Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

QUOTE(Raideles @ 2010 08 29, 18:03)
Na, jeigu tu pati geri vaistus ir tą pienelį lašinsies sau, tai, manau, nieko blogo nenutiks ir savybės tikėtina nebus pakitusios (gal net susitprėjusios, nes teoriškai dabar sudėtis turėtų būti artimesnė priešpieniui). O jeigu vaikams, tai jau sunku pasakyti... klausimas būtų kokius vaistus, kiek tikėtina jų patenka į pieną, poveikis nosyje vis tiek vietinis, ne sisteminis... bet atsakyti negaliu smile.gif

Labai ačiū už greitą atsakymą 4u.gif Pas mane vienoje krūtyje jau priešpienis (gelsvas tirštas), o kitoje dar ne. O vaistas yra skydliaukę slopinantis Thyrozol. Gal per nosies gleivinę veikti neturėtų, jeigu lašinčiau ir vaikams, ir šiaip nuo lašo nieko nenutiktų net nurijus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 29 rugpjūčio 2010 - 17:10
4u.gif Jaučiuosi pervargusi, naktimis prastai miegu, bloga nuotaika. Ar galima man gerti lašelius Notta, Acosedum,ar koki Rameval. Vaikui jau beveik pusantru metų, bet dar maitinu.
Mano minėtuose lašuose yra alkoholio, bet vaistų aprašymuose tiksliai kažkaip nėra parašyta, ar juos galima vartoti. Gal kas vartojot, parašykite.
Atsakyti
Sveikos. O aš ir su bėda sad.gif Žindžiau sau be jokių problemų (7 mėn) kol... Šį rytą ant spenelio pačiame jo centre, net viduj ( paspaudus iššoka) pamačiau nedidelį pūlinuką. Nežinau ką daryt. Tas spuogas - pūlinys trukdo ir pienukui gerai ištekėt. Krūties neskauda, nedega... Ir ką man dabar daryt? Maitint bijau, kad mažė žysdama neištrauktų to pūlinuko.
Atsakyti
Adele, 4u.gif
http://www.pradzia.o...jagimis-kudikis
Gal yra galimybė pagalbos buityje sulaukti iš artimųjų?
Tau kiekviena poilsio valanda brangi 4u.gif

Papildyta:
SauleleRu, 4u.gif
Pasikartosiu, nes klausiau kitoj skilty (Maitinančių krūtini pokalbiai)
Ar tikrai pūlinukas, jei neskauda. Gal greičiau užsikimšus viena iš angelių??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adele @ 2010 09 01, 09:24)
4u.gif Jaučiuosi pervargusi, naktimis prastai miegu, bloga nuotaika. Ar galima man gerti lašelius Notta, Acosedum,ar koki Rameval. Vaikui jau beveik pusantru metų, bet dar maitinu.
Mano minėtuose lašuose yra alkoholio, bet vaistų aprašymuose tiksliai kažkaip nėra parašyta, ar juos galima vartoti. Gal kas vartojot, parašykite.

as vartojau accosedum ir valerionus. beveik nuo pat gimimo iki metu. pradzioje daznai, o paskui periodais, kai uzeidavo nerimo periodai. realiai ne ka labai padejo, bet gal... o ar vaikui pakenke, tai sunku pasakyti smile.gif bet tai buvo geresne iseitis manau negu nemaitinti. dar geriau sedatiff
Atsakyti
sveikos mamytės,
Neseniai nusipirkau Bepanthen tepalą, norėjau spenelius patepti,nes mažylis truputi "nugraužė" ir pastebėjau, kad vartojimo aprašyme nebeminima, kad jis tinka iššutusiam užpakaliukui, nei speneliams gydyti. Prieš kelis metus tokį tepalą naudojau ir užpakaliukui ir speneliams gydyti, nes buvo parašyta, kad tam jis yra tinkamas.Gal kas žinote ar jis vis dar tinkamas speneliams ir ar jo nereikia nuplauti prieš žindymą ? Garmastan visiškai nepadeda verysad.gif

Ačiū už atsakymus iš anksto.
Atsakyti
"Nugriauzimams" geriau tinka oro vonios, savo pieno laseliai ir MultiMam kompresai(viena perpjauti per puse, nes pilnai uztenka mazesnio)
o svarbiausia pasitikrinti ar teisingai vaikas pries zisdamas apzioja..nes nugriauzia tuomet kai spenelis yra tarp apatiniu ir virsutiniu dantenu, o ne vaiko giliai itrauktas i burna...

Bepanthen tepalas geras tuo, kad jis sukuria apsaugine plevele nepralaidzia vandeniui...del to istepus vaiko dazniausiai problemines vietas tarkim pas berniuka butinai kirksnis, masnele aplink peni ir tarpa tarp skylutes ir pacia skylute..ir dedant pampersa svarbu paziureti ar gerai viskas nusausinta iki uztepimo..va tada tas tepalas gerai tarnauja profilaktikai pries issutimus..na zinoma su salyga, jei daznai keisit pampersus, ypac prikakojus..ir nepamirsti retsykiais palaikyti vaika nuoga.., o kai jau issunta tuomet geriau dazniau laikyti nuoga, maudyti ir tepti tepalu su cinku..mums labiau priimtinas Weledos, Sudocream kazkaip neitikejau.
o speneliams - tepalas geras tom paciom savybem, kai nugriauzia, sukuria apsaugini sluoksni, nemanau, kad gydo..tik truputi apsaugo skaudama vieta nuo dregmes zindant..siaip vaikui nekenksmingas galima tepti pries zindyma.

Garmastan man taip pat neprilipo..

QUOTE(linele @ 2010 09 08, 11:15)
sveikos mamytės,
Neseniai nusipirkau Bepanthen tepalą, norėjau spenelius patepti,nes mažylis truputi "nugraužė" ir pastebėjau, kad vartojimo aprašyme nebeminima, kad jis tinka iššutusiam užpakaliukui, nei speneliams gydyti. Prieš kelis metus tokį tepalą naudojau ir užpakaliukui ir speneliams gydyti, nes buvo parašyta, kad tam jis yra tinkamas.Gal kas žinote ar jis vis dar tinkamas speneliams ir ar jo nereikia nuplauti prieš žindymą  ? Garmastan visiškai nepadeda verysad.gif

Ačiū už atsakymus iš anksto.

Atsakyti
Man 26-eri, gimdziusi ar anksciau pastojusi nesu, taciau pries 4 metus netiketai prasidejo pulingas mastitas.. Per kelias dienas pakilo temperatura, paraudo, istino krutis, baisiai skaudejo, itrauke galu gale speneli.. Apsilankymu pas gydytoja metu visi mane kad kazkoks uzdegimas prasidejes, nes guzeliu jokiu nebuvo, israse antibiotiku, o po paskutinio patikrinimo ir ant operacinio atsiduriau.. Ir visa tai per 3 dienas smile.gif Kiek zinau Lietuvoje negimdziusiu merginu, kurioms pripazintas mastinas, nelabai daug. Tad vis neramu del to ar galesiu maitinti kazkada savo pacios vaikuti.. Spenelis taip ir neatsistate iki galo, nors saltu metu ar susijaudinus ir kiek padideja. Idomu ar buvo akzkam taip, kad dar pries gimdyma butu isoperuotas mastitas? Ar galima po jo maitinti, ar jau tik is sveikosios kruties? Ar reikia leist tuos laktacija mazinancius vaistus? Ar isvis nebemaitinti? Laukciau pamastymu, patirciu privaciai i pasto dezute, jei galima- nelabai tiesa sakant turiu kada tikrinti foruma, o nuomones butu idomu suzinot... 4u.gif
Atsakyti
Traleliushke, 4u.gif
Maitintinsi. Spenelis tiks mirksiukas.gif
Tikslingiausia, jei pasiteirautum www.pradzia.ogr
Prisiregistruok ir parasyk kas neramina ir domina. Sulauksi tikslesnio atsakymo mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas, mano pazastyje auga kazkoks augliukas-spuogas namazas, kelinta diena nepratruksta, nesuauga niekaip. siandien pakilo temperatura, nedidele dar 37.3, bet jauciuosi jau silpnai. manau iki 38 nemusiu, o poto kalsiu paracetamolio, gydytoja jokiu antibijotiku nerase, sake-negalima, o nakti jau pakelus ranka miegu, nes skausmas astrus doh.gif......
Atsakyti
eturib9, 4u.gif
Temperatūrą matuok kirkšnyje.
Antibiotikai skiriami tik atlikus kraujo tyrimą.
Ar tau prakaito laiukos paviršius užsikimšo, ar su pieno sinusais susiję? Nes jie ir pažasties plotą gali siekti. Reikėtų pasitikslint.

Furunkulus ir votis ištraukia svogūnas. (perpjautą trumpai pakept orkaitėj, ar garuose patroškint ir apyžalį, labai šiltą dėt ant odos, aprišti ir per naktį, ar kelias valndas laikyti, kartoti)
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 09, 18:44)
Traleliushke,  4u.gif
Maitintinsi. Spenelis tiks  mirksiukas.gif 
Tikslingiausia, jei pasiteirautum www.pradzia.ogr
Prisiregistruok ir parasyk kas neramina ir domina. Sulauksi tikslesnio atsakymo  mirksiukas.gif

Gal kada ir sulauksi unsure.gif nes pati pamenu pradzioje maitinimo turejau bedu tai tikriausiai menesi nieks ten nesiteike atsakyti i mano klausima schmoll.gif , o juk maitinant kartais atsakymai butini kuo skubiau, todel man tas puslapis visai nepatiko ir nesilankau niekada po to jame unsure.gif
Atsakyti