Įkraunama...
Įkraunama...

Viešasis transportas ir šunys

QUOTE(Lapkritinis @ 2011 08 03, 10:51)
Kol kas dar važinėju autobusais ir trulikais - ir niekas nieko nesakė. Nemačiau, kad taisyklės būtų pakeistos. O jei galioja dvi prieštaraujančios taisyklės - visada galima naudotis ta kuri labiau palanki.

o tai jūs lipate per priekines duris?
Atsakyti
QUOTE(ciuju'ke @ 2011 08 03, 09:07)
Man tai įdomu, ką daryt jei neturi mašinos ir tiek pinigų, kad su taksi vežti šunį pas veterinarą?

Mes į vet. gydyklą važiuojam troleibusu + autobusu. Na ir kas, kad mano šuo mažas (8 kg), bet dažnam vairuotojui gali susišviest, kad ir mes negalim važiuot doh.gif Na, sakykim, kad prasisuksim, bet man gaila ir tų dičkių, nes tos taisyklės tikra nesąmonė!
QUOTE(žostautė @ 2011 08 03, 09:17)
Gal kokius parašus verta rinkt?...  g.gif

Gal A. Zuokui? biggrin.gif
QUOTE(Lapkritinis @ 2011 08 03, 09:51)
O jei galioja dvi prieštaraujančios taisyklės - visada galima naudotis ta kuri labiau palanki.

lotuliukas.gif
QUOTE(ciuju'ke @ 2011 08 03, 09:56)
o tai jūs lipate per priekines duris?

Visada, akcijos metu "Pirmosios durys", nes vairuotojai nesiteikdavo atidaryt galinių schmoll.gif Mane tai nervina taisyklių neišmanymas ... turbūt būtent todėl ir sugalvojo, kad šunims viešajame transporte ne vieta, ba šią taisyklę tikrai lengva atsiminti lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu neturiu žodžių doh.gif Po paskutinio "malonaus"važiavimo vaikštau pėščiomis-žymiai sveikiau ir fiziškai, ir morališkai rolleyes.gif Bet suprantu,kad visgi negaliu visai be to apsieiti,todėl labiausia pikta,kad diskriminacija dėl didėlių šunų,nors dažniausia jie labiau dresuojami ir išauklėti,nei mažos veislės. Ir per savo ilgus gyvenimo metus pastoviai važinėjant viešoju transportu nu nei vieno agresyvaus dičkio autobuse nemačiau,nei vieno atvėjo negirdėjau kad kas nors kada nors sukeltu grėsmė autobuso keleiviams. Bet kas liečia dvikojų tai ojojoj kiek visokių situacijų buvo, viena kartą važiuojant į darbą nuo kažkokios psichinės ar girtos bobos per veidą buvau gavusi,ne už ką,šiaip sau,nes vietos mažai matyt buvo doh.gif Ir ką,iškviečiau policiją, bet ji išlipo,ir matyt ir toliau sekmingai važinėja autobusais be antsnukio ir ne narve verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 03 rugpjūčio 2011 - 11:45
QUOTE(saber @ 2011 08 03, 12:43)
viena kartą važiuojant į darbą nuo kažkokios psichinės ar girtos bobos per veidą buvau gavusi,ne už ką,šiaip sau,nes vietos mažai matyt buvo doh.gif

blink.gif nu tai joooo. o atgal ko nevožtelėjote? arba apspjaut reikėjo biggrin.gif
O kiek būdavo gal ir būna nežinau smirdančių kad žiaugčiot norisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuju'ke: 03 rugpjūčio 2011 - 12:55
man tai del diskriminacijos pikta. blyn maziukus ziurek ir parduotuvej sutiksi, kazkada drabuziu parduotuvej ziuriu maziuka pudeliuka po pazascia pasikisus mergina rubelius renkasi. nu nesamone kazkokia, kuo mano dickis blogesnis uz mazius... tai ir cia kaip suprantu, jeigu maziukas gali veztis, jeigu didelis jau nebe. kazkaip tikrai negirdejau jokiu super incidentu apie autobuse suvalgytus zmones... pas mus visur tik draudimai ir draudimai...
Atsakyti
Naujausia mano rasta info apie šunis viešajame transporte:

"Tačiau balandžio mėnesį buvo patvirtintos naujos taisyklės, pagal kurias gyvūnus miesto viešajame transporte galima vežtis tik patupdytus specialiose dėžėse. Tuomet jiems galioja tos pačios taisyklės, kaip bet kokiam kitam bagažui: jei dėžės matmenų suma viršija 120 centimetrų, reikia pirkti papildomą bilietą. Didelių šunų vežti autobusais ir troleibusais taisyklės nebeleidžia."

http://www.grynas.lt...i.d?id=48192651

Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 08 03, 15:28)
man tai del diskriminacijos pikta. blyn maziukus ziurek ir parduotuvej sutiksi, kazkada drabuziu parduotuvej ziuriu maziuka pudeliuka po pazascia pasikisus mergina rubelius renkasi. nu nesamone kazkokia, kuo mano dickis blogesnis uz mazius... tai ir cia kaip suprantu, jeigu maziukas gali veztis, jeigu didelis jau nebe. kazkaip tikrai negirdejau jokiu super incidentu apie autobuse suvalgytus zmones... pas mus visur tik draudimai ir draudimai...

Bet pažiūrėk į tai iš šalies, lyg būtum objektyvi ir neturėtumei šuns. Mažiukus tvarkingi žmonės dažniausiai nešasi tašėse, dėl nešimo po pažastimi aš irgi nepritariu schmoll.gif Tašėje šuo kaba dažniausiai po petimi, šeimininkas jį visiškai kontroliuoja. O kur tupdysi didelį? Jei jis be antsnukio, tai ir grybštelėti gali ir koją sugalvoti pakelti (jei patinas ir pažymėti kažką). Jei su antsnukiu gali kelti aplinkiniams baimę kaip piktas. Negali už kiekvieno asmens didelį šunį garantuoti.
Nenorėkite lygybės, kai jos nėra ir būti negali. Mažas yra mažas, didelis yra didelis.
Mažų palaidų stabilios psichikos suaugę žmonės nebijo. Atsigins, jei jau kas. O kaip su dideliu palaidu, jei kas?
Elementarūs skirtumai ir tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 14:29)
Bet pažiūrėk į tai iš šalies, lyg būtum objektyvi ir neturėtumei šuns. Mažiukus tvarkingi žmonės dažniausiai nešasi tašėse, dėl nešimo po pažastimi aš irgi nepritariu schmoll.gif Tašėje šuo kaba dažniausiai po petimi, šeimininkas jį visiškai kontroliuoja. O kur tupdysi didelį? Jei jis be antsnukio, tai ir grybštelėti gali ir koją sugalvoti pakelti (jei patinas ir pažymėti kažką). Jei su antsnukiu gali kelti aplinkiniams baimę kaip piktas. Negali už kiekvieno asmens didelį šunį garantuoti.
Nenorėkite lygybės, kai jos nėra ir būti negali. Mažas yra mažas, didelis yra didelis.
Mažų palaidų stabilios psichikos suaugę žmonės nebijo. Atsigins, jei jau kas. O kaip su dideliu palaidu, jei kas?
Elementarūs skirtumai ir tiek ax.gif

na, maza ala jorka nuspyrusi esu, nes anas man i bata kandogatveje. ir kas, kad mazas ir be antsnukio... taip kad gal jau nekalbekim apie palaidus sunis...
del antsnukio lygiai taip pat, juk privaloma sunis su jais vedzioti, tai apie ka dar bekalbeti.
o seip tai gerai pati pastebejai "tvarkingi zmones", man atrodo jau lipimdamas i viesa transporto priemone asmuo turetu ivertinti save ir savo suni. ir jeigu visi butu tik "tvarkingi" tai kokios problemos? kodel kazkas maza suniuka su troleibusu gali nusivezti i gydykla, o as turiu imti taksa, nes mano suo +30kg. nors gal geriau isaukletas negu dauguma maziuku.... ir netgi kvepia geriau negu dauguma zmoniu tam viesajam transporte.

man dar neteko autobuse suns veztis, bet gyvenu rajone ir sugedus auto nenustebciau kad kada tektu... bet gi negaleciau, nes taisykles to neleistu. susmirdes bomzas tai gali per kelias sedynes issidrebes guleti... man tiesiog pikta, kad pas mus daugiau visur tik draudimai ir draudimai, ir neieskoma kazkokio kompromiso, nebandoma ziureti lanksciau.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 08 04, 14:36)
na, maza ala jorka nuspyrusi esu, nes anas man i bata kandogatveje. ir kas, kad mazas ir be antsnukio... taip kad gal jau nekalbekim apie palaidus sunis...

Nu tai kaip nekalbėti? Būtent, nuspyrei mažą ir ta problema maža. Nuspirk tu didelį ir išvenk problemos, neturėk didžiulių plėštinių žaizdų, tada ir pakalbėsime po nuspyrimo mirksiukas.gif
Tuo viskas ir pasakyta. Šuo yra šuo, nežinai kas jam sušvies, bet mažo žala nelyginama su didelio žala. kai kurie žmonės mažų šunimis nelaiko, tik šypteli.
Ir dar, jei norėjai pasiaiškinti, tai paaiškink kaip garantuosi, kad ne tašytėje sėdėdamas, o po parduotuvę vedžiojamas didelis šuo nepasižymės? Už savo gal ir gali kažkiek garantuoti, bet už svetimą? Kiek čia daug tų tvarkingųjų svetimų? Va pati ir bomžus mini, jie irgi beje būna šunis turi... Tai susivestų ir tokie... g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 16:32)
Nu tai kaip nekalbėti? Būtent, nuspyrei mažą ir ta problema maža. Nuspirk tu didelį ir išvenk problemos, neturėk didžiulių plėštinių žaizdų, tada ir pakalbėsime po nuspyrimo mirksiukas.gif
Tuo viskas ir pasakyta. Šuo yra šuo, nežinai kas jam sušvies, bet mažo žala nelyginama su didelio žala. kai kurie žmonės mažų šunimis nelaiko, tik šypteli.
Ir dar, jei norėjai pasiaiškinti, tai paaiškink kaip garantuosi, kad ne tašytėje sėdėdamas, o po parduotuvę vedžiojamas didelis šuo nepasižymės? Už savo gal ir gali kažkiek garantuoti, bet už svetimą? Kiek čia daug tų tvarkingųjų svetimų? Va pati ir bomžus mini, jie irgi beje būna šunis turi... Tai susivestų ir tokie... g.gif  ax.gif

mes gal nesusikalbejome, as nenoriu savo didelio suns vestis i parduotuve smile.gif bet nenoriu kad ir kiti ten sunius vedziotusi... jeigu jau maniskis gali masinoj pasedet uzdarytas kol apsipirksiu, tai manau gali ir kitu. kita iseitis i parduotuve einant suns nesivesti...
pagrindine kalba kad kazkiek i krastutinumus lendama. na yra reikalavimas - pavadelis, reikalavimas - antsnukis - tai jeigu suns savininkas ispildo sias salygas, kodel jam drausti autobusu augintini veztis? suprantu kad islieka agresyvumo faktorius, nu bet kiek is jusu autobuse uzpuole agresyvus suo? voljeriniu neaukletu sunu turbut niekas autikais ir nevezioja.
su boksu dar viena nesamone... vaziuoji zmogus kazkur su suneliu tai ir deze buk malonus tempkis...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 08 04, 16:54)
mes gal nesusikalbejome, as nenoriu savo didelio suns vestis i parduotuve smile.gif bet nenoriu kad ir kiti ten sunius vedziotusi... jeigu jau maniskis gali masinoj pasedet uzdarytas kol apsipirksiu, tai manau gali ir kitu. kita iseitis i parduotuve einant suns nesivesti...
pagrindine kalba kad kazkiek i krastutinumus lendama. na yra reikalavimas - pavadelis, reikalavimas - antsnukis - tai jeigu suns savininkas ispildo sias salygas, kodel jam drausti autobusu augintini veztis? suprantu kad islieka agresyvumo faktorius, nu bet kiek is jusu autobuse uzpuole agresyvus suo? voljeriniu neaukletu sunu turbut niekas autikais ir nevezioja.
su boksu dar viena nesamone... vaziuoji zmogus kazkur su suneliu tai ir deze buk malonus tempkis...

Jei palikti mašinoje, tai šiuo atveju išlošia didžiųjų šeimininkai, o mažąsias veislines ir panašias į ją veisles gali pavogti. Neteksi šuns, plius mašiną sudarkys. Uždaryti į boksą? Kas tų boksų nežino? dar daugiau vilioti galį niekadėjus. Įkišti į bagažinę? Nehumaniška kažkaip, ypač jei ten koks dujų balionas... O vasarą, kai karšta? Žodžiu, mano nuomone mašina netinka visai.
Kodėl esi priešiška boksui? Tokie reikalavimai, nieko nepadarysi. Niekam neįdomu, kad sunku tampytis.
Ir apskritai, jei norisi didelio šuns, reikia turėti tam sąlygas. Namas, aptverta teritorija, pora mašinų, jei staiga viena sugestų ir pan. Žinau, net porą žvaigždžių, kurios nekelia dėl to problemų mirksiukas.gif Su diideliais šunimis augo tėvų namuose, jei ten ir liko stabiliai su tėvais arba numirė, kai laikas atėjo, o po to tos žvaigždės įsigijo mažos veislės šunelį ar katiną, nes daug skraido, laksto po visokius kitus objektus ir pan. Mažas, išauklėtas šuo tam idealu, galima ir į lėktuvo saloną ir į dalį viešbučių.
Visi mes galime labai daug norėti, bet o kur mūsų galimybės? Man irgi labai fainos pora didelių veislių, bet neauginu, nes negaliu schmoll.gif
Atsakyti
Kiek esu pastebėjus tai mažų veislių šeimininkai nepažysta nei ženklų nei skaityt nemoka, parduotuvėj kasdien sutinku ar tai tašėj ar pažastyje o lipdukų pilna, kad šunims į parduotuvę draudžiama, o jei jau bijote, kad jūsų mažą šunį pavogs, tai prieš tai reiktų apmąstyt sąlygas, gal kokį seifą įsigyt ar apsauginį nusisamdyt, ir nereiks neštis į parduotuvę 4u.gif
Atsakyti