Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 6 Tema

QUOTE(*Liūtė* @ 2010 08 31, 13:56)

notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 08 31, 09:22)
netiesa,ismoka mokama po metu nuo paskutines sumoketos bedarbio pasalpos.
pvz:nuo rugsejo iki kovo men buvo mokama pasalpa.kita pasalpa bus mokama nuo kitu metu kovo men puse metu.

tai ar as gerai supratau ar per daug isisvajojau: vyras DB stovi nuo 2009 03 25, puse metu mokejo pinigus. tai dabar siu metu kova vel galejo gaut? g.gif ar as ko cia nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(*valdonė* @ 2010 08 31, 18:30)

Tik dar paziurekit salygas, kad moka tai tikrai. Tik idomu, kai traktuoja tai, kad savo noru iseini is kito darbo g.gif O geriausia,konsultantes klausti, as kai klausiau, sake mokes 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, ar zinot kas nors, jei isejai is darbo, tai birzoj per menesi turi prisiregistruot, ar as gerai supratau?
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 08 31, 18:36)
tai ar as gerai supratau ar per daug isisvajojau: vyras DB stovi nuo 2009 03 25, puse metu mokejo pinigus. tai dabar siu metu kova vel galejo gaut? g.gif  ar as ko cia nesuprantu

pasalpa vel gaus nuo paskutines gautos pasalpos praejus lygiai metams.jei kovo men pradejo gaut pasalpa,gavo 6men tai skaiciuokit .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lod: 01 rugsėjo 2010 - 07:27
QUOTE(kartitiesa @ 2010 08 31, 17:36)
tai ar as gerai supratau ar per daug isisvajojau: vyras DB stovi nuo 2009 03 25, puse metu mokejo pinigus. tai dabar siu metu kova vel galejo gaut? g.gif  ar as ko cia nesuprantu

jei baigėsi jo mokėjimas ir stažas iki mokėjimo "buvo didelis" (taip "" man aiškino DB-je), tai po metų nuo paskutinio mokėjimo, t.y. pas jus man išeina 2009 03 25 + 6 men, tai baigė mokėti jam 2009 09 25 (??) , tada vėl pradės skaičiuoti nuo 2010 09 25 , o gaus apie 2010 spalio pabaigą pavedimą į sąskaitą (jei apsilankys iki spalio vidurio pas tarpininkę) . Aišku jis turi būti dabar registruotas darbo biržoje (per tuos tarpinius metus tai galėjo būti ir išsiregistravęs, nes aš galvojau , kad DB nebemoka ir išsiregistravau, o po to vėl grįžau į DB ir dabar 2-ą kartą moka).
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 09 01, 09:28)
jei baigėsi jo mokėjimas ir stažas iki mokėjimo  "buvo didelis" (taip "" man aiškino DB-je), tai po metų nuo paskutinio mokėjimo, t.y. pas jus man išeina 2009 03 25 + 6 men, tai baigė mokėti jam 2009 09 25 (??) , tada vėl pradės skaičiuoti nuo 2010 09 25 , o gaus apie 2010 spalio pabaigą pavedimą į sąskaitą (jei apsilankys iki spalio vidurio pas tarpininkę) . Aišku jis turi būti dabar registruotas darbo biržoje (per tuos tarpinius  metus tai galėjo būti ir išsiregistravęs, nes aš galvojau , kad DB nebemoka ir išsiregistravau, o po to vėl grįžau į DB ir dabar 2-ą kartą moka).

o jei per ta laikotarpi buvo sustabdytas stovejimas birzoje?
pvz paimtas verslo liudijimas? tai tie menesiai isiakaito i ta metu stovejima?
ar ziurima paskutines ismokos data?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 09 01, 09:28)
jei baigėsi jo mokėjimas ir stažas iki mokėjimo  "buvo didelis" (taip "" man aiškino DB-je), tai po metų nuo paskutinio mokėjimo, t.y. pas jus man išeina 2009 03 25 + 6 men, tai baigė mokėti jam 2009 09 25 (??) , tada vėl pradės skaičiuoti nuo 2010 09 25 , o gaus apie 2010 spalio pabaigą pavedimą į sąskaitą (jei apsilankys iki spalio vidurio pas tarpininkę) . Aišku jis turi būti dabar registruotas darbo biržoje (per tuos tarpinius  metus tai galėjo būti ir išsiregistravęs, nes aš galvojau , kad DB nebemoka ir išsiregistravau, o po to vėl grįžau į DB ir dabar 2-ą kartą moka).

o koks tas "didelis" stazas? gal kur istatyma koki imesti galit, kad galeciau jom pateikt, nes netikiu kad pacios pasiulys, va kaip tik laukia kita penktad apsilankymas db. o darbo birzoj stovi istisai, nebuvo nutraukta. bet gaunam is savivald pasalpa, o ji neitakoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kartitiesa: 01 rugsėjo 2010 - 13:36
QUOTE(kartitiesa @ 2010 09 01, 14:33)
o koks tas "didelis" stazas? gal kur istatyma koki imesti galit, kad galeciau jom pateikt, nes netikiu kad pacios pasiulys, va kaip tik laukia kita penktad apsilankymas db. o darbo birzoj stovi istisai, nebuvo nutraukta. bet gaunam is savivald pasalpa, o ji neitakoja?

manau soc pasalpa tikrai neitakoja schmoll.gif
bet busimi birzos pinigeliai - itakos pasalpa(ji sumazes arba nebebus mokama)
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 01, 14:42)
manau soc pasalpa tikrai neitakoja schmoll.gif
bet busimi birzos pinigeliai - itakos pasalpa(ji sumazes arba nebebus mokama)

o tai negerai, o apsidziaugiau pirmalaiko schmoll.gif verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 09 01, 16:12)
o tai negerai, o apsidziaugiau pirmalaiko schmoll.gif  verysad.gif  doh.gif

Sveikos mamytes, as norejau paklausti, kaip man geriau yra daryt, ar po 2 metu vaikui kai sueis stoti i darbo birza, ar trecius metus dar eiti motinystes atostogas? o jai darbo birzoje stovesiu ar mokes man soc pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 02, 16:16)
Sveikos mamytes, as norejau paklausti, kaip man geriau yra daryt, ar po 2 metu vaikui kai sueis stoti i darbo birza, ar trecius metus dar eiti motinystes atostogas? o jai darbo birzoje stovesiu ar mokes man soc pasalpa?

tiek vienas tiek antras variantas turi savo pliusu ir minusu...

jei prasitestumete savo motinystes atostogas iki vaikui sueis 3 metukai, ir jai jusu seimos pajamos yra ne didesnes nei 350lt/men- tai yra galimybe gauti kazkiek is socialinio(315lt/men asmeniui), jei vaika augintumete iki 3 metu namuose, taip pat gautumete soc. stipendija jei studijuojate ar ruosiates studijuoti (390lt/men), bei kompensacijos uz sildyma, vandeni...

jei vaikas ruosiasi eiti i darzeli, o jus nesimokote - tai galbut labiau apsimoka stoti i darbo birza (o del mokejimo tai manau butu ziurima i turima staza per paskutinius 3 metus, reikia buti pradirbus pusantru metu)
stovint birzoje- jei nemoka, arba moka birza labai mazai- taip pat galima kartu kreiptis i socialini del soc paramos ar kompensaciju.. (bet iki vaikui sueis 3 metukai jus neprivalote stoti i birza... cia jau jusu pasirinkimas)

jei kas.. mamytes pataisykit mirksiukas.gif

as pasirinkau pirma varianta, nes ir su mazyle pabusiu namuose ir mokslams laiko liks, bes jei birza pradetu bet kokius darbus siulyti (pagal naujus istatymus) - tai manau greit is birzos ismestu, o tada jau nei i socialini nei i birza nueisi.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 02 rugsėjo 2010 - 15:43