Sveikos. Gal kas galit padėt šioje situacijoje:
Žmogus apie metus prastovėjo DB. Dabar gavo viešųjų darbų, bet šeimyninės aplinkybės verčia skubiai keltis į kitą miestą. Ką daryti su viešaisiais darbas, kad nenutrūktų "stažas" DB (paskui galėtų gauti soc. pašalpą)?
Ačiū kas žino
QUOTE(A.B.C. @ 2010 09 23, 11:53)
Sveikos. Gal kas galit padėt šioje situacijoje:
Žmogus apie metus prastovėjo DB. Dabar gavo viešųjų darbų, bet šeimyninės aplinkybės verčia skubiai keltis į kitą miestą. Ką daryti su viešaisiais darbas, kad nenutrūktų "stažas" DB (paskui galėtų gauti soc. pašalpą)?
Ačiū kas žino
Ačiū kas žino
kitam mieste persirasyt i birza,tik ta pacia diena reikia,kad ne butu pertraukos.Arba is gyditojos pazyma atnest,kad jus negalit tokio darbo dirbt.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 23, 12:58)
kitam mieste persirasyt i birza,tik ta pacia diena reikia,kad ne butu pertraukos.Arba is gyditojos pazyma atnest,kad jus negalit tokio darbo dirbt.
Bet ar galima taip paprastai "mest" viešuosius darbus? Birža neprisikabins?
QUOTE(A.B.C. @ 2010 09 23, 12:01)
Bet ar galima taip paprastai "mest" viešuosius darbus? Birža neprisikabins?
tai nemesit,tiesiog kitam mieste dirbsit.
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 23, 08:42)
zinosiu pirmadieni
lauksim tavo komentaru
Kas del vaiko tai reikes vistiek tada eiti pas vaiko gydytoja ir jai meluoti,kad israsytu bilioteni
Idomu ar daug yra tu viesuju darbu laisvu vietu Nu nesugrus turbut dabar visu birzoj stovinciu ten
Papildyta:
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 09 23, 09:41)
O jei tiesiog "susitarti" su konsultante, kad jusu nesiustu.
kazin ar yra kam teke susitarti
QUOTE(a79 @ 2010 09 23, 10:16)
Tik va klausimas ką įrašys toj Jūsų atsineštoj rekomendacijoj
vat idomu ka irasytu
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 23, 13:26)
tai nemesit,tiesiog kitam mieste dirbsit.
Nu sorry už kvailus klausimus (niekada neteko susidurt) - bet ar taip paprasta "persivesti" dirbti viešuosius darbus į kitą miestą. Juk skirtingos savivaldybės, skirtingas finansavimas ir t.t.
Zinokit gal nuo konsultantes priklauso, as dar stoviu, stovejo ir MB. Ar mum pasiseke,ar kaip..bet manes iskart paklause, ar noreciau i viesuosius darbus..ar labai reikia pinigu? Sakau, gal as dar galeciau paieskoti normalaus darbo. Tai ir pasake, taip Jus dar jauna, gal negadinkim jusu CV dazytojos pareigomis. O MB siunte i siltnamius, rinkti siuksles,tiksliau stiklo vata. Bet sako, palaukim dar diena, tada paskambinsim, jau turetu buti uzimta darbo vieta. O jus sau ir as sau uzsidesiu pliusa. Yra tikrai humanisku darbuotoju. Nieko nesam jom nese.
Kol gavau pasalpa, tai paklause ar siusti i darba. As graziai pasakiau,kad persikraustem, ir darzelio negavom iki rugsejo 1d. Dirbti noriu, bet tada kad uztektu ir auklei..nes kur ta vaika deti man. Arba kokio naktinio darbo. Tai sake nesukti sau galvos, pilna darbo birza parazituojanciu ieskotoju, jus bent su priezastimi. Ir sake kol jos labai neuzpaus, nesiulys man zemesniu pareigu nei dirbau. Kaip bus veliau nzn, tikiuosi jau dirbsiu tada.
Kol gavau pasalpa, tai paklause ar siusti i darba. As graziai pasakiau,kad persikraustem, ir darzelio negavom iki rugsejo 1d. Dirbti noriu, bet tada kad uztektu ir auklei..nes kur ta vaika deti man. Arba kokio naktinio darbo. Tai sake nesukti sau galvos, pilna darbo birza parazituojanciu ieskotoju, jus bent su priezastimi. Ir sake kol jos labai neuzpaus, nesiulys man zemesniu pareigu nei dirbau. Kaip bus veliau nzn, tikiuosi jau dirbsiu tada.
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 09 23, 12:19)
Zinokit gal nuo konsultantes priklauso, as dar stoviu, stovejo ir MB. Ar mum pasiseke,ar kaip..bet manes iskart paklause, ar noreciau i viesuosius darbus..ar labai reikia pinigu? ....... neuzpaus, nesiulys man zemesniu pareigu nei dirbau. Kaip bus veliau nzn, tikiuosi jau dirbsiu tada.
o kokia jums gera tarpininkė pasitaikė o kokiam jūs mieste? nes Vilniuj kiek žinau, tai jos su atleidimo lapeliais DB dabar dirba ir nežino ar atleis jas ar nea, tai tada jau rizikuoti darbo vieta nebenori man atrodo ...
Papildyta:
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 22, 10:48)
paziurejau as tuos DB skelbimus tai kad dabar atlyginimas 500lt atskaitys dar mokescius tai kiek tu gausi ??? vazineti reikia i darba . pavalgyti dar ...uz buta moketi, vaika i darzeli leisti .. o cia alga 500lt ir turbut pabandyk tokio darbo atysisakyti tuoj ismes
o jeigu neatsisakai tookio darbo ir pradedi dirbti, tai ar gali savo noru po to iš jo išeiti ir kad gali išeiti? Dabar dar pagalvojau, kad soc. pašalpa mokama, jei jau pusę metų stovi vėl biržoje, arb gauni išmoką iš DB.
Bet jei neuždirbi minimumo, tai gal gali likti DB kaip papildomai ieškantis darbo ir tada išeiti iš to nepatinkančio darbo prie progos.
bet kokia nesamone padare su tais viesaisiais darbais as irgi stoviu ir siuncia nors ir negaunu tos soc pasalpos(nes asmeniui sudaro kazkur 370lt) o siuncia del to kad per ilgai stoviu birzoj(daugiau kaip metai su puse), taip pat turiu auksta issilav, tik patirties neturiu, nieks ir nenori be patirties priimti, bet jeigu as butent stoviu nes nenoriu valstybei tu 72lt moketi tai taip iseina kad uz ta sveikatos draudima turiu eit i viesuosius darbus ir reputacija gadint?
QUOTE(saulyte525 @ 2010 09 23, 14:40)
o kokia jums gera tarpininkė pasitaikė o kokiam jūs mieste? nes Vilniuj kiek žinau, tai jos su atleidimo lapeliais DB dabar dirba ir nežino ar atleis jas ar nea, tai tada jau rizikuoti darbo vieta nebenori man atrodo ...
Kaune. Pas mus skirtingos tarpininkes buvo. Ir abi kartojo mes viska suprantam..tai formaliai kad tvarkinga butu tik sutvarke. Aj, dar sake nelaukit pagerejimo ir kodel jus dar ne uzsienyje..
Turejau minciu, kai rasiu darba kazka nunesti. Nes tikrai labai humaniska maniske.
QUOTE(darausra @ 2010 09 23, 15:47)
Išsiregistruokit iš darbo biržos, o paskui po kelių dienų vėl prisiregistruokit
bet ar taip galima juk lyg kazkoks laikas turi praeiti, ir dar be to man priklausys kompensacija uz sildyma, o kai is naujo atsistosiu reiks puses metu laukt, kad gaut ta kompensac, o kaip tik sildymas tuoj prasides, o jau ta tarpininke taip nori atsikratyt manim, siule bet koki darba nu dabar jau viesuosius taip kad nebus kur dingt nuo tu viesuju kaip suprantu, kai pagalvoji kiek ant tu taloneliu praleidi i ta birza vazinet ir pastoviai darba siulyna tas rekomendacijas duoda, o pristatyt tai reik, tai kiek pravazineji be reikalo, o pajamu mano tai jokiu nera, sakau stoviu del tu 72lt ir kad bus sildymas greit (is vyro pajamu tik gyvenu)