaisiais dirbs viešuosius ar kitokius nekvalifikuotus darbus, tai klausimas, ką darys tie, kurie išvis jokios specialybės neturi? Ir kam tada žmonės mokosi po 4-7 metus aukštosiose, kad po to tualetus plautų už minimumą. Keistas požiūris labai.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 26, 16:23)
Na taip, 150 lt gal ir lieka, pietums..., tikrai geras darbas. Aš ne prieš padirbti tuos viešuosius ar panašius darbus. Bet jeigu visi su aukštaisiais dirbs viešuosius ar kitokius nekvalifikuotus darbus, tai klausimas, ką darys tie, kurie išvis jokios specialybės neturi? Ir kam tada žmonės mokosi po 4-7 metus aukštosiose, kad po to tualetus plautų už minimumą. Keistas požiūris labai.

Kas sako kad tuos tualetus tureit plaut iki pensijos,juk tai laikina,gal geriau kazka dirbt,negu dejuot,vaje vaje aukstaja baigiau o neuzdirbu bent 3 stukyciu,poziuris nekeistas o praktiskas,be to kas draudzia plaunat tualetus darbo kito ieskotis,bent tu 72lt nemokesit is savo kisenes,kas dabar aktualu
Atsakyti
sveikos, gal zinot, kokios bedarbio pashalpos galima tiketis, jeigu buvo dirbta 0.5 etato? tai pvz. jei minimaliausia 350 lt, tai vadinasi gaunasi 175 lt?
Atsakyti
QUOTE(liuce @ 2010 09 25, 23:37)
labas.vakar buvau DB.jau 2karta,bet pas tarpininke tik pirmaji.iskartv pradejo sukt makliu,supranta tik tuos,kurie del darbo atejo,o ne del pinigu,nu jau tokia nepatenkinta...man priklauso kazkur po 350lt,nes istojau kai vaikui suejo 3metai.tai dabar ir baisu klaust kaip su tais pinigais  doh.gif  nu sakau gal pikta delto,kad mazinami ten etatai ir viskas persitvarko  g.gif  as taip suprantu,kad jei nieko as nesakysiu,tai taip ji ir tyles del tu pinigu?nes i birza tik kito menesio pabaigoj reikia.zodziu esu pasimetus  doh.gif

jums turetu priklausyt,jei buvot vaiko prieziuros atostogose. 3 men po 650 o toliau 80%,pasiziurekit ant birzos tos knygeles kur isdave ar parasyta ar pazymeta,paskirta ar nepaskirta pasalpa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivkaa @ 2010 09 26, 17:05)
sveikos, gal zinot, kokios bedarbio pashalpos galima tiketis, jeigu buvo dirbta 0.5 etato? tai pvz. jei minimaliausia 350 lt, tai vadinasi gaunasi 175 lt?

Na nežinau, kaip ten DB skaičiuoja. Mano pažįstamas vienas išėjo iš darbo, tai jo per 3 metus didžiausias atlyginimas buvo popieriuje 800 lt., o paskutinius metus iš vis 0,25 etato - 200 lt prieš mokesčius ir tai ne visi mėnesiai, buvo dar neapmokamų atostogų. Kitus jis gaudavo vokelyje. Tai DB jam priskaičiavo NI 3 mėnesius - po 565 lt., o kitus 3 mėnesius - atrodo apie 465 lt bus.
Tai jūs jeigu visus 18 mėnesių per 36 mėn. dirbot 0,5 etato, tai turėtumėt ir gaut minimalią - 350 lt. O jeigu esat per 36 mėn. turėjusi didesnį DU, tai galit gauti ir apie 600 lt.
Nes mano DU per 36 mėn. buvo kažkas apie 3000 lt plius minus vidutiniškai popieriuje, tik paskutinius 4 mėn. prieš išeinant iš darbo, jau prie kitų savininkų - dirbau 0,5 etato ir man nuėmė visą baltą DU ir paliko popieriuje 400 lt. Bet vis tiek DB man priskaičiavo maksimalią išmoką - 650 lt.
Kiek žinau DB ima Vid. DU paskutinio ketvirčio ir prieš paskutinio ketvirčio, kurį yra gautos išmokos, susijusios su darbo samtykiais ir po to dar kitų mėnesių vidurkį.
Anksčiau, kai per Sodrą nematydavo jie, tai reikėdavo darbuotojui, kuris išėjo iš darbo ir registruodavosi DB, parašyti pažymą apie jo gautas pajamas ir sumokėtas išmokas būtent paskutinio ir prieš paskutinio ketvirčio. Pati ne vieną tokią pažymą esu rašiusi.
Atsakyti
Žiūriu aršios diskusijos vyksta, bet kaip ir nėr ko čia pyktis. Juk tiek už viešuosius darbus, tiek už darbą, kuriam reikalingas ne tik noras dirbt, bet ir "normalus" diplomas, siūlo 800 doh.gif Bent jau daugumoj blush2.gif
Tai kai pagalvoji, kam ta atsakomybė, amžinas stresas, kai, atsiprašant, viešuosiuose darbuose laiką atstūmęs tiek pat gali gaut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 26, 17:29)
Na nežinau, kaip ten DB skaičiuoja. Mano pažįstamas vienas išėjo iš darbo, tai jo per 3 metus didžiausias atlyginimas buvo popieriuje 800 lt., o paskutinius metus iš vis 0,25 etato - 200 lt prieš mokesčius ir tai ne visi mėnesiai, buvo dar neapmokamų atostogų. Kitus jis gaudavo vokelyje. Tai DB jam priskaičiavo NI 3 mėnesius - po 565 lt., o kitus 3 mėnesius - atrodo apie 465 lt bus.
Tai jūs jeigu visus 18 mėnesių per 36 mėn. dirbot 0,5 etato, tai turėtumėt ir gaut minimalią - 350 lt. O jeigu esat per 36 mėn. turėjusi didesnį DU, tai galit gauti ir apie 600 lt.
Nes mano DU per 36 mėn. buvo kažkas apie 3000 lt plius minus vidutiniškai popieriuje, tik paskutinius 4 mėn. prieš išeinant iš darbo, jau prie kitų savininkų -  dirbau 0,5 etato ir man nuėmė visą baltą DU ir paliko popieriuje 400 lt. Bet vis tiek DB man priskaičiavo maksimalią išmoką - 650 lt.
Kiek žinau DB ima Vid. DU paskutinio ketvirčio ir prieš paskutinio ketvirčio, kurį yra gautos išmokos, susijusios su darbo samtykiais ir po to dar kitų mėnesių vidurkį.
Anksčiau, kai per Sodrą nematydavo jie, tai reikėdavo darbuotojui, kuris išėjo iš darbo ir registruodavosi DB, parašyti pažymą apie jo gautas pajamas ir sumokėtas išmokas būtent paskutinio ir prieš paskutinio ketvirčio. Pati ne vieną tokią pažymą esu rašiusi.

Aciu uz atsakyma:)
Atsakyti