QUOTE(borooze @ 2010 07 19, 23:26)
aišku ačiū supratau
Tai kaip ir labai smagu retą turėti nevykusį
pvz. pašto ženklai su klaida irgi vieni iš brangesnių ir retesnių kolekcijose
Echt... aš dar daug ko nežinau, ir judu po šiek tiek link to kad sužinot...
dabar tik supratau, kodėl sakėt kad unikos jums nelabai, dėlto, kad prastesnės...
Jetus. Nugis keturiskart aiškinomės jau.
Jokios jos ne nevykę
Tiesiog tai yra karoliukai, kurie leidžiami mažomis serijomis (todėl oficialiai vadinasi unika, o ne ooak, kas reikštų, kad toks karolis aplamai vienintelis). Jie aplamai gaminami, išbandant naujas spalvas, raštus - kartais paskui išeina panašūs serijniai jau karoliukai. Bet aišku, į masinę gamybą paleidžia ne visus, ir tai visai nebūtinai dėl to, kad nevykę. Gal, tarkim, spalva nederės prie visos kolekcijos, arba per sudėtinga gaminti masiškai. Yra unikų, daug gražesnių už kataloginius karoliukus, ir pardavinėja jas dažnai brangiau.
Tiesiog apie jas sunku diskutuoti - tarkim, kas nors nusipirks žalią šarvuotį, aš sakysiu, oi, ir aš tokio noriu. O jei nusipirko uniką - nu tai kur aš tokią gausiu, radai - tavo, neradai - tai neradai.
Mano supratimu, jų pagrindinis minusas - kad jos be pavadinimų, mėgstu pavadinimus
O pagrindinis pliusas - kad kitas tokių neturės. Na, greičiusiai neturės. Be to, veriant apyrankę, būna, kad kataloginių karoliukų spalvų pritrūksta, ir gerai įkomponuota unika gali labai pagerint visą reikalą.