Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

QUOTE(MeDei @ 2006 07 30, 13:10)
as taip patmaitinau kai man buvo 39c kai klausiau gyditojo ar galiu maitinti sake kad galima kad mazylis taip pratinsis prieligu [mazyliui nuo to temperatura nekilo bet buvo apsnudes]. taipat esu girdejusi kai viena akusere sake kad maitino kudiki su 40c ir puliuojancia angina ir nieko. thumbup.gif

Nezinau, ar tai susije, ar ne, bet mano mazyle kaip tik siomis dienomis pasidare dirglesne, labiau verkia g.gif Man tik baisiausia, kad vietoj to, kad gautu is manes sveika ir pilnaverti pienuka, ji gerai piena su cheminiais priedais, t.y. vaistais verysad.gif , na, bet ka darysi, gydytis reikia...
Atsakyti
Sveikos
gal kas žinot, ar per motinos pieną nepersiduoda herpes virusas iš motinos?
Atsakyti
Girdėti neteko. Kiek žinau, svarbu, kol yra puslelės ant lūpų, prie vaiko nelabai liestis (bučiuotis ir t.t., rankas dažniau plauti, kad neapsikrėstų "standartiniu būdu"). Naudotis zovirax'ais ar acic'ais galima.
Atsakyti
Ir as turiu tokia problema:( Mano lupos dazhnai kencia nuo puslelines. Kaip tik buvo iskilusios puslytes po dvieju dienu kai leliuka namo parsivezem is ligonines. Pas mus lankesi kelis kartus namie akusere is ligonines, tai ji sake, kad jokiu budu neliesti rankom lupu ir stengtis, kad leliukas nesiliestu prie veido. Liepe plauti rankas pries maitinima ir vengti visokiu mylavimu, buciavimu leliuko kol nepreaeis infekcija. O siaip tai cia labai nemalonus dalykas... Kenciu nuo lupu puslelines jau seniai... Isnyksta ir vel atsiranda tos pusleles ant lupu. Ko tik nebandziau...
Atsakyti
is tikro tai nenoriu gasdint, bet atsargiai mamytes su lupu pusleline ir leliukais, nes zinau viena labai labai liudna atveji kai keliu menesiu leliukas buvo suparalyzuotas ir smegenys pazeistos visam gyvenimui vien del to, kad mama zindymo laikotarpiu pusleline pasigavo... zinoma, cia ne taisykle, bet tiesiog noriu perspeti, kad butumet atsargios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikta @ 2006 08 06, 09:31)
Sveikos
gal kas žinot, ar per motinos pieną nepersiduoda herpes virusas iš motinos?

Maitinti derėtų su kauke, nebučiuoti, nemyluoti kūdikio, jei yra galimybė, tai perleisti jį žiūrėti tėtukui, o pačiai būti mažiau šalia jo. Persiduoti pgl. mane, kad nepersiduoda, tikrai nenustok maitinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Galiu patikinti,kad zindidama tikrai vaiko neuzkresi, per piena sitas virusas nepersiduoda.
Bet kaip cia jau minejo reikia laikytis visu hiegienos normu: neliesti lupu, maitinti su kauke, plaut rankas ir kaip nebutu gaila nebuciuoti vaikiuko verysad.gif
Man pusliline isdygo jau ligoninei, antra diena po gymdymo. Atejo is ryto tokia baisiai pikta akusere ir pripasakojo visokiausiu baisiu dalyku apie galimas pasekmes, jei uzkriesiu vaika. Nes jiem virusas paziedzia vidaus organus ir labai sunku nustatyti ka butent ir gydyti. Zliumbiau visa diena, nes negalejau prisimint ar as buciavau lialiuka ar ne, gal lieciau lupas o po to ji... Bet nupirko tepaliuka ir pasveikau po keliu dienu, bet vaiko ne buciavau dar gal kokias dvi savaites verysad.gif
Atsakyti
Per pieną herpes virusas nepersiduoda, persiduoda kontakto būdu - bučiuojant, liečiant lūpas, o paskui vaikelį ir pan.
Man buvo atsiradusi lūpų pūslelinė, kai mažiui buvo vos kelios savaitės, tada irgi žiauriai panikavau. Ačiū Dievui, neužkrėčiau.
Patarčiau vos pajutus, kad kyla pūslelės (paprastai pradeda jaustis lyg tvinksėjimas, kaitimas ant lūpos) kuo greičiau tepti Acic tepaliuku, būtinai po to nusidezinfekuoti su spiritu ar bent degtine rankas, maitinti su kauke.
Sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žinote ką iš nervus raminančių preparatų galima vartoti žindyvei kad ir pienukas nedingtų, ir vaikeliui nebūtų blogai, ir mamytės nervukai pasitvarkytų?
Atsakyti
dukros seselė ir pediatrė sakė, kad jei kartais užkluptų depresija po gimdymo, pagerčiau melisos arbatos. Melisų čia keletą dienų gėriau dėl virškinimo [Švenčionių vaistažolių] , bet vėliau prie kontraindikacijų perskaičiusi , kad nėščioms ir žindyvėms vartoti negalima. Pieno tikrai nesumažėjo, mergičkai irgi nieko. Tai nežinau, medikai sako vieneip, parašyta kitaip g.gif
Atsakyti
Man gydytoja patarė SEDATIF PC. Tai homeopatinės tabletės nuo nervinės įtampos, nemigos, padidėjusio jautrumo. Naudoju jas kai reikia.
Atsakyti
Kas gali pakomentuoti ar mama sirgdama laimo liga žindydama gali užkrėsti vaiką?
Atsakyti