Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

Mamytės, kas bebūtų - geriau net sergančiai ir besigydančiai medikamentais mamytei maitinti vaikutį savo pieniuku, nei mišinuku. Yra tik labai labai reti atvejai, kai maitinti nebegalima.
Kai mūsų dukrytei buvo 1 metai ir 8 men. susirgau nors ir silpnu, bet plaučių uždegimu doh.gif . Man buvo šokas, nes mano tikslas buvo maitinti iki 2 metukų. Nors tas gydytojas, kur švietė plaučius iš karto patarė nebemaitinti daugiau - tipo gera proga nutraukti pieniuką, bet dėka kitos geros ir neabejingos gydytojos, man išrašė tokių antibiotikų - geriamų, kurie kuo mažiau persiduotų vaikučiui. Yra kažkokie, dabar ir pavadinimą užmiršau, bet juos ir vaikams skiria jei labai reikia. Taigi sėkmingai per savaitę pagijau(tuo pačiu ir maitinau - dukrytei jokių pakitimų neatsirado) ir neatsidžiaugiau, kad nenutraukiau, o išmaitinau dar 3 men. T.y. iki 1 metukų ir 11 men.
Dabar jau 9 dienos, kaip nebemaitinu - sėkmingai ir neskausmingai nujunkinom. Mūsų nujunkinimo istorija "maitinimo nutraukimo" skyrelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 22 balandžio 2012 - 22:25
Reikalingas ismananciuju patarimas 4u.gif

Mazyliui 1m. ir 6men. Birzelio menesi turesiu operacija, po kurios teks gerti aspirina (kraujo skystinimui) gan ilga laiko tarpa... siuo metu pienuka geria 1k. nakti ir 2k. diena. Tai cia tokia minimali norma ax.gif o poreikiui esant ir daugiau...
Gydytojos poziuris aiskus - baigti maitinima. Tiesa, vaistai bus geriami karta paroje...

Jei butu mano valia, tai maitinciau ir nesukciau galvos rolleyes.gif Aisku, jei tikrai reikia galiu sumazinti iki vieno karto, pvz.: pamaitinciau vakare pries sugerdama vaistus... ?
Atsakyti
Laba diena. Norėčiau patarimo iš mamyčių, buvusių panašioje situacijoje. Keliom dienom turėsiu atsigulti į ligoninę ir gerti prednizaloną. Tas kelias dienas tikrai negalėsiu maitint savo vaiko (jam tik 6 savaitės dabar). Kaip padaryti taip, kad nedingtų pienukas ir kad paskui mažylis vėl paimtų krūtį? Labai pegyvenu dėl to, nes tikrai norėčiau kuo ilgiau maitinti mažių. Bet dabar kitos išeities neturiu ir tikrai teks gert tuos vaistus. Labai lauksiu patarimo ir iš anksto dėkoju
Atsakyti
QUOTE(lepidoptera_jl @ 2012 05 05, 20:57)
Laba diena. Norėčiau patarimo iš mamyčių, buvusių panašioje situacijoje. Keliom dienom turėsiu atsigulti į ligoninę ir gerti prednizaloną. Tas kelias dienas tikrai negalėsiu maitint savo vaiko (jam tik 6 savaitės dabar). Kaip padaryti taip, kad nedingtų pienukas ir kad paskui mažylis vėl paimtų krūtį? Labai pegyvenu dėl to, nes tikrai norėčiau kuo ilgiau maitinti mažių. Bet dabar kitos išeities neturiu ir tikrai teks gert tuos vaistus. Labai lauksiu patarimo ir iš anksto dėkoju

Visu pirma kuo maziau jaudintis ir pergyventi. Nuo nervu laktacija irgi mazeja.
Teks tas trys dienas nutraukineti su pientraukiu piena. geriausia butu dabar nutraukineti kuo daugiau ir saldyti, kad vaikeliui butu ka gerti tas trys dienas. Geriausia butu apseiti be misinuku. Aisku vaikui bus nemazas stresas. Jei priprates prie kruties ir visada mama salia, o cia ir krutine ir mama dingsta. Sekmes Jums ir tegu viskas kuo greiciau ir lengviau praeina!
Atsakyti
Sveikos, jauciu, kimba angina... Ant vienos is tonziniu atsirado balksvu taskeliu, nuryt ka nors - reikia valios, skausmas plinta i ausi, jau nekalbant apie kosuli... Zodziu. Gerai kad t nera... Gydytojos israsytas Hexoralis ir Gelomyrtolis nepadejo, nebeiskesiu iki pirmadienio, kreipsiuos ryt i budinti daktara, jauciu gausiu antibu, kuriu nevartojau jau beveik 5 metus... doh.gif doh.gif
Baisoka ir del mazo - pradejo koset, VEL... Maitinames iprastu rintmu.

Skaiciau skaiciau apie antibus, tai man ir neaisku, kokie saugesni maitinant. Gytoju komentarai apksritai varo i nevilti - "gal jau uztenka maitinti?", "DAR maitinant 10 men. kudiki?", "ar neplanuojate nutraukti zindyma?" ir pan.. Bijau, kad neprikibtu su "gera proga" nutraukti maitinima ir israsys kokius kenksmingus vaistus... blink.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Orma @ 2012 05 13, 00:49)
Sveikos, jauciu, kimba angina... Ant vienos is tonziniu atsirado balksvu taskeliu, nuryt ka nors - reikia valios, skausmas plinta i ausi, jau nekalbant apie kosuli... Zodziu. Gerai kad t nera... Gydytojos israsytas Hexoralis ir Gelomyrtolis nepadejo, nebeiskesiu iki pirmadienio, kreipsiuos ryt i budinti daktara, jauciu gausiu antibu, kuriu nevartojau jau beveik 5 metus...  doh.gif  doh.gif 

Skaiciau skaiciau apie antibus, tai man ir neaisku, kokie saugesni maitinant. Gytoju komentarai apksritai varo i nevilti - "gal jau uztenka maitinti?", "DAR maitinant 10 men. kudiki?", "ar neplanuojate nutraukti zindyma?" ir pan.. Bijau, kad neprikibtu su "gera proga" nutraukti maitinima ir israsys kokius kenksmingus vaistus...  blink.gif  doh.gif  doh.gif

mano maziui metai ir 8 menesiai....antibiotikus teko gerti bent pora kartu....esu tos nuomones, kad vaikui reikalinga gyva ir sveika mama.....
liepos menesi laukia ausu operacija, pasakiau gydytojui, kad dar maitinu- sako nieko tokio .darysim vietine nejautra, vietinio poveikio antibiotikai po to...vienu zodziu...laikykites ir bukit tvirta
Atsakyti
QUOTE(Orma @ 2012 05 12, 23:49)
Sveikos, jauciu, kimba angina... Ant vienos is tonziniu atsirado balksvu taskeliu, nuryt ka nors - reikia valios, skausmas plinta i ausi, jau nekalbant apie kosuli... Zodziu. Gerai kad t nera... Gydytojos israsytas Hexoralis ir Gelomyrtolis nepadejo, nebeiskesiu iki pirmadienio, kreipsiuos ryt i budinti daktara, jauciu gausiu antibu, kuriu nevartojau jau beveik 5 metus...  doh.gif  doh.gif 

Skaiciau skaiciau apie antibus, tai man ir neaisku, kokie saugesni maitinant. Gytoju komentarai apksritai varo i nevilti - "gal jau uztenka maitinti?", "DAR maitinant 10 men. kudiki?", "ar neplanuojate nutraukti zindyma?" ir pan.. Bijau, kad neprikibtu su "gera proga" nutraukti maitinima ir israsys kokius kenksmingus vaistus...  blink.gif  doh.gif  doh.gif

Dazniausiai israsomas antibiotikas Ospamox suderinamas su zindymu. Tiesa, gydytojas turi nuspresti ar jusu ligos atveju jis tinka. Ir be abejo, geriau apsidrausti ir vaistus isgerti iskart po maitinimo.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2012 05 13, 09:29)
Dazniausiai israsomas antibiotikas Ospamox suderinamas su zindymu. Tiesa, gydytojas turi nuspresti ar jusu ligos atveju jis tinka. Ir be abejo, geriau apsidrausti ir vaistus isgerti iskart po maitinimo.

Buvau pas gyd, sake Ospamox nerasys, nes jis gali sukelti vaiko zarnyno disbakterioze... Israse UNASYN (veiklioji medziaga - Sultamicilinas), sake, galiu saugiai testi zindyma, nes i piena beveik nepatenka.. Nupirkau, skaitau instrukcija - pataria antibiotiko vartojimo metu zindymo atsisakyti.. o_O tai s nesuprant, galima ar negalima...
Atsakyti
Orma, 4u.gif
Tikrinkis veikliąją medžiagą:
http://www.pradzia.o...jagimis-kudikis

http://www.toxnet.nlm.nih.gov/
Iš meniu kairėje pasirinkti LactMed ir ieškoti pagal vaisto pavadinimą.

http://www.e-lactancia.org/
Šiame puslapyje galite pasitikrinti kiekvieno medikamento ir žindymo saugumą.

Antibiotikai skiriami padarius KRAUJO TYRIMĄ, jokiu būdu- ne "iš akies" ar profilaktiškai...
Sveik 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Orma @ 2012 05 13, 16:02)
Buvau pas gyd, sake Ospamox nerasys, nes jis gali sukelti vaiko zarnyno disbakterioze... Israse UNASYN (veiklioji medziaga - Sultamicilinas), sake, galiu saugiai testi zindyma, nes i piena beveik nepatenka.. Nupirkau, skaitau instrukcija - pataria antibiotiko vartojimo metu zindymo atsisakyti.. o_O tai s nesuprant, galima ar negalima...

Kad išvengtumėt zarnyno disbakteriozes, abu vartokite geruju bakteriju. Kudikui tai butinai. Nesvarbu kokius antibiotikus begertum.
Atsakyti
Sveikos mamytes, pasigavau siandien erke verysad.gif , neilga laika, bet jau buvo isisegusi, tai dabar nezinau ar galiu maitinti vaikeli unsure.gif , ar laukti kol isryskes ar neisryskes pozymiai, ar erke buvo pavojinga ar ne verysad.gif kol kas jokiu paraudimu, nieko , jau kaip as ju bijau ir va pasigavau kieme scare.gif
Atsakyti
ziogelis2003 4u.gif
Taip, gali mirksiukas.gif
Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti