Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(pavasarioziedai @ 2010 09 22, 15:31)
Norejau dar paklausti, jeigu rugseji isbraukia is saraso, tai uz ruggpjuti priklauso pasalpa, ar ir ja nutraukia, ar tik nuo spalio menesio nebemokes? 4u.gif

turi priklausyti.uz rugseji jau nepriklauso.ir tai uz tas dienas kol dar rugseji stovejot birzoj turi uzmoketi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 rugsėjo 2010 - 14:33
QUOTE(bytte @ 2010 09 21, 18:06)
Merginos, o kaip ten su tais mokymais, gal kas žinot, man visada sako kad man niekas nepriklauso, nes turiu aukštąjį. Aš visai norėčiau kur nors, ką nors pasimokyt... nes su savo specialybe niekaip darbo nerasiu.

as klausiau del kursu tai tai tik manikiurininkes kursai yra , bet sako reik viska susipirkti brangiai jums kainuos .

o del darbo tai turi jos sarasus kurie gauna socialines pasalpas ir duoda bet koki darba , man dave viesuosius ir remonto darbus blink.gif turiu eiti su rekomendacija issidarbinti pirmadieni doh.gif doh.gif

sako as negaliu tau nieko nesiulyti , privalau nes tu gauni pasalpa unsure.gif

puse metu siulo su specialybe ar toki koki darba kuri zmogus yra dirbes , o po puses metu gali siulyti bet ka. sako atsisakysi braukiam is sarasu unsure.gif
Atsakyti
Kad kas patartu kaip "issivinioti " is situ viesuju darbu siulomu blush2.gif Man jau baisu darosi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 23, 09:16)
Kad kas patartu kaip "issivinioti " is situ viesuju darbu siulomu blush2.gif Man jau baisu darosi  unsure.gif

nezinau, reik kaska galvoti doh.gif gal sakau priims kaska anksciau uz mane rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 14, 15:29)
Jo ma jo.....
merginos kokie tie viešieji darbai? Neapmokami? Ar kaip? Atsiprašau nesusigaudau  blush2.gif

skaitosi pagalbinis darbininkas , apmokami as gavau rekomendacija i(ir privalau eiti ),tai darbas 2 menesiams (laikinas ) , alga 800lt o ka ten reiks daryti nezinau ... zinosiu pirmadieni unsure.gif
Atsakyti
Kad kas patartu kaip "issivinioti " is situ viesuju darbu siulomu blush2.gif Man jau baisu darosi  unsure.gif

Gal reik sutikti, tada kas turi mažų vaikų- imti nedarblapį jų slaugai, po to galima tęsti pažymą, nes nedarblapis tik dviem sav, arba sargdinti save. Na čia jau toks šlykštus būdas, bet .....
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 09 23, 09:43)
Gal reik sutikti,  tada kas turi mažų vaikų- imti nedarblapį jų slaugai, po to galima tęsti pažymą, nes nedarblapis tik dviem sav, arba sargdinti save. Na čia jau toks šlykštus būdas, bet .....

as irgi taip galvoju kad vaikutis gal pades g.gif sakysiu kad serga dabar nera kam su juo buti .. gal atmes mane doh.gif
Atsakyti

O jei tiesiog "susitarti" su konsultante, kad jusu nesiustu. Arba per pokalbi pasirodyti netinkamai. Na remonto darbai sunku moteriai, tai ir atsiskleiskit kaip jus nemegstat dulkiu, negalit sunkiai kelti ir.t.t Juk darbdavys ir pats turetu suprasti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 09 23, 10:41)
O jei tiesiog "susitarti" su konsultante, kad jusu nesiustu. Arba per pokalbi pasirodyti netinkamai. Na remonto darbai sunku moteriai, tai ir atsiskleiskit kaip jus nemegstat dulkiu, negalit sunkiai kelti ir.t.t Juk darbdavys ir pats turetu suprasti 4u.gif

Daugelis turi problemų su nugara , na visokios išvaržos, degeneraciniai pakitimai, gal kažkam alerginė sloga, gal migrena, na ir tvarkant knygelę ( sveikatos) tai parašoma, pvz. kenksmingas faktorius dulkės, ar sunkumų kilojimas. Žodžiu įrašas turėtų būti toks, kad neatitiktų darbo. Tik čia jau susitarimo su mediku reikalas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 23, 08:16)

Variantas turint vaikų. Prieš einant pas darbdavį, pasistudijuot dabo kodeksą, kokios lengvatos yra auginant mažus vaikus (kažkas yra dėl darbo valanda trumpiau per savaitę, ar kažkas panašaus, dabar bijau prišnekėt nesąmonių), taip pat iš anksto aiškintis, kokiu būdu ir kaip pranešt vaikui susirgus (duot suprast, kad neretai taip būna), pasiklaust dėl ligonlapių už slaugą apmokėjimų tvarkos, ar pačiai reiks nešt į SODRĄ, ar įmonė sutvarko....ir pan. Tada darbdavys pats nelabai jūsų norės, kam jam tas vargas, kai yra bevaikių ir dar neišsikalinėjančių.
Taip pat parodžius pažintį su Įstatymais, kas priklauso ir kas ne, vargu ar darbdavys norės tokios "rakšties geroj vietoj".
Bent jau aš jo vietoj būdama, gal pasieškočiau "paprastesnio" pagalbinio darbininko lotuliukas.gif Einant į aukštesnes pareigas, gal tai ir privalumas, kad nesi bukas įstatymuose, ir sugebi juos taikyt atitinkamose situacijose, bet kažin ar tai bus pliusas, pvz. gatves šluojant g.gif
Tiems kas mokosi, be ligonlapių, bendraujant su darbdaviu, pasiaiškint kaip su egzaminais, ar įmonė, duoda tas priklausančias laisvas dienas, kaip jas apmoka ar neapmoka.....žodžiu, po tokių išsikalinėjimų, darbdavys tikrai jus pasiųs laaaabai toli blush2.gif
Tik va klausimas ką įrašys toj Jūsų atsineštoj rekomendacijoj doh.gif Kad paskui bėdų nebūtų parnešu ją konsultantei doh.gif

QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 23, 08:42)
skaitosi pagalbinis darbininkas , apmokami  as gavau rekomendacija i(ir privalau eiti ),tai darbas 2 menesiams (laikinas ) , alga 800lt o ka ten reiks daryti nezinau ... zinosiu pirmadieni  unsure.gif

Žiauru, kai tiek pagalbiniam darbininkui, kur atsakomybės nulis, tiek su aukštuoju, vietoj, kur tenka ir finansinė atsakomybė, DU siūlomas tas pats - 800 neatskaičius mokesčių verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 23 rugsėjo 2010 - 10:23
QUOTE(a79 @ 2010 09 23, 11:16)
Variantas turint vaikų. Prieš einant pas darbdavį, pasistudijuot dabo kodeksą, kokios lengvatos yra auginant mažus vaikus

Jei atmintis nešlubuoja, tai lengvatų labai jau nėra. Tik dėl naktinio darbo, viršvalandžių berods. Nebent vaikas neįgalus, arba daugiavaikė šeima.
Atsakyti
Variantas turint vaikų. Prieš einant pas darbdavį, pasistudijuot dabo kodeksą, kokios lengvatos yra auginant mažus vaikus (kažkas yra dėl darbo valanda trumpiau per savaitę, ar kažkas panašaus, dabar bijau prišnekėt nesąmonių), taip pat iš anksto aiškintis, kokiu būdu ir kaip pranešt vaikui susirgus (duot suprast, kad neretai taip būna), pasiklaust dėl ligonlapių už slaugą apmokėjimų tvarkos, ar pačiai reiks nešt į SODRĄ, ar įmonė sutvarko....ir pan. Tada darbdavys pats nelabai jūsų norės, kam jam tas vargas, kai yra bevaikių ir dar neišsikalinėjančių.
Taip pat parodžius pažintį su Įstatymais, kas priklauso ir kas ne, vargu ar darbdavys norės tokios "rakšties geroj vietoj".
Bent jau aš jo vietoj būdama, gal pasieškočiau "paprastesnio" pagalbinio darbininko  lotuliukas.gif Einant į aukštesnes pareigas, gal tai ir privalumas, kad nesi bukas įstatymuose, ir sugebi juos taikyt atitinkamose situacijose, bet kažin ar tai bus pliusas, pvz. gatves šluojant  g.gif
Tiems kas mokosi, be ligonlapių, bendraujant su darbdaviu, pasiaiškint kaip su egzaminais, ar įmonė, duoda tas priklausančias laisvas dienas, kaip jas apmoka ar neapmoka.....žodžiu, po tokių išsikalinėjimų, darbdavys tikrai jus pasiųs laaaabai toli  blush2.gif
Tik va klausimas ką įrašys toj Jūsų atsineštoj rekomendacijoj  doh.gif Kad paskui bėdų nebūtų parnešu ją konsultantei  doh.gif
Žiauru, kai tiek pagalbiniam darbininkui, kur atsakomybės nulis, tiek su aukštuoju, vietoj, kur tenka ir finansinė atsakomybė, DU siūlomas tas pats - 800 neatskaičius mokesčių   verysad.gif

Man irgi liepe eiti i viesuosius darbus, darbo birzoj stoviu metus, pasalpos nebegaunu, turiu aukstaji issilavinima.Nuejau pas seimos gydytoja, nes liepe DB atnesti sveikatos pazyma, gydytoja parase, kad man hipertonija( aukstas spaudimas) ir galiu dirbti tik legva fiz. darba, patalpoje.Tada "issifufirinau", manikiuras, pedikiuras, sukuosena, kostiumelis "is geresniu laiku" ir nuejau i seniunija i kuria siunte.Paziurejo vyriokas kuris priimineja i darba ir kaip supratau paskirsto kam sluoti gatve, kam plauti laiptine, ir pasake, kad man lengvo darbo neras, uzrase i DB siuntima, nunesiau konsultatei ir tiek, ramiai sedesiu vel, darbelio tinkamo ieskosiu.Ir ne is tinginio as cia taip darau, paskaiciavau -soc.pasalpos gaunu apie 600 l( uz save ir dukra), turiu laiko namie apsitvarkyti , seima apsokineti, apsiuti, apmegzti ir i pokalbius del darbo palakstyti, nematau prasmes dirbti uz 800 lt, menesini bilieta nusipirksiu, sumustiniu i darba pasidarysiu ir liks ta pati pasalpa, o CV sugadintas ir darbo paieskom laiko sumazeja.Moketu uz tuos viesuosiu normaliai, tikrai eiciau, karuna nenukristu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyteegle: 23 rugsėjo 2010 - 10:52
Bent jau aš jo vietoj būdama, gal pasieškočiau "paprastesnio" pagalbinio darbininko  lotuliukas.gif Einant į aukštesnes pareigas, gal tai ir privalumas, kad nesi bukas įstatymuose, ir sugebi juos taikyt atitinkamose situacijose, bet kažin ar tai bus pliusas, pvz. gatves šluojant  g.gif
Tiems kas mokosi, be ligonlapių, bendraujant su darbdaviu, pasiaiškint kaip su egzaminais, ar įmonė, duoda tas priklausančias laisvas dienas, kaip jas apmoka ar neapmoka.....žodžiu, po tokių išsikalinėjimų, darbdavys tikrai jus pasiųs laaaabai toli  blush2.gif
Tik va klausimas ką įrašys toj Jūsų atsineštoj rekomendacijoj  doh.gif Kad paskui bėdų nebūtų parnešu ją konsultantei  doh.gif
Žiauru, kai tiek pagalbiniam darbininkui, kur atsakomybės nulis, tiek su aukštuoju, vietoj, kur tenka ir finansinė atsakomybė, DU siūlomas tas pats - 800 neatskaičius mokesčių  verysad.gif

rekomendacijoi geriau,kad darbdavis pazymetu 30 punkta,ten parasyta,kad jau priimtas kitas darbotojas,mano vyras sian vaziuos,tai tikiuosi,kad normalus zmogus tas darbdavis bus ir ne pazimes,kad atsisake pats darba,nes tada viso gero birza ir viso gero soc.pasalpa doh.gif
Atsakyti