Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?

QUOTE(Gytr @ 2007 06 11, 20:05)
O ar tikrai tie antibiotikai tokie stiprus, kad netinka maitinancioms? Nes yra antibiotiku, kuriuos gali gerti ir maitinancios, kudikiui jie nekenkia. Kazin, kokie tavo vartojami antibiotikai?  g.gif
Yra keli variantai. Jei negeria is buteliuko, gali bandyt duoti is puodelio (tik daug vargo ir nepatogu). Arba is svirksto (nuemus adata). Manoji is buteliuko misinio irgi negeria, nes pripratus prie MP. Tai is pradziu maitinau svirksto pagalba (noriai ziojosi ir valge). O dabar tai nebevargstu,  misinio milteliu imaisau i kose  ax.gif

mano draugė antibiotikus gėrė ir maitino vaiką. kažkokie nelabai stiprūs buvo vaistai, todėl vaikui nepakenkė. gal tu dėl visa ko aplankyk dar kitą gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 06 11, 21:10)
Linkiu, kad pavyktu paskirtus antibiotikus pakeisti kitais ir nereiketu nutraukti zindymo  4u.gif

QUOTE(ingalp @ 2007 06 11, 21:58)
mano draugė antibiotikus gėrė ir maitino vaiką. kažkokie nelabai stiprūs buvo vaistai, todėl vaikui nepakenkė. gal tu dėl visa ko aplankyk dar kitą gydytoją.

Ačiū merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silver 27 @ 2007 06 11, 20:11)
Na turbūt, kad jie stiprūs...jei gydytoja liepė pasirinkti ar vaikas, ar pačios sveikata, bet man davei mintį, aš dar su kokia gyd. pasitarsiu, nes nelabai aš ja pasitikiu. Ačiū. Gal dar išsaugosim ir MP ir savo sveikatėlę.

O gal tik laikinai nutrauk maitinima? Kol gydysies (juk antibiotikai geriami 7-10d) nusitrauk pieno, ispilk. O vaikui duk misinuko. O kai baigsis gydymo kursas- vel galesi zindyti g.gif
reiktu pasitarti su keliais gydytojais
Atsakyti
Jei tai penicilino grupės antib. tai drąsiai gali maitinti, tik vaikui gerųjų žarnyno bakterijų reikia duot. Aš pati maitinau gerdama antib., tik leliui tai buvo kelios savaitės, ne 5 mėn. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuo anginos abiem, mažajam ir man teko gerti antibiotikus, tuos pačius aišku. Tad tomis dienomis pieno buvo net daugiau. Net keista, kodėl, bet faktas. Sėkmingai sugėrėm ir dar Linex kapsulių. Svarbiausia pasikonsultuoti su keliais gydytojais. 4u.gif
Atsakyti
Tris dienas kol geriau antibiotikus ir dar viena diena po to kol organizmas issivale buvau nutraukusi maitinima - nusitraukinedavau ir viska pildavau lauk, po keturiu dienu grizom prie iprasto maitinimo.
Atsakyti
Sian buvau pas gyd, nes jau kelios dienos kaip sergu. Sloga, kosulys, gerkle, truputis temperaturos. Maze sveikutele. Israse man vaistu, nusipirkau. Ant lasiuku anotacijos radau, kad jokiu tyrimu nepadaryta, ir neaisku,ar zindyvems galima, todel raso,kad negalima. Ant kapsuliu nuo slogos - "didele tikimybe, kad vaistai pateks i motinos piena". Tai taip iseina,kad ir situ negalima? O gydytoja sake, kad galima... Net israse kita recepta su antibiotikais,bet as jai prie akiu ji norejau ismest! Nei savo, nei vaiko organizmo negadinsiu. Net nezinau ka daryti... Atsibodo jau sirgti verysad.gif
Ka jus darydavot susirge? Kaip gydydavotes, jei maitinot MP?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 22:14)
Sian buvau pas gyd, nes jau kelios dienos kaip sergu. Sloga, kosulys, gerkle, truputis temperaturos. Maze sveikutele. Israse man vaistu, nusipirkau. Ant lasiuku anotacijos radau, kad jokiu tyrimu nepadaryta, ir neaisku,ar zindyvems galima, todel raso,kad negalima. Ant kapsuliu nuo slogos - "didele tikimybe, kad vaistai pateks i motinos piena". Tai taip iseina,kad ir situ negalima? O gydytoja sake, kad galima... Net israse kita recepta su antibiotikais,bet as jai prie akiu ji norejau ismest! Nei savo, nei vaiko organizmo negadinsiu. Net nezinau ka daryti... Atsibodo jau sirgti  verysad.gif
Ka jus darydavot susirge? Kaip gydydavotes, jei maitinot MP?

aš ploviau nosį su jūros vandeniu ir purškiau euphorbium compositum, gėriau paracetamolį
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 14, 22:18)
aš ploviau nosį su jūros vandeniu ir purškiau euphorbium compositum, gėriau paracetamolį

nusipirkau 3 rusies vaistu jau, perskaiciau info lapeli, apie zindyma nieko ne zodzio schmoll.gif nestumo metu galima, bet gi tai ne tas pats! Juk yra vaistu,kuriuos nestumo metu galima, o zindant ne. Tai irgi nezinau,ka daryt...Bet gal gersiu, nes kosulys uzkamuos tuoj doh.gif
Atsakyti
Yra labai nedaug vaistų, kurių negalima žindymo metu vartoti (nuo vėžio ir pan.,), kitus reikia žiūrėti. O tu nenori liaudiškom priemonėm gydytis?
Nuo gerklės gerai veikia imbiero arbata, nosis - druska.
Jei reikia vaistų - geriau vietiškai veikiančių - purkšti š nosį, gerklę, nei sistemiškai veikiančių.
O kokių tu vaistų nusipirkai?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 15, 18:54)
Yra labai nedaug vaistų, kurių negalima žindymo metu vartoti (nuo vėžio ir pan.,), kitus reikia žiūrėti. O tu nenori liaudiškom priemonėm gydytis?
Nuo gerklės gerai veikia imbiero arbata, nosis - druska.
Jei reikia vaistų - geriau vietiškai veikiančių - purkšti š nosį, gerklę, nei sistemiškai veikiančių.
O kokių tu vaistų nusipirkai?

Israse lasint i nosi ir kapsules nuo slogos. Bet net i nosi negalima! Taip parasyta buvo.Rizikuot labai nenoriu. Siandien kita gyd israse kitu, parasyta tik apie nesciasias, kad galima. Nu gal bandysiu, nes jau ta liga mane pribaigs tuoj doh.gif Gerai dar ,kad temperatura nedidele, kosmaras butu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 15, 19:22)
Israse lasint i nosi ir kapsules nuo slogos. Bet net i nosi negalima! Taip parasyta buvo.Rizikuot labai nenoriu. Siandien kita gyd israse kitu, parasyta tik apie nesciasias, kad galima. Nu gal bandysiu, nes jau ta liga mane pribaigs tuoj  doh.gif  Gerai dar ,kad temperatura nedidele, kosmaras butu  schmoll.gif

Jei labai nori įsitikinti ar galima ar ne tuos vaistus vartoti ir žindyti, parašysiu tel. konsultantės, kuri turi spec. žynyną, galėsi paskambinti. Aš nuo sinusitinės slogos geriau net clarinase, kurių sudėtyje yra pseudoefedrinų, slopinančių pieno gamybą. Bet nenuslopo. O tuo pat metu dar ir rinostop ir vibrocil lašinausi, nes negalėjau prakvėpuoti.
Iš principo, jei tai vaistas, kuriuo gydytum kūdikį, jei jis sirgtų (pvz., vibrocil), tai gali naudoti žindymo metu.
Atsakyti