Kai lialiui buvo 3 sav. as sugeriau 14 dienu kursa klacida ir maitinau istisai, musu gyd, irgi akis ispute sako negalima, o klinikose maitink ir nekreipk demesio. Aisku lialius iki 5-6 men. visada skystai kakojo, ko gero issibalansdavo nuo tu antib., bet pradejokm koses valgyt ir viskas susitvarke.
Yra puslapis www.pradziupradzia.lt, ten parasyta kokius vaistus galima nesciom ir maitinanciom, bet pasirodo kad beveik visus galima
Manau kad ir geriat antib. vistiek reikia maitinti, vaikui gal geriau doze vaiztu per piena gauti, nei prarasti is vis motinos piena.
Yra puslapis www.pradziupradzia.lt, ten parasyta kokius vaistus galima nesciom ir maitinanciom, bet pasirodo kad beveik visus galima
Manau kad ir geriat antib. vistiek reikia maitinti, vaikui gal geriau doze vaiztu per piena gauti, nei prarasti is vis motinos piena.
Kai vidurinėliui buvo 11mėn. vyresnėlis iš darželio parsinešė bakterinę žarnyno infekciją. Beslaugydama užsikrečiau ir aš. Kadangi vyresnėlio pasėlio rezultatai jau buvo žinomi, tai gydytoja man parinko antibiotikus, kurie bakteriją paveiktų, tačiau tiktų maitinančiai. Bet aš nusprendžiau, kad 11mėn. vaikui MP nėra jau toks gyvybiškai būtinas, kad dar ir vaistus (tegul ir jų pėdsakus) per MP ryžčiaus duoti. Tad tas 5 dienas, kai gėriau antibiotikus, mažiaus nemaitinau. Rezultate sūnelis irgi pasigavo tą pačią bakteriją, tik jam infekcija žaibiškai išplito ir į kvėpavimo takus, teko gultis ligoninėn. Manau, kad nemaitindama padariau didelę klaidą. Spėju, kad vien su MP gaunami antikūniai jau būtų mažiaus ligą palengvinę, o jei dar ir antibiotikų pėdsakai...
Sveiki,
Kai mano dukrytei buvo penki mėnesiai, prasidėjo kiaušidžių uždegimas. Gydytoja paskyrė gerti antibiotikus. Skyrė brangesnius, bet sakė, kad galėsiu maitinti be pertraukos. Kursas buvo penkios dienos, maitinau, viskas buvo gerai, tik dukrytė tomis dienomis dažniau tuštinosi
Kai mano dukrytei buvo penki mėnesiai, prasidėjo kiaušidžių uždegimas. Gydytoja paskyrė gerti antibiotikus. Skyrė brangesnius, bet sakė, kad galėsiu maitinti be pertraukos. Kursas buvo penkios dienos, maitinau, viskas buvo gerai, tik dukrytė tomis dienomis dažniau tuštinosi
Sveikos siandien atsibudusi ryte pamaciau,kad ant lupu herpesas .maitinu pati,gal kam buvo taip?kaip gydet?labai bijau,kad neuzkresciau savo mazylio Aciu
man tą pačia dieną po gimdymo skyrė leidžiamus antibiotikus į veną, vaikutį maitinau (ir dar vis maitinu), tik gydytoja rekomendavo man ir vaikiukui bi fi do bakterijų, žarnyno mikroflorai atstatyti. ir viskas ok.
Sveikos mamos,
Rašau per ašaras. Dėl akių uždegimo, kurį iššaukė niekaip neišgydomas bronchitas, gydytoja išrašė vaisto NIMESIL. Sakė, kad jei negersiu, gali guldyti į stacionarą. Negalėsiu maitinti, vaisto informaciniame lapelyje parašyta, kad negalima.
Ką daryti? Gal susidūrėte? Mano mažutė irgi sirguliuoja, nenorėčiau nutraukti maitinimo (nors ir 6,5 mėn), nes ir taip stresų jai daug.
Patarkit, prašau, gal kas jau buvote tokioje situacijoje? Kaip tyčia neturiu pienelio užšaldžiusi...
Rašau per ašaras. Dėl akių uždegimo, kurį iššaukė niekaip neišgydomas bronchitas, gydytoja išrašė vaisto NIMESIL. Sakė, kad jei negersiu, gali guldyti į stacionarą. Negalėsiu maitinti, vaisto informaciniame lapelyje parašyta, kad negalima.
Ką daryti? Gal susidūrėte? Mano mažutė irgi sirguliuoja, nenorėčiau nutraukti maitinimo (nors ir 6,5 mėn), nes ir taip stresų jai daug.
Patarkit, prašau, gal kas jau buvote tokioje situacijoje? Kaip tyčia neturiu pienelio užšaldžiusi...
QUOTE(Spurga577 @ 2006 12 01, 15:05)
Sveikos mamos,
Dažniausia rašo kad maitinančioms nerekomneduojama, nes nėra atlikta pakankamai tyrimų su maitinančiomis mamytėmis. Kiek žinau Nimesil yra gan saugus vaistas, retai sukelia šalutines reakcijas. O ar jis patenka į pieną
Aš rinkčiaus vaistą, o ne stacionarą
Parašyk, kai nuspręsi
QUOTE(Spurga577 @ 2006 12 01, 14:05)
Sveikos mamos,
Na jei tau yra akių uždegimas- tai aš jokiu būdu negerčiau NIMESIL>Nes visų pirma tai nėra vaistas nuo akių uždegimo...Nuo akių uždegimo tinkamiausi vaistai yra lašai į akis pvz. akių lašai TOBRADEX, juos galima lašinti ir maitinančiai mamai, nes poveikis ik vietinis t.y. uždegimui mažinti ir gydyti tik akių srityje.NIMESIL yra nesteroidinis priešuždegiminis vaistas pasižymintis nuskausminamuoju, priešuždegiminiu, temperatūrą mušančiu poveikiu, paparastai skiriamas sąnarių uždegimams gydyti..bet jokiu būdu ne akių...O vartoti maitinančiai mamai jį galima, tik tiesiog dauguma vaistų gamintojų vartoja tokius užrašus savo apsaugai Ir nueik pas kompetetingą gydytoją...nes kol kas tokie vaistų skyrimai žiniom nekvepia
Mano negalavimas persidavė vaikui
Man naktį sustojo skrandis,pakilo temperatūra.Vaiką maitinu pati.Tad mažoji atsibudėnėjo kas valandą,buvo nerami,o aš visą naktį pravėmiau.ryte vaikui sloga upeliais bėgo.aš turėjau 38 temp,o vaikui tik dalelė daugiau normos.kai sekančią dieną pripirko dukrytei vaistu,snurgliatraukį ir t.t....vikas dingo.
taigi gavosi taip,kad man pasveikus ir vaiko "sloga" dingo ,o jau ėmiau pusę pasaulio kaltint ,kuris apkrėtė vaiką?!?!
Man naktį sustojo skrandis,pakilo temperatūra.Vaiką maitinu pati.Tad mažoji atsibudėnėjo kas valandą,buvo nerami,o aš visą naktį pravėmiau.ryte vaikui sloga upeliais bėgo.aš turėjau 38 temp,o vaikui tik dalelė daugiau normos.kai sekančią dieną pripirko dukrytei vaistu,snurgliatraukį ir t.t....vikas dingo.
taigi gavosi taip,kad man pasveikus ir vaiko "sloga" dingo ,o jau ėmiau pusę pasaulio kaltint ,kuris apkrėtė vaiką?!?!
QUOTE(jaunute @ 2004 05 19, 23:11)
Man ~39 temperatura. ar maitinti savo maziu pienuku (seip turiu uzsaldyto...gal jis tiks?) isgeriau paracetamolio
<!-- ALIGN begin --><div align="center">skubiai</div><!-- ALIGN end -->
<!-- ALIGN begin --><div align="center">skubiai</div><!-- ALIGN end -->
Turejau 2 kartus temperatura ir abu kartus medikai leido maitint Nors sirgau 1 karta gripu