Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

Sveika,
kaz kaip biski nesupratau ax.gif , tai jegu as iseinu is darbo savo noru, ir einu i DB tai man ne mokes pasalpa (seim.pajamos daugiau 350 lt ant zmogaus) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~MILENA~: 02 rugsėjo 2010 - 17:05
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 09 02, 18:03)
Sveika,
kaz kaip biski nesupratau ax.gif , tai jegu as iseinu is darbo savo noru, ir einu i DB tai man ne mokes pasalpa (seim.pajamos daugiau 350 lt ant zmogaus) ax.gif

DB mokes,jei priklauso bedarbio pasalpa,taciau negausit soc pasalpos jei pajamos vienam asmeniui didesnes nei 350lt/men
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 08 31, 09:22)
netiesa,ismoka mokama po metu nuo paskutines sumoketos bedarbio pasalpos.
pvz:nuo rugsejo iki kovo men buvo mokama pasalpa.kita pasalpa bus mokama nuo kitu metu kovo men puse metu.

O nuo kada toks istatymas isejo?Mano vyras stovejo nuo 2008.10 iki 2010.04,bet kaip minejau pinigu neatnaujino.
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2010 09 04, 01:28)
O nuo kada toks istatymas isejo?Mano vyras stovejo nuo 2008.10 iki 2010.04,bet kaip minejau pinigu neatnaujino.

jeigu stovėjo nuo 2008.10-vadinasi baigė išmoką jam mokėti 2009.04, taigi gaunasi, jog iš naujo mokėti galėjo po metų, nuo 2010.04, kuomet jis, jūsų pateiktais duomenimis, jau nustojo būti bedarbis.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 02, 17:36)
tiek vienas tiek antras variantas turi savo pliusu ir minusu...

jei prasitestumete savo motinystes atostogas iki vaikui sueis 3 metukai, ir jai jusu seimos pajamos yra ne didesnes nei 350lt/men- tai yra galimybe gauti kazkiek is socialinio(315lt/men asmeniui), jei vaika augintumete iki 3 metu namuose, taip pat gautumete soc. stipendija jei studijuojate ar ruosiates studijuoti (390lt/men), bei kompensacijos uz sildyma, vandeni...

jei vaikas ruosiasi eiti i darzeli, o jus nesimokote - tai galbut labiau apsimoka stoti i darbo birza (o del mokejimo tai manau butu ziurima i turima staza per paskutinius 3 metus, reikia buti pradirbus pusantru metu)
stovint birzoje- jei nemoka, arba moka birza labai mazai- taip pat galima kartu kreiptis i socialini del soc paramos ar kompensaciju.. (bet iki vaikui sueis 3 metukai jus neprivalote stoti i birza... cia jau jusu pasirinkimas)

jei kas.. mamytes pataisykit mirksiukas.gif

as pasirinkau pirma varianta, nes ir su mazyle pabusiu namuose ir mokslams laiko liks, bes jei birza pradetu bet kokius darbus siulyti (pagal naujus istatymus) - tai manau greit is birzos ismestu, o tada jau nei i socialini nei i birza nueisi.. doh.gif

Sveikos, as ir klausiu, nes esu isejusi 3 metam, vaikas prades lankyti darzeli spalio men, ar man mokes 3-cius metuus socialinis, nes is sodros nieko negausiu ir mums tik iseis gal 200lt vienam zogui. Jai dar ir tiek iseis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 04 rugsėjo 2010 - 15:17
Sveikutes 4u.gif
Labai faina, kai yra toks puslapiukas ax.gif

man iskilo toks klausimas. Staza as turiu pakankama ir pan. Bet niekur neradau kokia yra maximali birzos ismoka ? ie kaip/ kokia formule ji yra apskaiciuojama ?

Buciau dekinga jei kas pagelbetu. Nebegaliu darbe kesti pastovaus teroro, noriu iseiti schmoll.gif
Atsakyti
Pagal nauja tvarka dabar tik puse metu siulo darbus pagal specialybe, o veliau siulys ir kitus darbus doh.gif taip kaip suprast? jei esi tarkim mokytoja - tai gali pasiulyt ir valytojos darba? doh.gif g.gif o gal ir gydytojos? biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Azianė* @ 2010 09 05, 14:26)
Sveikutes  4u.gif
Labai faina, kai yra toks puslapiukas  ax.gif

man iskilo toks klausimas. Staza as turiu pakankama ir pan. Bet niekur neradau kokia yra maximali birzos ismoka ? ie kaip/ kokia formule ji yra apskaiciuojama ?
Buciau dekinga jei kas pagelbetu. Nebegaliu darbe kesti pastovaus teroro, noriu iseiti  schmoll.gif

maximali ismoka 650 lt.
Papildyta:
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 04, 15:53)
Sveikos, as ir klausiu, nes esu isejusi 3 metam, vaikas prades lankyti darzeli spalio men, ar man mokes 3-cius metuus socialinis, nes is sodros nieko negausiu ir mums tik iseis gal 200lt vienam zogui. Jai dar ir tiek iseis. g.gif

Jei jums soc.pasalpa paskirta pagal tai,kad auginate vaika iki 3 metu kuris nelanko darzelio,tai kai prades lankyti,jums nustos moketi pasalpa,o jei moka-del kito punkto(pvz vyras stovi db puse metu,arba del kito punkto)tai ir toliau mokes.
Gal kuri mamyte tyksliau paaiskins. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 rugsėjo 2010 - 15:13
[quote=JOLANCIUK,2010 09 05, 16:11]
maximali ismoka 650 lt.
Papildyta:

unsure.gif vajetau.....mazai pasakyciau blush2.gif

Aciu uz atsakyma !
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 05, 17:11)
maximali ismoka 650 lt.
Papildyta:

Jei jums soc.pasalpa paskirta pagal tai,kad auginate vaika iki 3 metu kuris nelanko darzelio,tai kai prades lankyti,jums nustos moketi pasalpa,o jei moka-del kito punkto(pvz vyras stovi db puse metu,arba del kito punkto)tai ir toliau mokes.
Gal kuri mamyte tyksliau paaiskins.  4u.gif

sveikos, as klausiu todel kaip man geriau padaryt, nes mane iseido 3 metams atostogu, o treciais nieko nebemoka sodra mes tikrai nepragyvensim uz 300lt treciais metai, o socialine pasalpa ar gautumeme, jai nestociau i darbo birza treciais metais?
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 05, 17:08)
sveikos, as klausiu todel kaip man geriau padaryt, nes mane iseido 3 metams atostogu, o treciais nieko nebemoka sodra mes tikrai nepragyvensim uz 300lt treciais metai, o socialine pasalpa ar gautumeme, jai nestociau i darbo birza treciais metais?

http://www.spcentras....php?m=11&l=935
nedirba, nes: ten isvardinti punktai,gal jus atitinkat kazkokiam,tada mokes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 rugsėjo 2010 - 21:44
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 05, 17:08)

o ka veikia jusu vyras? nes ir jis turi atitikti reikalavimus (skirybos, alimentai, darbo birza, mokslai.....ir t.t)
jei vaiko nevestumete i darzeli- tada galetumete nestoti i darbo birza ir moketu... nes jusu seima turi atitikti nurodytus reikalavimus... ne vien tik jus, bet ir jusu vyras- jei kazkuris neatitinkate reikalavimu- socialines ismokos negaunate...
neuztenka vien to, kad vyras stovi birzoje arba jus auginate vaika iki 3 metu... jus abu turite rodyti savo pajamas ir nedirbimo priezastis.. jei seimoje daugiau asmenu (kalbu apie vyresnius vaikus) ir jie turi atitikti punktus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 rugsėjo 2010 - 07:17