Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

as turbut nezdinciau iki kokiu 4 val, jei pries tai tikrai sociai pazindo. o jei nelabai, tai zadinciau .... reik situacija ivetint: kaip su pienuku reikaliukai, koks maziaus poreikis, charakteris. Pvz. vieni vaikai valgo daznai (kaip pvz. maniskis ir kas valanda-dvi papraso ir dabar kai 7men, ir kai mazas buvo), kiti vaikai retai (mano drauges merga pvz. valgydavo diena kas 3-4 val, nakti ir 5 ismiegodavo.).. zodz, skirtingai

QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 11 04, 20:36)
Tiksliai, taip ir darysiu, reikes papraust jei miegos smile.gif Aciu  4u.gif

Atsakyti
Niekad nezadinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 05, 03:15)
Niekad nezadinau 4u.gif

Ir diena nezadinai? vakar daktare liepe netik zadint bet ir abi krutis sumaitint, del mazo vaiko svorio, dal abieju krutu tai kazkaip dvejoju labai... Raso kad reikia daznai ir po nedaug maziuka maitint, nes gali pilvuka pust. Taip kaip cia istikruju? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu tokia problemele - uzpuole sloga, varva kaip is ciaupo. Gal patartumet kuom galima gydyti? Mums vos dvi savaites, maitinu pati. Is anksto dekoju uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 11 05, 15:58)
Ir diena nezadinai? vakar daktare liepe netik zadint bet ir abi krutis sumaitint, del mazo vaiko svorio, dal abieju krutu tai kazkaip dvejoju labai... Raso kad reikia daznai ir po nedaug maziuka maitint, nes gali pilvuka pust. Taip kaip cia istikruju?  unsure.gif

Na, jei gydytoja pasake, tai gal ji geriau zn, nors as nezadindavau, man rodos, kad vaikuciai patys jaucia alki rolleyes.gif Gali kasdien matuot, pirma pati pasisveri, o poto su vaikuciu pries maitinima, ir taip pat po maitinimo 4u.gif
Nors dabar maziuke maziau valgo, o paprastu svarstykliu paklaida buna 100 g. Tai manau vakarais vieno karto uzteks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 05 lapkričio 2009 - 22:59
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 11 05, 15:58)
Ir diena nezadinai? vakar daktare liepe netik zadint bet ir abi krutis sumaitint, del mazo vaiko svorio, dal abieju krutu tai kazkaip dvejoju labai... Raso kad reikia daznai ir po nedaug maziuka maitint, nes gali pilvuka pust. Taip kaip cia istikruju?  unsure.gif

Na, man irgi liepe primaitint del mazo svorio, bet as cia forume prisiskaicius (pvz. l. geranoriskos mamytes zindymo klausimais padeda http://www.supermama...view=getnewpost
) as saviskio neprimaitinau, nes zinojau, kad jei jau duosiu buteliuko, tai galiu atsisveikinti su MP smile.gif, o po menesio, pusantro maziaus svoris normalizavosi. Na, nebet jusu mazyle turiu kokiu rimtesniu bedeliu: nesinesiotuke, gime silpnute ar kzkas panasaus, bet ir tai skaiciau apie mamytes, kurios nesinesiotukus pradeda zindyti....
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Turiu ir as klausima. Gal kuri zinot kokia krutu masazuotoja Kaune, kuri masazuoja kai prasideda pieno liauku uzdegimai? Su pirmaja dukryte turejau gal 5 kartus ta "malonuma" kai temperatura iki 40 uzkyla per 30 min ir krutu skausma iki pazastu siaubinga...niekas nepadedavo tik masazai, kai ismasazuodavo piena visiskai is kruties, bet nebeturiu kontaktu, gal kuri ka nors zinote ka daryti tokiu atveju...aciu labai labai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaite1201 @ 2009 11 06, 21:38)
Laba diena 4u.gif

Turiu ir as klausima. Gal kuri zinot kokia krutu masazuotoja Kaune, kuri masazuoja kai prasideda pieno liauku uzdegimai? Su pirmaja dukryte turejau gal 5 kartus ta "malonuma" kai temperatura iki 40 uzkyla per 30 min ir krutu skausma iki pazastu siaubinga...niekas nepadedavo tik masazai, kai ismasazuodavo piena visiskai is kruties, bet nebeturiu kontaktu, gal kuri ka nors zinote ka daryti tokiu atveju...aciu labai labai rolleyes.gif

Man ir buvo- galvojau numirsiu unsure.gif . Masazuotojos neieskojau,bande ismasazuot mama (skausmas... doh.gif ). uzkilus temp padejo kopustu svieziu lapai dedami i liemenele. l greit istrauke karsti ir suminkstino kruti. tik daznai juos keist reikia.
Atsakyti
QUOTE(Inga Dabašinskienė @ 2009 11 05, 16:56)
Sveikos  4u.gif

Turiu tokia problemele - uzpuole sloga, varva kaip is ciaupo. Gal patartumet kuom galima gydyti? Mums vos dvi savaites, maitinu pati. Is anksto dekoju uz info  4u.gif

As irgi su sloga ir pati maitinu. drinks_cheers.gif gydausi taip: euphorbium compositum i nosi, myrhamill purskalas i gerkle - mini anginai naikint, inflamac tabletes + bronchos 1 ir viosokios ciobreliu, liepziedziu avieciu arbatos. 1 diena slogavau. dabar niekas nekapsi, tik sedziu uzkimus ir pakoseju, bet gereja. smile.gif taip kad pradek nuo euphorbium 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga Dabašinskienė @ 2009 11 05, 15:56)
Sveikos  4u.gif

Turiu tokia problemele - uzpuole sloga, varva kaip is ciaupo. Gal patartumet kuom galima gydyti? Mums vos dvi savaites, maitinu pati. Is anksto dekoju uz info  4u.gif

plauti nosį dažnai jūros vandeniu (humeriu, quix ar pan), po to purkšti imuwash arba euphorbium compositum. į gerklę tinką "tantum verde" purškalas, taip pat "isla moos" čiulpiamos tabletės. jei karščiuoji, kas 4 val galima išgert paracetamolio 500 mg. ir daug dar skysčių, arbatų, inhaliacijos su eukaliptu, pamirkyt kojas sūriam karštam vandeny (jei nekarščiuoji). dar būtinai prižiūrėk kad oras kambary nebūtų per sausas, kas dažnai atsitinka šildymo sezono metu. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(juratyte26 @ 2009 11 06, 21:13)
Man ir buvo- galvojau numirsiu  unsure.gif . Masazuotojos neieskojau,bande ismasazuot mama (skausmas... doh.gif ). uzkilus temp padejo kopustu svieziu lapai dedami i liemenele. l greit istrauke karsti ir suminkstino kruti. tik daznai juos keist reikia.

kopūsų lapai atvėsinti šaldytuve - labai gerai thumbup.gif . šiaip tarp žindymų ištisai galima laikyt kopūstlapius tokioj situacijoj, o prieš žindant guziuką pašildyt su termofora. žindant vaiką guldyt taip, kad smakriukas būtų guzo vietoj. dar karštį iš krūtų gerai ištraukia vėsios degtinės kompresai (nors skaičiau kažkur, kad nlb gerai, nes dalis alkoholio gali į mp prasiskverbt), dar galima krūtį visą ištept garmastan tepalu, apvyniot plėvele, po to šiltai, prieš žindant nuplaut. o masažuot iš tiesų reikia stengtis kuo mažiau, nes galima sutraiškyt pieno latakus. nebent švelniai braukt spenelio link kai vaikas žindo, o spaudant maigant tai galima labai prisidirbt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaite1201 @ 2009 11 06, 22:38)
Laba diena 4u.gif

Aš jau kelis kartus esu pasisakiusi jog geriausias vaistas man nuo krūtų uždegimo buvo kopūsto lapai ir ricinos aliejus 4u.gif Kopūsto lapus laikti kol jis pasidaro kaip apvirtas smile.gif O nuo karščio jis greitai toks tampa smile.gif Ricinos aliejumi tepti krūtį, vengti užtepti ant spenelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Invincible @ 2009 11 04, 14:02)
Sveikos mamytes,
Ir as zindau savo maziuke, retai per diena 2-3 kartus, bet nakti 2kartus ir prasidejo nuo vakar man kosulys, gydytojai paskambinau, sako-nieko negali vartoti  blink.gif  tik imbiero skani susitarkuok, uzplikink ir gerk po sriubini sauksta du kart dienoje. Na zinote, tai taip man ir laringitas isivystys  blink.gif nejau nieko negalima?! sake net Gelomyrtol forte negalima, juk jis zolinis! Kaip jus gydote kosuli mamytes?

as nepasitarus su gydytoja siandien pradejau gerti gelomirtoli unsure.gif kazkaip nestumo metu geriau, galvoju ir dabar bus galima, ryt skambinsiu daktarei blush2.gif
Atsakyti