Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

Ji kiekv.menesi bus Lietuvoje,Darbo birzoje.Kad vaziuoja i uzsieny nedeklaruosim.
Cia visai netycia taip pasiule toki darbeli,po val.keikev.diena ,tai 5-6val i savaite bus.sekmad.nedirbs.,kartais sestad.
Tai vat idomu ar Darbo birza matytu jei dirbs,nes pinigai nedideli bus uz toki darba,bet kaip papildomi tai butu super
Kad butu aiskiau kokia situacija smile.gif ,tai mama man padeda su vaiku cia(Airijoje)ir pazistama pasiule vakarais patvarkyti ofisa.Bet cia oficialiai,nes per firma nenori nelegaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natylli: 17 rugsėjo 2010 - 10:11
noeciau jusu paklausti pries penkis metus darbo birzoje buvau gavus kursus,dabar vel prasau i kitus kursus bet mano tarpininke sako kad antra karta nesiuncia g.gif
o kaip is tikruju gal zinot kas g.gif
aciu uz info
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2010 09 17, 18:18)
noeciau jusu paklausti pries penkis metus darbo birzoje buvau gavus kursus,dabar vel prasau i kitus kursus bet mano tarpininke sako kad antra karta nesiuncia g.gif
o kaip is tikruju gal zinot kas g.gif
aciu uz info

Pati su tuo susidūriau drinks_cheers.gif Tai kaip man sakė turi praeiti 4 metai,tada gali siūsti vėl 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2010 09 16, 22:26)
o sakykit ar isiskaiciuoja i staza, 6men laikotarpis uz kuri is darbo birzos gaunu pasalpa??
aciukas  4u.gif

taip,skaiciuojasi darbo stazas ko,gaunat pasalpa is DB
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 07, 23:14)
sodra tikrai uz trecius metus nemoka...
nebent turejote omeny, kiek birza mokes...
jei virsysit VRP(valstybes remiamas pajamas 350lt/men vienam zmogui- tai is socialinio negausite nieko... schmoll.gif

Laa, jo darbo birza, truputi sumaisiau.
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Gal kas lankotės Vilniuje pas DB tarpininkę Paškevičienę? Aš jau lankausi pas ją 6 mėn., šį mėnesį gausiu paskutinę pilną išmoką, o spalio mėnesį dar liks už mažiau nei pusę mėnesio. Kai buvau rugpjūčio mėn. pas tarpininkę, tai sakė, kad rugsėjo pabaigoje turi prasidėti naujas ES projekto finansavimas Dėl profesinio mokymo bedarbiams turintiems aukštąjį išsilavinimą. Tą patį atsakė ir LR SMM, kai nusiunčiau raštišką paklausimą. Gavau atsakymą, kad darbo birža derina ir informacija turi būti paskelbta rugsėjo pabaigoje.
Tad norėčiau patekti į tuos kursus, bet kaip suprantu reikia nešti matyt tarpininkei pakišą. Šiaip tarpininkė nebloga, maloni ir tuos 6 mėn. nesiuntė bilia kur, tik vieną kartą, kai ją pavadavo kita, tai nusiuntė su rekomendaciją į vieną vietą, bet jau užimta buvo. Anksčiau niekada nesu stovėjusi toj DB, tai nežinau kaip čia kas...
Mano specialybė yra buhalteris, buvo tikrai anksčiau paklausi, kelis metus sėkmingai dirbau, kol įmonės nepardavė verysad.gif Bet dabar darbdaviai išnaglėjo, nori turėti buhą už minimumą. O jeigu kur geresnė vieta, tai reikalavimai nerealūs.
Atsakyti
dekoju visoms atsakiusioms apie staza... 4u.gif
Atsakyti
Laba diena esu remiama darbo biržos, nes esu vieniša mama auginanti vaiką. Metai stoviu darbo biržoje ir lyg radau jau darbą tik pamiršau pasakyt darbdaviui, kad esu remiama biržos doh.gif Tačiau nenoriu apsirikti, nes gal koks terminas yra to remiamumo ar tol kol neįsidarbinsiu g.gif Nenoriu skambinti dar savo tarpininkei, o gal nepavyks įsidarbinti blush2.gif
Kas žinote patarkite 4u.gif
Atsakyti
labutis,
neteko dar susidurti su DB ax.gif ...tad noriu paklausti,jei pakankamas stazas,atleistas ne savo noru,bet gauna is sodros invalidumo pensija (grupe nedidele,darbingas),tai bedarbio pasalpa ar priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2010 09 20, 16:39)
labutis,
neteko dar susidurti su DB ax.gif ...tad noriu paklausti,jei pakankamas stazas,atleistas ne savo noru,bet gauna is sodros invalidumo pensija (grupe nedidele,darbingas),tai bedarbio pasalpa ar priklauso?

http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx galima pasitikrinti
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 09 20, 17:07)

Aciu 4u.gif Tik man neaisku dar sis pasakymas:
Bedarbiams, gaunantiems ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpą, paskirtą iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau, negu baigiasi šių pašalpų mokėjimo laikas.
Ar tai reiskia ir invalidumo pasalpa ar cia koks nedarbingumo lapelis del ligos,nes invaliduma zmogus (musu atveju) turi visam gyvenimui ir dar neteko darbo.
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2010 09 21, 11:07)
Aciu 4u.gif Tik man neaisku dar sis pasakymas:
Bedarbiams, gaunantiems ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpą, paskirtą iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau, negu baigiasi šių pašalpų mokėjimo laikas.
Ar tai reiskia ir invalidumo pasalpa ar cia koks nedarbingumo lapelis del ligos,nes invaliduma zmogus (musu atveju) turi visam gyvenimui ir dar neteko darbo.

Iš konteksto - tai - ligos pašalpa, o jūsų yra neįgalumo 4u.gif
Atsakyti