Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

nesiokites ,nes pries pora val. paskambino is birzos tarpininke vyrui ir liepe atvaziuoti i birza .yra kaskokie darbai trumpalaikei pasake.jauciu viesieji
Atsakyti
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 23, 08:16)
Kad kas patartu kaip "issivinioti " is situ viesuju darbu siulomu blush2.gif Man jau baisu darosi  unsure.gif

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 23, 10:35)
Jei atmintis nešlubuoja, tai lengvatų labai jau nėra. Tik dėl naktinio darbo, viršvalandžių berods. Nebent vaikas neįgalus, arba daugiavaikė šeima.

Čia dėl darbdavio šiurpinimo einant darbintis, kai dirbt nenori lotuliukas.gif

214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

Čia kaip sakiau, akd aps darbdavį nuėjus pradėt aiškintis kaip dėl tų mamadienių ar dienos trumpinimų mirksiukas.gif
Sakiau, kad yra dar kažkas blush2.gif

Atsakyti
tai as ir sakysiu nes taip ir yra , vaikas eina 9 val .pasiimu 16val. tegul moka kad ir maziau bet kad isleistu mane biggrin.gif
Atsakyti
Siaubas, jeigu rimtai nusiųs į kokius velniai žino darbus, tai tik kvalifikaciją susigadinsi, jau nekalbu apie tai, kad kuo ilgesnė nedarbo pertrauka, tuo labiau viskas užsimiršta, be to, viskas ir taip keičiasi, reikia pastoviai viską sekti. Bent jau su mano specialybe, tai tikrai būtų ne kas, padirbėjus kokia valytoja.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 09 24, 12:34)
Siaubas, jeigu rimtai nusiųs į kokius velniai žino darbus, tai tik kvalifikaciją susigadinsi, jau nekalbu apie tai, kad kuo ilgesnė nedarbo pertrauka, tuo labiau viskas užsimiršta, be to, viskas ir taip keičiasi, reikia pastoviai viską sekti. Bent jau su mano specialybe, tai tikrai būtų ne kas, padirbėjus kokia valytoja.

Bet ar jau taip labai sugadintu? Gi jus tobulekit namuose,ir ieskoti geresnio.. Nes kai pagalvoji, jei metus laiko nerandi jokio darbo, tai tada jau tikrai gerai ir paprastesnis g.gif Nes darbdavys pklaus ir kodel metus nedirbot, ir kodel valytoja dirbot g.gif
Atsakyti
Na nedirbu aš dar tik 6 mėn. Darbo netekau kovo mėn., ieškotis kito iš tiesų pradėjau rugpjūčio pabaigoje ir pasakysiu, kol kas tikrai prastai sekasi. Nemaniau, kad taip bus sunku. Bet tikrai suprantu, kad ne visus CV darbdaviai ir perskaito, kai jų atsiunčiama po kelis šimtus. Pati prieš 3 metus, kai ieškojau padėjėjos, tikrai visų CV neskaičiau, nors tuomet darbuotojai rinkosi darbovietes.
Nedirbt tikrai nesu pratusi, bet darbo ieškausi pagal specialybę, o ir kodėl turėčiau dirbti bet kokį darbą. Nesakau, kad dirbti valytoja ar pardavėja tai yra blogai. Buvo laikai, teko padirbt ir tokį darbą. Bet žmogus mokosi juk ir mokosi tam, kad dirbtų tokį darbą, kokį jis nori ir mėgsta.
Socialinių pašalpų ar kompensacijų mano šeima negauna ir neprašo. DB išmoką aš gaunu, bet jį man priklauso, nes pakankamai mokesčių sumokėjau per 13 metų, kuriuos dirbau beveik be pertraukos, išskyrus motinystės atostogas 1 metus.
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 24, 11:14)
tai as ir sakysiu nes taip ir yra , vaikas eina 9 val .pasiimu 16val. tegul moka kad ir maziau bet kad isleistu mane  biggrin.gif

Reikia dviejų vaikiukų iki 12 metų, arba neįgaliuko...antraip tuo DK 214 str. nelabai pasinaudosit blush2.gif
Atsakyti
Kazin kas geriau ar padirbeti viesuosius ar nedirbti visai kokus metus g.gif Ta prasme kad geriau atrodo darbdaviui biggrin.gif Nezinau kaip jusu, bet manes beveik kiekvienam pokalbi klausia kiek laiko as jau ieskausi darbo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 24, 14:25)
Kazin kas geriau ar padirbeti viesuosius ar nedirbti visai kokus metus g.gif Ta prasme kad geriau atrodo darbdaviui  biggrin.gif Nezinau kaip jusu, bet manes beveik kiekvienam pokalbi klausia kiek laiko as jau ieskausi darbo  ax.gif

Buvau dar tik vienam pokalbį, kitur bendravau telefonu, nors CV išsiunčiau jau gal 10-15 per paskutinį mėnesį, kai jau ieškausi darbo. Bet visur klausė ne kiek laiko ieškausi darbo, bet kiek metų turiu patirties pagal specialybę, koks išsilavinimas, kiek kalbų moku. Dar pageidauja, kad turėtum automobilį ir galėtum naudoti jį darbo reikalais...ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 09 24, 12:10)

Sakiau, kad yra dar kažkas  blush2.gif

Na tai ne visi turi du vaikus iki 12 tongue.gif

QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 24, 12:14)
tai as ir sakysiu nes taip ir yra , vaikas eina 9 val .pasiimu 16val. tegul moka kad ir maziau bet kad isleistu mane  biggrin.gif

Darželiai dirba nuo 7, kai kurie nuo 6.30, ir čia grynai jūsų problema kada vedat, kada pasiimat. 4u.gif Darbas yra darbas. Čia tai ne priežastis atsisakyti darbo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 24, 12:14)

Žinokit darbdaviams dabar neįdomu, kokios ten pas jus problemos. Savo sąlygas dabar ne labai pastatysi.
O jeigu norit, kad nepriimtų į darbą, tai reikia ir sakyt, kad mažas vaikas, dažnai serga, nėra kam palikti, kad dažnai imsit nedarbingumo lapelius ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 24, 14:58)
Na tai ne visi turi du vaikus iki 12  tongue.gif

A čia daug proto nereik hihihi.gif
Atsakyti