Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

Jai prieini prie interneto tai pasieiskok turi buti vaistu sarašas kuris parodo kuriuos vaistus negalima vartoti jai žindai, o jai žindai kas buna (šalutiniai poveikiai nuo vaitu)
Gal ne viena tu čia skaitysi bus įdomi mano patirtis visiems, nes aš labai labai stipriai sirgau taip, kad gulėjau ligonineje (leido su vaiku guleti) vaikui buvo tik 4 men. ir man daktarai liepe žindyti (dabar aš keikiu juos ir manau durna buvau kad paklausiau) Man leido 4 kart dienon antibijotiku (ir ne tik kitu leidziamu vaistu pavadinimo nezinau) geriau vaistus kuriuose informaciniame lapelyje buvo parašyta kad 48 val po vartojimo negalima žindyti (bet kai daktarai leido jais pasitikejau) ir paskui perskaičiau apie tu vaistu vaikui šalutini poveiki per tuos vaistus pasirodo vaikas praranda apetita, dabar kankinuos ,nes mano vaikas nieko nevalgo
man visi atrodo juokingai kai sako meciau žindyt nes vartojau vaistus, aš sirgau taip kad daktarai nesitikejo, kad pasveiksiu, bet liepe žindyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 12 07, 22:52)
Žindyti negalima tik jeigu vartoji : PRIEŠVĖŽINIUS, RAMINANČIUS ir HORMONUS. Visais kitais atvejais maitinti GALIMA.
Čia seni sovietiniai metodai,kad su antibiotikais maitinti negalima lotuliukas.gif Ir dar pieną virinti lotuliukas.gif
Manau klausimas išspręstas . Reikia kviesti gydytoją ir nepergyventi dėl vartojamų preparatų.  Mamos būklė labai svarbi vaikučiui.Gydytojų,kurie pataria gydyti senesovietiniais metodais,reikia tiesiog neklausyti. 99 proc. jų nieko nežino apie žindymą. To nemoko universitete cool.gif

na serganti mama maitinti gali. galima pabandyti kompresus, taures, ar krūtinę, nugarą ir padus išsitrinti eukaliptų balzamu. beje prieš trinant kojas gerai jas būtų pamerkti į karštą vandenį su druska. nėščioms ir žindančioms tinka OSPAMOX antibijotikas, pas mus ligoninėje jį naudoja, bet tik be recepto vargu ar jo gausi.
visais susirgimo atvejais reikalinga mediko apžiūra ir konsultacija.
Atsakyti
Cia jau ne viena rase, kad pirmiausia reikia kreiptis i gydytoja ir, aisku, butinai pasakyti, kad maitini. Nuo temperatutos tinka paracetamolis, jis maziausiai kenksmingas. Jei prireiktu antibiotiku, nesibaimink, gydytojas parinks tinkamus matinancioms (pvz, penicilinas). Be to dar yra homeopatines priemones. Persalus man labai padedavo osciloccinum, jis tinkamas matinancioms. O dar kiek yra liaudisku priemoniu, arbatu visokiu ir t.t. Nenusigask, konsultuokis su gydytoju ir toliau sau ramiai maitink thumbup.gif . Su tavo pienu vaikutis gaus antikunus, reikalingus, kad jo neuzpultu ligos. Sveik ir sekmes biggrin.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(astrid @ 2005 12 07, 23:23)
[color=red][b]
nėščioms  ir  žindančioms tinka OSPAMOX antibijotikas, pas mus ligoninėje jį naudoja, bet tik be recepto vargu ar jo gausi.

Va va būtent man tokius skyrė antibijotikus. Be recepto jo neparduoda (kai kuriose vaisteinėse) Nors mano mama neseniai peršalo, tai vaistininkė pardavė jo ir be recepto, tik užsiminė, kad jam reikalingas receptas.
Atsakyti
NA as paklausiau apie ligas E. Markunienes (jos straipsni apie zindyma galite rasti www.gyvybe.lt), stai ka ji parase:
Nera tokiu motinos ligu, kai negalima zindyti (nebent AIDS, bet ir tai tik tam tikrais atvejais)). Temperatura nei pienui nei vaikui nekenkia, zindyti galima. O temperatura reikia musti del jusu pacios bukles.
Sekmes
Atsakyti
Ir man teko žindyti sergant.Gėriau Ospamoxą,Neo angin čiulpiau.Gėriau daug arbatų,valgiau medaus,kaitinau kojas,statė taures,skalavau gerklę.Manau visa tai žindyvėm tikrai tinkama. Kažkur skaičiau kad sergant jokiu būdu negalima nutraukti žindymo.Nes vaikiukas nebegaus antikūnių,kuriuos jau gamina tavo kūnas.Ir nutraukus žindymą didesnė tikimybė,kad susirgs.
Až sirgau kelis kartus peršalimais ir vieną kart bronchitu.Tai vaikiukas iš manęs tik vieną kart pasigavo mažą slogytę,kuriai sunaikinti užteko jūros vandenuko Hummer.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2005 12 10, 16:57)
Ir man teko žindyti sergant.Gėriau Ospamoxą,Neo angin čiulpiau.Gėriau daug arbatų,valgiau medaus,kaitinau kojas,statė taures,skalavau gerklę.Manau visa tai žindyvėm tikrai tinkama. Kažkur skaičiau kad sergant jokiu būdu negalima nutraukti žindymo.Nes vaikiukas nebegaus antikūnių,kuriuos jau gamina tavo kūnas.Ir nutraukus žindymą didesnė tikimybė,kad susirgs.
Až sirgau kelis kartus peršalimais ir vieną kart bronchitu.Tai vaikiukas iš manęs tik vieną kart pasigavo mažą slogytę,kuriai sunaikinti užteko jūros vandenuko Hummer.

džiugu, kad yra protingų mamų!!! thumbup.gif yra labai geras dalykas, koll dar esate nėščia bent keletą kartų nueiti į pamokėles nėščioms. gal ten ir susitiksim..... smile.gif
Atsakyti
Sergant virusine kvepavimo taku infekcija maitinti, maitinti ir dar karta maitinti. Susirgusios mamytes organizmas pradeda gaminti antikunus pries susirgima sukelusi virusa ar bakterija. Tie antikunai eina i piena ir taip apsaugo mazyli nuo susirgimo.Jei jus nustosite maitinti ir duosite misini, vaikelis nebus apsaugotas ir gali susirgti. Jei piena virinsit, suirs visi antikunai, todel nebus jokios naudos. Sergant virusine infekcija, antibiotikai is viso nereikalingi. Pakanka musti aukstesne negu 38 laipsniu temperatura ir gerti daug siltu skysciu, kad gerai atsikosetumet. Jei gydytojas visdelto israse antibiotiku, manau, jis ivertino, kuriuos galima skirti maitinanciai mamai. Siuolaikines medicinos poziuriu daugeli paprastu antibiotiku galima naudoti maitinant krutimi, gal tik tetraciklinai sukelia kaulinio audinio augimo sutrikima.
Atsakyti
Sveikos?
Kaip gydotes, maitinancios mamytes?
nesinori vaikuciui pakenkt.. bet savijauta blink.gif tai laaabai nekokia, nors temperaturos neturiu, tik nosis varva, skauda gerkle, akys paraude...
Ka panasiu atveju darete? kaip gydetes?
Atsakyti
daug arbatų, gali išgert paracetamolio, bet tada ir mažiukui iš kart gerųjų bakterijų suduok. Sveikit 4u.gif
Atsakyti
Aš gėriau homeopatinius vaistus (Aflubin), nuo slogos Sinupret, nes jis iš žolelių, daug daug skysčių, arbatos su trupučiu medaus (jei nealergiškas vaikiukas). Pabandyk pakvėpuot garais, pvz., mėtų, pavirk jas truputį, uždenk rankšluosčiu ir kvėpuok. Tikrai padeda thumbup.gif Maitinti reikia su respiratorium. Sveik greičiau 4u.gif
Atsakyti
Nuo gerkles ciulpiu LOCKETS,nuo slogos, OLBAS IOL,ji reikia uzsilasinti ant nosines kampo ir uostyti,arba truputeli i vandeni ir uzsidengus kvepuoti garus,taip pat PARACETAMOLIS profilaktikai,ir daug dau skysciu,tik vaistazoliu arbatomis stengiuosi atsagiai,vaistininke liepe nepadaugint. Linkime greiciau pasveikiti 4u.gif
Atsakyti