Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

Man buvo pakilusi temperatūra. Tiesiog pervėsiai naktį miegojau, o sekančią dieną krūtinė po pažastimi skauda, temperatūra 37 su trupučiu. Geriau paracetamolio. Tik. Ir arbatėlių- ramunėlių, arba tų spec maitinančioms. Ant krūties dėjau kopūsto kompresus.
Manau paracetamolis nepavojingas. Svarbu laiku užkirsti kelią ligai.
Atsakyti
Help! Ar galima zindyti sergant vejaraupiais...Nu labai man bloga, spaudzia plaucius ir tt...Ka vartoti? Gal zinot? Nu visai nervai nelaiko... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 05 05, 11:12)
Help! Ar galima zindyti sergant vejaraupiais...Nu labai man bloga, spaudzia plaucius ir tt...Ka vartoti? Gal zinot? Nu visai nervai nelaiko... unsure.gif

aš manau, kad galima, bet palauksim, ką pasakys kitos mamos. Man asmeniškai sunkiausia lyga buvo pulinga angina - maitinau keturių men kudikį, nors gulėjau beveik be samones su labai aukšta temperatūra, geriau antibus. Dėl vaistų reikia pas gydytoją, pas mane pvz net vaikai vejarupiais dar nesirgo ne vienas, nežinau kas per žverys. unsure.gif Dar Raideles turi žinyną, kur parašyta, kokius vaistus galima naudot žindančioms. Tikiosi ji parašys

Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 05 05, 12:12)
aš manau, kad galima, bet palauksim, ką pasakys kitos mamos. Man asmeniškai sunkiausia lyga buvo pulinga angina - maitinau keturių men kudikį, nors gulėjau beveik be samones su labai aukšta temperatūra, geriau antibus. Dėl vaistų reikia pas gydytoją, pas mane pvz net vaikai vejarupiais dar nesirgo ne vienas, nežinau kas per žverys.  unsure.gif Dar Raideles turi žinyną, kur parašyta, kokius vaistus galima naudot žindančioms. Tikiosi ji parašys

Laikykis 4u.gif

asiu 4u.gif buvo taip baisu, nieko tokio anksciau nemaciau blink.gif gal jis kaip tik igis atsparuma, jei maitinsiu? Ir niekad nesirgs. Bet dabar man biski neramu, nes biski koscioja, o vejaraupiu simptomai panasus i persalimo. Bet galejo ir lauke susalti g.gif Kol nekarsciuoja, neberia, tol tikesiu bigsmile.gif Aisku, parsinesiau is vaiku polikliniko, kur lankom manksta, matyt.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 05 05, 13:54)
asiu 4u.gif buvo taip baisu, nieko tokio anksciau nemaciau blink.gif gal jis kaip tik igis atsparuma, jei maitinsiu? Ir niekad nesirgs. Bet dabar man biski neramu, nes biski koscioja, o vejaraupiu simptomai panasus i persalimo. Bet galejo ir lauke susalti  g.gif Kol nekarsciuoja, neberia, tol tikesiu  bigsmile.gif Aisku, parsinesiau is vaiku polikliniko, kur lankom manksta, matyt.

Su tavo pienuku vaikutis gauna ir vaistukus (antikunus, kuriuos gamina tavo kovojantis organizmas) pries si virusa. mirksiukas.gif Be tavojo pienuko jam butu daug sunkiau persirgti.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 05 05, 13:54)
asiu 4u.gif buvo taip baisu, nieko tokio anksciau nemaciau blink.gif gal jis kaip tik igis atsparuma, jei maitinsiu? Ir niekad nesirgs. Bet dabar man biski neramu, nes biski koscioja, o vejaraupiu simptomai panasus i persalimo. Bet galejo ir lauke susalti  g.gif Kol nekarsciuoja, neberia, tol tikesiu  bigsmile.gif Aisku, parsinesiau is vaiku polikliniko, kur lankom manksta, matyt.

Jus kartu buvote, kartu ir galėjot užsikriest. Arba galėjo pasigauti ir iš tavęs, bet nebūtinai per pieną - vis gi esate visą laiką kartu. Manau, kad jeigu ir susirgs, tavo pieno antikūniai leliui būs visai ne pro šalį. Pasveiks greičiau už mamytę 4u.gif
Atsakyti
Nep, reiktų žindyti toliau, vaikas irgi greičiausiai užsikrėtęs ir gauna antikūnius iš tavęs. Jam tai nepavojinga.
Tu gali gerti ibuprofeną - ir nuo temp, ir nuo skausmo bus. O daugiau sunku ką patarti, reikia klausti gydytojų ir žiūrėti į žinyną.

http://www.nctpregna...cations/view/29
How does chickenpox affect breastfeeding mothers?

If a mother is already immune she cannot give chickenpox to her baby. If a mother is not immune and she gets the disease, her baby will be likely to catch chickenpox from her. If she is breastfeeding, her baby will receive help in fighting the infection through her antibodies in her milk.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 05, 19:25)
Nep, reiktų žindyti toliau, vaikas irgi greičiausiai užsikrėtęs ir gauna antikūnius iš tavęs. Jam tai nepavojinga.
Tu gali gerti ibuprofeną - ir nuo temp, ir nuo skausmo bus. O daugiau sunku ką patarti, reikia klausti gydytojų ir žiūrėti į žinyną.

http://www.nctpregna...cations/view/29
How does chickenpox affect breastfeeding mothers?

If a mother is already immune she cannot give chickenpox to her baby. If a mother is not immune and she gets the disease, her baby will be likely to catch chickenpox from her. If she is breastfeeding, her baby will receive help in fighting the infection through her antibodies in her milk.

aha, tai supratau, jei maitinsiu, tai jis gaus antikunius, kurie jam pades kovoti su chikenpox 4u.gif ir jis turbut jau serga. Bet gal ir nepasimatys jam jie. g.gif Aciu.
Atsakyti
Labai reiktu patarimo, ar tikrai zindanciai negalima gerti nakvisu aliejaus kapsuliu? Jos veikia estrogenus ir padeda atsikratyti ivairiu moterisku negalavimu, PMS simptomu, pagrazint oda, plaukus...Vaistinej sake, kad zindant galima vartoti TIK zindanciuju papildus, o sito negalima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 26 gegužės 2008 - 08:11
QUOTE(nep @ 2008 05 26, 09:11)
Labai reiktu patarimo, ar tikrai zindanciai negalima gerti nakvisu aliejaus kapsuliu? Jos veikia estrogenus ir padeda atsikratyti ivairiu moterisku negalavimu, PMS simptomu, pagrazint oda, plaukus...Vaistinej sake, kad zindant galima vartoti TIK zindanciuju papildus, o sito negalima...

rašyk Raidelei į až - ji gali pasižiurėt savo didelej knygoj biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes merginos, pasiskaiciau cia visa teme, bet taip ir neradau tikslios informacijos apie liaudiskas priemones. Kokias tiksliai arbatas galima gert, kuom tept galima, kokius purskalus (gal galit parasyt pavadinimus) purkst nuo gerkles skausmo. Man gerkle stipriai skauda ir kosciu stiprokai.
Dar norejau paklaust, gaal kas zinot ar galima vartot forte citramon nuo galvos skausmo, nes siaip nuo migrenos man tik sitie ir padeda. Nes buvo prasidejus ir teko viena isgert, verysad.gif nes kai buvau nescia nepadejo parecatamolis, nimesil irgi nelabai. g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Melitukas @ 2008 06 10, 15:27)
Sveikutes merginos, pasiskaiciau cia visa teme, bet taip ir neradau tikslios informacijos apie liaudiskas priemones. Kokias tiksliai arbatas galima gert, kuom tept galima, kokius purskalus (gal galit parasyt pavadinimus) purkst nuo gerkles skausmo. Man gerkle stipriai skauda ir kosciu stiprokai.
Dar norejau paklaust, gaal kas zinot ar galima vartot forte citramon nuo galvos skausmo, nes siaip nuo migrenos man tik sitie ir padeda. Nes buvo prasidejus ir teko viena isgert,  verysad.gif nes kai buvau nescia nepadejo parecatamolis, nimesil irgi nelabai. g.gif  verysad.gif

Labutis, ką vartoti nuo gerklės tai negaliu pasakyti, bet nuo galvos skausmo citramoną gali gerti drąsiai. Citramono pagrindinę sudedamąją dalį sudaro paracetamolis (o jį galima gerti net ir vaikams), dar į sudėtį įeina kofeinas (nedidelis jo kiekis kūdikiui nepakenks). Šeip Citramonas nėra geras vaistas, nes prie jo priprantama ir dažnas jo vartojimas labai kenkia inkstams.
Atsakyti