Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

Domėjausi pas savo šeimos gydytoją - sakė, kad galima, bet ar verta... Paskiepijom tik tuos namiškius, kurie išeina į kolektyvus. O aš su mažium per gripo epidemiją sėdėsiu namie ir nosies į pavojingas vietas nekišiu. biggrin.gif
Atsakyti
Skiepytis galima ir būtinai reikia. Neišeidamas iš namų gali irgi susirgti. O vaikus nuo 6 mėnesių irgi galima skiepyti
Atsakyti
Aš ir pernai, ir šiemet skiepijausi nuo gripo, nors ir maitinu. Ir vyras su vyresnėliu taip pat, tik mažiaus dar ir šiemet neskiepysim.
Atsakyti
QUOTE(MEŠKA @ 2005 11 12, 15:24)
Kažin ar galima skiepytis nuo gripo maitinant krūtimi? Toj vakcinoj gi nedidelis kiekis viruso sukėlėjų, tokiam leliui ir tiek gali užtekti. O pasiskiepyti reiktų, nes man pačiai pirmajai šeimoje visokios bacilos limpa.

Maitinant krutimi skiepytis netgi patariama, nes mazylis su tavo pienu gaus antikunius, susidariusius tavo organizme pries gripo sukeleja. smile.gif O del mazylio nebijok - jis tikrai nesusirgs nuo tavo skiepo. kitas dalykas, jei skiepiji pati kudiki. Berods, galima tik nuo 6 menesiu ir reikia revakcinacijos, vieno skiepo napakanka.
Atsakyti
O as, kai lankiausi pas pediatre paklausiau apie gripo skiepus, tai jis atsake, jei maitini krutimi, tai negalima. ziopla, nes nepaklausiau, kodel doh.gif . bet kadangi neketinau skiepytis, tai turbut del to ir nepaklausiau.
turbut susiduriama su situacija, kiek galvu, tiek nuomoniu unsure.gif
Atsakyti
As manau, kad skiepytis netgi butina, jei yra net menkiausia galimybe uzsikresti. Ta gripa gali pasigaut betkur, prduotuvej, lifte, laiptinej, nejaugi visa ziema namie pratupesi. Jei galima nescioms skiepytis, tai zindyvems tuo labiau
Atsakyti
As specialiai paklausiau gydytojos infektologes del skiepo nuo gripo, tai ji pasake kad galima, BET nepatartina, nes nera jokiu ziniu apie tai kaip paveiks sita vakcina , dar pasake kad gali buti taip kad po 5 metu atsiras straipsniu irodanciu kad skiepyti negalima blink.gif o taip jau buvo su kitais vaistais sad.gif
Atsakyti
savaitgalį savęs nepasaugojau, tai dabar taip prikibo ligos.....tiesiog visas komplektas: gerklę skauda, sinusitas ir trachėjos uždegimas cry.gif jaučiuosi tragiškai blink.gif, o vaistų gerti nenoriu ir negaliu, nes maitinu dukrytę. labai bijau, kad mane užpuolusios bjaurybės nepersiduotų dukrytei, bet nutraukti matinimą taip nenoriu.....gal galite patarti, kaip gydytis? gal žinote kokių liaudiškų, "nepiktų" ir efektyvių metodų? o gal yra mamų, kurios ir sirgdamos maitino? prašau pasidalinti savo patirtimi ir patarimais. labai ačiū ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jkrista: 07 gruodžio 2005 - 12:48
Skambink gydytojai, tikrai patars ką tokiu atveju gali vartoti. kad vaikučiui nekenktų. Aš tai kviečiau savo gydytoją į namus, kai pirmom savaitėm temperatūra sukilo iki 41. Tai nuo temperatūros paracetamolį sakė gerti, nes vaikučiui nekenkia. Dar išrašė antibiotikų, kuriuos maitinančios gali vartoti. Tavo atveju irgi manau turės ką patart 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Ieviui, tarkis su gydytoju. Aš prieš porą dienų virusą buvau pasigavusi, temperatūra per porą valandų pašoko iki 38,5, taip pat gėriau paracetamolį, kuris žindant tikrai tinka. Bet jei tu temperatūros neturi, tai tau jo kaip ir nereikia. Praktiškai visų vaistų instrukcijose rašoma, kad nerekomenduojama žindančioms, nes nėra su jomis vaistų testuoti negalima. O gydytojas pasvėręs naudos-žalos riziką gali kažką konkrečiau rekomenduoti. Net ir liaudiškas priemones reikia atsargiai naudoti, nes tarkim kai kurios arbatos, kaip pvz. pipirmėtė gali sumažinti laktaciją. Nuo temperatūros veiksmingi ir tikrai nežalingi yra blauzdų kompresai: rankšluostį sudrėkini drungnu vandeniu ir apvyniojusi blauzdas palaikai kokią 10-15min, kartoti 1-2h laikotarpyje. Liepžiedžių arbata tip pat neturėtų pakenkti nuo peršalimo. Tiesa, skaudant gerklei, čiulpiau Propodezą. Jo sudėtyje berods bičių pikis ir vitaminas C. Betgi pirmiausia tikrai kreipkis į gydytoją, nes uždegimus kažin ar liaudiškom priemonėm išgydysi. Jei prisireiktų antibijotikų, nutraukčiau žindymą tom keliom dienom, kol vaistus geriu, t.y. duočiau vaikui mišinuką, o pati pieną nusitraukinėčia ir pilčiau lauk. O po vaistukų vėl sėkmingai žindyčiau toliau. O gal tikrai yra jau antibiotikų, kuriuos galima ir žindyvėms gerti, kaip kad Ievius sako. Tikrai tarkis su gydytoju.
Sveik!
Atsakyti
QUOTE(tigriuxe @ 2005 12 07, 14:56)
Jei prisireiktų antibijotikų, nutraukčiau žindymą tom keliom dienom, kol vaistus geriu, t.y. duočiau vaikui mišinuką, o pati pieną nusitraukinėčia ir pilčiau lauk. O po vaistukų vėl sėkmingai žindyčiau toliau.

bijau, kad vaikui gali patikti valgyti iš buteliuko ir po to nebenorės imti krūties. tiesiog nežinau, ką daryti g.gif
Atsakyti
Kai mano mazgei buvo 1 mėn, peršalau ir žiauriai ištino dantis. Tai iš pradžių irgi terliojausi su visokiais nuovirais, kol vieną naktį negalėjau dėl skausmo užmigti. Daktarė išrašė antibijotikų, sakė kad jie patys silpniausi ir vaikui neturėtų pakenkti. Sakė jei bus kokių reakcijų (žandukai paraus, išbers) tada traukt pieną ir pilt lauk, o maitint mišinuku. Bet aš vistiek kažkaip pabijojau maitint vaiką prigėrus antibijotikų, tai pieną traukdavo ir pildavau, o vaikui daviau mišinukus. Pasveikus vėl grįžom prie įprasto maitinimo. Mišinuku maitinau 2 d. Bet krūtį iškarto paėmė. Manoji ėdri labai buvo, tai jai turbūt jokio skirtumo nebuvo ką duodi biggrin.gif
dar viena kaimynė tokia sena daktarėlė pasiūlė gerti antibijotikus, o nutrauktą pieną pakaitinti iki virimo, tada atvėsinti ir duoti kūdikiui iš buteliuko, bet man šitas metodas kažkoks netikęs atrodė ir nusprendžiau duoti mišinuką.
O beje jei bijai kad gali po buteliuko nebeimti krūties, pabandyk mišinuką sumaitinti šaukšteliu.
Atsakyti