Esmė tolerancijoje. O mano garantija - mano atsakomybės suvokimas.
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 13:29)
Bet pažiūrėk į tai iš šalies, lyg būtum objektyvi ir neturėtumei šuns. Mažiukus tvarkingi žmonės dažniausiai nešasi tašėse,
aš manau niekam nekliūna jei tvarkingi nešasi tašėje, ar tvargingai vedasi didelį šunį už trumpo pavadžio. Gal nereikėtų išskirti, kad maži gali, o dideli ne, nes neteisinga gaunasi, diskriminacija.
Dėl žymėjimosi rašėte. maniškis supranta įėjęs į patalpą, kad žymėtis negalima. Ar tai būtų traukinių stotis ar kavinė ar mažo miestelio maisto prekių parduotuvė. Vėl gi, ar mažas ar didelis, jei stabilios psichikos šuo, manau jokio skirtumo.
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 17:18)
Jei palikti mašinoje, tai šiuo atveju išlošia didžiųjų šeimininkai, o mažąsias veislines ir panašias į ją veisles gali pavogti. Neteksi šuns, plius mašiną sudarkys.
Kodėl teigiate, kad mažą šunį iš mašinos gali pavogti greičiau nei didelį? manasis retriveris daug draugiškesnis žmonėms nei dauguma mažų šunų. dažniausiai priėjęs prie svetimo mažo šuns, sulauksi tokio kaukimo, cypimo ir lojimo, ko neišgirsi iš didelų.
Man labai gaila, kad mūsų savaivaldybė priima tokius sprendimus. Nežinai kaip išspręst problemos, drausk, kam gi kalbėtis ir išeičių ieškot Europoj vadinasi esame. Reikėtų pradėti rinkti kokius parašus, ar ką...
Ar eit piketuot prie kokios savivaldybės su šunimis, gal atkreiptų dėmesį mūsų nemastantys valdininkai.
QUOTE(Lapkritinis @ 2011 08 04, 17:49)
Aš pasirašyčiau - ir su šunim ateičiau, ir parašą padėčiau.
Aš taip pat
Nors ir neuginu didelio šuns bet manau kad tas įstatymas yra tiesiog apsurdiškas,jau ir taip gi ar labai daug kartų matėt kad viešuoju transportu važiuotų dideli šunys? Aš asmeniškai tikrai ne,manau kad šeimininkai vežasi didelius šunis viešuoju transportu tik tada kai jau tikrai neturi kitos išeities Nu ir kodėl lietuviams turi viskas trugdyti nesuprantu? Nei tas šuo loja nei ten kabinasi prie tų žmonių viešajam transporte,gal tikrai bėda atsitiko ir reikia aps vetą vežti ar ką,o pinigų ant taksi tai ką aš žinau,mėnesį už tuos pinigus šuo valgys pritariu dėl bomžų,kai jie miega ir snarglėjas ant sėdynių tai nieks nieko ...tuoj uždraus išvis didelius šunis vestis per gatvę....
Apie tas nelygybes dėl šunų dydžio... Kai buvau maža, mane buvo užpuolę du šunys (skirtingu laiku aišku). Vienas didelis, kitas mažiukas. Didelis tik apžiojo ranką, bet nekando. Gąsdino tik. O vat mažiukas sugebėjo išdraskyti koją iki kaulo. Ir ką? Buvau vaikas ir man nė mintis nekilo, kad reikia "nuspirti" tą šuniuką. Šiuo atveju aš galėčiau pasakyti, tai gal "davai" dedam antsnukius ir mažies šunims? Jie tiek pat agresyvus ir pavojingi kiek ir dideli šunys. Jei ne suaugusiems, tai vaikams...
Man labai patinka situacija Anglijoje. Šunys be antsnukiu, mačiau ir be pavadėlių. Visi jie labai išauklėti, visada prie šeimininko, net svetimų neapuosto. Teko ne kartą metro važiuoti su dideliais šunimis. Visi tik aikšiojo ir glostinėjo juos. Tiesa sanakt, per 1,5 metų aš net nebuvau sutikusi mažų veislių šunų. Vien dideli. Bet vėlgi... Čia nemačiau ir valkataujančių šunų ir kačių. Manau čia ir yra visa visuomenės baimė, kad šuo yra agresyvus ir gali sukandžioti.
Esu aš už visas šunų teises, kad tik kuo geriau ir patogiau būtų jiems patiems ir jų šeimininkams. Taip kad, jeigu kas nors planuosit kokius parašus rinkti, būtinai pasirašysiu ir aš
Man labai patinka situacija Anglijoje. Šunys be antsnukiu, mačiau ir be pavadėlių. Visi jie labai išauklėti, visada prie šeimininko, net svetimų neapuosto. Teko ne kartą metro važiuoti su dideliais šunimis. Visi tik aikšiojo ir glostinėjo juos. Tiesa sanakt, per 1,5 metų aš net nebuvau sutikusi mažų veislių šunų. Vien dideli. Bet vėlgi... Čia nemačiau ir valkataujančių šunų ir kačių. Manau čia ir yra visa visuomenės baimė, kad šuo yra agresyvus ir gali sukandžioti.
Esu aš už visas šunų teises, kad tik kuo geriau ir patogiau būtų jiems patiems ir jų šeimininkams. Taip kad, jeigu kas nors planuosit kokius parašus rinkti, būtinai pasirašysiu ir aš
Bijau, kad jei net tarp pačių šunų augintojų kyla tiek nesutarimų netgi dėl šunų dydžio, tai su likusia visuomenės dalimi nepavyks susitarti. Pirmiausiai išmokite patys būti tolerantiški vieni kitiems.
Gyvenu Belgijoj, sunu cia labai daug, ir dideliu ir mazu ir visur jiems galima, va netgi i papludimi kur teritorija sunim su seimininkais leidziama be pavadeliu sunis paleist uzvakar vaziavau
Viesuoju transportu vaziuot galima visur - susimoki uz bilieta gyvunui (0,5 normalaus bilieto kainos) ir varyk kur nori. Taigi pelnas vezejams, o bomzai juk uz bilietus nemoka..... ten beje ju niekas ir neileidzia i viesaji transporta, atvirksciai nei pas mus.
Traukinyj, autobuse, metro suo turi but arba tasej (bokse) arba ant pavadelio. Antsnukis reikalingas tada jei seimininkas suvokia kad suo gali kelti gresme kitiems keleiviams.
Taip kad su Europa viskas tvarkoj, tik Lietuva dar iki to neuzaugo. Tikiuosi laikais pasikeis ir pas mus....
Viesuoju transportu vaziuot galima visur - susimoki uz bilieta gyvunui (0,5 normalaus bilieto kainos) ir varyk kur nori. Taigi pelnas vezejams, o bomzai juk uz bilietus nemoka..... ten beje ju niekas ir neileidzia i viesaji transporta, atvirksciai nei pas mus.
Traukinyj, autobuse, metro suo turi but arba tasej (bokse) arba ant pavadelio. Antsnukis reikalingas tada jei seimininkas suvokia kad suo gali kelti gresme kitiems keleiviams.
Taip kad su Europa viskas tvarkoj, tik Lietuva dar iki to neuzaugo. Tikiuosi laikais pasikeis ir pas mus....
QUOTE(audronasak @ 2011 08 04, 13:15)
Naujausia mano rasta info apie šunis viešajame transporte:
"Tačiau balandžio mėnesį buvo patvirtintos naujos taisyklės, pagal kurias gyvūnus miesto viešajame transporte galima vežtis tik patupdytus specialiose dėžėse. Tuomet jiems galioja tos pačios taisyklės, kaip bet kokiam kitam bagažui: jei dėžės matmenų suma viršija 120 centimetrų, reikia pirkti papildomą bilietą. Didelių šunų vežti autobusais ir troleibusais taisyklės nebeleidžia."
http://www.grynas.lt...i.d?id=48192651
"Tačiau balandžio mėnesį buvo patvirtintos naujos taisyklės, pagal kurias gyvūnus miesto viešajame transporte galima vežtis tik patupdytus specialiose dėžėse. Tuomet jiems galioja tos pačios taisyklės, kaip bet kokiam kitam bagažui: jei dėžės matmenų suma viršija 120 centimetrų, reikia pirkti papildomą bilietą. Didelių šunų vežti autobusais ir troleibusais taisyklės nebeleidžia."
http://www.grynas.lt...i.d?id=48192651
Labai, tiesiog labai blogos žinios... Tik, tik buvo šiltas pagerėjimas žmonių ir šunų tolerancijos reikaluose ir vėl blogis prasidėjo... Tik tik vežiojau savo kalę, lydima šypsenų, pokalbių, klausinėjimų, komplimentų... Buvo ir pykčių iš vairuotojų pusės, bet kadangi aš su kale keliavau pagal taisykles, tai nepaisydavau neteisingų užsipuolimų... Važinėdavom į treniruotes, į svečius, bele kur, taip buvo patogu ir humaniška... Visai nuotaika sugedo, toks jausmas, kad vėl kampanija prieš gyvūnus prasideda...
QUOTE(Daiva D. @ 2011 08 04, 19:03)
Bijau, kad jei net tarp pačių šunų augintojų kyla tiek nesutarimų netgi dėl šunų dydžio, tai su likusia visuomenės dalimi nepavyks susitarti. Pirmiausiai išmokite patys būti tolerantiški vieni kitiems.
Man tai asmeniškai nusibodo tas pavydas, nes kitaip to negaliu įvardinti ir suprasti Tiesiog pavydi, kad mažą leidžia kažkur prasinešti, paplūdimy nuslėpti po rankšluosčiu gelbėtojams pravažiuojant ar pan. Džiaugtųsi už mus, kad bent jau mažus leidžia ir viltųsi, kad ir jų dideliems situacija kada pagerės, bet ne... bumba ant mažų, dar bando parodyti, kad jie didžiausi žvėrys, daugiau įkanda ir pan. Nu ranką ant širdies pridėjus sakau, mano pažįstamų rate kiek sutikau aplamai žmonių per gyvenimą įskaitant darbus, mokslus, išvykas - niekas nesiskundė užpultas mažiuko šuns
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 20:07)
Man tai asmeniškai nusibodo tas pavydas, nes kitaip to negaliu įvardinti ir suprasti Tiesiog pavydi, kad mažą leidžia kažkur prasinešti, paplūdimy nuslėpti po rankšluosčiu gelbėtojams pravažiuojant ar pan. Džiaugtųsi už mus, kad bent jau mažus leidžia ir viltųsi, kad ir jų dideliems situacija kada pagerės, bet ne... bumba ant mažų, dar bando parodyti, kad jie didžiausi žvėrys, daugiau įkanda ir pan. Nu ranką ant širdies pridėjus sakau, mano pažįstamų rate kiek sutikau aplamai žmonių per gyvenimą įskaitant darbus, mokslus, išvykas - niekas nesiskundė užpultas mažiuko šuns
Atleiskit, bet Jūsų keli postai nu ne į temą visiškai Apie kokį pavydą šnekat? Ir kokias nesąmones čia vaizduojat? Pati auginu nemažą šunį, neturiu namo ir nevairuoju mašinos,bet šalia saves matau tik tokius šunys, o mažiukai man patinka tik pas draugus arba kaimynus....Pagal Jūsų postus aš tiesog neturiu teisės auginti tokio?Įdomiai Jus čia Nesakau, kad man reikia vestis į parduotuvę, nes jis labai gražiai moka laukti prie jos, bet ne dėl to, kad pažymės ką nors - jis to tiesiog nedaro patalpose ir ten kur jam neleidžiama. Apie važiavimą autobusu- mielai atsisakyčiau šios paslaugos vairuodama nes taip butu žymiai patogiau, bet dėja per 11 metų teisių turėjimo neatsikračiau vairavimo baimės ir nieko negaliu su tuo padaryti, tad tekdavo kartais naudotis viešoju transportu. Ir tokių yra daug, tai kad nereikia aiškinti-nori didėlio šuns turėk namą ir mašiną. Kiekviena pasirenka tai, kas jam artimiau.O dėl mažų apkandžiojusių ir pažistamu rate yra, ir vaikysteje dėl tokio mielo šunelio gavau 40 ukolu, o prieš 3 metus ir mano sunus gavo šitą malonumą, tik dabar 5 ar 6 skiepai, jau nebepamenu. Tai kad nereikia čia stumti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 20:07)
Ar čia kasnors ką nors kaltina? Asmeniškai aš daviau tik paprastą pavyzdį iš savo gyvenimo. Nekaltinu nei tų šunų, nei šeimininkų. Myliu, auginau ir auginsiu šunis, nesvarbu ar jis didelis ar mažas.
O beje, galiu ir aš ranką prie širdies pridėti ir pasakyti, kad visi mano sutikti žmonės buvo užpulti mažų šunų. Tai nereiškia, kad buvo įkąsta iki baisiausiu žaizdų... Tai reiškia, kad buvo aploti, apurgzti ar galų gale buvo isisegę į kulnus.